Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ανεβάζω μερικές φωτό απο τις πρώτες δοκιμές που πρόλαβα να κάνω με το νεο μου διοπτρικό S/W 150/750 και με διαφορετικές φωτογραφικές μηχανές.

Θα ήθελα την γνώμη σας.Οι πιο πολλές, εκτός του Κρόνου δεν έχουν επεξεργαστεί.

1922538710_23-2-08.jpg.720ba9c2803df544193b0b159a0949ee.jpg

Διόρθωση στην ευκρίνια με

Picture it 9

.jpg.a26d080c6b44b0d6b6134242b7fbc90b.jpg

TOUCAM,UV/IR,MOON&GLOW,registax,serif photo plus,picture it 9 / 26/2/08

.jpg.afe3ffcacd6f7425675f1df722d00b7f.jpg

1161203172_1.jpg.8605c65284a32041f04924fa27650f20.jpg

1253711923_2.jpg.4b0f62049d3c4a694bd36104e771bfd8.jpg

499298436_3.jpg.db7be4c761a671c5b05ded3bc46d8e45.jpg

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Δημήτρη....

Και όπως λέγαμε με τον Κώστα στα Κιούρκα, τελικά μόνο αν δοκιμάσεις μόνος σου ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Παρασυρόμαστε από νουθεσίες άλλων, οι οποίες έχουν βέβαια βάση (θεωρητική και πρακτική) αλλά τελικά, ανάλογα με τον αποτέλεσμα που θέλεις, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. :D :D

Σίγουρα πρέπει να κάνεις δόκιμες, όσο περισσότερο παίζεις τόσο καλύτερα μαθαίνεις. Βέβαια με βοήθησαν με το χρόνο και η συμβουλές από το astovox και το διάβασμα.

Έκανα τις δόκιμες όπως λέει και elias2004 σε “ανορθόδοξους” στόχους περισσότερο από περιέργεια επειδή άκουγα ότι συνήθως με διοπτρικά τηλεσκόπια δεν μπορείς να ασχοληθείς εύκολα με πλανήτες, αλλά περισσότερο με Deep sky. :-k :-k

Αυτή η περιέργεια με κέντρισε. Έχω πάντως εντυπωσιαστεί πολύ απο αυτό το τηλεσκόπιο. Δεν το περίμενα έτσι!!!!!

Τα Deep sky είναι οι επόμενοι στόχοι.

Σήμερα μάλιστα μου ήρθε και η MEADE DSI COLOR που αγόρασα από το EBay Αμερικής 220€ και περιμένω πως και πώς να την δοκιμάσω. \:D/

Θα δούμε.

Ευχαριστώ και πάλι!!!!!!!!! :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο για τις προσπάθειες Δημήτρη! Πολύ καλές! Έχεις πολύ μεράκι και ενθουσιασμό για την αστρονομία και χαίρομαι για αυτό, μιας που είσαι είσαι και στην Πάτρα! :wink: Καλή συνέχεια στην φωτογράφηση!

Υ.Γ. Στη Νέα Σελήνη πρέπει να πάμε προς βουνά μεριά.. :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Παναγιωτάκο ΣΟΡΥ βρέ φίλε αλλά ούτε χθές κατάφερα να έρθω στον Ωρίωνα.Με έχει μουρλάνει η δουλειά. Τελείωσα εχθές στις 10.30, οπότε όπως καταλαβένεις που όρεξη μετά για Ωρίωνα.Και όταν σε περιμένει και η οικογένεια :-# :-& :|

Πάρεμε ή στείλε μου πμ για την επώμενη συγκέντρωση μπάς και τα καταφέρω!!!!!!!

Σ`ευχαριστώ για τα σχολιά σου ως προς τις φωτογραφίες. Το παλεύω!!!!!!!

:-({|= :idea: :shock: :?: :!: :frown: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Τελικα η φημη των κοντων αχρωματικων αποκαθισταται σιγα-σιγα.

Εγω δοκιμασα και το δικο μου και σε δυσκολους στοχους (Σειριος πχ) με ενα φιλτρακι (WO VR-1) και ολα ΟΚ!

Δεν ειναι "APO" φυσικα,αλλα σιγουρα η θεα μεσα απο ενα τετοιο τηλεσκοπιο,αξιζει πραγματικα.

(ισως παλαιοτερα αυτα τα τηλεσκοπια να μην τα καταφερναν τοσο καλα...

..."και μετα,ηρθαν οι Κινεζοι"....)

ΥΓ: Ολο ξεχνω να αναφερω οτι σε αυτα τα διοπτρικα,με την χαρακτηριστικη f5, ενω οι Nagler Τ5 και Τ6 "τα δινουν ολα",οι Τ4 απλως ειναι...χαλια.

Το πεδιο τους ειναι απαραδεκτο,και τρισχειροτερο απο erfles.

Στο Sky-watcher 80ED και στο WO zenithstar 80 ED,που ειναι λιγο πιο "αργα",(f7,5 και f6,9 αντιστοιχα)δεν παρουσιασαν κανενα προβλημα,και οι Τ4,σταθηκαν στο υψος τους.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης