Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Είναι τόσο πονεμένη ιστορία ή εγώ κάνω κάτι λάθος? Εδώ και 2 μέρες που πήρα την εν λόγο camera δεν μπορώ με τίποτα να περάσω τις φωτογραφίες σε ένα laptop. Το λειτουργικό σύστημα είναι win xp professional sp2. Εγκατέστησα ήδη την εφαρμογή EOS Utility που υποτίθεται ότι συνδέει την camera με τον Η/Υ. Όταν συνδέω camera και laptop με το usb καλώδιο την πρώτη φορά μου βγάζει μια ένδειξη busy στην οθόνη της κάμερας η οποία στη συνέχεια σβήνει. Αν κλείσω και ξανα-ανοίξω την camera εμφανίζεται η οθόνη που έχω στο πρώτο συνημμένο (FileTransferProblem1.jpg). Αν ανοίξω με το χέρι το EOS Utility εμφανίζεται η οθόνη FileTransferProblem2.jpg απ' όπου δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί σχεδόν όλες οι επιλογές είναι απενεργοποιημένες. Καμιά ιδέα?

FileTransferProblem1.jpg.c00fac809b05bba65a49951b571e0570.jpg

FileTransferProblem2.jpg.c39b7a2619562991fa131755feff3df4.jpg

Δημοσιεύτηκε

Χρηστο, καλοριζικη και καλες λυψεις να εχεις!

Δοκιμασες να την βαλεις σε διαφορετικη υποδοχη USB, πχ σε USB 2.0

Σε διαφορετικο υπολογιστη...μπορει αυτος να μην μπορει να συνεργαστει σωστα με την EOS 400D,

Εαν και παλι δεν γινει κατι τοτε ισως φταιει το καλωδιο της EOS.<δοκιμασε αλλο καλωδιο, εαν εχεις>

Παντος μεχρι να διορθωσεις το προβλημα μπορεις να παιρνας τις φωτογραφιες με ενα Cardreader. <για πιο γρηγορα>

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη thanks!

Έχω δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα usb ports...

O card reader είναι όντως η πιο δημοφιλής λύση. Απλά δεν με ενθουσιάζει η ιδέα του να βγάζω έξω την κάρτα κάθε φορά που θα θέλω να μεταφέρω φωτογραφίες. ](*,)

Η πλάκα είναι ότι την παλιά μου μηχανή (fujifilm) τα windows την έβλεπαν σαν ξεχωριστό drive και απλά έκανα ένα cut - paste!

Δημοσιεύτηκε

Δες εαν υπαρχει καμια αναβαθμιση για το EOS Utility, drivers...

eos 400d software

Δοκιμασε και σε αλλο PC...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

χμμμ...Χρηστο δοκιμασε UNinstall -> Reboot -> και παλι Install (αποσυνδεμενη η Καμερα)

Αν και εχω την υποψια οτι κατι παιζει μετα τα USB port του Laptop ή με τους Drivers των Ports....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Όσο πιο πολύ ψαχνω, τόσο πιο πολύ κόσμο βρίσκω στο internet με το ίδιο πρόβλημα...

Αν δεν τα καταφέρω σήμερα, θα πάρω έναν card reader.

ιδιο λογισμικο εχω και με την ιδια καμερα αλλα δν μου παρουσιαζει κανενα προβλημα,μηπως φταει κατι αλλο???

Μιχάλη καλησπέρα. Μπορείς να μου περιγράψεις ακριβώς την διαδικασία που ακολουθείς για την μεταφορά από camera σε pc?

Δημοσιεύτηκε
χμμμ...Χρηστο δοκιμασε UNinstall -> Reboot -> και παλι Install (αποσυνδεμενη η Καμερα)

Αν και εχω την υποψια οτι κατι παιζει μετα τα USB port του Laptop ή με τους Drivers των Ports....

Βασίλη το δοκίμασα ήδη 2 φορές...

Την πρώτη ξαναέβαλα μόνο το EOS Utility ενώ την δεύτερη έκανα uninstall - reboot - Full install (όλα τα σκουπιδοπρογράμματα της canon) και ξανά reboot.

Αποτέλεσμα: Πάλι εκ των τριών το επιμηκέστερο πήρα!

:-({|= ](*,)

Δημοσιεύτηκε

:evil: ](*,) Αυτα τα Αγνωστου Ταυτοτητας Κωλυματα μου σπανε νευρα :evil: :evil:

Χρηστο το Laptop ειναι καινουργιο ή παλιο; Γιατι εαν ειναι πχ. ~2+ετων ισως ειναι τα uSB Ports. ](*,)

Για να ψαξω στον Googlako.... [-(

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Άπ΄ότι καταλαβαίνω, το laptop μου δεν βλέπει καθόλου την camera. Είτε προσπαθώ να δώ τις εικόνες από το wndows file system, είτε με τον ZoomBrowser EX της canon, απλά δεν βλέπω τίποτα. Σαν να μην έχω συνδέσει καθόλου την camera στον Η/Υ.

Και μια λεπτομέρεια που δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Δεν έχω ακριβώς την 400D αλλά την XTi. Είναι ακριβώς οι ίδιες κάμερες, απλά στην αμερική τις βάπτισαν xti...

Δημοσιεύτηκε
Όσο πιο πολύ ψαχνω, τόσο πιο πολύ κόσμο βρίσκω στο internet με το ίδιο πρόβλημα...

Αν δεν τα καταφέρω σήμερα, θα πάρω έναν card reader.

ιδιο λογισμικο εχω και με την ιδια καμερα αλλα δν μου παρουσιαζει κανενα προβλημα,μηπως φταει κατι αλλο???

Μιχάλη καλησπέρα. Μπορείς να μου περιγράψεις ακριβώς την διαδικασία που ακολουθείς για την μεταφορά από camera σε pc?

την συνδεω (σε usb 2.0)την ανοιγω και μετα περιμενω να την εντοπισει το pc καποιες φορες περνανε μερικα λεπτα ωσπου να την αναγνωρισει και αφου την αναγνωρισει ανοιγει μονο το eos utility και τις κατεβαζω...

Δημοσιεύτηκε
:evil: ](*,) Αυτα τα Αγνωστου Ταυτοτητας Κωλυματα μου σπανε νευρα :evil: :evil:

Χρηστο το Laptop ειναι καινουργιο ή παλιο; Γιατι εαν ειναι πχ. ~2+ετων ισως ειναι τα uSB Ports. ](*,)

Για να ψαξω στον Googlako.... [-(

Καινούριο! (Περίπου 6 μηνών.) Πάντως και εγώ το έχω ξεσκίσει στο googling και απλά βρίσκω ταλαίπωρους ομοιοπαθείς να μην βρίσκουν λύση... (εκτός από την λύση του cardreader).

Ας το χτυπήσω λίγο ακόμα:

](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Δημοσιεύτηκε
Άπ΄ότι καταλαβαίνω, το laptop μου δεν βλέπει καθόλου την camera. Είτε προσπαθώ να δώ τις εικόνες από το wndows file system, είτε με τον ZoomBrowser EX της canon, απλά δεν βλέπω τίποτα. Σαν να μην έχω συνδέσει καθόλου την camera στον Η/Υ.

Και μια λεπτομέρεια που δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Δεν έχω ακριβώς την 400D αλλά την XTi. Είναι ακριβώς οι ίδιες κάμερες, απλά στην αμερική τις βάπτισαν xti...

η εγκατασταση των cd εχει γινει κανονικα...?μηπως εχεις πειραξει καποια ρυθμιση στον υπολογιστη σχετικη με τα usb???μηπως το καλωδιο εχει καποιο προβλημα???

Δημοσιεύτηκε

η εγκατασταση των cd εχει γινει κανονικα...?μηπως εχεις πειραξει καποια ρυθμιση στον υπολογιστη σχετικη με τα usb???μηπως το καλωδιο εχει καποιο προβλημα???

Δημοσιεύτηκε

η εγκατασταση των cd εχει γινει κανονικα...?

Την έχω κάνει 2-3 φορές με reboot κάθε φορά...

μηπως εχεις πειραξει καποια ρυθμιση στον υπολογιστη σχετικη με τα usb???

Μπα... Επιπλέον οι υπόλοιπες συνδέσεις με USB λειτουργούν κανονικά.

μηπως το καλωδιο εχει καποιο προβλημα???

Δοκίμασα και ένα εφεδρικό που έχω.

Το μόνο που κάνω εγώ διαφορετικά είναι ότι δεν περιμένω τόσο πολύ όταν συνδέω τις συσκευές με το usb cable (μερικά λεπτά). Ανοίγω την camera και περιμένω το πολύ 1/2 λεπτό.

Θα δοκιμάσω να την αφήσω περισσότερο...

Δημοσιεύτηκε

Για δες εδω:

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1019&message=26289384

χμμ ολος ο κοσμος εχει προβλημα....?? 8-[

http://www.google.com/search?hl=el&lr=&client=opera&rls=en&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=not+recognize+canon+eos&spell=1

Εχεις κανει ολα τα Windows Update?...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

η εγκατασταση των cd εχει γινει κανονικα...?

Την έχω κάνει 2-3 φορές με reboot κάθε φορά...

μηπως εχεις πειραξει καποια ρυθμιση στον υπολογιστη σχετικη με τα usb???

Μπα... Επιπλέον οι υπόλοιπες συνδέσεις με USB λειτουργούν κανονικά.

μηπως το καλωδιο εχει καποιο προβλημα???

Δοκίμασα και ένα εφεδρικό που έχω.

Το μόνο που κάνω εγώ διαφορετικά είναι ότι δεν περιμένω τόσο πολύ όταν συνδέω τις συσκευές με το usb cable (μερικά λεπτά). Ανοίγω την camera και περιμένω το πολύ 1/2 λεπτό.

Θα δοκιμάσω να την αφήσω περισσότερο...

αν εμφανιζεται και στην καμερα η ενδειξη οτι υπαρχει προβλημα σην μεταφορα πιστευω οτι ουτε μετα απο αρκετα λεπτα θα την αναγνωρισει...

Δημοσιεύτηκε
Τελικά φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύει και σε κάποιες άλλες όχι. Το γιατί είναι ακαθόριστο. Δεν θα δαπανήσω άλλο χρόνο. Πάω αύριο για card reader. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
Δημοσιεύτηκε
(συγνώμη αν πώ πατάτα :D ) αλλά εγώ τις μεταφέρω απλά από εδώ...

(με ίδιο λειτουργικό και παλιό λαπτοπ)

Καθόλου πατάτες δεν λες! Και εγώ εκεί πήγα με την πρώτη. (εικονίδιο Canon EOS 400D digital). Όταν όμως το άνοιξα δεν έβλεπα τίποτα! (ενώ είχα τραβήξει γύρω στις 150 photos). Σε ένα από τα links που μας παρέπεμψε ο Bi2L παραπάνω, διάβασα για κάποιον με 2 Η/Υ (desktop - laptop) με το ίδιο λειτουργικό, service pack κλπ. Στον έναν Η/Υ είχε το πρόβλημα, ενώ στον άλλο όχι! Κάποιος άλλος με το ίδιο πρόβλημα όταν έκανε format και reinstall το πρόβλημα λύθηκε...

Πρόκειται προφανώς για αστάθεια στην επικοινωνία μεταξύ Η/Υ - camera. ](*,) :-({|=

Δεν θέλω να σε γρουσουζέψω αλλά και εσύ μπορεί να εγκαταστήσεις κανά δυό άσχετα προγράμματα στον Η/Υ και ξαφνικά να χάσεις την σύνδεση με την EOS! Άρα οι πατάτες είναι από την πλευρά του software της canon!

Συμπέρασμα: Βούρ για card reader! \:D/

ΥΓ. Βαγγέλη thanks. Θα το κοιτάξω.

Δημοσιεύτηκε

:D

το card reader προστατευει και την κάμερα η κάτι τετοιο από οτι ξέρω από ιούς

είχα όντως παρόμοια προβλήματα με κηνιτά και τέτοια ο παλιόσ εκτύπωτής μου για παράδειγμα δούλευε με κάποια καλώδια και κάποια όχι(τελίκα ίσως έπαιζε ρόλο η μαγνιτική θωράκιση που έχουν κάποια-αυτο το στρογγυλό στο τέρμα του καλώδιό αυτό δε κάνει;)

Δημοσιεύτηκε
Καλή επιλογή. Προσωπικά δε συνδέω ποτέ τις μηχανές με το computer, μόνο μέσω card reader. Γλιτώνεις και μπαταρία της μηχανής ενώ είναι και πιο γρήγορο!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης