raxxla Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι την αγορά του Skywatcher Synscan Hand Controller για να μετατρέψω την HEQ5 Pro βάση μου σε GoTo. Θέλω να ρωτήσω τους πιθανούς κατόχους της το εξής: Φαντάζομαι ότι το alignment της βάσης θα περιλαμβάνει εκτός από την πολική ευθυγράμμιση (την οποία κουτσά-στραβά την καταφέρνω) και στόχευση και επιλογή στο οπτικό πεδίο κάποιων άστρων (star alignment). Δυστυχώς από το σπίτι, όπου περισσότερο χρησιμοποιώ τη βάση, βλέπω μόνο το βόρειο κομμάτι του ουρανού. Θα μπορώ να πραγματοποιήσω τη διαδικασία του star alignment ή θα μου ζητά άστρα που δεν μπορώ να δω ; ΦιλικάΗλίας. Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Θα μπορώ να πραγματοποιήσω τη διαδικασία του star alignment ή θα μου ζητά άστρα που δεν μπορώ να δωπολυ πιθανο να σου ζηταει...αλλα μπορεις να κανεις και one star alignment Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2008 Μπορεις να κανεις και three star alignment.Απλα οταν σου προτεινει ενα αστερι (που ξερεις οτι δεν το βλεπεις) θα χρησιμοποιησεις τα βελη που βρισκονται χαμηλα στο χειριστηριο ωστε να σου προτεινει ενα αλλο ορατο σε εσενα.Αρκει να γνωριζεις τα αστερια που βλεπεις απο το σπιτι σου.Το χειριστηριο σου προτεινει αρκετα αστερια για one/two/three star alignment.Σιγουρα καποια θα σε εξυπηρετουν.Προχωρα αφοβα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Φίλε Ηλία, Στο Three Star Alignment, σου ζητάει να κεντράρεις 3 αστέρια, δύο απο τα οποία είναι στην "αριστερη" (Δυτικά και νότια) πλευρά του ουράνιου μεσημβρινού και ένα στην "δεξιά" (ανατολική) του. Κάνοντας το, θα διαπιστώσεις ότι το σφάλμα της αυτόματης οδήγησης απο αστέρι σε αστέρι θα μειώνεται σταδιακά, όσπου στο τρίτο θα πέφτει αρκετά κοντα του ώστε να χρειάζεται πολύ μικρές κινήσεις διόρθωσης. Τα One και Two star alignments , με όση ακρίβεια και αν γίνουν, δεν σου δίνουν την ακρίβεια των τριών με αποτέλεσμα να επηρεάζεται τόσο το Goto, όσο και η παρακολούθηση. Θα πρέπει επίσης να προσέξεις, επιλέγοντας αστέρια ορατά σε εσένα, να μην επιλέγονται αστέρια που να είναι χαμηλά στον ορίζοντα, γιατί αυτό επηρεάζει την ακρίβεια της στόχευσης. Δημήτρης
sevax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2008 Τα Χριστούγεννα έκανα δώρο στόν εαυτό μου μιά HEQ-5 GOTO PRO.Eχω κάνει 3 φορές στήν ταράτσα μου δοκιμές γιά νά την μάθω(τόσες μπόρεσα λόγο καιρού,κ.τ.λ.π.).Αυτό πού θέλω νά ρωτήσω (προς τό παρόν)είναι αφού κάνω τέλεια πολική ευθηγράμιση,όπως λένε οι οδηγίες (στά ελληνικά) αγγλικά "ντεν ξέρη" μέ τά σχέδια τών αστερισμών όπως τα βλέπω στον ουρανό καί τόν πολικό στό μικρό κυκλάκι την πολική διόπτρα τήν έχω ευθυγραμίση.Ξεκινάω ευθυγράμιση μέ τά 3 αστέρια.Είναι λογικό νά σταματάει 10και+ μοίρες μακριά από τόν στόχο;Βέβαια τό φέρνω μέ τό χειριστήριο στό κέντρο τού διπλού σταυρονήματος, όταν επιλέγω τόν στόχο πού θέλω να παρακολουθήσω πάει κοντά στό πεδίο καί κάποιες φορές μέσα στό πεδίο τού προσοφθαλμίου (υπερίων 17μ.μ.)Τό αντικείμενο το κρατάει πότε 10 πότε 20' λεπτά στό κέντρο χωρίς νά κάνω διόρθωση. Ερώτηση 1: Χρειάζετε νά ρυθμήσω τούς εξωτερικούς δείκτες στήν πολική διόπτρα; 2:Aν μπορεί καί έχει χρόνο κάποιος νά μέ βοηθήση τηλεφωνικά νά στείλη σέ π.μ. ή e-mail τά τηλεφωνά του, παν-ελλαδικά Υ.Γ. Μέ ενδιαφέρη η φωτογράφηση Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα