Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
οι συνδιασμοι της ζωης στη γη ειναι απειροι, υπαρχουν πλασματα που δεν αντιλαμβανονται το ορατο φως, που βλεπουν τη θερμοτητα(πχ μερικα φιδια) που βλεπουν τα ηλεκτρικα σηματα που εκπεμπει καποιος αλλος οργανισμος(καρχαριες), με ενσωματομενο σοναρ, με αντιψυκτικο, με αντοχη σε υψηλες θερμοκρασιες, ζωα χειροβομβιδες (τα ψαρια της αβυσου των ωειανων) που αναπτυσουν ετσι το σωμα τους ωστε να αντισταθμιζει τις τρομερες πιεσεις. υπαρχουν ζωα χωρις σιδηρο στο αιμα τους και γι αυτο δεν εχουν κοκκινο αιμα(μαλάκια, σαλιγκαρια κτλ), με ή χωρις κοκκαλα, υπαρχουν ζωα που δεν χρειαζονται καθολου ήλιο (πρωτεας κτλ) ακομα και στο σπιτι μας οι συνδιασμοι ειναι τοσοι που δεν μπορουμε να πουμε οτι τα ξερουμε ολα, το να βασιζεται μια μορφη ζωης σε κατι αλλο εκτος του ανθρακα ειναι ισως και πιθανοτερο απο το να βασιζεται σε αυτον κατα τη γνωμη μου
Δημοσιεύτηκε

Στην ποικιλομορφια της ζωης θα ηθελα να προσθεσω κι εγω κατι που ακουσα πριν μερικους μηνες....Σε ενα σημειο της αβυσσου,απ'οπου ξεχυλιζε μαγμα ανιχνευθηκαν σκουλικια τα οποια ειχαν αντοχη να ζουν σε τετοιες συνθηκες!!!

Πραγματικα εχουμε πολλα ακομα να μαθουμε!!!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Να υπενθυμισω οτι το θεμα μας ειναι η εκταση της κατοικισιμης ζωνης των πλανητικων συστηματων και αν μπορει αυτη να φιλοξενησει περισσοτερους απο εναν πλανητη.Σορρυ,ναι μεν ειναι πολυ σχετικο το θεμα των συνθηκων αναπτυξης της ζωης,αλλα αν τελικα δεχτουμε οτι η κατοικισιμη ζωνη ειναι πολυ στενη,μολις για εναν πλανητη σε καθε ηλιακο συστημα,τοτε περιοριζονται και οι πιθανοτητες υπαρξης ζωης σε εναν μονο πλανητη σε καθε αστρο.Και απο οτι φαινεται δεν υπαρχει λογο αυτος ο πλανητης να ειναι πετρωδης,αφου παρατηρουμε αεριωδεις γιγαντες πολυ κοντα σε αστερια.Αν ισχυουν τα παραπανω,τοτε τα εμβια οντα που αναπτυξαν πολιτισμο σε εναν πλανητη ειναι καταδικασμενα σε απομονωση ,αν δεν εχουν τη δυνατοτητα να ταξιδευσουν σε αλλα αστερια.Και ειναι τεραστια η διαφορα να παει κανεις απο πλανητη σε πλανητη η δορυφορο,απο το να φυγει απο το ηλιακο του συστημα για αλλο αστερι.Για παραδειγμα,αν στο δικο μας υπηρχαν και αλλα οντα σε καποιους πλανητες θα ημασταν σε θεση να τα συναντησουμε και θα ειχε αλλαξει ολη η κοσμοθεωρια μας περι μοναδικοτητας του ανθρωπου,θρησκειας κ.λ.π. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
το οτι πιθανοτατα δεν υπαρχουν αλλοι νοημονες οργανισμοι στο δικο μας ηλιακο συστημα δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν πουθενα, η αντιληψή μας περι μοναδικότητας του ανθρώπου εχει καταρεύσει εδω και καιρο, ειναι στενομυαλος καποιος να πιστευει πως ειμαστε οι μοναδικοι στο συμπαν. Στην ποικιλομορφια της ζωης αναφερθηκαμε ωστε να διξουμε οτι δεν μπορεις να αποκλεισεις στην ουσια εναν πλανητη που εχει θερμοκρασιες υψηλες η πολυ χαμηλες απο τους πιθανους για αναπτυξη οργανισμων. ο λογος περι κατοικησιμης ζωνης ισως παρα ειναι τελικα φιλολογικος αφου αναφερεται αποκλειστηκα στα οσα ξερουμε για τη ζωη στη γη αλλα παλι οπως και να το παρεις η κατοικισιμη ζωνη ειναι αρκετα μεγαλη και πολυπλοκη ωστε να χωραει 2-3 πλανητες και 2-3 δορυφορους στο δικο μας ηλιακο συστημα
Δημοσιεύτηκε

Πιστευω και εγω οτι η ζωη θα υπαρχει και καπου αλλου στο συμπαν και οτι δεν θα ειμαστε μοναδικοι.το συμπαν ειναι πολυ μεγαλο.

η ζωη ομως μαλλον πρεπει να περιστρεφετε γυρω απο τα δικα μας προτυπα.αυτο το λεω γιατι το συμπαν ειναι γεματο απο υδρογονο ανθρακα συνεφα ουριας και αλλα τετοια συστατικα τα οποια ειναι παραγωγα της πρωτης γενιας αστρων και απο τα οποια αποτελουμαστε και εμεις.

Η νοημον ζωη ομως ειναι μια μαλλον αρκετα σπανια ζαρια.

Ενας πλανητης δεν αρκει μονο να ειναι εντος της κατοικησημης ζωνης αλλα πρεπει να εχει και καποια αλλα χαρακτηριστικα που θα τον κανουν να εμφανιση και να μπορεση να διατηρηση την ζωη πανω του ωστε αυτη να εξελιχθη σε νοημον.

Ο Αρης π.χ αν και βρισκετε μεσα στην ευκρατη για την ζωη ζωνη περιοριζετε απο τους δυο δορυφορους του,αφου αυτοι τον ανακγαζουν σε μια ατακτη ιδιοπεριστροφη με αποτελεσμα να εχει ενα πολυ εχθρικο για την ζωη κλιμα.

η νοημον ζωη μαλλον σπανιζη στο συμπαν και οπως βλεπω σε λιγο θα σπανιζη και στην Γη.

Δημοσιεύτηκε

Το θεμα δεν ειναι μονο αν υπαρχουν πλανητες στην κατοικησιμη ζωνη

αλλα αν διαμορφωθηκαν συνθηκες για την αναπτυξη νοημονος ζωης

ικανης να αναπτυξει τεχνολογια.Σκεφτειτε οτι αν ερχοντουσαν εξωγηινοι

πριν 100.000.000 χρονια θα εβρισκαν ενα πλανητη γεματο δεινοσαυρους

και αν ηταν πριν 7.000.000 χρονια θα εβρισκαν καποιους χιμπατζηδες

που ειχαν αρχισει να περπατουν ορθιοι καποιες ωρες για να βρουν τροφη

στις σαβανες της Αφρικης.Θα εβρισκαν βεβαια εκατομμυρια μορφες ζωης

απο πουλια και ψαρια μεχρι βακτηρια ,ιους κ.λ.π. αλλα οχι νοημονα ζωη.

Ετσι πιστευω οτι θα γινει οταν και εμεις γινουμε διαστημικος πολιτισμος.

Θα βρισκουμε πλανητες(π.χ. Αρη),δορυφορους(π.χ. Ευρωπη) με μορφες

ζωης οχι ομως νοημονες.Θα πρεπει να ταξιδεψουμε εκτος ηλιακου

συστηματος για να εχουμε πιθανοτητα να συναντησουμε νοημονα ζωη

εκτος αν τους βρουμε πρωτα με ραδιοαστρονομικους τροπους(π.χ.SETI).Σχετικα δε με την Διαστημικη Εξερευνηση εχω γραψει αρκετα στην Αρχικη Σελιδα=Διαστημα και θεμα Διαστημικη Εξερευνηση.

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Δημοσιεύτηκε
η φυσικη επιλογη ευνοει την αναπτυξη νοημονος ζωης, σε εναν πλανητη γεματο ζωντανους οργανισμους ειναι απολυτος φυσικο καποια στιγμη στην ιστορια ενας δυο να κανουν την υπερβαση και να αναπτυξουν μια πιο περιπλοκη σκεψη, ειναι η φυσικη συνεχεια.
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ο ήλιος μπορεί να μην είναι ένα αστέρι ‘Χρυσομαλλούσα’

πηγη physics4u.gr

 

http://www.physics4u.gr/blog/?p=1316

 

Θέλετε να φτιάξετε έναν πλανήτη που να μπορεί να υποστηρίξει ζωή με βάση τον άνθρακα; Μην το τοποθετήσετε σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι σαν τον ήλιο μας.

 

"Με μακροπρόθεσμους όρους, ο ήλιος μπορεί να μην είναι και το καλύτερο αστέρι," λέει ο Edward Guinan του Πανεπιστημίου Villanova στην Πενσυλβάνια, και ένας από αυτούς που έγραψαν μια εργασία σχετικά με ένα νέο μοντέλο για την καταλληλότητα των πλανητών που μπορούν να υποστηρίξουν τη ζωή. Μικρότερα και πιο ψυχρά αστέρια – αυτά που ονομάζονται πορτοκαλί νάνοι – μπορεί να είναι οι πιο φιλόξενοι, αναφέρει ο Edward Guinan....

http://www.physics4u.gr/blog/?p=1316

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Αυτο ομως το λεει με γνωμονα την ζημια που προκαλει στο DNA η ακτινοβολια. Ομως σε εναν πλανητη που βομβαρδιζεται απο μεγαλα ποσα ακτινοβολιας δεν θα εξελιχθουν μορφες ζωης ανθεκτικα σε αυτην?

Περικλης

 

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης