ASTERI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2008 Εκανα παρατηρηση σεληνης σημερα αλλα ειχε πολυ υγρασια με αποτελεσμα να μαζεψουν υγρασια τα προσοφθαλμια. Τι πρεπει να κανω για να στεγνωσουν σωστα. Υπαρχει περιπτωση να μεινει υγρασια στο εσωτερικο των προσοφθαλμιων και να δημιουργησουν θολουρα η σταγονες νερου μεσα απο το γυαλι. Εαν γινει αυτο πως μπορω να τα επαναφερω στην αρχικη καλη κατασταση.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Στο αμάξι με ανοιχτό το καλοριφέρ τα στεγνώνεις.Ο κίνδυνος να μαζέψουν υγρασία στο εσωτερικό είναι υπαρκτός αλλά μικρός. Δεν πιστεύω να τα αφήνεις να τρέχει και υγρασία ποτάμι επάνω τους. Αν μαζέψουν τότε πρέπει να τα λύσεις μάλλον πράγμα ανέφικτο ειδικά για πολύπλοκες σχεδιάσεις.Εγώ αν έχει υγρασία παρατηρώ με φτηνά προσοφθάλμια και κάθε τόσο τα σκουπίζω με πανάκι καθαρισμού φακών. Επίσης σαν μέτρο προστασίας αφήνω το καπάκι στον προσοφθάλμιο όσο είναι πάνω στο τηλεσκόπιο και συμβουλεύομαι χάρτες ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν παρατηρώ. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Μία εύκολη λύση είναι το σεσουάρ.Υπάρχει στην Aktis που μπαίνει στον αναπτήρα του αμαξιού αλλά τροφοδοτείτε κ από power tank(το λέω καλά?).Μία άλλη λύση είναι κ εδώ αλλά κ αυτή θέλει τροφοδοσία.http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7192&postdays=0&postorder=asc&start=0Απ την άλλη αν βαριέσαι τα καλώδια κ τις εξωτερικές τροφοδοσίες όπως εγώ, αυτά που σου γράφει ο Γιώργος είναι σωτήρια. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
PapGeo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 H πιο απλή και οικονομική λύση: Εκθέτουμε τα οπτικά (τηλεσκόπιο και προσοφθαλμίους) στην υγρασία το λιγότερο δυνατό, δηλαδή για όσο χρόνο παρατηρούμε. Εάν κάποιος προσοφθάλμιος μαζέψει υγρασία, τον φυσάμε με ένα φυσερό (πουάρ) καθαρισμού φωτογραφικών. Την ίδια ή και καλύτερη δουλειά κάνει και ένα κλύσμα (από φαρμακείο) σε αντίστοιχο μέγεθος. Αυτό το τελευταίο χρησιμοποιώ, τόσο για τους προσοφθαλμίους μου, όσο και για τον πρόχειρο καθαρισμό των φωτογραφικών ειδών μου (φακούς κι εσωτερικά σωμάτων) από την σκόνη. Φιλικά PapGeo
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Την ίδια ή και καλύτερη δουλειά κάνει και ένα κλύσμα (από φαρμακείο) σε αντίστοιχο μέγεθος. Τι ειναι αυτο; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
PapGeo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Το επόμενο όπλο σου για την υγρασία και την σκόνη!
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2008 ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα