Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς το mirror lock ΔΕΝ λειτουργεί με τη μηχανή στο 'χρονόμετρο/τηλεχειρισμός' mode, οπότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ντεκλανσέρ που πήρα για αυτό το σκοπό...

=D>

Σε εμενα λειτουργει με remote control!! ψαξτο!!

Έχω το ασύρματο control RC-1. Εσύ ποιό έχεις?

το ιδιο!! απλα, το χειριστηριο εχει εναν μικρο διακοπτη, με θεσεις 1,2 (και 3?) πρεπει να ειναι σε μια απο αυτες! εαν ειναι στε μια απο τις αλλες δεν λειτουργει το Mirror-lock (δεν ειμαι σπιτι τωρα για να σου πω σε ποια θεση πρεπει να ειναι ακριβως) παντως σε μια απο τις 2 ή 3 θεσεις παιζει!!

μπορω να σου πω οταν επιστρεψω σπιτι!

Φιλικα, Νικος
  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Πάντως, δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερος λόγος στο να γίνει η επεξεργασία από τη μηχανή αντί να την κάνουμε μετά στο Photoshop. Έτσι κι αλλιώς και το sharpness στο +7 μέσω του firmware της μηχανής, επεξεργασία θεωρείται. Φαντάζομαι πως και η Fuji που λες κάτι παρόμοιο θα κάνει, απλά από default.

Θεωρώ πως η καλύτερη λύση αν θες να "παίξεις" με τις παραμέτρους της φωτογραφίας είναι η λήψη σε RAW αρχείο, στο οποίο μετά μπορείς να κάνεις ότι κατεβάσει η όρεξή σου.

Μια στοιχειώδης επεξεργασία πάντα γίνεται, αλλά θεωρώ πως το ιδανικό είναι να έχεις όσο το δυνατον λιγότερο "πειραγμένο" το αρχικό σου αρχείο.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
το χειριστηριο εχει εναν μικρο διακοπτη, με θεσεις 1,2 (και 3?) πρεπει να ειναι σε μια απο αυτες! εαν ειναι στε μια απο τις αλλες δεν λειτουργει το Mirror-lock (δεν ειμαι σπιτι τωρα για να σου πω σε ποια θεση πρεπει να ειναι ακριβως) παντως σε μια απο τις 2 ή 3 θεσεις παιζει!!

μπορω να σου πω οταν επιστρεψω σπιτι!

OK. Δικό μου λάθος. Παίζει, αλλά με μόνο με καθυστέρηση 2 δευτερόλεπτα...

Πολυ ωραιο το αποτελεσμα! Ο επιμενων νικα!

Μου φαινεται οτι τωρα πλεον η canon μπορει να αντικαταστησει την fuji..

Thanks! Έτσι νομίζω κι εγώ!

Πάντως, δε νομίζω πως υπάρχει ιδιαίτερος λόγος στο να γίνει η επεξεργασία από τη μηχανή αντί να την κάνουμε μετά στο Photoshop. Έτσι κι αλλιώς και το sharpness στο +7 μέσω του firmware της μηχανής, επεξεργασία θεωρείται.

Κι εγώ ανησυχούσα στην αρχή μήπως το sharpness της canon βάλει θόρυβο στην φωτογραφία. Τελικά δεν έβαλε καθόλου και η ευκρίνεια της φωτογραφίας βελτιώθηκε θεαματικά. Βέβαια κάποιο λόγο θα είχαν από την Canon για να το έχουν στο 3/7. Ίσως σε κάποια άλλα είδη φωτογραφίας, τόσο πολύ sharpness να μην ενδείκνυται. (πχ πορτραίτα). Πάντως αν μη τι άλλο, γλιτώνω χρόνο από το να το κάνω στο photoshop...

Θεωρώ πως η καλύτερη λύση αν θες να "παίξεις" με τις παραμέτρους της φωτογραφίας είναι η λήψη σε RAW αρχείο, στο οποίο μετά μπορείς να κάνεις ότι κατεβάσει η όρεξή σου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παίξει ακόμα με RAW αρχεία. Όντως πρέπει να το κοιτάξω.

Εγώ ρε παιδιά πάντως προβληματίζομαι πλέον με τις φωτογραφίες αν είναι τέχνη να βγάζεις μια απείραχτη η μία που απλά να έχει πολλές προοπτικές για πείραγμα!

Κι αυτό τέχνη είναι! Απλά αν της βάλεις πολύ χέρι της φωτογραφίας, δεν λέγεται πλέον φωτογραφία αλλά computer art! :wink:

Δημοσιεύτηκε
Εγώ ρε παιδιά πάντως προβληματίζομαι πλέον με τις φωτογραφίες αν είναι τέχνη να βγάζεις μια απείραχτη η μία που απλά να έχει πολλές προοπτικές για πείραγμα! :-k

εγώ θεωρώ ότι είναι διαφορετικά δε μπορείς να τα συγκρίνει άλλο το ένα άλλο το άλλο

Δημοσιεύτηκε
Είναι ακριβώς το ίδιο με το αναλογικό παρελθόν... Απλώς τότε πήγαινες σε εργαστήριο και σκοτεινό θάλαμο (άρα λίγοι γνώστες και εππαγγελματίες ως επί το πλείστον) ενώ τώρα (ψηφιακή εποχή) έχουμε τον φωτεινό (!!!) θάλαμο (PhotoShop) ο οποίος σε υψηλά επίπεδα, είναι τέχνη...

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Στις μηχανές reflex (SLR), ο καθρέφτης που στέλνει το φώς στο σκόπευτρο ανεβαίνει τελευταία στιγμή πριν τη λήψη για να φύγει από το δρόμο της δέσμης του φωτός προς τον αισθητήρα ή το φίλμ. Η κίνησή του όμως δημιουργεί ταλαντώσεις και γι αυτό επινοήθηκε το «mirror lock up» ή σωστότερα «mirror lock up νωρίτερα».

Τα 2 δευτερόλεπτα στην 400D αρκούν συνήθως για να αποσβεστούν οι μικροταλαντώσεις της μηχανής από την κίνηση (ανέβασμα) του καθρέφτη. Ωστόσο, με την κατάλληλη ρύθμιση γίνεται με το ένα πάτημα του κοντρόλ να ανεβαίνει ο καθρέφτης και με το επόμενο πάτημα (μετά από όσα δευτερόλεπτα θέλεις) να ξεκινά η λήψη. Επίσης, δεν έχει κανένα νόημα η χρήση του mirror lock up και λήψη με πάτημα του κουμπιού πάνω στη μηχανή. Οι ταλαντώσεις από την κίνηση του καθρέφτη μπορεί να έχουν αποσβεστεί άλλα το άγγιγμα του χεριού θα δημιουργήσει νέες χειρότερες. Το mirror lock up λοιπόν, είναι για χρήση με ασύρματο ή ενσύρματο τηλεκοντρόλ. Έτσι απομονώνονται όλες οι άλλες αιτίες ταλαντώσεων (κίνηση καθρέφτη, άγγιγμα χεριού) και μένει μόνο η αναπόφευκτη, η κίνηση του κλείστρου στην έναρξη της λήψης. Στις μεγάλες νυχτερινές εκθέσεις αποφεύγεται κι αυτή με την τεχνική του «μαύρου καπέλου»: Ξεκινάμε τη λήψη κρατώντας ένα καπέλο με μαύρο εσωτερικό ώστε να καλύπτει το φακό - χωρίς όμως να αγγίζει τη μηχανή - και μετά από μερικά δευτερόλεπτα όταν θα έχει σταματήσει κάθε ταλάντωση, αποκαλύπτουμε το φακό. Αν δεν έχουμε ντεκλανσέρ/τηλεκοντρόλ, ξανακαλύπτουμε το φακό με το καπέλο πριν αγγίξουμε τη μηχανή για τον τερματισμό της λήψης.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την οξύτητα μιας φωτογραφίας αν γίνεται με τηλεφακό ή τηλεσκόπιο.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Ωστόσο, με την κατάλληλη ρύθμιση γίνεται με το ένα πάτημα του κοντρόλ να ανεβαίνει ο καθρέφτης και με το επόμενο πάτημα (μετά από όσα δευτερόλεπτα θέλεις) να ξεκινά η λήψη.

δηλαδη πως? :?:

Φιλικα, Νικος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης