Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Φυσική επιλογή, γενετική, ανθρωπολογία, εξελικτική βιολογία, τους όρους αυτούς τους έχεις ακουστά?

Θέλεις να τα αναλύσουμε ένα-ένα? Όταν αναφέρομαι σε κάτι το έχω αν μη τι άλλο ακουμπήσει.

Άλλωστε τα μοντέλα κοσμοθεωριών είναι δύο, το εξελικτικό και το θεολογικό. Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο? Αν όχι ας επιλλέξει ένα από τα δύο και ας νιώσει ήσυχος.

Μπρρρρρρρρρρ μη, φοβάμαι.8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[

Τα αναλύουμε και μισό-μισό όποτε θες. Όταν αναφέρομαι σε κάτι το έχω αν μη τι άλλο σπουδάξει και συνεχίζω.

Η σύγχρονη Βιολογία δεν προτείνει καμία κοσμοθεωρία. Μπορεί να υπάρχει και χωρίς μοντέλο κοσμοθεωρίας, η θρησκείες όμως όχι.

Αυτά είναι ζητήματα της φιλοσοφίας και της θρησκείας.

Μην τα μπερδεύεις. (υπάρχει και ο Μπαμπινιώτης)

Υπάρχει μια τάση, τον τελευταίο καιρό κάποιοι να κάνουν ευθεία σύγκριση των επιστημών και των θρησκειών και προσπαθούν να θέσουν στον κόσμο ένα ανύπαρκτο δίλημμα.

Όπως ο φίλος λέει ή το ένα ή το άλλο. Διαλέεεχτε.

Δεν μπορείτε να διαλέξετε γιατί πολύ απλά η επιστήμη δεν ασχολείται με την πίστη.

Όποιος έχει ανάγκη από θεό να πάει να τον βρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα του τον βρει η Βιολογία ή οποιαδήποτε άλλη επιστήμη.

Όλες οι επιστήμες στηρίζονται στην εξ αποδείξεως αλήθεια και όλες οι θρησκείες στην εξ αποκαλύψεως αλήθεια.

Εμένα μέχρι τώρα δεν μου έχει αποκαλυφθεί κάτι είτε στον ύπνο είτε στο ξύπνιο.

Αν εσύ έχεις να προτείνεις κάτι άλλο, <τα βλέπω> γιατί έχω κάτι αϋπνίες τώρα τελευταία, αφού δεν επιλέγω κανένα από τα δύο.

Η μύτη μου πρέπει να προέρχεται από ένα είδος μυρμηγκοφάγου από τον planet X, ο οποίος εξελίχθηκε παράλληλα με ένα homo sapiens από την Γη έκαναν παιδιά και βγήκα εγώ.

Που τους μυρίζομαι ο που.... :cheesy:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Αν ειμαστε αρτηριοσκληρωτικοι απεναντι σε αυτην τη θεωρια,τοτε αν την πιστεουμε θελουμε επειγοντως by-pass...

Να επαναλάβω για μια ακόμα φορά (φαντάσου και η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο περιγραφική, που να μιλούσαμε πορτογαλλικά) ότι μιλάω γενικότερα. Η αρτηριωσκλήρωση φαίνεται εύκολα και όχι λόγω μιας δύσπεπτης θεωρίας.

Εννοώ πως είναι καλύτερο να απορρίπτουμε κάτι αφού το δούμε παρά ασυζητητί (σκέψου μόνο ότι ακόμα δεν το έχω αποδεχτεί αλλά ούτε απορρίψει)

Όσο για τον βιολόγο ή ότι άλλο είναι φίλο που φοβήθηκε μια συζήτηση περί εξέλιξης να το πω ότι το ποτήρι είναι είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο. Δεν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βάλουν στο ίδιο καζάνι θρησκείες και επιστήμες μόνο. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι... που θέλουν να τις διαχωρήσουν. Η μόνη αλήθεια είναι ότι και οι δύο δημιουργήθηκαν και στοιχειοθετήθηκαν ακριβώς λόγω της αδυναμίας κατανόησης του φυσικού κόσμου απ' τον άνθρωπο. Θα σου πω απλά και μονο σπουδαγμένε φίλε ότι οι πρώτοι επιστήμονες και οι πρώτοι ιερείς ήταν τα ίδια πρόσωπα είτε σου αρέσει είτε όχι... Τα περι (αποκαλύψεως είναι μπολιάσματα που μπήκαν αργότερα σε κάποιες θρησκείες μόνο -όχι σε όλες) ακριβώς για να μπορέσουν να αντέξουν την ίδια τους την ύπαρξη δημιουργόντας ένα εσχατολογικό ύφος με αποτέλεσμα -δυστυχώς- να αντέχουν ακόμα την πίεση και να κρατάνε σταθερά τις μάζες μακριά απ' τη γνώση.

Όπως προφανώς θα κατάλαβες, ούτε θρήσκος είμαι ούτε σχολιαρόπαιδο που τρέχω πίσω από την κάθε "επιστημονική" βλακεία που αύριο μεθαύριο θα ακυρωθεί για να αντικατασταθεί με μια άλλη και μετά με μια άλλη γιατί οι επιστήμονες κάθε εποχής νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά απ' τα γένια! τόσα χρόνια Ιστορίας και μυαλό δεν βάλαμε ακόμα!

Δημοσιεύτηκε
Φιλικα Δημητρης

Ε δεν γίνεται, έπρεπε να το δω!

Λοιπόν, εάν ο πατέρας σου λέγεται Κώστας τότε είμασταν -κάποτε- φιλαράκια αγορίνα! Καλά ο κόσμος είναι μια τόσο δα σταλιά!!!

Δημοσιεύτηκε

Πιο μικρος δεν γινετε, αλλα εσυ ξερεις ποιος ειμαι γιατι εγω σκεφτηκα να βαλω τα στοιχεια μου και ετσι οτι λεω τα λεω με ονοματεπωνυμο.

Και θα ηθελα να σου πω οτι εδω ουτε κρυβομαστε απο κανεναν ουτε ντρεπομαστε γι αυτα που λεμε γι αυτο και οι περισσοτεροι τουλαχιστον γραφουμε τα ονοματα μας.

Ασε που ειναι αγενεια να λεει ο καθενας οτι θελει κρυμενος πισω απο την ανωνυμια του. Στο τελος τελος ο καθε ανωνυμος μπορει να ερθει εδω και να γραψει το μακρυ του και το κοντο του (ακομα και ο Λιακοπουλος) και εμεις θα πρεπει να κανουμε και διαλογο απο πανω...

Βρησκεις τιποτα το παραλογο σ' αυτα που σου λεω;

Φιλικα Λοιπον Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Τωρα αφου ειμαστε και γνωστοι μπορεις να γραψεις και το ονομα σου αλλωστε εδω μεσα ολοι φιλοι ειμαστε και ας διαφωνουμε.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Προς jean (off topic)

Παντος αν και η δουλεια του μπαμπα σου ειναι (φωτογραφος) μαλλον καταλαβα ποιος εισαι, και σιγουρα πανε πολλα χρονια που εχουμε να βρεθουμε αν δεν κανω λαθος πανω απο 25 (απο μικρα παιδια).

φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Έχω καιρό να διαβάσω το thread, ποιός κερδίζει ; :)

Έλα ντε; :(

Τώρα ειλικρινά, έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα. Ή μπείτε στο θέμα (το οποίο μάλλον έχει κορεστεί) ή να κλειδωθεί! Εγώ προτείνω το πρώτο, εσείς;

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Παντος αν και η δουλεια του μπαμπα σου ειναι (φωτογραφος) μαλλον καταλαβα ποιος εισαι, και σιγουρα πανε πολλα χρονια που εχουμε να βρεθουμε αν δεν κανω λαθος πανω απο 25 (απο μικρα παιδια).

Ακριβώς, από μικρά παιδιά ρε Μίμη! Εσύ Γραφίστας, εγώ Φωτογράφος και αψημαχούμε για τον πλανήτη Χ σε ένα site αστρονομίας, μετά από 25 χρόνια! Ότι νάναι! Δώσε μου μια διεύθυνση mail να σου στείλω κινητό να τα πούμε

Δημοσιεύτηκε
Πιο μικρος δεν γινετε, αλλα εσυ ξερεις ποιος ειμαι γιατι εγω σκεφτηκα να βαλω τα στοιχεια μου και ετσι οτι λεω τα λεω με ονοματεπωνυμο.

Και θα ηθελα να σου πω οτι εδω ουτε κρυβομαστε απο κανεναν ουτε ντρεπομαστε γι αυτα που λεμε γι αυτο και οι περισσοτεροι τουλαχιστον γραφουμε τα ονοματα μας.

Ασε που ειναι αγενεια να λεει ο καθενας οτι θελει κρυμενος πισω απο την ανωνυμια του. Στο τελος τελος ο καθε ανωνυμος μπορει να ερθει εδω και να γραψει το μακρυ του και το κοντο του (ακομα και ο Λιακοπουλος) και εμεις θα πρεπει να κανουμε και διαλογο απο πανω...

Βρησκεις τιποτα το παραλογο σ' αυτα που σου λεω;

Φιλικα Λοιπον Δημητρης

+1 \:D/

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς, από μικρά παιδιά ρε Μίμη! Εσύ Γραφίστας, εγώ Φωτογράφος και αψημαχούμε για τον πλανήτη Χ σε ένα site αστρονομίας, μετά από 25 χρόνια! Ότι νάναι! Δώσε μου μια διεύθυνση mail να σου στείλω κινητό να τα πούμε

Και εμένα ο μπαμπάς μου είναι φωτογράφος. :shock:

Αυτό δεν είναι απλά ένα οποιοδήποτε site Αστρονομίας! Είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ!!! :-({|= Είναι καλύτερο και από την εκπομπή " Πάμε Πακέτο" με την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ανώτερο και από το "Φως στο Τούνελ". Να είστε καλά βρε παιδιά. Με έχετε συγκινήσει. :cry: :D

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Όσο για τον βιολόγο ή ότι άλλο είναι φίλο που φοβήθηκε μια συζήτηση περί εξέλιξης.....

Σου είπα όποτε θες, αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση. Μου τα μασάς... :-k :-k

Θα σου πω απλά και μονο σπουδαγμένε φίλε ότι οι πρώτοι επιστήμονες και οι πρώτοι ιερείς ήταν τα ίδια πρόσωπα είτε σου αρέσει είτε όχι...

Και τι σημαίνει αυτό? οτί εγώ πρέπει να γίνω παπάς? :shock: :shock: :shock:

Και η γραφή φτιάχτηκε για να μετράνε τα καλάθια με το στάρι οι παπάδες στα ζικουράτ. Και? Σημαίνει κάτι?

Βγάζεις κανά συμπέρασμα εσύ από αυτό? Τώρα ανακάλυψες τους Σουμέριους εσύ?

Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά έχουμε 2008.

Όπως προφανώς θα κατάλαβες, ούτε θρήσκος είμαι ούτε σχολιαρόπαιδο που τρέχω πίσω από την κάθε "επιστημονική" βλακεία που αύριο μεθαύριο θα ακυρωθεί για να αντικατασταθεί με μια άλλη και μετά με μια άλλη γιατί οι επιστήμονες κάθε εποχής νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά απ' τα γένια! τόσα χρόνια Ιστορίας και μυαλό δεν βάλαμε ακόμα!

Καλά, χαλάρωσε λίγο.

Παρακάλα να μην χρειαστείς ποτέ καμιά επέμβαση ανοικτής καρδιάς,

γιατί τι να την κάνεις μωρέ, αφού αυτοί οι επιστήμενες με της επιστημονικές βλακείες τους σε λίγα χρόνια θα την καταργήσουν την μέθοδο και θα βρουν άλλη καλύτερη, οπότε τι να ασχοληθώ εγώ τώρα.....

με τις επιστήμες σας...

Εσύ και του λόγου σου θα είσαι από τους πρώτους που θα τρέξουν στην επιστήμη που τόσο απαξιώνουν για να σώσουν την ζωούλα τους και να συνεχίσουν να λένε τις εξυπνάδες τους εκεί που τους παίρνει όμως.

Σε ποιούς νομίζεις ότι απευθύνεσαι? [-X [-X [-X

Σου είπα έχω αυπνίες. Βοήθησέ με.

Υσ Δεν είμαι βιολόγος.

Για να μαθαίνεις, ασχολούνται και άλλες επιστήμες με την βιολογία.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

dclagr@yahoo.gr

Σε βρηκα με τη μια ομως.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, τα έχουμε πεί και σε άλλο πλέον κλειδωμένο thread. Όποιοι δεν λειτουργούν βάση της εκάστοτε επιστήμης, δεν πάει να πεί ότι είναι Χαρδαβελικοί, Λιακοπουλεικοί κλπ. Αυτό το ξεκινούν κάποια άτομα εδώ που βάζουν σε αυτή την κατηγορία όσους πούν κάτι έστω και λίγο αντίθετο με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα.

Αρνούμαι να με βάζουν στην κατηγορία του Χαρδαβελικού, διότι πολύ απλά κάτι τέτοιο είναι άκυρο.

Δεν υπάρχουν θέσφατα σε όλους τους τομείς. Και ο καθένας κοιτάει τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Υπάρχει όμως μία αντικειμενική πραγματικότητα. Η επιστήμη μπορεί να την πλησιάσει μέχρι ένα βαθμό, μέχρι εκεί που η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει τα πράγματα. Η επιστήμη δεν μπορεί να σου πεί π.χ τί υπήρχε πρίν το big bang ή άν το δημιούργησε κάποιος. Μόνο εικασίες μπορεί να κάνει. Εκεί είναι που και οι ίδιοι οι επιστήμονες λένε ότι κάποια πράγματα μετά είναι ο Θεός, ή αυτοί που δεν πιστεύουν, ότι άλλο μπορεί να λένε.

Τώρα στο CERN ψάχνουν το λεγόμενο σωματίδιο του Θεού, ή αλλιώς Higgins. Ακόμη και άν το ανακαλύψουν ότι υπάρχει, πάλι δεν θα μπορούν να απαντήσουν σε κάποια πράγματα.

Γι'αυτό ο άνθρωπος δεν έχει μόνο μαθηματικό μυαλό, αλλά και πνεύμα. Την μεγάλη διαφορά που διαχωρίζει τους ανθρώπους από την πιό προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Ο άνθρωπος θα δημιουργήσει τέχνη. Θα σκεφτεί για τον Θεό. Για πολλά άλλα πράγματα. Η μηχανή που σκέφτεται με μαθηματικό τρόπο, όχι. Γι αυτό και πολλοί λένε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορέσει ποτέ να εξισωθεί με τον άνθρωπο.

Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς κανουμε αυτές τις συζητήσεις τώρα. Το πνέυμα του ανθρώπου που αναζητεί.

Εκεί που δεν θα μπορεί να δώσει απάντηση η επιστήμη, πιθανόν να μπορέσει να δώσει το πνεύμα του ανθρώπου. Η πλευρά του εγκεφάλου που λειτουργεί διαφορετικά. Και ο εγκέφαλος όπως ξέρουμε είναι διαρκώς εξελισσόμενος. Οι "κεραίες" μας διαρκώς επεκτείνονται και λαμβάνουν και άλλα πράγματα. Αρκεί κάποιος να τις έχει ανοιχτές. Εκεί είναι που λέμε να έχει κάποιος ανοιχτό μυαλό. Γιατί άν συντονίσουμε μία κεραία να πιάνει ένα συγκεκριμένο σήμα, αυτό θα πιάνει. Άν την αφήσουμε όμως ανοιχτή και σε άλλες συχνότητες, να πιάνει σήματα γενικά, θα πιάσει και άλλα. Και φυσικά πρέπει και να φιλτράρουμε αυτά τα σήματα. (Παραβολικά μιλώντας γιατί ένα ραδιόφωνο δεν μπορείς να το έχεις να πιάνει όλους τους σταθμούς).

Αυτά αγαπητοί φίλοι. Ζούμε στην εποχή της επιστήμης και της τεχνοκρατίας. Αφού περάσαμε από τον σκοταδισμό των παλιών ακραίων θεολογικών αντιλήψεν, τώρα ήμαστε στην εποχή των επιστημονικών αντιλήψεων που περιορίζουν το πνέυμα του ανθρώπου στο 0 1 0. Η εκδίκηση της επιστήμης. Καταλαβαίνετε όμως ότι και αυτό δεν είναι γόνιμο για τον άνθρωπο που λειτουργεί όχι μόνο με την θετική σκέψη, αλλά και με το λεγόμενο πνεύμα. Πρέπει λοιπόν αυτά να συμβαδίζουν αρμονικά.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Αυτά αγαπητοί φίλοι. Ζούμε στην εποχή της επιστήμης και της τεχνοκρατίας. Αφού περάσαμε από τον σκοταδισμό των παλιών ακραίων θεολογικών αντιλήψεν, τώρα ήμαστε στην εποχή των επιστημονικών αντιλήψεων που περιορίζουν το πνέυμα του ανθρώπου στο 0 1 0. Η εκδίκηση της επιστήμης. Καταλαβαίνετε όμως ότι και αυτό δεν είναι γόνιμο για τον άνθρωπο που λειτουργεί όχι μόνο με την θετική σκέψη, αλλά και με το λεγόμενο πνεύμα. Πρέπει λοιπόν αυτά να συμβαδίζουν αρμονικά.

Νομίζω ότι ο φίλος τα είπε όλα. Φύγαμε απ' τη θεοφοβία του μεσαίωνα για να μπλέξουμε στην επιστημοφοβία του σύγχρονου κόσμου.

Όταν αναφέρομαι φίλε βιολόγε ή παλαιοντολόγε ή ότι στο καλό είσαι τέλος πάντων, στους επιστήμονες που έχουν πιάσει τον παπά απ' τα γένια, αναφέρομαι σε αυτούς που δεν δέχονται να ακούσουν τίποτε άλλο πέρα από αυτό που κόλλησε στο κεφάλι τους, αναφέρομαι σε αυτούς που ονομάζουν όλους τους άλλους που έχουν άλλη γνώμη χαρδαβελικούς ή λιακοπουλικούς όπως είπε ο φίλος πριν. Και μάλλον είσαι ενας από αυτούς μιας και εφόσον αυτό που έγραψα δεν κολλούσε με όσα έμαθες εσύ έπρεπε να με βάλεις στο τσουβάλι των χαρδαβελολιακοπουλαίων γιατί έτσι λειτουργείς προφανώς. Γιατί αυτά έμαθες και μόνο ότι έμαθες εσύ είναι σωστά!

Όσο για το αν θα πρέπει να γίνεις παπάς, θεωρώ ότι δεν είσαι τοσο χαζούλης ώστε να μη μπορείς να καταλάβεις τι σου λένε οπότε ας μη το σχολιάσω. Αν πάντως θα ήθελες να σιγουρέψεις την άποψή σου για τη σχέση επιστήμης-θρησκείας τότε λίγη μελέτη στην Ιστορία των θρησκειών θα σε βοηθήσει, δεν είναι κακό, γνώση είναι κι αυτή και ας μην είναι του γνωστικού σου πεδίου. Ας μην είναι ...βιολογία... για παράδειγμα!

Όσο για την εξελικτική θεωρία, το να παλέψουμε για το ποιός ξέρει περισσότερα είναι μάλλον νηπιακού επιπέδου. Σου απάντησα μόλις με αμφισβήτησες και δεν έχω καμία διάθεση να ξεκινήσω μια κουβέντα με κάποιον ο οποίος ευθύς εξ αρχής με αμφισβήτησε οκ? Αρκεί να ξαναδείς τους διαλόγους και θα καταλάβεις.

Για να τελειώνουμε. Εαν αυτού του είδους οι επιστήμονες -για να ξεκαθαρίσω ότι άλλο επιστήμη και άλλο κολλημένος επιστήμων- θελήσουν να γραφτεί η Βίβλος της επιστήμης τους, φαντάζομαι πως θα άλλαζαν το Εν αρχή ειν ο Λόγος και θα ξεκινούσε κάπως έτσι... Εν αρχή ειν ο Βιολόγος, Γεωλόγος, Μικροβιολόγος, Ουρολόγος, Ορνιθολόγος, Παλαιοντολόγος, Επικοινωνιολόγος, κλπ. Όλοι θα έχουν του Λόγους τους...

Το θέμα μάλλον κορέστηκε.

Δημοσιεύτηκε
Τώρα ανακάλυψες τους Σουμέριους εσύ?

Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά έχουμε 2008.

Μήπως τελικάς είσαι Σουμεριολόγος? :-k

Δημοσιεύτηκε

Το πνεύμα του ανθρώπου είναι η επιστήμη.

Όλα τα υπόλοιπα το περιορίζουν: Προλήψεις, δεισιδαιμονίες, αστρολογίες, θρησκείες, κτλ. Όλα αυτά αποτελούν απομεινάρια μιας εποχής όπου υπήρχε έλλειμα γνώσης.

Δεν υπάρχουν θεοί και δαίμονες, ούτε νιμπίρου, ούτε στρουμφάκια, ούτε η Τσαγιέρα του Ράσσελ, ούτε 3μετροι σκελετοί κάτω από την πλατεία Ομόνοιας που ανακαλύφθηκαν όταν έγιναν τα έργα μετρό και μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ (ναι, το έχει πει ο Λιακό αυτό). Τόσο απλά.

Η γνώση σώζει. Η επιστήμη είναι φως, όχι σκοτάδι.

Όλα εξηγούνται. Αυτά για τα οποία έχουμε απορίες τώρα θα εξηγηθούν στο μέλλον ή θα έχουν εξηθηγεί κάπου αλλού στο Σύμπαν.

Dans chaque village un homme tend un flambeau, l΄instituteur, et un autre souffle dessus, le cure.

V. Hugo

Δημοσιεύτηκε

Εγώ είπα απλώς ότι χρειάζεται να υπάρχει αρμονία μεταξύ επιστήμης και πνεύματος. Στο θέμα μας βέβαια για τον πλανήτη Χ, νομίζω τα πράγματα είναι καθαρά. Πρόκειται για τις συνηθισμένες θεωρίες που βγαίνουν και είναι γενικά αστήρικτες.

Το άν κάποια κυβέρνηση έχει εντοπίσει τέτοιο πλανήτη απο παρατηρητήριο στον Νότιο Πόλο και το αποσιωπά, νομίζω ότι δεν υφίσταται διότι εάν ο πλανήτης γίνει ορατός απο παντού δεν θα το αποσιωπούσανε.

Γενικώς όλες οι θεωρίες περί εισβολής εξωγηίνων και συνεργασίας με τις μεγάλες κυβερνήσεις κλπ, είναι κατά τη γνώμη μου κουραφέξαλα, διότι άν οι εξωγηίνοι έχουνε φτάσει εδώ, τότε δεν θα έχουν εχθρικές διαθέσεις. Αφήνω όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μας παρατηρούν απλά, άν όντως έχουν φτάσει εδώ.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Το πνεύμα του ανθρώπου είναι η επιστήμη.

Όλα τα υπόλοιπα το περιορίζουν: Προλήψεις, δεισιδαιμονίες, αστρολογίες, θρησκείες, κτλ. Όλα αυτά αποτελούν απομεινάρια μιας εποχής όπου υπήρχε έλλειμα γνώσης.

Δεν υπάρχουν θεοί και δαίμονες

Σόρρυ, αλλά αυτές οι απολυτότητες είναι που είμαι αντίθετος. Επειδή εσύ είσαι Άθεος δεν πάει να πεί ότι έχεις και δίκιο. Αλίμονο άν το πνεύμα του ανθρώπου είναι μόνο η επιστήμη.

Πάντα θα υπάρχει έλλειμα γνώσης που η επιστήμη δεν θα μπορεί να δώσει απάντηση. Είπαμε, από τα πιό βασικά και θεμελιώδη είναι η ίδια η δημιουργία του σύμπαντος.

Άν εσύ πιστεύεις ότι έτσι απλά έτυχε και έγινε το big bang και από κεί δημιουργήθηκε όλο αυτό το σύμπαν, με την νοημοσύνη που έχει και με την ζωή και όλα αυτά, τότε τί να πώ.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Μια άλλη παρατήρηση τέλος για να κοιμούνται όλοι ήσυχοι ότι δεν πρόκειται να μας έρθει ο πλανήτης Χ κατακέφαλα σε 4 χρόνια. Αν αυτό το σώμα ανήκει στο Ηλιακό σύστημα τότε θα πρέπει να βρίσκεται σε βαρυτική αλληλεπίδραση με τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι η ταχύτητα του σε σχέση με την απόσταση θα είναι της τάξεως:

v=(GM/r)^0.5 όπου Μ η μάζα του Ήλιου, r η απόσταση του από τον Ήλιο και G η σταθερά της παγκόσμιας έλξης. Αν είναι μεγαλύτερη από αυτήν τότε δε μπορεί να είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο αλλά θα διαφύγει από το Ηλιακό σύστημα και θα είναι απλά ένα περιφερόμενο σώμα του γαλαξία μας -ας αφήσουμε αυτή την περίπτωση για να την εξετάσουμε αργότερα. Στην πρώτη περίπτωση που το σώμα ανήκει στο Ηλιακό σύστημα τότε πρέπει να βρίσκεται περίπου 5 αστρονομικές μονάδες μακριά από τη Γη ειδάλλως δε προλαβαίνει να φτάσει εδώ μέσα σε 4 χρόνια ακόμη και αν κάνει ελεύθερη πτώση. Δηλαδή είναι σήμερα αυτό μεταξύ Γης και Δία και μάλλον θα έπρεπε να κρατούσε συντροφιά κάθε βράδυ...

H άλλη περίπτωση είναι να βρίσκεται απλά στο γαλαξία μας και να μην είναι δέσμιο σώμα στο Ηλιακό σύστημα, αυτό συνεπάγεται ότι η τυπική ταχύτητα του είναι περίπου 200-300 km/sec. Τότε τα πράγματα αλλάζουν, πρέπει να βρίσκεται περίπου 100 αστρονομικές μονάδες μακριά από εδώ (υποθέτοντας ότι θα φτάσει στη Γη σε 4 χρόνια), δηλαδή να είναι δυο φορές στην απόσταση του Πλούτωνα. Ένας τέτοιος πλανήτης στο μέγεθος του Δία δε θα ήταν ορατός με γυμνό μάτι σε τέτοια απόσταση, αλλά αναμφίβολα θα ήταν εύκολος στόχος για ερασιτεχνικά τηλεσκόπια.

Ας κοιμόμαστε λοιπόν ήσυχοι και ας σταματήσει η αναπαραγωγή ατεκμηρίωτων απόψεων από αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας "μελέτες" και επίσης όταν κάποιος καταθέτει μια άποψη ας δίνει και τις αποδείξεις που τον κάνουν να την αποδέχεται.

Φίλε jean λες λες όλη την ώρα αλλά εδώ δεν έχεις απαντήσει.Σου λέει ο άνθρωπος πως αν ήταν να υπάρχει ο πλανήτης που λες κ σε 4 χρόνια να ήταν στην γειτονιά μας θα έπρεπε να το ξέρουμε.

Κ μη μου πεις πως είναι ψέμα αυτό.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης