ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Παιδιά,μήπως ξέρει κανένας σας αν γίνεται να αγοράσω αντάπτορα για το τηλεσκόπιο μου(skylux bresser) ή δεν γίνεται?Γενικά γίνεται να ενσωματόνωνται αντάπτορες σε τηλεσκόπια που δεν έχουν?
raxxla Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Συγχαρητήρια για το ενεργό ενδιαφέρον σου για την αστρονομία από αυτή την ηλικία!! Εύγε! Αν κατάλαβα καλά θέλεις να συνδέσεις την φωτ. μηχανή σου στο σωλήνα του τηλεσκοπίου. Αν έχεις μηχανή DSLR τότε χρειάζεσαι ένα T-ring (Μ42) για την συγκεκριμένη μηχανή (Canon, Nikon κλπ) και έναν αντάπτορα εφαρμογής του t-ring στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο (κάποια τηλ. τον έχουν ήδη από τη 'μαμά' τους, δηλ. βγάζεις το διαγώνιο πρίσμα και στη θέση του βάζεις τον αντάπτορα πάνω στον οποίο βιδώνεις το t-ring). Αν δεν υπάρχει, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό nosepiece 1.25". Αυτό μπαίνει όπως ένας προσοφθάλμιος και δέχεται το t-ring. Τα 2 εξαρτήματα κοστίζουν γύρω στα 40 ευρώ από Πλανητάριο ή Ακτίς. Αν τώρα δεν έχεις DSLR αλλά compact μηχανή, τότε χρειάζεσαι έναν αντάπτορα που 'στερεώνει' την μηχανή πάνω σε έναν προσοφθάλμιο και μπορείς να τον βρεις στα ίδια καταστήματα.Σχετικά με το "για αστροπαρατήρηση" δεν κατάλαβα ακριβώς, μήπως εννοείς "αστροφωτογράφηση"; φιλικάΗλίας Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Σας ευχαριστώ πολύ.Να είστε σίγουρος ότι με βοηθήσατε αρκετά
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2008 Επειδή είμαι αρχάριος ακόμα δεν έχω καταλάβει και πολύ καλά Έχω το τηλεσκόπιο Skylux τηε Bresser(70/700).Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τα βήματα για το πως θα γίνεται να ενσωματώσω φωτ.μηχανή για αστροφωτογραφίες?(και τη μηχανή χρειάζεται?)Θα το εκτιμήσω πραγματικά πολύ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα