Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σκεφτομαι το celestron 9" 1/4 ή ενα απο τα 2 vixen200!

αξιζει η "γεφυρουλα" ή καλυτερα να μεινω με το 8"? :?: :?: εδω ειναι το ερωτημα.......

Φιλικα, Νικος
Δημοσιεύτηκε
Σκεφτομαι το celestron 9" 1/4 ή ενα απο τα 2 vixen200!

αξιζει η "γεφυρουλα" ή καλυτερα να μεινω με το 8"? :?: :?: εδω ειναι το ερωτημα.......

Ναι, Ναι και ΝΑΙ να την κάνεις! Την έχω κάνει την ίδια αναβάθμιση και μιλάω εκ πείρας. Και για να μην νομίζεις ότι ευλογάω τα γένια μου, ρώτα και τον "kanena" που ήταν μαζί μου στη δοκιμή.

Φιλικά

Δημήτρης

ΥΓ- Μόνο προσοχή! Αν η στήριξή σου είναι η CG-5, μάζευε απο τώρα λεφτά για EQ-6. Και αυτό εκ πείρας!!!!!!!!!!!!!!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Ενα πράγμα είναι σίγουρο...ότι θα μπεις σε έξοδα.Οπως είπε και ο Δημήτρης αν έχεις την cg-5 θα πρέπει να αναβαθμιστείς με την eq6.Μετά θα πρέπει να προσθέσεις χρήματα για το τηλεσκόπιο γιατί αυτά που θα πάρεις αν πουλήσεις το 8'' δεν θα φτάνουν και πάει λέγοντας το πράμα.Το 9,25 δεν το είχα ποτέ και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη,αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλες διαφορές(οπτικά) από το 8'' που είδη έχεις.Το vixen vc200l το είχα και μπορώ να πω ότι είναι φοβερό εργαλείο και για φωτογράφηση και για παρατήρηση.Απο την άλλη όμως το να πουλήσεις το 8'' για να πας πάλι σε 8''η έστω σε 9.25''δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα.Ταπεινή μου άποψη είναι ότι αν πουλούσα ένα τηλεσκόπιο 8'' θα πήγαινα κατευθείαν για το 11''.Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες διαφορές. :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Για φωτογραφιση ομως το να κανεις μια αναβαθμιση σε ενα VIXEN R200SS 200/800 (τηλεσκοπιο που δεν αναφεται και συχνα..) νομιζω οτι αξιζει πολυ.

Απο το δικο μου ταπεινο 8-ιντσο καποια στιγμη θα ηθελα να αναβαθμιστω σε αυτο.

Δημοσιεύτηκε
Για φωτογραφιση ομως το να κανεις μια αναβαθμιση σε ενα VIXEN R200SS 200/800 (τηλεσκοπιο που δεν αναφεται και συχνα..) νομιζω οτι αξιζει πολυ.

Απο το δικο μου ταπεινο 8-ιντσο καποια στιγμη θα ηθελα να αναβαθμιστω σε αυτο.

Σταμάτη η Vixen γενικά δεν αναφέρεται συχνά σαν επιλογή αν και θα έπρεπε.Και προσωπικά την θεωρώ πολύ καλύτερη επιλογή σε σχέση με Meade,Celestron κ.α.Μόνο το ότι είναι Made in Japan τα οπτικά της εμένα μου λέει πολλά αυτό.

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τις συμβουλες σας, θα δουμε!!

Επισης να πω οτι μαζι με τον σωληνα δινεται και ενας εστιαστης (focuser), Jim's Mobile (JMI) - EV-3c ο οποιος κανει πολυ καλη δουλεια!! \:D/ \:D/

σχετικη σελιδα με πληροφοριες για τον εστιαστη, ( http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=8747&kw=%20EV-3c&st=2 )

Φιλικα, Νικος
  • 7 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Για χαρα φιλε, απο το c8 αν πας στο c9 1/4 τσάμπα λεφτά θα δώσεις.Ουτε το 10 της meade θα σου κανει. ΠΑΡΕ ΤΟ C 11 Η το 12αρι της meade.

To c11 και 12αρι τα εχω δει ΑΞΙΖΟΥΝ.

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα έλεγα celestron με xlt optics καλύτερα από meade. Το C11 είναι καλό αλλά θα χρειαστείς και στήριξη. Όσο για το 9.25 επειδή το έχω, οπτικά δεν νομίζω να δείς ιδιαίτερη διαφορά, αλλά το 9.25 είναι καλό τηλεσκόπιο από ότι λένε συγκριτικά με το 8άρι και 11άρι, λόγω της σχέσης εστιακού λόγου και ιντσών. Θα σου έλεγα πάντως άν θές για οπτική παρατήρηση, να πάς στο 11άρι.
starrynights.blog
  • 1 μήνα αργότερα...
  • 10 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ως Κάτοχος του Οπτικού Σωλήνα vixen vc200l Απο τον Δεκέμβρη που πέρασε σε ενημερώνω ότι Ευχαριστιεσαι ποιότητα Εικόνας σε ένα σκοτεινό ουρανό πχ

Στο Σμήνος Περσέα Που Με σιγουρια μπορώ να πω ότι Δίνει Πολύ Ωραία Εικόνα.

Αν και Ένα αρκετά μεγάλο μέρος ανήκει σε εσένα στο τι θα επιλέξεις σε σχεση με τους Σωλήνες που θα σου πούμε.

Στην Αστροφωτογράφηση δεν πήγα πολύ βαθεια.αλλα το μ13 που έβγαλα φάνηκε ικανοποιητικό.

Στην Μεταφορά είναι Ευχρηστο αφού έχει ενα χερούλι και το ποιάνεις.

6κιλά ζυγίζει.

Θα Συνφωνήσω με τον Ανδρέα.

Ότι η 8αρι με καλά Οπτικά η 11 αρι Θέα τον Ουρανό.

Έχω Δει Μέσα απο 11 παλιο celestron Χωρις Επιστρώσεις XLT το Μ13 .και έβλεπα καθαρά πολλα αστέρια μαζί.

Με 8αρια δεν Φαινονται (καλα) οπτικά,Μόνο με φωτογραφία..με 11αρια και πάνω πρέπει να είναι Μαγεία οπτικά και φωτογραφικά..

Δημοσιεύτηκε
Δεν θα συμφωνήσω φίλε Χρήστο ότι με το 8’’ δεν φαίνεται καλά το Μ13. το Μ13???? Αν δεν φαίνεται αυτό καλά τότε πιο φαινεται?????????και ένα μεγάλο συγνώμη που είμαι εκτός θέματος, αλλά δεν γινόταν να μην απαντήσω.
Φιλικα Χρηστοs.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης