Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μια νέα εταιρεία με το όνομα Lunt Solar Systems παρουσιάζει προϊόντα παρατήρησης και φωτογράφησης του ηλίου σε Ηα και CaK. Διαθέτει σκέτα ηλιακά φίλτρα Ηα από 50mm και πάνω καθώς και πλήρη ηλιακά τηλεσκόπια από 60mm και πάνω. Τα προϊόντα δεν πωλούνται ακόμα αλλά είναι σε φάση της προ-παραγγελίας. Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η απόδοση των προϊόντων αυτών σε σχέση με αυτά της Coronado.

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στο site τους είδα ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές για τα ηλιακά τηλεσκόπια, εδικά για τα μοντέλα των 60mm, αν και δεν υπάρχει στη λίστα κάποια οικονομική πρόταση σε τιμή χαμηλή όσο το PST.

Περισσότερα εδώ:

http://www.luntsolarsystems.com/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Τα προϊόντα δεν πωλούνται ακόμα αλλά είναι σε φάση της προ-παραγγελίας. Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η απόδοση των προϊόντων αυτών σε σχέση με αυτά της Coronado.

Τα έχει φέρει η Aktis κ μπορώ να πω πως μου κέντρισαν το ενδιαφέρον απ αυτά που μπορείς να δεις.Μέχρι 8'' υπάρχει.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Χθές πρόσεξα κι εγώ για πρώτη φορά τα Lunt στην ιστοσελίδα της AKTIS! Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να ανεβάσουμε την είδηση γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ όταν σπάει το μονοπώλιο της Coronado στα μικρά και πρακτικά ηλιακά τηλεσκόπια/φίλτρα, προσφέροντας ταυτόχρονα και μεγαλύτερες διαμέτρους. Ελπίζω ότι από τον ανταγωνισμό τους θα ωφεληθεί πολύ σύντομα η ερασιτεχνική αστρονομική κοινότητα διεθνώς. Προσωπικά, αναβάλλω εδώ και χρόνια την αγορά ενός καλού φίλτρου Ηα γιατί οι τιμές μου φαίνονται εξωφρενικές. Για να δούμε τη συνέχεια...

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

πολυ θα χαιρομουνα να βαλω κατι τετοιο στο 6ιντσο μου.

Θα ειναι ομως φθηνο η θα μιλαμε για 50 ευρω πιο φθηνο απο το CORONADO.

Xμμμμμμμμμμ.

Δημοσιεύτηκε

Για να βάλεις κάτι τέτοιο στο 6-ιντσο θα πρέπει να δώσεις πολλές χιλιάδες ευρώ. Τα φίλτρα αυτά είναι ακριβά γι'αυτό και προσφέρονται σε χαμηλές διαμέτρους (40-60 χιλιοστά) για τον πολύ κόσμο ενώ από εκεί και πέρα οι τιμές αυξάνουν δραματικά. Βέβαια, μπορείς να βάλεις ένα μικρό φίλτρο σε μεγαλύτερο τηλεσκόπιο περιορίζοντας τη διάμετρο του τηλεσκοπίου σε αυτή του φίλτρου με ειδικό αντάπτορα (συνηθισμένο για διοπτρικά).

Κοιτώντας τις τιμές βλέπει κανείς ότι για παράδειγμα στα 60άρια, όπου έχουν και οι δύο παρεμφερή μοντέλα, η Lunt είναι αρκετά φθηνότερη. Απλά το PST παραμένει η απόλυτα φθηνότερη επιλογή (και μάλλον με μικρότερες δυνατότητες) αν και πιστεύω ότι οι τιμές της Coronado λογικά θα πρέπει να ακολουθήσουν πτωτική πορεία αν τα προϊόντα της Lunt είναι καλά.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω με το....<γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ όταν σπάει το μονοπώλιο της Coronado στα μικρά και πρακτικά ηλιακά τηλεσκόπια/φίλτρα, ....>

Πρώτα, διότι αυτή η νέα εταιρεία ....προέρχεται από τη CORONADO.....από κάποια πληροφόρηση....

Δεύτερο,διότι υπάρχουν και άλλες ..όπως: www.DayStarFilters.com και

www.ICSTARS.com

Eπίσης θα ήθελα να υπενθυμήσω ότι τη τιμή στα ηλιακά τηλεσκόπια τη καθορίζει το H-a και τα Ανγκστομς...0.5-0.6-0.7-0.8-....?

Επίσης και το ανάλογο ΕRF που χρησιμοποιεί ο κάθε ενδιαφερόμενος για το τηλεσκόπιο του.

Επίσης υπάρχει και η..http://www.ThousandOaksOptical.com.. για πολύ φθηνότερη λύση...Το θέμα όμως είναι τι..... Βλέπει στο τέλος κάποιος...

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Για την ώρα δεν έχουν δημοσιευτεί ούτε καν φωτογραφίες κάπoιου πρωτοτύπου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνικούς και οπτικούς προερχόμενους από την Coronado, επομένως οι πιθανότητες να είναι ποιοτικά τα φίλτρα είναι πολύ μεγάλες. Μέχρι όμως να δούν το πρώτο φως και να αξιολογηθούν.... καλό Καλοκαίρι :-({|= .

Άν η Lunt αποδειχθεί άξιος ανταγωνιστής της "μητρικής" Coronado, τότε το όφελος για μας θα ειναι μεγάλο, διότι η Meade θα πιεστεί :-s να ρίξει τις τιμές στα φίλτρα της Coronado για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό....είδωμεν

---------------------------------------------------------------------------

Takahashi FS-102

Coronado P.S.T.

------------------------------------------------------------------------------------------

Takahashi TOA-130S

Zeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow

Δημοσιεύτηκε

Πέτρο, κανείς δεν αμφισβητεί την παρουσία της DayStar στο χώρο των ηλιακών φίλτρων και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της διαφορετικής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Γι αυτό έγραψα για μικρά και πρακτικά τηλεσκόπια, που είναι ο χώρος της Coronado και δέχεται τώρα την εμφάνιση άμεσου ανταγωνιστή. Τόσο περισσότερο αφού κάποια άτομα της LuntSolarSystems προέρχονται από την Coronado και γνωρίζουν καλά τη σχετική τεχνολογία. Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει.

Νομίζω ότι με το βαθμό που έχεις ασχοληθεί με τα φίλτρα Ha θα μπορούσες να μας παρουσιάσεις τις διαφορές των δύο κύριων τεχνολογιών (Coronado/Lunt χωρίς τροφοδοσία και DayStar με τροφοδοσία). Εγώ τουλάχιστον δεν έχω ασχοληθεί αρκετά για να είμαι σίγουρος για τις βασικές διαφορές. Νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία να τις γνωρίσουμε!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης