KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Βασιλη...κατα τη γνωμη μου δεν ειναι "grab and go" γιατι ειναι ογκωδη,και γιατι προυποθετουν μεγαλες βασεις, ειδικα αν ανταπεξερχονται ικανοποιητικα και στην φωτογραφηση(οποτε θελεις σοβαρη βαση) .Εκτιμω οτι ισως βγαζουν λιγο χρωμα,αλλα πριν το δοκιμασουμε δε λεω τιποτα .Τα απολυτα ελαφρα και ποιοτικα τηλεσκοπια ειναι τα Κινεζικα ED 80.Ειναι κατω απο 3 κιλα,μικρα,ξυραφια,με ωραιους εστιαστες,και χαμηλο κοστος.Στην αναγκη δε, μπαινουν και σε φωτογραφικο τριποδα(το εχω κανει εγω),ή σε τριποδο "της πλακας" οπως του Λιντλ (το εχω ξανακανει εγω).Η ΜΟΝ-2 που συνοδευε το 152αρι,διαχειριζεται ανετα(σαν να μην υπηρχε) το 80αρι,αλλα μολις πατησει επανω της το μεγαλο,πεταγονται τα γρασσα απο παντου(τροπος του λεγειν).Δεν εχω κακη εντυπωση για το μεγαλο,αλλα το μικρο ειναι πιο "τσαχπινικο" για καταστασεις αμεσης παρατηρησης και ευκολης και καλης φωτογραφιας.Χρυση συμβουλη λοιπον.....ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ!!!
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Κώστα σ` ευχαριστώ.Πολύ καλή η αναλυσή σου και με βοήθησε σε αρκετές απορίες. Είναι βέβαιο οτι με ενα και μόνο τηλεσκοπιο δεν τά εχεις όλα.Πιστεύω όμως όπως μου εδωσές να καταλάβω οτι είναι ένα τηλεσκόπιο αξιώσεων και κυρίως μιας και το θέλω περισσότερο για αστροφωτογράφιση. και δει του βαθέως ουρανού.Σ` ευχαριστώ και πάλι !!!!! ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6, 2008 eliasg2004 σ` ευχαριστώ και όπως σου είπα έκανα αίτηση και στον Ωρίωνα.Ξέρεις τι γίνετε με συγκεντρώσεις και εαν θα είσαι σε κάποια να τα πούμε απο κοντά;Τέλος ήθελα να σε ρωτήσω γιατί μου λές στην αναφορά σου για το τηλεσκόπιο οτι ναι για τον βαθύ ουρανό αλλα όχι για τους πλανήτες; Σε ρωτάω γιατί δεν κατάλαβα τον λόγο και θα ήθελα να ξέρω για να μαθένω. Σ` ευχαριστω και πάλι. Δημήτρη καλημέρα. Νομίζω ότι εν τω μεταξύ σε κάλυψαν και τα άλλα παιδιά αλλά σχετικά με αυτή την ερώτησή σου, ρίξε και μια ματια συμπλήρωματικά και σε αυτή την κουβέντα: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7228&highlight="Διοπτρικό κοντό και πλανητική παρατήρηση"Κοντολογίς, χρωματική εκτροπή και λάθη σφαιρικότητας στα στοιχεία του doublet δυστυχώς κλέβουν πολύ από την ποιότητα του παραγόμενου ειδώλου στις υψηλές μεγεθύνσεις. Δυστυχώς δεν είμαι μέλος του Ωρίωνα μια και είμαι Αθήνα, όμως αν κάποια δουλειά σε φέρει κοντά στείλε ένα μήνυμα να βρεθούμε Νάσαι καλά και να χαρείς το νέο σου απόκτημα!Φιλικά,Ηλίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα