Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 Ο UWAN 16mm της William Optics δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον Nagler 16mm. Είχα στο παρελθόν την ευκαιρία να τους συγκρίνω προσεκτικά και ο UWAN υστερούσε σημαντικά προς τα άκρα του πεδίου μέσα από ένα γρήγορο νευτώνειο (f/4.8 ). Σε μεγαλύτερους εστιακούς λόγους η διαφορά τους ήταν κάπως μικρότερη αλλά ωστόσο αρκετά αισθητή. Δεν είναι φακοί παρόμοιας ποιότητας μεταξύ τους. Ανάλογα προβλήματα έχουν και οι Baader Hyperion, δεν είναι για γρήγορα τηλεσκόπια. Οι Vixen LVW είναι πιό ποιοτικοί σε οπτική σχεδίαση και εικόνα. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Όταν έγραψα ότι συγκρίνονται εννοούσα στην ...κυριολεξία, όχι ότι είναι παραπλήσιοι. Ότι τους βάζουν δηλαδή δίπλα σε δοκιμές. Και αυτό πράγματι μου φάνηκε περίεργο, αλλά ταυτόχρονα και τιμητικό για τον uwan. Αυτό που λες ωστόσο για τα άκρα του πεδίου, ότι ο uwan χάνει ιδίως στους μικρούς εστιακούς λόγους, το επισημαίνουν όλοι. Πάντως, Στέφανε αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον lanthanum καλύτερη επιλογή από τον W.O.? Ή εννοείς ότι ο Vixen είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο Hyperion? Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Για να μπω & εγώ στο παιχνίδι.Μιλάμε για πολλά πράγματα & έτσι μούρχεται να ανοίξω θέμα με τίτλο Πεδίο & Μεγύνθηση Εχθροί ή φίλοι.Όρμόμενος από μια συνάντηση που είχαμε στο Σούνιο με τα παιδιά του E.L.F.E.AS. Συζήτηση.Ρε Θέμη τι βλέπεις αυτό& με τι προσοφθάλμιο βάλε 13mm. Καλό αλλά για το δικό του τηλεσκόπιοΜα δεν έχω Θα βάλω 24mm ή 17 mm Τελικά τα προσοφθάλμια είναι συνάρτηση του τι f έχουν τα τηλεσκόπια & του τι θέλουμε να ξοδεύσουμε. Βέβαια θα ήθελα να έχω μια σειρά από ETHOS, αλλά δυστηχώς αν & συνταξιούχος έχω αρκετές υποχρεώσεις ακόμα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Τελικά τα προσοφθάλμια είναι συνάρτηση του τι f έχουν τα τηλεσκόπια & του τι θέλουμε να ξοδεύσουμε. Πράγματι αυτό συνειδητοποιώ κι εγώ σταδιακά. Ότι ίσως είναι πιο ορθό να λέμε όχι "καλό προσοφθάλμιο" (μόνο) αλλά και "κατάλληλο προσοφθάλμιο". Γι'αυτό ρωτώ κι εγώ όσους έχουν κάτω από f/6 ή f/6 τηλεσκόπιο όπως το δικό μου, για να δω τι θα πάρω. Κι επαναλαμβάνω για να μη ...ξεχνιόμαστε: Πάντως, Στέφανε αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον lanthanum καλύτερη επιλογή από τον W.O.? Ή εννοείς ότι ο Vixen είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο Hyperion? Παρεμπιπτόντως βλέπω ότι ο 18άρης vixen LV έχει Φαινόμενο πεδίο : FOV 50° και οι LVW (22mm) 65° -17 από τον 16mm της W.O. Τιμή πάντως έχουν ίδια ο 22άρης της vixen με τον 16mm της William Optics Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2009 Αλλο πράγμα οι LV κ άλλο οι LVW.Οι δεύτεροι είναι μακράν καλύτεροι.LVW δεν υπάρχει 18 αλλά 17 mm.Ο 8mm έχει κερδίσει κ ένα τεστ με τα καλύτερα προσοφθάλμια απέναντι του.Κοίτα εδώ http://www.vixenoptics.com/eye.htm για την σειρά της Vixen.Εχει κ το pdf με το review Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 ακόμα βασανίζομαι... παρεμπιπτόντως. μόλις γύρισα από άνδρο, και προσπαθώ να ξεπεράσω το σοκ με τον ουρανό. μα τι σκ*τά βλέπουμε εδώ στην Αθήνα? Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 Πάντως, Στέφανε αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον lanthanum καλύτερη επιλογή από τον W.O.? Ή εννοείς ότι ο Vixen είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο Hyperion?΅Η σειρά LVW είναι πιό προσεγμένη οπτικά και καταλληλότερη για γρήγορα τηλεσκόπια απ' ό,τι οι WO και οι Hyperion. Είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Vixen σε προσοφθάλμιους και συστήνεται ανεπιφύλακτα (αν ο αυξημένος όγκος δεν είναι πρόβλημα). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Πάντως, Στέφανε αν κατάλαβα καλά, θεωρείς τον lanthanum καλύτερη επιλογή από τον W.O.? Ή εννοείς ότι ο Vixen είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο Hyperion?΅Η σειρά LVW είναι πιό προσεγμένη οπτικά και καταλληλότερη για γρήγορα τηλεσκόπια απ' ό,τι οι WO και οι Hyperion. Είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Vixen σε προσοφθάλμιους και συστήνεται ανεπιφύλακτα (αν ο αυξημένος όγκος δεν είναι πρόβλημα). Στέφανε σ'ευχαριστώ αρχικά για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου. Βλέπω τώρα στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης ότι η σειρά LVW (όχι NLV ή LV) βγάζει 13mm και το επόμενο ...22mm. Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι έχω ως τώρα 10mm, 25mm, + barlow 2x, σκεφτόμουν να παίξω κάπου στα 16mm όπου στο 8άρι μου θα μου δώσει 75x και με barlow 150x. Ή έστω 17mm (70x, 140x). Δε βγαίνει ενδιάμεσο LVW? Ρε τι ζόρια τραβάμε καλοκαιριάτικο Για σένα πάντως η διαφορά στο φαινόμενο πεδίο (65 έναντι 82 των W.O.) δε σημαίνει και πολλά; διόρθωση: μόλις βρήκα αυτό The 17mm LVW eyepiece is designed to give you moderate magnification with an incredibly wide field of view. στη σελίδα της VIXEN. Δεν το φέρνει το πλανητάριο; Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Οι LVW βγαίνουν σε 3,5-5-8-13-17-22mm.Πιθανόν να μην υπάρχουν σε διαθεσιμότητα τα mm που θέλεις. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι έχω ως τώρα 10mm, 25mm, + barlow 2x, σκεφτόμουν να παίξω κάπου στα 16mm όπου στο 8άρι μου θα μου δώσει 75x και με barlow 150x. Ή έστω 17mm (70x, 140x). Εγώ θα έλεγα να τα ετοιμάζεις για "απόσυρση" το 10αρι και το 25αρι που είχε μαζι το SW. Μην τα υπολογιζεις για σοβαρα προσοφθαλμια και σχεδιάζεις τις μελλοντικες αγορες σου πάνω σε αυτά, δεν μπορουν να αναδείξουν τις δυνατοτητες του τηλεσκοπίου σου. Οι LVW είναι πολύ μα πολύ καλύτεροι. Στην τελική, μια άλλη οικονομική λύση, γιατί όπως και να το κάνουμε τα καλά προσοφθάλμια είναι αρκετά έως πολύ ακριβά, είναι η αγορά και ενός barlow 3x που κοστίζει σαφώς λιγότερα. Έτσι με τους δυο barlow θα τριπλάσιασεις τα προσοφθάλμια σου χωρίς τα έξοδα 3 προσοφθαλμίων. Βεβαια θα χάσεις ελάχιστα σε φωτεινότητα, αλλά ειδικά στα ακριβά προσοφθάλμια (λέγε με Nagler και πανω) γλιτώνεις πολύ χρήμα. διόρθωση: μόλις βρήκα αυτό The 17mm LVW eyepiece is designed to give you moderate magnification with an incredibly wide field of view. στη σελίδα της VIXEN. Δεν το φέρνει το πλανητάριο;Καλά το τι φέρνει και πότε το φερνει το Πλανητάριο είναι μια πικρή ιστορία.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 To 10άρι και το 25άρι έχουν ήδη δρομολογηθεί για απόσυρση. Ιδίως το 10άρι. Το άλλο μου χει δώσει και κάποιες καλές εικόνες. Ωστόσο δεν ακόμα είμαι σε φάση να αρχίσω να ...πετάω πράγματα, γι'αυτό και ψάχνω για προσοφθάλμιο μεσαίων μεγεθύνσεων. Στην κατηγορία nagler δεν παίζω.Για τους hyperion με παίρνει και λίγο παραπάνω. Άρα καταλήγουμε σε μια κατηγορία Vixen/W.O. Και ο λόγος που το ψάχνω αρκετά είναι ότι (όπως σε πολλούς) δε μου περισσεύουν και θέλω να χτυπήσω κάτι καλό για τα λεφτά (max 190 ευρώ) που θα δώσω. Το υπέρ του UWAN της william optics είναι το πεδίο: 82'. Ωστόσο διαβάζοντας και διαβάζοντας διαπίστωσα σε κάποιες κριτικές ότι το αξιοποιήσιμο πεδίο (αδόκιμος λίγο όρος) φτάνει στο 70. Στους LVW μπορεί να είναι 65 αλλά είναι ...65. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Γιατί δεν κοιτάς στην Aktis?Στον τιμοκατάλογο της φαίνεται πως υπάρχει όλη η σειρά. http://www.aktistar.com/ Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2009 Πράγματι, φουλ η σειρά. Ευχαριστώ.Να 'χα καταλήξει κιόλας καλά θα ήταν... Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2009 Να 'χα καταλήξει κιόλας καλά θα ήταν...Χα χα.Αυτό είναι βάσανο μεγάλο.Το καλύτερο είναι αν μπορείς να βρεθείς σε κάποιο αστροπάρτι να δεις κι μόνος σου μέσα από διάφορα προσοφθάλμια. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2009 Αστα να πάνε. Θα βγάλω χορηγία νομίζω για να διαλέξει κάποιος από σας για μένα Το καλύτερο όντως είναι το "ιδίοις όμασι".Δε σας βλέπω ζεστούς όμως. Που είναι τα ...αλεποχώρια; Άντε πάμε καμμιά αστροβόλτα Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Πάντως αν δεν καταφέρεις να δεις κ αναγκαστείς να πάρεις στα τυφλά τότε οι LVW είναι ίσως ότι καλύτερο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Να 'χα καταλήξει κιόλας καλά θα ήταν...Μέχρι να καταλήξεις εσύ εγώ τον πήρα τον LVW 22mm και μάλιστα από Αθήνα τον έφεραν γιατί εδώ είχαν τελείωσει. Πολύ αμφιβάλλω αν έχει μείνει κανένας στην Αθήνα. Μάλλον θα πήρα τον τελευταίο :twisted: . Μαζί μ' αυτόν πήρα και τον τελευταίο LVW που υπήρχε εδώ από την βιτρίνα, τον 13mm .Ανυπομονώ να τους δοκιμάσω, ελπίζω να έχει καλό ουρανό σήμερα . Πάντως, φίλε DistalPsalm, απ'ότι έχω καταλάβει έχεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον UWAN της W.O. Όρμα του, μη το σκέφτεσαι πολύ γιατί περνάει και το καλοκαίρι.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2009 Καλοτάξιδοι! (αν μου 'φαγες τους τελευταίους, θα σου κάνω αρμένικη βίζιτα. θα σου κατσικωθώ σαλόνικα για αντίποινα ) απ'ότι έχω καταλάβει έχεις μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον UWAN της W.O. Όρμα του, μη το σκέφτεσαι πολύ γιατί περνάει και το καλοκαίρι. Α τώρα που άδειασες το μαγαζί πας να μου κοτσάρεις τον UWAN? Καλά τα λες. Το "χτύπημα" θα γίνει εντός εβδομάδος Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Βοώτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 (αν μου 'φαγες τους τελευταίους, θα σου κάνω αρμένικη βίζιτα. θα σου κατσικωθώ σαλόνικα για αντίποινα ) Δυστυχώς χθες είχε συννεφιά . Ποιος να με καταράστηκε άραγε ;;; Ιδού η απορία
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 (αν μου 'φαγες τους τελευταίους, θα σου κάνω αρμένικη βίζιτα. θα σου κατσικωθώ σαλόνικα για αντίποινα ) Δυστυχώς χθες είχε συννεφιά . Ποιος να με καταράστηκε άραγε ;;; Ιδού η απορία Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Ποιος να με καταράστηκε άραγε ;;; Ιδού η απορία Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα