Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ένα απο τα 2 αναφερώμενα διοπτρικά.SKYWATCHER 150/750 ΔΙΟΠΤΡΙΚΟ Ή MESSIER R-152S ΔΙΟΠΤΡΙΚΟΠοιό απο τα δύα θα συστήνατε; Παρακαλω για βοήθεια. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
seti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ BRESSER,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΕ ΔΙΟΠΤΡΙΚΟ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ,ΑΠΟΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΤΙΡΗΞΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΚΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ.ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Νίκο σ`ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου. Τελικά παρήγγειλα το SKYWATCHER 150/750 με ΕQ-5 στήριξη με ατσάλινο τρίποδα.Εψαξα στο Internet για συγκρίσεις και είδα οτι τα δύο τηλεσκόπια μοιάζουν αρκετά. Υπάρχει μια μικρή διαφορά απο οτι είδα στα οπτικά και στη στήριξη του SKYWATCHER σε σχέση με το Messier, πράγμα που με έκλεινε περισσότερο στο να πάρω το SKYWATCHER 150/750. Το περιμένω Τετάρτη με Πέμπτη οπότε εάν έχει καλό καιρό θε κάνω τις πρώτες δοκίμες και θα σου πώ."Ελπίζω και θα δούμε"Σ`ευχαριστώ και πάλι. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
seti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ,ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ,ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ.
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Νίκο να σε καλά. Για να δούμε , για να δούμε τι θα δούμε. Όποτε έρθεις Πάτρα και εάν σε βγάλει ο δρόμος εννωείτε οτι περιμένω τηλέφωνο να τα πούμε. Που ξέρεις μπορεί να πάμε και για καμία τηλεσκοπική ματιά Σ` ευχαριστώ και πάλι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Α! Είδες για να μην πάρω το δικό σου που το σκεφτόμουνα πλήρωσα το νέο είς διπλούν. "Κοκκόρου γνώση":?: Τι να κάνεις φταίνε τα γεράματα.......... ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
seti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 ΠΩ,ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ,ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ,SORRY.TEΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ.ΤΩΡΑ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟRION OPTICS 12"L/F5,3 TI ΛEΣ?ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΓΟΡΑ,ΘΑ ΕΙΔΟΥΜΕ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ'ΡΘΕΙΣ,ΧΑ.ΧΑ
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Ε όχι και γεράματα........ Μια χαρά την βρίσκω την ηλικία σου νιάνιαρα είμαστε... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Νίκο είναι Dobsonian αν θυμάμαι καλά και για να είμαι ειλικρινής δεν τα συμπαθώ.Σίγουρα καλό , καλά οπτικά, μεγάλες ιντσες 12",καλή μάρκα, αλλά δυσκολοελεγχόμενο και καθολου μεταφερώμενο.Βέβαια θα δείς εσύ την χρήση του και το τι ζητάς. Δεν ξέρω εαν θα σου είναι χρήσιμο και για αστροφωτογράφιση, νομίζω θα σε δυσκολέψει.Αυτή ειναι η γνώμη μου, ως προς την χρήση που θα ήθελα εγώ από ένα τηλεσκόπιο για να το μεταφέρω.Επαναλαμβάνω ομως οτι είναι ενα πολύ καλό τηλεσκόπιο σαν δομή και παρατήρηση. Βέβαια εάν με το καλό το πάρεις θα με κεντρίσεις και θα κοιτάξω να βρω την ευκαίρια να έρθω να "παλέψουμε" με το "θηρίο""Ο μπαρμπα Νίκος και ο γέρο Μήτσος και και το ΘΗΡΙΟ" προσεχώς. Κοίταξε και εδώ ή γράψε ORION OPTICS στις αναζητήσεις.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4986&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=eb57df3c69b2e89905fb5d39a1c843c9 Οσο για σένα Βασίλη τι να πώ "Για τα ΚΑΠΗ παιδί μου για τα ΚΑΠΗ" Μας φάγανε τα βουνά βρε Βασίλη. Υγρασία, κρύα, χιόνια, αέριδες, ήδη άρχισαν τα ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ . Άστα παιδί μου , άστα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
seti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ,ΤΟ ΔΙΟΠΤΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΗΡΙΟ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΜΕΓΑΑΑΛΗ ΠΛΑΚΑ,ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΡΕ ΜΗΤΣΟ,ΩΧ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ,ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ.
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Καλά έχει πλάκα αυτή η συζήτηση των 35άριδων.Άντε πάρτε τα άρματα(τηλεσκόπια κ.λ.π) και τραβάτε στα βουνάπου μου θέλετε και γεράματα. Δεν ντρέπεστε λίγο Ωχ !! Δεν γράφω άλλο με πέθανε πάλι η παραμορφωτική στα δάχτυλα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Άντε βρε νέα παιδιά είμαστε..... αν σκεφτείς ότι θέλουμε άλλα τόσα μέχρι την σύνταξη..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Άντε καλορίζικο Δημήτρη, και από έναν ...υπέργηρο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2008 Xαθήκαμε ΠΑΠΠΟΥ eliasg2004.Χάρηκα που εισαι καλά.Σ`ευχαριστώ φίλε για τισ ευχές.Ποιά η γνώμη σου για το SKYWATCHER; ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Εγω παλι,εχω παρατηρησει μεσα απο το 150/750 του Ηλια,και ομολογουμενως εχω καταενθουσιαστει.Προσφατα "φορτωθηκα" το 152/760 του Νικου,και μεχρι στιγμης το τηλεσκοπιο με εχει επισης καταπληξει.Δεν ειναι το ιδιο με το 150/750 οπως νομιζα και εγω,με αλλαγες κυριως στην οπτικη σχεδιαση,στον εστιαστη,και σε αλλες λεπτομεριες.Η πιο μεγαλη διαφορα τους ομως ειναι το βαρος,που ενω το 150/750 ζυγιζει γυρω στα 6-7 κιλα, το 152/760 ξεπερνα τα 10κιλα!!!!.Αυτο εχει δυσμενεις επιπτωσεις στην ομαλη οδηγηση του απο την βαση του (ΜΟΝ-2, δηλαδη η πρωην Meade LXD-55),η οποια ερχεται στα ορια της αντοχης της,με αρκετα μεγαλο χρονο αποσβεσης.Σε πρωτη ευκαιρια,θα τα στησουμε μαζι,και θα εχουμε και αμεση οπτικη αποψη για την αποτελεσματικοτητα τους(στην ουσια το 152 θελουμε να "πιεσουμε" μια που το 150,εχει περασει τις εξετασεις απο την πρωτη νυχτα).Η επιλογη του 150/750 ειναι παρα πολυ καλη,και καλυπτει τα αντικειμενα βαθεως ουρανου που δεν απαιτουν πολυ μεγαλες μεγενθυνσεις (τα περισσοτερα δηλαδη).Η βαση που πηρες,θα το υποστηριζει ανετα,και θα το απολαυσεις 100%.Εγω ειδικα,μετα τα καταδιοπτρικα,βρισκω τη θεαση μεσα απο αυτα τα κοντα,απολαυστικη λογω ευρους.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Xαθήκαμε ΠΑΠΠΟΥ eliasg2004.Χάρηκα που εισαι καλά.Σ`ευχαριστώ φίλε για τισ ευχές.Ποιά η γνώμη σου για το SKYWATCHER;Χαθήκαμε φίλε Δημήτρη!Όπως τα λέει και παραπάνω ο Κώστας, το συγκεκριμένο κοντό 6ιντσο είναι εξαιρετικό, φτάνει να κινηθείς στα όρια και τους περιορισμούς που θέτει ο σχεδιασμός του, όπως λέει και ο Κώστας παραπάνω: μεγάλα πεδία μικρές και μέτριες μεγεθύνσει και μακρυά από ...πλανήτες. Κατά τα άλλα είναι καταπληκτικός σωλήνας, διόλου ευκαταφρόνητος ως προς τον όγκο αν δεν τον έχεις ήδη δει, αλλά αρκετά ελαφρύς (6.5-7 κιλά).Μου άρεσε τόσο πολύ που άλλαξα τον εστιαστή του με έναν μεταχειρισμένο crayford από ένα Orion ED80 - όλα τα Synta, εκτός από το 90άρι, όπως έδειξε η εμπειρία του Γιάννη (roryt) έχουν την ανάλογη φλάτζα για να δέχονται τον ίδιο εστιαστή.Και πάλι καλορίζικο και καλές παρατηρήσεις!!!Φιλικά,Ηλίας.
raxxla Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Φίλε Δημήτρη καλημέρα και καλορίζικο! Αυτές τις μέρες ψάχνω και εγώ ακριβώς για το ίδιο τηλεσκόπιο!Έχω ήδη ένα 4" ED100μμ f/9 για φωτογράφηση και πλανήτες και θέλω να συμπληρώσω τον εξοπλισμό μου με ένα "γρήγορο" μεγαλύτερης διαμέτρου για παρατήρηση βαθέως ουρανού. Η επιλογή ενός cassegrain δεν μου φάνηκε καλή λόγω μεγάλου εστιακού λόγου και έτσι κλίνω και εγώ προς αυτό. Θα σου είμαι ευγνόμων αν, όταν με το καλό το δοκιμάσεις, μου πεις τις εντυπώσεις σου. ΦιλικάΗλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 KOSTAKIS ευχαριστώ για την ενημέρωση και θεωρώ απο οτι κατάλαβα ότι η επιλογή του SKYWATCHER ήταν όντος καλύτερη απο του MESSIER έστω και στα σημεία. Να μην χτυπάω δηλ. το κεφάλι μου; eliasg2004 σ` ευχαριστώ και όπως σου είπα έκανα αίτηση και στον Ωρίωνα.Ξέρεις τι γίνετε με συγκεντρώσεις και εαν θα είσαι σε κάποια να τα πούμε απο κοντά;Τέλος ήθελα να σε ρωτήσω γιατί μου λές στην αναφορά σου για το τηλεσκόπιο οτι ναι για τον βαθύ ουρανό αλλα όχι για τους πλανήτες; Σε ρωτάω γιατί δεν κατάλαβα τον λόγο και θα ήθελα να ξέρω για να μαθένω. Σ` ευχαριστω και πάλι. raxxia φίλε εννωείτε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα σε ενημερώσω.Μην το συζητάς δεν μου κάνει κόπο. Άλλωστε για αυτο ήμαστε και εδώ.Το περιμένω άλλωστε και εγω με μια αγωνία!!!!!!! ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Το βαρος του 152/760 ειναι μεγαλο πληγμα,και ομολογουμενως αιφνιδιαστηκα.Ειναι ομως αναποφεκτο "κακο" λογω των διαφορών στα τεχνικα χαρακτηριστικα των δυο τηλεσκοπιων(εγω οταν ξεκινουσα για το 152/760,ημουν σιγουρος οτι προκειται για το γνωστο Synta,το οποιο με ενθουσιασε στην πρωτη δοκιμη με τον Ηλια 2004(τυχερος κατοχος του).Οταν ομως το ειδα απο κοντα,και οταν το σηκωσα(!) καταλαβα οτι κατι "δεν παει καλα", κατι εκανα λαθος, και σταματησα την προσπαθεια να βγαλω τον Νικο τρελλο,λεγοντας του ....."σαν να διαφερει με το Synta.Πως γινεται ομως αυτο,αφου πρεπει να ειναι Synta!!!".Την επομενη, και ενω ειχα το τηλεσκοπιο ακομα μεσα στο αυτοκινητο, ψαχνοντας το θεμα, στο διαδυκτιο ,βρεθηκα μπροστα σε αρκετες ευχαριστες εκπληξεις,και το βαρος,"ελαφρυνε" λιγακι.Στην πραξη εχει παρα πολυ καλη συμπεριφορα στην χρωματικη εκτροπη(απο ελαχιστα ως καθολου).Για τους πλανητες δεν ειναι οτι καλυτερο,αν και προχθες το "ζορισα" στον Κρονο (ευκολος πλανητης)με 5αρι University ορθοσκοπικο,και η εικονα ηταν σαν να εβλεπα απο καταδιοπτρικο(!).Στον Αρη δε,με το ζορι μπορουσα να ξεχωρισω καποια αδιορατη αλλαγη στα χρωματα του δισκου.Στον Σειριο,το μπλε χρωμα ηταν δυσκολο να κρυφτει,εκτος αν εμενα σε μετρια-μεγαλα προσοφθαλμια.Σε ανοικτο πεδιο ομως,εδωσε ρεστα.Παρα πολυ καλο κοντραστ,πολυ καλη συμπεριφορα στο χρωμα(ουτε στα καλυτερα ονειρα μου δεν θα φανταζομουν τετοια αποδοση)και εντελως επιπεδο πεδιο.Φαινομενικα ειναι ενα "αχρηστο τηλεσκοπιο" χωρις λογο υπαρξης,αφου στους πλανητες δεν τα καταφερνει οπως τα αποχρωματικα,ενω στο βαθυ ουρανο,οι μεγαλες μεγενθυνσεις δεν στις δυνατοτητες του.Ειδα ομως τις πιο εντυπωσιακες Πλειαδες,και σαρωσε με ευκολια ολα τα μεγαλα Μεσιε του Νοτιου τομεα,μια που η φωτορυπανση δεν μου επετρεψε να ψαξω οτιδηποτε αλλο.Με αυτα τα αποτελεσματα ομως ειμαι πολυ ευχαριστημενος,και αν μπορουσα να γυρισω πισω το χρονο και να επιλεξω μεταξυ των 2 τηλεσκοπιων,δεν ξερω τι θα με κερδιζε περισσοτερο......1.η πολυ καλη αποδοση του Synta,σε παναλαφρη κατασκευη,2.ή τα ασηκωτα τεχνικα χαρακτηριστικα του 152/760.....Αν θελει καποιος να ελεγξει τις προδιαγραφες του τηλεσκοπιου,η μονη πηγη ειναι....Astrozap f5 (Ετσι το διαθετει το καταστημα scopestuff στην Αμερικη).Τα μεγαλα και γρηγορα αυτα τηλεσκοπια, ειναι αρκετα παρεξηγημενα κατα τη γνωμη μου(κακως!) και αν ξερει καποιος τι αγοραζει,και γιατι τα αγοραζει,ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τον απογοητευσουν ποτε.Ανυπομονω να τα δοκιμασω και φωτογραφικα.(Ηλια ποτε ανοιγει ο καιρος???).Καλοριζικο λοιπον το 150/750,και συγχαρητηρια για την αγορα.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Κώστα με έχεις "ψήσει" διπλά........ (θα σου εξηγήσει ο Ηλίας). Ο Ηλίας λοιπόν πάνω που με "απέτρεψε" από τέτοιο σωλήνα για την δουλειά που το θέλω.... (φωτό), εσύ μου έριξες την "χαριστική" βολή και...... ξαναμπερδεύτηκα...... Ωραία... μύλος....... Πρέπει να κανονιστεί σύντομα εξόρμηση και βέβαια...... να με καλέσετε........ Καλορίζικα πάντως παιδιά.... Καλές παρατηρήσεις..... αν και από σήμερα αλλάζουν τα πράγματα..... πολύ σύνεφο...... εεεεεμμμ τόσοι σωλήνες άλλαξαν χέρια...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Περιμενε.......για ποια δουλεια ακριβως το θες?????(μη σε παρουμε και στο λαιμο μας....)Μην ξεχνας οτι και οι δυο εχουμε μεγαλα καταδιοπτρικα,και οι δυο εχουμε μικρα αποχρωματικα(ημιαποχρωματικα αν θες),και οι δυο εχουμε 3-4 σωληνες ακομα,και αφου ο Ηλιας ανακαλυψε το "εργαλειο", ειπαμε να παρουμε απο ενα .Αρα ουτε τους πλανητες στερουμαστε,ουτε τη σεληνη,ουτε τα βαθεως ουρανου.Αν επρεπε να παρω ενα ή δυο τηλεσκοπια ομως,μαλλον δεν θα ηταν στις επιλογες μου(θα κολουσα στο καταδιοπτρικο,και στo μικρο ημιαποχρωματικο)Οσο για το μπλεξιμο....κουραγιο.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Φωτό και σχετικά grab and go. Καλύτερα να τα πούμε από κοντά. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Αν και με αφορμή αυτό εδώ τον καταπληκτικό τύπο, ο Ηλίας με φρέναρε..... http://web.telia.com/~u18524382/ Πλην της modified 300D με τον τύπο έχουμε σχεδόν τον ίδιο εξοπλισμό (το SW 8'' μου είναι F6 ως πρώην SW Dob). Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2008 Κώστα όντως έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει ένα τηλεσκόπιο για όλα. Απλώς ...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα