mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Ρε παιδιά, μπορώ να δω νεφελώματα και γαλαξίες με το Skylux 70/700???? Και αν ναι, εγώ τι κάνω λάθος αφού ενώ σκοπεύω στην περιοχή τους, δεν τα βλέπω!!! Please, help! Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
koyote Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Λοιπον,κατ'αρχας να σου πω οτι το skylux ειναι το δευτερευον τηλεσκοπιο μου.Κοιτα,με το skylux μπορεις να δεις καποια νεφελωματα,τα πιο φωτεινα και γαλαξιες κυριως ανδρομεδα.Απαραιτητη προυποθεση για να το φτασεις στα ορια του ειναι να εχεις σκοτεινο ουρανο,αν και στη φλωρινα μενεις.Αν τωρα εσυ στοχευσες καποιο σχετικα αμυδροτερο αντικειμενο,δυστυχως πρεπει να το ξεχασεις... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Πωπω... ταχύτατη απάντηση Koyote! 1000 thnx.... Α! Συγχαρητήρια για την επιτυχία στο διαγωνισμό! Και όμως, δεν ξέρω τι λάθος κάνω και δεν μπορώ να τα δω! Βασικά, ποιον προσοφθάλμιο πρέπει να χρησιμοποιήσω??? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
koyote Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Ευχαριστω πολυ!!!!Λοιπον,πιστευω οτι καλυτερη επιλογη ειναι ο προσοφθαλμιος των 20mm.Και για να μην παιδευεσαι,στοχευσε το νεφελωμα του ωριωνα που ειναι το εντυπωσιακοτερο και φωτεινοτερο. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2008 Δεν ξέρω τι προσοφθάλμια έχει το skylux... αλλά μπορείς με ένα καλό προσοφθάλμιο χαμηλών μεγενθύνσεων να δεις φωτεινούς γαλαξίες.Εγώ με τα κυάλια 15χ70 που είχα (ίδια διάμετρο με το skylux) έβλεπα κάποιους γαλαξίες από σκοτεινό ουρανό. Έλπις
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 20mm??? Μα δεν έχω τέτοιο!!! Έχω μόνο έναν 4mm και έναν που δε γράφει τι ακριβώς είναι αλλά κάνει πολύ λιγότερη μεγέθυνση από τον 4mm!! Βασικά, εσένα Koyote όταν το πήρες, πόσους προσοφθάλμιους είχε??? Και κάτι άλλο, (συγχωρέστε με βέβαια για την άγνοια μου και μη γελάσετε μην την ερώτηση ) Όσο περισσότερα mm είναι ένας προσοφθάλμιος, τόση περισσότερη μεγέθυνση κάνει ή το αντίστροφο??? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Το αντίστροφο. Άσε τον 4άρη στην άκρη, δεν πρόκειται να δεις τίποτα. Δοκίμασε τον άλλον, δεν μπορεί να μην γράφει πόσα χιλιοστά είναι! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Όσο περισσότερα mm είναι ένας προσοφθάλμιος, τόση περισσότερη μεγέθυνση κάνει ή το αντίστροφο??? Για να βρεις ποση μεγεθυνση σου δινει ο προσοφθαλμιος διαιρεις την εστιακη αποσταση του τηλεσκοπιου σου με την διαμετρο του προσοφθαλμιου φακου που θες να χρησημοποιησεις (μετρημενα στις ιδιες μοναδες μετρησης..). Π.χ. ενας προσοφθαλμιος των 5mm σε ενα τηλεσκοπιο εστιακης αποστασης 1200mm δινει μεγεθυνση Μ = 1200 / 5 = 240Χ
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δεν το πιστεύω!!! Για γέλια είμαι! ή μάλλον... για κλάματα! Μάτι έβγαζα το νούμερο στο φακό και εγώ δεν το έβλεπα! Ωραία, δηλαδή να προσπαθήσω με των 20mm??? Απλά.... δεν μπορώ να καταλάβω! Αφού ο 20mm μεγεθύνει πολύ λιγότερο από τον 4mm, πως γίνεται να λειτουργεί καλύτερα??? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 α, μάλιστα... τωρα κατάλαβα! αρα, θα δοκιμάσω με τον 20άρη και ό, τι βγεί! Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Οταν εχεις μικρη μεγεθυνση εχεις περισσότερο φως, δηλαδη αυτο που παρατηρεις το βλεπεις πολυ πολυ καλύτερα. Πολλα αντικείμενα στον ουρανο δεν θελουν μεγαλη μεγεθυνση (Μ33, Μ42, Διπλο Σμηνος του Περσέα, κτλ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
draculas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 επειδή και εμένα το skylux είναι το.. back-up τηλεσκόπιο, δοκίμασε να δεις τα εξής:Μ42 (νεφέλωμα του Ωρίονα)Μ31 (Γαλαξίας Ανδρομέδας) Μ20 στον Τοξότη(για τα δυο παραπάνω ίσως να πρέπει να περιμένεις λίγους μήνες για να γίνει ορατά πάλι..)και θα μπορούσες να δοκιμάσεις Μ101 στην μεγάλη άρκτο Προϋπόθεση είναι ο σκοτεινός ουρανός.αυτά μπορώ να σκεφτώ τώρα.καλό κυνήγι!
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2008 Για m101 δεν το πιστευω ειναι πολυ αμυδρος ακομα και με 8".. Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
mangelo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Παιδιά, να σας πω την αλήθεια, πιάνω λίγο ανδρομέδα (αστερισμό) προς τη δύση! Να την προσπαθήσω? Θα δω τίποτα? Ή τζάμπα θα ψάξω? Το μήκος κύματος της ακτ.υποβ. έφυγε απ’την ορατή περιοχή,όταν το Σύμπαν συμπλήρωνε τα 10 εκ. χρόνια.Η ημέρα η μία τέλειωσε μέσα στην φωτοπλημμύρα του 1ου δειλινού!Κ εγένετο εσπέρα κ έγένετο πρωί,ήμερα η μία.Δεν είχε αυγή!Είχε όμως μεσημβρία και δείλι..
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2008 Είναι χαμηλά, δεν θα δείς πολλά αλλά προσπάθησε. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα