Jump to content

Νόμος της παγκόσμιας έλξης ή της παγκόσμιας άπωσης;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η κοινή λογική λέει ότι ένα σώμα σαν τον ήλιο, όπου σε κάθε δευτερόλεπτο σκάζουν αμέτρητες "ατομικές βόμβες", είνα αδύνατο να έλκει άλλα σώματα. Μάλλον τα απωθεί ή τα διαλύει αν τον προσεγγίσουν πολύ.

Αντίθετα, βλέπουμε τις ουρές των κομητών προς την αντίθετη πλευρά του ήλιου και (καθώς λένε οι ειδικοί) τους ήλιους και τους γαλαξίες να απομακρύνονται κ.λπ.

Παρατηρήθηκε λοιπόν ποτέ και πότε ουράνιο σώμα να πέφτει πάνω στο ήλιο, ή στείλαμε τεχνητό δορυφόρο πάνω του και τον είδαμε να έλκεται;

Αν όχι, κάτι δεν πάει καλά...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μισό λεπτάκι, να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρα. Ναι όντως στο κέντρο του ήλιου είναι σαν να εκρήγνυνται πολλές βόμβες υδρογόνου και η ενέργεια που ελευθερώνεται μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες καταλήγει στο να εκπέμπει ο ήλιος ακτινοβολία (φωτονια) και στοιχείωδη σωματίδια (ηλιακό άνεμο). Αυτή είναι η αιτία που οι κομήτες έχουν την ουρά τους μακριά απο τον ήλιο.

 

Τώρα θέλω να ρωτήσω εγώ κάτι: Τι αναγκάζει τον ήλιο και είναι έτσι συγκεντρωμένος και δεν διαλύεται στα εξ' ών συνετέθη λόγω των πυρηνικών εκρήξεων και δεύτερον: γιατί η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο;

Η απάντηση είναι προφανής και είναι η βαρύτητα, όπως την είπε ο Νεύτωνας και όπως την ξεκαθάρισε ο Einstein.

 

Επίσης μια παρατήρηση ακόμα, οι ειδικοί δεν είπαν ποτέ οι ήλιοι απομακρύνονται ο ένας απο τον άλλον, μόνο οι γαλαξίες και αυτό συμβαίνει σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και εξηγείται πολύ ξεκάθαρα με την θεωρία της μεγάλης έκρηξης χωρίς να υποθέσουμε καμία απωστική δύναμη, εξαίρεση αποτελεί το ζήτημα της επιταχυνόμενης απομάκρυνσης που έχει παρατηρηθεί πρόσφατα, αλλά το ζήτημα είναι εξαιρετικά ρευστό και καλό είναι να κάνουμε λίγη υπομονή να βρουν οι ειδικοί τι τρέχει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης