Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Είσαι απίστευτος. Παναγιώτη όλοι απίστευτοι είμαστε!! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Ευχάριστα νέα! Όσοι δεν έχετε ιδέα απο Corel & Illustrator, ανακάλυψα ότι το open office που πολλοί μπορεί να δουλεύετε έχει σχεδιαστικό (Draw) Σας ανεβάζω ένα pdf βοήθειας για να πειραματιστείτε &να φτιάξετε μόνοι σας τις διαφάνειες σας για τους ερευνητές & τα προσοφθάλμια σας.Επιλέξτε στα εργαλεία κάτω τον κύκλο και με δεξί δώστε τις διαστάσεις. Ετσι δεν υποχρεώνεστε σε κανένα Υ.Γ. Δυστυχώς το αρχείο του open office draw αν και είναι μόλις 16kb δεν ανεβαίνει στο astrovox. Help_openofficedraw.pdfopen office draw Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Γιαννη κανεις υπεροχη δουλεια και μας βοηθας πραγματικα παρα πολυ Ευχαριστω Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22, 2008 ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Νάμαι πάλι! Στις λευκές γραμμές το πραγματικό πεδίο έχει υπολογιστεί με βάση τον παρακάτω τύπο και το φαινόμενο οπτικό πεδίο που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής:πραγματικό πεδίο = φαινόμενο πεδίο / μεγέθυνση Στις γαλάζιες γραμμές για τον ίδιο φακό το πραγματικό πεδίο έχει υπολογιστεί με βάση το field stop του φακού όταν μας τον δίνει ο κατασκευαστής. πραγματικό πεδίο = (field stop / εστιακό μήκος τηλεσκοπίου)Χ57,3 μοίρες Οι διαφορές όπως θα δείτε στα πεδία μάλλον απασχολούν τους "ψείρες",αλλά τι να γίνει, όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή! Βέβαια για τους Televue δεν χρειάζεστε το αρχείο αυτό μιας και η εταιρεία διαθέτει "eyepiece calculator" στη σελίδα της αλλά δεν σας δίνει το πεδίο στους χάρτες σας ***Το αρχείο αναβαθμίστηκε στο επόμενο post. Φιλικά, Γιάννης Υ.Γ. Να σας θυμίσω ότι αλλάζετε τις τιμές μόνο στα κελιά με τα μπλέ γράμματα. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δεν άργησα έ; Το αρχείο τελειοποιήθηκε. Κάντε αντικατάσταση στα κελιά με τα μπλέ γράμματα με τους δικούς σας φακούς. Αν χρησιμοποιείτε άλλον χάρτη βάλτε στο αντίστοιχο κελί τα χιλιοστά ανά μοίρα του χάρτη σας. Το αρχείο δεν έχει μακροεντολές. Ανδρέα sv1jsb όπως βλέπεις ο "τύπος" που μου έστειλες σκίζει. Καλή διασκέδαση. Επόμενη ενημέρωση μετά τις πρώτες χειμωνιάτικες συννεφιές. Καλές παρατηρήσεις! Μια μικρή αναβάθμιση για τους Ιρλανδούς φίλους! My_Own_Eyepieces_TFOV_on_a_StarAtlas.xlsΠροσοφθάλμια, Πραγματικά Πεδία & Χάρτες (new version) Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
seirios14 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Σου σφίγγω το χέρι!!!! Φιλικά, Λεωνίδας
seirios14 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Κάτι δεν κάνω καλά?????? Όταν επιλέξω κύκλο και κάνω δεξί κλικ, δε μου εμφανίζονται οι επιλογές που βλέπω στις σημειώσεις σου και δη, η επιλογή 'Θέση και μέγεθος". Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά, Λεωνίδας
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Λεωνίδα, Αν το ανοίγεις με excel Microsoft Office ενδεχομένως να βλέπεις άλλο μενού. Θα πρέπει να βρείς στο μενού πως αλλάζεις διαστάσεις στο κύκλο. πχ στα mac είναι κατι σαν "format auto shape". Στα windows δεν ξέρω.Το παραπάνω όπως αναφέρω είναι για open office. Αν δεν βλέπεις εκεί το μενού *πρέπει να κάνεις δεξί ακριβώς πάνω στην περιφέρεια του κύκλου* Επίσης αν ο κύκλος στο δεύτερο φύλλο σας βγαίνει με χρώμα θα πρέπει να επιλέξετε χρώμα λευκό η διαφάνεια στο χρώμα 100%. Καλό το open office αλλά ακόμα έχει κάποιες ατέλειες. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
seirios14 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Γιάννη ευχαριστώ για τη βοήθεια που ήταν αρκετή μέχρι σ αυτό το σημείο! Το σημαντικό είναι ότι βρήκα άκρη και τώρα μπορώ να φτιάξω όποιους κύκλουσ θέλω. Τώρα όσον αφορά την εκτύπωση, είναι το τελευταίο που με ενδιέφερ.Σκέφτηκα να τις κάνω σ ένα συνάδελφο μηχανικό που έχει το corel draw και θα είναι εύκολο. Ευχαριστώ πολύ!! Φιλικά, Λεωνίδας
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Γιάννη νομίζω ότι έχεις λάθος στη γωνία του Barlow Χ2 την βλέπω μεγαλύτερη από την γωνία χωρίς αυτόν ενώ θα πρέπει νομίζω να είναι η μισή. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Μπάμπη δεν ξέρω τι εννοείς ως "γωνία" Πάντως η στήλη "μοίρες Χ Barlow" έχει διορθωθεί. Η μεγέθυνση του Barlow ήταν σωστή. Τα πεδία μοιρών δεν ήταν. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 .........Η μεγέθυνση του Barlow ήταν σωστή. Τα πεδία μοιρών δεν ήταν.Τα πεδία μοιρών εννοούσα, του Barlow X2 πρέπει να είναι μισό από ότι χωρίς αυτό.Δεν κατέβασα πάλι το αρχείο για να δω μεταβολές. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Αυτή είναι η εκδοχή βασισμένη σε προηγούμενη δική σου έκδοση.Με βολεύει καλύτερα, λείπουν όμως κάποια άλλα από την τωρινή σου έκδοση. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Υ.Γ. Να σημειώσω ότι το αρχείο λειτουργεί χωρίς μακροεντολές χάριν του Ανδρέα sv1jsb και ήταν μια παραγγελιά από τον seirios14. Κάποιοι τυχεροί βέβαια το έχουν από πρίν. χρησιμοποιόντας μια εξίσωση από εδώ έκανα και γώ ένα excelακι...(με βόλευει καλύτερα) αλλάζοντας τα στοιχεία στα πρασσινα κελιά (το eye relief kai to barrel size δε παιζουν ρόλο) δέχεσαι τα ανάλογα αποτελέσματα.όσο το δοκίμαζα έβγαζε σωστά νούμερα... eyepiece calculator.xlsνα το... http://flavors.me/agis
agis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 και με ένα κατάλογο με τα προσοφθάλμια τον πιο γνωστών εταιριών....στην επόμενη έκδοση αν τα καταφέρω θα βάζεις το όνομα και θα βγάζει όλα τα στοιχεία κατευθείαν.ας τον συμπληρώσουμε λοιπόν όσο μπορούμε...eyepiece calculator new.xls http://flavors.me/agis
gmav Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2009 καλημέρα στην αστροπαρέα... προσπαθώντας να βρω πληροφορίες για το πως να υπολογίσω το οπτικό πεδίο που έχω μέσα απο τους προσοφθάλμιους, έπεσα σε αυτό το θέμα... κατέβασα όλα τα αρχειάκια και..... χάθηκα... πρόσφατα αγόρασα το sky-watcher 70/700 az2.μέσα έχει 2 προσοφθάλμιους 25mm + 10mm όπως επίσης και ένα barlow 2x στα αρχεία που κατέβασα απο εδώ, για να μου υπολογίσει το οπτικό πεδίο που θα έχω μέσα απο το τηλεσκόπιο, θα πρέπει να βάλω το οπτικό πεδίο του προσοφθάλμιου... αυτό το νούμερο που το βρίσκω? τα κουτάκια δε γράφουν τίποτα όσο αφορά τις μοίρες.επίσης δε μπορώ να καταλάβω τη μάρκα και το μοντέλο τους απο τα κουτιά τους... στο http://astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=755 γράφει πως οι προσοφθάλμιοι είναι οι:Super 25mm WA, Long Eye Relief (28x), Super 10mm (70x), Ø31.8mmαυτά όμως δε τα έχω βρει στα αρχεία για να υπολογίσω το field of view... πειραματικά, έβαλα τον 25mm και στοχεύοντας στον Ωρίωνα και με συνδυασμό το redshift 5.0 υπολόγισα πως μου δίνει περίπου 1 μοίρα και 30-40 λεπτά πεδίο... γνωρίζει μήπως κανένας ποιο είναι το πραγματικό πεδίο των προσοφθάλμιων για να τα υπολογίσω βάση των αρχείων??? (γιατί για να μπορέσω να κάνω τον υπολογισμό πειραματικά όπως έκανα και πριν, με τους υπόλοιπους 3 συνδυασμούς (10mm, 25mm+barlow, 10mm +barlow), θα μου φύγει η μαγκιά... Jeanneau Sun Odyssey 45' "ELPIDA"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα