Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά τις τελευταίες μέρες έτυχε να βρω στο ιντερνετ καταστροφολογίες σχετικά με το έτος 2012 και τον πλανήτη Χ που λέγεται ότι τον έχουν εντοπισει. Γνωρίζει κανείς αν ο πλανήτης αυτός όντως υπάρχει?

10'''''''' Skywatcher DOB

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχει αποδειχτεί τίποτα τέτοιο. Υπάρχει ολόκληρη παραφιλολογία για τέτοια θέματα.

Το 2012 θα έχουμε το μέγιστο του ηλιακού κύκλου και αυτό προσμένουν να είναι το ισχυρότερο τα τελευταία 500 έτη. That's all.

Δημοσιεύτηκε
Διαβάζω για έναν πλανήτη Nibiru ο οποίος θα περάσει μέσα απο το ηλιακό σύστημα και θα προκαλέσει φοβερές καταστροφές και μετατόπιση του μαγνητικού πεδίου της γης.

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε
Αυτα ολα βεβαια ειναι ικασιες.Οταν παλαιοτερα λεγαμε πλανητης χ αναφερομασταν σε εναν υποθετικο 10 πλανητη περα απο τον πλουτωνα εξ'αιτιας μιας ανωμιαλιας που εδειχναν οι μετρησεις.Τελικα η ανωμαλια ηταν σφαλμα στις μετρησεις,αλλα ανακαλυφθηκε 10ος πλανητης-νανος,η εριδα.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Γιατι πιστεύεις ότι και αληθινό να ειναι θα άφηναν να διαρεύσει μια τέτοια είδηση?Όχι βέβαια γιατι ο κόσμος θα γινόταν άνω κάτω...και αυτο δεν το θελει καμία κυβέρνηση

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε
Ισως οχι αλλα δεν πιστευω τοσο ευκολα καταστροφολογιες.. =; [-X

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Γιατι πιστεύεις ότι και αληθινό να ειναι θα άφηναν να διαρεύσει μια τέτοια είδηση?Όχι βέβαια γιατι ο κόσμος θα γινόταν άνω κάτω...και αυτο δεν το θελει καμία κυβέρνηση

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν,

ή καμμιά κυβέρνηση -που το γνωρίζει- δεν θέλει να διαρρεύσει (και δεν διαρρέει...),

ή δεν υπάρχει -τουλάχιστον για την κυβέρνηση- κάποιο ζήτημα με τον Nibiru, οπότε εσύ (και μερικά ακόμη εκατομμύρια) μπορείτε ελεύθερα να διαβάζετε και να ανακυκλώνετε πληροφορίες γι'αυτόν, στο Internet ή αλλού, χωρίς να γίνεστε "άνω-κάτω",

δηλαδή αυτό που θα ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε κυβέρνηση-συνωμοσία.

:-k

Χρήστος Μαρινός
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Δεν υπάρχει νιμπιρού και κουραφέξαλα ρε παίδες. Όλα ήταν μια επινόηση ενός άσχετου με την αστρονομία επηρεάσμενου από τη θεοσοφία και τους Σουμέριους οπαδό του Ντένικεν.

Απορώ γιατί ακόμα ανακυκλώνουν τέτοιες χαζομάρες όταν έχουν ανακαλυφθεί κυριολεκτικά δεκάδες πλανητοειδή στη ζώνη κούιπερ από το επίπεδο τροχιάς του Ποσειδώνα και μετά.

Αυτός ο απίθανος τύπος (σίτσιν) που επινόησε την όλη ιστορία έλεγε ότι ο Νιμπιρού θα προσεγγίσει τη Γη και θα κατοικείται(!!!!!!!!!!!!!) Καλά πείτε μου εσείς που ασχολήστε με την αστρονομία πως είναι δυνατόν να είναι βιώσιμος ένας ξεκάρφωτος ταξιδευτής πλανήτης που έρχεται από μια περιοχή δεκάδων ΑU μακριά από τον ήλιο, όπου επικρατεί το απόλυτο ψύχος και σκότος;;

Eντωμεταξύ τον νιμπιρού τον έλεγε 12ο πλανήτη διότι μετρούσε ως πλανήτες τον ήλιο και τη Σελήνη (ΕΛΕΟΣ!)

Δημοσιεύτηκε

Eντωμεταξύ τον νιμπιρού τον έλεγε 12ο πλανήτη διότι μετρούσε ως πλανήτες τον ήλιο και τη Σελήνη (ΕΛΕΟΣ!)

Απο αυτο καταλαβα περι τινος προκειται.. ](*,) ](*,) :-({|=

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 4 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας να πω ότι ο Σίτσιν δεν είναι ηλίθιος όταν μιλάει για 12 πλανήτες αλλά αναφέρεται στο πλανητικό σύστημα των Σουμέριων (υπάρχουν ανάγλυφες αναπαραστάσεις για τους δύσπιστους) σύμφωνα με το οποίο απεικονίζονται δώδεκα ουράνια σώματα, συμπεριλαμβανομενου και του Ήλιου. Αυτά είναι: Ηλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Σελήνη (εννοείται πως το μέτρησαν σαν ουράνιο σώμα ισάξιο με τα υπόλοιπα μιας και το έβλεπαν καθημερινά) Αρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδωνας, Ουρανός, Πλούτωνας και τέλος εναν άλλο πλανήτη στο μέγεθος του Δία.

Το αν θα συμβεί κάτι το 2012 θα το μάθουμε οταν έρθει εκείνη η ώρα. Ο IRAS όμως έχει ήδη ανακοινώσει για ένα μεγάλο σώμα το οποίο κινείται κοντά σου ηλιακό μας σύστημα, και φαίνεται να πλησιάζει.

Σίγουρα η παραφιλολογία οργιάζει σε τέτοιες καταστάσεις αλλά ο καθένας μόνος του ας ψάξει για παν ενδεχόμενο. Οι αφορισμοί και οι αρτηριοσκληρώσεις είναι κατά κανόνα προϊόντα στενομυαλιάς και η Ιστορία έχει άπειρα παραδείγματα τέτοιων...

Δημοσιεύτηκε

Να διορθώσω το λάθος μου γράφοντας όλο το μήνυμά μου ως παράθεση.

Ακριβώς επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας να πω ότι ο Σίτσιν δεν είναι ηλίθιος όταν μιλάει για 12 πλανήτες αλλά αναφέρεται στο πλανητικό σύστημα των Σουμέριων (υπάρχουν ανάγλυφες αναπαραστάσεις για τους δύσπιστους) σύμφωνα με το οποίο απεικονίζονται δώδεκα ουράνια σώματα, συμπεριλαμβανομενου και του Ήλιου. Αυτά είναι: Ηλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Σελήνη (εννοείται πως το μέτρησαν σαν ουράνιο σώμα ισάξιο με τα υπόλοιπα μιας και το έβλεπαν καθημερινά) Αρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδωνας, Ουρανός, Πλούτωνας και τέλος εναν άλλο πλανήτη στο μέγεθος του Δία.

Το αν θα συμβεί κάτι το 2012 θα το μάθουμε οταν έρθει εκείνη η ώρα. Ο IRAS όμως έχει ήδη ανακοινώσει για ένα μεγάλο σώμα το οποίο κινείται κοντά σου ηλιακό μας σύστημα, και φαίνεται να πλησιάζει.

Σίγουρα η παραφιλολογία οργιάζει σε τέτοιες καταστάσεις αλλά ο καθένας μόνος του ας ψάξει για παν ενδεχόμενο. Οι αφορισμοί και οι αρτηριοσκληρώσεις είναι κατά κανόνα προϊόντα στενομυαλιάς και η Ιστορία έχει άπειρα παραδείγματα τέτοιων...

Δημοσιεύτηκε
Ιστορία έχει άπειρα παραδείγματα τέτοιων...

Οπως επισης και απατεωνων.....Τεσπα,θα δουμε το 2012 :P

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια εννοειται πως θα περασει αυτο το αντικειμενο μεγεθους συγκρισιμο σε μαζα με τον Κρονο και πυκνοτητας της Αφροδιτης αναμεσα στο τεταρτο και τριτο πλανητη του ηλιακου μας συστηματος.

Αυτο το ειχε προβλεψει ενας επιστημων μεγαλης εμβελειας στο χωρο, το ονομα αυτου:

κυρα Μαρια,

η καλυτερη καφετζου της γειτονιας μας!

Ευχαριστω που με κανατε να ξεκολλησει λιγο το κεφαλι μου απο ηλεκτρομαγνητικες και κβαντομηχανικες εξισωσεις!!

see you up there!

Nikos

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω που με κανατε να ξεκολλησει λιγο το κεφαλι μου απο ηλεκτρομαγνητικες και κβαντομηχανικες εξισωσεις!!

Πόσο σε καταλαβαίνω...γράφω το πρωί Φυσική Στερεάς Κατάστασης...

Αλλά τι λέω, δεν πρέπει να αγχώνομαι γιατί και να πάρω το πτυχίο δεν θα έχει κανένα νόημα μετά το 2012.

Ο καιρός γαρ εγγύς :mrgreen:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω πάντως πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι το γεγονός ότι πιστεύουμε πως είμαστε εξυπνότεροι απ' τους άλλους. Έτσι είναι εύκολο να αφορίζουμε, να γελοιοποιούμε και να αστειευόμαστε με τέτοιου είδους φήμες αλλά πείτε μου κάτι ρε παιδιά. Η Ιστορία, εφόσον παραδεχόμαστε πως είναι το καλύτερο μέσο για επιβεβαίωση, δεν μας έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, ότι φήμες ή θεωρίες, που στην εποχή τους έμειναν ορφανες, επιβεβαιώθηκαν?

Και τέλος τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να είναι ερευνητής, αν όχι η αμερόλυπτη διάθεση για έρευνα, ακόμα και για τις πιο τρελές υποθέσεις?

Καθόμαστε πίσω από τα γραφεία μας, πιστεύοντας πως τα πτυχία μας είναι μεγάλα σαν σεντόνια και πως μας καλύπτουν στις δύσκολες νύχτες της έλειψης κατανόησης για τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε

Καθόμαστε πίσω από τα γραφεία μας, πιστεύοντας πως τα πτυχία μας είναι μεγάλα σαν σεντόνια και πως μας καλύπτουν στις δύσκολες νύχτες της έλειψης κατανόησης για τον κόσμο.

Εγω παντως κανενα πτυχιο δεν εχω(ακομα) επομενως ουτε σεντονια ουτε παπλωματα..Αν ανακοινωθει κατι τετοιο επισημα και αποδειχθει επιστημονικα,τοτε θα το πιστεψω γιατι οχι??Αυτο που δεν καταλαβα φιλε μου ειναι τι σε κανει να επιμενεις τοσο εντονα στην υπαρξη του nibiru και να παρεξηγεισαι λες και ειναι δικη σου ανακαλυψη..

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Ο IRAS όμως έχει ήδη ανακοινώσει για ένα μεγάλο σώμα το οποίο κινείται κοντά σου ηλιακό μας σύστημα, και φαίνεται να πλησιάζει.

Που το διάβαζες αυτό; Μας δίνεις τις πηγές να το ψάξουμε και εμείς;

Προσωπικά δεν αποκλείω την ύπαρξη κι άλλων πλανητών πέρα από τον Ποσειδώνα (ή τον Πλούτωνα, αν δεν συμφωνείτε με την I.A.U.), αλλά όλα αυτά με τον Νιμπίρου και το 2012 δεν τα πιστεύω. Κάποιοι είπαν ότι ο πλανήτης αυτός θα γίνει ορατός το 2003. Τον είδατε ποτέ; Εγώ πάντως όχι. Και έχεις μετά τον κάθε Λιακόπουλο, Σίστιν κ.λ.π. να λένε για Νιμπίρου, Ερκόλουμπους, 2012, επιστροφή των Ελ, καταστροφή της τεχνολογίας του Σατανά (ηλεκτρισμός) και ότι μας τα κρύβουν οι κυβερνήσεις.

ΈΛΕΟΣ!! ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Καλά κάνετε και είστε ανοιχτόμυαλοι, αλλά φιλτράρετε πρώτα όσα σας λένε και μη ξεχνάτε ποτέ τι λέει η υπογραφή μου :wink:

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Τελευταια παιζουν μερικα θεματα που ειναι τουλαχιστον γελεια και το λεω αυτο γιατι απο τα λιγα που ξερω (αν και δεν ειμαι φυσικος η αστρομομος) ολες αυτες οι αηδιες δεν γινετε να στεκουν. Το μονο που πρεπει να κανετε οσοι εχετε τετοιου ειδους φαντασιωσεις ειναι να διαβασετε κανα σοβαρο βιβλιο αστρονομιας.

Και κοψτε τις πα...ριες τυπου Λιακοπουλου πειραζουν σοβαρα την ορθη σκεψη και δεν εχουμε και μεσαιωνα...

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, μετά απο την παρακολούθηση ΌΛΗΣ της σειράς των X-Files, με συνομοσίες, σενάρια κλπ...το μόνο εύκολο ήταν να το πιστέψω.

Διάβασα όμως για μια ακόμη φορά το The Universe And Beyond του Dikinson και επανήλθα!!! \:D/

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Δημοσιεύτηκε
Αυτο που δεν καταλαβα φιλε μου ειναι τι σε κανει να επιμενεις τοσο εντονα στην υπαρξη του nibiru και να παρεξηγεισαι λες και ειναι δικη σου ανακαλυψη..

Είμαι πολύ νέος στο site για να παρεξηγούμαι φίλε μου. Ούτε είπα νομίζω ότι πιστεύω ακράδαντα στην ύπαρξη ενός πλανήτη ο οποίος μπορεί να περάσει μέσα απ' το ηλιακό μας σύστημα. Είναι όμως κάτι που θα μπορούσε να συμβεί. Αυτό που με ενόχλησε αν θέλεις ήταν το σχόλιο του φίλου που είπε ότι ο Σίτσιν αναφέρει για 12 πλανήτες και μετράει και τον Ηλιο με τη Σελήνη. Ο Φίλος το άκουσε, το έπλασε και το πάσσαρε όπως το κατανόησε. Αμέσως ένας επόμενος φίλος το πήρε (προφανώς δεν το γνώριζε καν) και το γελοιοποίησε και με το δίκιο του μιας και ο προηγούμενος του είχε δώσει το δικαίωμα. Κάπως έτσι γίνονται όλα τα μπερδέματα στον κόσμο μας. Ημιμαθείς ενημερώνουν τους Αμαθείς και η ζωή συνεχίζεται.

Ένα δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι να μη μπερδεύουμε τους τσαρλατάνους με τους ερευνητές. Ο Σίτσιν είναι ερευνητής και ένας απ' τους λίγους μεταφραστές των σουμεριακών πινακίδων. Ο Λιακόπουλος από την άλλη είναι, να μη πω τι είναι...

Για το θέμα του IRAS θα βρω το link και θα το δώσω στον φίλο που το ζήτησε.

Κλείνω λέγοντας πως το θέμα του Nibiru το μελετώ καιρό τώρα. Στην αρχή ξεκίνησα από περιέργεια. Στην πορεία είδα τι χρήμα διακινείται από πίσω πχ υπάρχουν sites τα οποία πουλάνε μέχρι και μπλουζάκια με σχέδια του πλανήτη. Εμπορευματοποίηση όμως υπάρχει σε όλα τα πράγματα, αληθινά και μη οπότε αυτό δεν αποτελεί λόγο αποδοχής κάποιου ζητήματος.

Από κει και πέρα υπάρχουν και πληροφορίες οι οποίες αν μη τι άλλο χρήζουν ερεύνης και αυτό είναι που προσπαθώ να πω.

Όποιος ενδιαφέρεται να μιλήσουμε για το θέμα πολύ ευχαρίστως.

Δημοσιεύτηκε
ο λεω αυτο γιατι απο τα λιγα που ξερω (αν και δεν ειμαι φυσικος η αστρομομος) ολες αυτες οι αηδιες δεν γινετε να στεκουν.

Βάζω αυτή τη παράθεση εμβόλημα, μιας και τώρα είδα το μήνυμα του φίλου. Αγαπητέ μου μπορείς να διαβάσεις αυτό που έγραψες? Παραδέχεσαι ότι ξέρεις λίγα περί αστροφυσικής και αστρονομίας αλλά έχεις γνώμη για θέματα που μόλις είπες ότι δεν έχεις τα απαραίτητα εφόδια να τα κατανοήσεις. Πως γίνεται αυτό?

Έτσι λοιπόν, με ελαφριά καρδιά, τα ονομάζεις αηδίες και τα πετάς έξω απ' το γνωστικό σου επίπεδο χωρίς καν να τους δώσεις την παραμικρή προσοχή. Ακόμα και αηδίες να είναι, κάτι θα έχουν να σου δώσουν γιατί δεν το βλέπεις αυτό?

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ηρεμία ο καθένας έχει τις απόψεις του και δεν χρειάζεται να πρέπει

να απολογείται για αυτές το Φορουμ είναι δημόσιος χώρος ο καθένας λέει

την άποψη δεν χρειάζεται εμείς να την ασπαστούμε αλλα οφείλουμε να την

σεβαστούμε.Ηρεμία λοιπόν.Και μην επικαλείστε συνέχεια την αυθεντία της

επιστήμης δηλ είμαι αστρονόμος οτι πω εγώ αυτό είναι και εσύ μην μιλάς... ο καθένας έχει την άποψη του και μπορεί να την λέει..

Δημοσιεύτηκε

Πάντως πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το θέμα είχα ακούσει κατι παλιά

αλλα τώρα που έκανα μια αναζήτηση χαμός γίνεται το θέμα έχει πολύ ψωμί

λέω να ασχοληθώ λίγο με το θέμα ώστε να έχω άποψη.Πάντως απο τις μέχρι τώρα εμπειρίες απο τη ζωή μου και απο την μελέτη μου στην ιστορία

έχω καταλάβει ένα Nα μην είμαι απολυτος και οτι ισχύει το ρητό ποτε μην λες ποτέ.........

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης