planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Ρε παιδιά, σήμερα βγήκα λιγάκι στην ταράτσα να παίξω λίγο με το ETX-70 αλλά μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα στα μοτέρ. Ενώ κάνω ευθυγράμμιση και ενώ φαίνεται ότι με πάει περίπου στους στόχους, αν κάνω καλή με πάει αρκετά καλά, σε κάποια φάση και ενώ έβλεπα τον Κρόνο φεύγει στο άσχετο και πάει στο ζενίθ και σταματάει. Μετά του λέω να ξαναπάει στον Κρόνο και κατεβαίνει πολύ χαμηλά, οριζόντια εντελώς αλλού γι' αλλού. Γενικότερα πρόσεξα μου το έχει κάνει 2-3 φορές αυτό, σε πάει στο άσχετο σε άσχετες στιγμές. Έχει πρόβλημα στα μοτέρ; Τι να κάνω; Να το γυρίσω πίσω στα Lidl; Θα μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nikos1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Αγαπητές μου Φίλε, με την εμπειρία μου απο το LX -90 (είναι λιγο διαφορετικό το Αutostar νομίζω) ίσως απο κάποιο λάθος πάτημα κουμπιού μέσα στο σκοτάδι ίσως να έγινε κανένα ''resert'' (επανεκίνηση-όλα πάλι απο την αρχή ) ή ίσως κανενα λαθάκι στην ημερομηνία ή την ώρα και πάει αλλού για αλλού. Ισως να μήν είναι κάτι σοβαρό.
ASTROC Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Κάνε έλεγχο στην τάση τροφοδοσίας.Μου έχει συμβεί από χαμηλή τάση .Γι αυτό χρησιμοποιώ τροφοδοτικό .Μπορούμε να τα πούμε και στο site του ΣΦΑΚ. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Φίλε Μάνο 1ο άλλαξε μπαταρίες, 2ο συντόνισε καλά την πόλη(Αθήνα),ημερομηνία και ώρα, μετά κάνε ξανά ευθυγράμμιση ή πολική με λημένα φρένα ή με προσδιορισμό ενός ή δυο άστρων.Και βέβαια μην κλείσεις τον διακόπτη γιατί θέλει πάλι ρυθμισή και πρόσεξέ μην πατήσεις reset. Ελπίζω να σε βοήθησα και να τα καταφέρεις. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 1) Έχω ολοκαίνουριες μπαταρίες2) Συντεταγμένες έχω ακριβώς βάλει της πόλης μου (Ηράκλειο Κρήτης)3) Κάνω ευθυγράμμιση 2 άστρων4) Δεν κλείνω τον διακόπτη, αλήθεια πως κάνει reset; Δεν είναι λάθος πάτημα κουμπιού. Έβλεπα σας λέω τον Κρόνο και ξαφνικά μόνο του πάει στο ζενίθ και σταματάει. Μετά πήγαινε αλλού εντελώς. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ASTROC Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δεν πιστεύω να έκανες reset διότι πρέπει να προχωρήσεις πολύ μέσα στο στο setup. Το reset είναι το τελευταίο στη λίστα μετά το statistics. Στην ανάγκη κάνε reset και ξαναβάλε τις ρυθμίσεις από την αρχή ελέγχοντας πάλι την τάση τροφοδοσίας. Ελπίζω να σε βοήθησα. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
nikos1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Σχετικά με το θέμα, μια δεύτερη σκέψη που κάνω είναι, οτι ίσως, για κάποιο λόγο να ενεργοποιήθηκε η αυτόματη ευθυγράμμιση.
garvanit Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Θέλω να ρωτήσω γιατί στο δικό μου δεν το κατάλαβα. Το φρένο λυμένο είναι όταν το μοχλάκι είναι αριστερά ή δεξιά (κοιτώντας ας πούμε το τηλεσκόπιο από την μεριά του προσοφθάλμιου);
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Φίλε garvanit, όταν ο μοχλός είναι προς τα αριστερά, όταν τον κοιτάμε από πίσω (από τη μεριά του προσοφθάλμιου), είναι δεμένο. Μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις αν μπορεις να περιστρέψεις το τηλ/πιο με το χέρι. Όσο για τον φίλο planetman: Αν έχεις κάποιoν γνωστό, που έχει το ίδιο τηλεσκόπιο, δοκίμασε το autostar control του, στο δικό σου, γιατί όλες τις εντολές για τις κινήσεις των μοτέρ, τις δίνει το autostar. Αν στην τελική δλδ, φταίει κάτι, αυτό θα είναι το control του.Ελπίζω να βοήθησα! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2008 Είδα στο manual ότι του κάνεις εκπαίδευση κίνησης των μοτέρ. Θα του κάνω όποτε μπορέσω και βλέπουμε... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
garvanit Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2008 Φίλε garvanit, όταν ο μοχλός είναι προς τα αριστερά, όταν τον κοιτάμε από πίσω (από τη μεριά του προσοφθάλμιου), είναι δεμένο. Μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις αν μπορεις να περιστρέψεις το τηλ/πιο με το χέρι. Όσο για τον φίλο planetman: Αν έχεις κάποιoν γνωστό, που έχει το ίδιο τηλεσκόπιο, δοκίμασε το autostar control του, στο δικό σου, γιατί όλες τις εντολές για τις κινήσεις των μοτέρ, τις δίνει το autostar. Αν στην τελική δλδ, φταίει κάτι, αυτό θα είναι το control του.Ελπίζω να βοήθησα! thanx! Να είναι καλά η ΔΕΗ το δοκίμασα πριν 2 ημέρες, αλλά άσχετα με το σκοτάδι λόγο διακοπής ρεύματος εντός της πόλης τελικά δενβλέπεις τίποτα. Παρόλο που είμαι πολύ νέος για να κρίνω την φωτορύπανση εδώ στο Π.Φάληρο η κατάσταση ήταν τραγική. Ο ουρανός ένα χάλι γεμάτος φώς παντού.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2008 Τελικά το τηλεσκόπιο έχει πρόβλημα. Όσες φορές το δοκίμασα, μου έκανε τρελά. Θα το πάω την Τρίτη πίσω στα Lidl. Να ρωτήσω κάτι; Όταν πατάτε το πάνω βελάκι, κινείται λίγο προς τα πάνω. Αν μετά πατήσετε το κάτω, πάει απευθείας κάτω; Εμένα πάει λίγο πάνω και μετά πηγαίνει κανονικά κάτω. Έχω την εντύπωση πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το μοτέρ. Απλά δεν μπορώ να το ψυχολογήσω. Ενώ στην αρχή με πάει ακριβώς στους στόχους, μετά ενώ έχω κεντράρει έναν στόχο, σιγά σιγά κατεβαίνει προς τα κάτω χωρίς λόγο. Tracking δεν κάνει με τίποτα σωστά, οπότε το στέλνω... Καμμιά ιδέα; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2008 Μανο, καλημερα! Εγω το εχω στημενο και ακομα να το δοκιμασω! Με το μωρο ειμαι συνεχεια μεσα! Δοκιμασες να κανεις Train the Motor? Κατι λεει οτι αν το κανεις αποκτα μεγαλυτερη ακριβεια... Αν λες οτι εχει προβλημα, τι μπορει να ειναι δηλ.? Αν κινειται, τοτε σιγουρα δεν εχει προβλημα το μοτερ. και επειδη ειναι καινουριο, αποκλειεται να εχουν χαλασει ή ξελασκαρει τα γραναζακια ή οτιδηποτε αλλο... Ετσι νομιζω εγω... Στο πρωτο αστρο ειπες οτι κεντραρει κανονικα ετσι? Δοκιμασες να το ακολουθει συνεχεια? Το εχει με αλλα λογια συνεχεια μετα στο κεντρο του πεδιου? Αν ναι, τοτε ρε συ θα πρεπει να ειναι κατι αλλο. Σκεψεις κανω παιδια, μην βαρατε! Τωρα το λιγο πανω, που λες, μου μυριζει κατι σε μπαταριες και γενικοτερα η αδρανεια των μαζων. Check, Check, Check, Check, Check, Check, Check, !!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Το πήγα σήμερα και μου γύρισαν τα λεφτά μου πίσω. Μου είπαν ότι μέχρι έναν μήνα μετά το παίρνουν αυτοί άμεσα πίσω. Οπότε σου προτείνω να το δοκιμάσεις κι εσύ όσο είναι καιρός... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2008 Μανο, εχθες βγηκα λιγο εξω αλλα ειχα πολυ λιγο χρονο. Το κακο ειναι οτι δεν εχω οπτικη θεα στον Πολικο αστερα και επιπλεον εχω παρει μια αθλια πυξιδα (3 ευρω απο τα Jumbo) που αλλου δειχνει εδω και αλλου δειχνει εκει!!!! Εμπειρικα λοιπον εστησα το τηλεσκοπιο και μου το εφερε μετα πολυ κοντα στον Σειριο. Μετα στο δευτερο αστερι που ζηταει ο χαζος δεν εδωσα καποιο οπως αυτο του Regulus που το ειχε στο μενου της επιλογης και εδωσα ξανα τον Σειριο. Φυσικα μου εβγαλε λαθος ευθυγραμμιση. Παντως ο Ωριωνας φαινεται αρκετα ομορφα απο το μπαλκονι μου! ΥΓ: Οταν το επεστρεψες, σου το ελεγξανε ή απλα το πηρανε? Ευχομαι Σαββατοκυριακο να το ελεγξω αναλυτικα. ΥΓ2:Βρηκα μετασχηματιστη ORbit (βλεπε Γερμανος) στα 9.90ευρω με επιλογη και στα 9V (1000mA). Αν δω οτι ολα πανε καλα με το scope θα αγορασω και τον μετασχηματιστη, θα κοψω το βυσμα και θα βαλω ενα για 9-πολικη. Παντως πολυ ευκολο στην μεταφορα παιδες. Με ενα χερι!!! ΥΓ3: δοκιμασα να του βαλω και Barlow 3x με το 25mm προσοφθαλμιο της Skywatcher (Super Plossl) και δεν εβλεπα πολλα. (εκτος και αν δεν ειχα εστιασει, δεν θυμαμαι). Το δοκιμασε κανεις με ενα Barlow. Βλεπει κανονικα το τηλεσκοπιο ή σκοτεινιαζει πολυ? Καλο βραδυ! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
GStath Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2008 Μανο, εχθες βγηκα λιγο εξω αλλα ειχα πολυ λιγο χρονο. ΥΓ3: δοκιμασα να του βαλω και Barlow 3x με το 25mm προσοφθαλμιο της Skywatcher (Super Plossl) και δεν εβλεπα πολλα. (εκτος και αν δεν ειχα εστιασει, δεν θυμαμαι). Το δοκιμασε κανεις με ενα Barlow. Βλεπει κανονικα το τηλεσκοπιο ή σκοτεινιαζει πολυ? Καλο βραδυ! Με 2Χ barlow και 7-αρι προσοφθάλμιο βλέπεις μια χαρά φωτεινούς στόχους (συγκεκριμένα το δοκίμασα στον Κρόνο). Άλλωστε το τηλεσκόπιο λόγω διαμέτρου για φωτεινούς στόχους ενδεικνυται. Η μεγέθυνση που δοκίμασες με τον 25αρι και τον 3χ δεν ήταν εξοφρενική για να μην βλέπεις. 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Ζητάω για αγορά το ΕΧΤ-70ΑΤ.ο πατέρας ενός 11χρονου θέλει να το αγοράσειμεταχειρισμένο.Και αφου μπορώ να κάνω κάτι το έκανα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα