Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Βιβλίο Αστροφωτογραφία.Που προσαρμόζεται η φωτ.Μηχ.πάνω, και που η παρκολούθηση της κίνησης πραγματοποιείται με μία βίδα που την περιστέφουμε μία στροφή ανα λεπτό.Αν κάποιος την έχει φιάξει μπορεί να μου πει πόσο είναι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να εφαρμοστεί σε μία έκθεση φωτογράφησης με ευρυγώνιο φακό.Φωτογραφήζοντας τους αστερισμούς
agis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2008 την έχω φτιάξει αλλά δε την χρησιμοποίησα ποτέ από μια συζήτηση που είχαμε τότε αν θυμάμαι καλά το μέγιστο είναι 5 λεπτά... http://flavors.me/agis
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 μπορείς να βάλεις φωτογραφίες τις.Σκέυτομαι να την κατασκευάσω.η να την πάρω αν την δίνει κάπιος.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Haig λέγεται ή σκωτσέζικη (λόγω φτήνειας; ο Haig είναι σκωτσέζος; ) ενώ στις ΗΠΑ την λένε barn door. Διόρθωσε τον τίτλο Στο δίκτυο έχει πολλές αναφορές και μπορείς να βρεις και μια εκδοχή της κατασκευής στο βιβλίο "Αστροφωτογραφία" που έχει εκδόσει το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.Όσο για τον μέγιστο χρόνο αυτός εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η πολική ευθυγράμμιση, την εστιακή απόσταση του φακού που χρησιμοποιείς και το είδος της πλατφόρμας.Προσωπική μου άποψη πάντως πάνω από δεκάλεπτο είναι πολύς χρόνος ειδικά αν οδηγείς με το χέρι την πλατρφόρμα αυτή. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
roryt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2008 5-10 λεπτά max, με 50ρι φακό, και όχι μόνο γιατί δεν θα έχεις καλή ευθυγράμμιση ή γιατί θα "χάσει" από την οδήγηση με το χέρι (που και τα δύο θα συμβούν), αλλά και γιατί από σχεδιασμού της έχει μια ατέλεια: με σταθερή ταχυτητα οδήγησης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα βγαίνει τελείως εκτος της εφαπτομένης του κύκλου. Αν ψάξεις στο Νετ θα βρεις πολλά σχετικα, και κάτι μελέτες που λένε γιατί συμβαίνει αυτο, και με τον σχεδιασμο που έχει το βιβλίο που λες και με αυτόν που έχει την βίδα ελεύθερη στο πάνω μέρος, με οδήγηση με το χέρι ή με μοτερ. Υπάρχει η παραλαγή με δύο ξυλα που θεωρητικά ειναι καλυτερη, η παραλάγη με βίδα κουρμπωμένη σε σχήμα κυκλικού τομέα (την έχει φιάξει και αστροβοξίτης), η παραλαγή που χρησιμοποιεί έναν μικρόϋπολογιστή για να μεταβάλει την ταχύτητα του μοτερ ώστε να συμφωνεί όσο γίνεται με την θεωρητική. Αλλά (με καλή πολική ευθυγράμμιση και με καλό μοτερ/κύκλωμα οδήγησης) στην καλή περίπτωση να φτάσεις 15 λεπτά, στην τέλεια 20. Παραπάνω δεν πηγαίνει.
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Για την βοήθεια αστρόφιλοι.θα ψάξω να βρώ και τα υπόλοιπα Απο το διαδικτυο με την ονομασία η όπου αλλου σχολιάζεται η στήριξη.Ευχαριστώ για την Βοήθεια
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Έχω φτιάξει μια τέτοια κατασκευή αλλά δεν την δοκίμασα ποτέ, προς το παρόν θέλω να ελπίζω. Μια φορά που προσπάθησα ήμουν άτυχος γιατί έσπασε το τρίποδο! Ψάξε στο φορουμ για barn door mount , γενικά και στο ιντερνετ αναφέρεται και έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα