astrovox Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Κρίμα που το συνέδριο δεν ήταν και τόσο πετυχημένο... (τα σημάδια είχαν επισημανθεί από πριν, βέβαια). Ωστόσο βλέπω πως περάσατε καλά και αυτό είναι σημαντικό. Εξάλλου... οι άνθρωποι που ξέρουν να βλέπουν θετικά τα πράγματα στη ζωή μπορούν να κερδίζουν κάτι σε κάθε περίσταση και σε κάθε εμπειρία. Ελπίζω μελλοντικές προσπάθειες στο μέλλον να δώσουν την έμφαση στην ουσία, στο περιεχόμενο, στη σοβαρότητα. Ο κόσμος μας είναι ήδη αρκετά "glamorous" και επιφανειακός στην καθημερινότητα, τα επιστημονικά συνέδρια ας μείνουν στην ουσία. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Λυπάμαι πάρα πολύ που το συνέδριο σας ήταν τόσο αποτυχημένο..!!Τελικά όμως σας έμειναν και καλές αναμνήσεις πάνω από όλα με την καλή παρέα που αναπτύξατε...Σημασία έχει ότι περάσατε καλά!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Τελικά καλά έκανα και δεν ήρθα....Τόσο αποτυχία ήταν???Η αλήθεια είναι ότι από πριν κάποιοι λέγανε πώς δεν θα είναι και τόσο καλό...Δεν πειράζει!!!Σημασία είναι ότι περάσατε πολύ καλά σαν παρέα!!!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 αλλα αυτό ήταν κορυφαίο.. είχαμε 500 Αθηναίους..και βάλανε τον Σαλλλονικιό μπροστά να βρει μαγαζί..... τι να πεις...Δεν έχεις παράπονο πάντως, είπαμε δε θα σε βάζαμε ποτέ μπροστά να μας πας για σουβλάκια (Επισημαίνω για χιλιοστή φορά: άλλο Αθήνα, άλλο Πειραιάς ) Όσο για τις φώτο, Τηλέμαχε μην ανησυχείς, μπορεί να μην είσαι σαυτήν απτό συνέδριο αλλά στην αστροβραδιά έκανες θραύση Nikon Canonίστε την πορεία σας..
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Και για να πάρουμε μια γεύση..Πιο χαρακτηριστική δεν έβρισκα telefighter on the dancefloor, quendi εν ώρα εργασίας και όσοι πιστοί... ;-P
xstyl Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 παιδια αν εξερεσουμε το συνεδριο περασαμε πολυ καλα μεταξυ μας, χαρηκα που σας γνωρισα ολους απο κοντα, να ξανακανουμε καμια συναντηση.... τωρα που ολοι εχουμε msn ολων θα μπορουσαμε να παραλαβουμε τις φωτογραφιες που βγαλατε, για να τις δουμε και μεις που δεν ειχαμε φωτογραφικη.και κατι τελευταιο η ομιλια του Ηoffman με συγκηνισε........Α ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ e-math.forummotion.com
cartman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Να πω κι εγώ την άποψή μου για το συνδιάσκεψη...Η γενική εντύπωση ήταν πολύ απογοητευτική. Και για συγκεκριμένους λόγους. Καταρχάς ήταν άσχημο (εκτός από ύποπτο) ότι πουθενά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου δεν αναφερόταν η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή. Πολύ άσχημο επίσης, το γεγονός ότι ποτέ δεν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ομιλιών. Παρόλα τα κακά σημάδια όμως, δεν περίμενα τα όσα ακολούθησαν...Δεύτερο, ένιωσα εξαπατημένος - όπως και όλοι πιστεύω και από όσα έχουν γραφτεί - από την ιστοσελίδα του συνεδρίου. Σ'αυτό αναφέρονταν 6 θεματικές ενότητες με 22 θέματα, κυρίως επιστημονικά! Και αντί αυτού τα θέματα (όχι ενότητες!) ήταν το πολύ 5. Δεν παρουσιάστηκαν τρέχοντα και μελλοντικά επιστημονικά προγράμματα, κυρίως ήταν για εκπαιδευτικά, για προγράμματα της UNESCO, που εντάξει καλά είναι κι αυτά αλλά δεν ήταν αυτό που διαφημίστηκε. Επίσης το γενικό πρόγραμμα προέβλεπε 6 συμπόσια παρακαλώ από τα οποία τελικά έγινε το ένα, αν και η ακύρωση του ενός δεν οφείλεται στην οργανωτική. Και βέβαια δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε καν οι 2 δεξιώσεις του συνεδρίου και καμία σύνδεση με τον ΙSS, που ήταν και ο μόνος λόγος που πήγα από την Πέμπτη Αθήνα. Επίσης προβλέπονταν εκδηλώσεις στην Αθήνα για προώθηση του event αλλά ούτε αυτές έγιναν. Η λέξη που τα περιγράφει αυτά είναι "εξαπάτηση". Και σα να μη φτάνανε αυτά, φαίνεται πως η όλη διοργάνωση εξελίχθηκε σε φιάσκο με πολλά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τα χρήματα που πλήρωσαν οι σύνεδροι να μην "μετατραπούν" σε ένα ωραίο φάκελο συνέδρου και coffee breaks της προκοπής, αλλά μας δώσανε ένα μπλοκ σημειώσεων κι ένα στυλό και τα διαλείμματα ήταν "water breaks", αφου μόνο νερό μας προσφέρθηκε ( μου άρεσε όμως που το πίναμε σε ποτήρια κρασιού!!!) Ξοδεύτηκαν όλα τα λεφτά στη στη "βιτρίνα", για να γίνει το συνέδριο στο Hilton ( και για να σας πω και την αλήθεια, δε μου άρεσε ιδιαίτερα ο συνεδριακός τους χώρος) , με μαγνητικές κάρτες και δε ξερω τι άλλο εξοπλισμό, για να έχουμε μπράβους και ωραίες γυναίκες να μας κτυπάνε τις κάρτες, εφέ με καπνούς και μουσική club στην έναρξη, αλλά στην ουσία είχαμε ένα διεθνές συνέδριο με απεριόριστες ελλείψεις και πενιχρή συμμετοχή ( στην αίθουσα δεν υπήρχαν ταυτόχρονα περισσότερα από 80 άτομα σε καμία ομιλία) που έκανε την Ελλάδα λίγο πολύ ρεζίλι, και που έδειξε ένα-πιστεύω λανθασμένο- πρόσωπο μιας χώρας της οποίας οι νέοι δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιστήμες του διαστήματος και αυτό πιστεύω πως ήταν και το πιο λυπηρό της υπόθεσης. Προσωπικά έχω παρευρεθεί σε ημερίδες τοπικού χαρακτήρα και όλες ήταν πιο επικοδομητικές και ευχάριστες από το συνέδριο-φιάσκο για το οποίο συζητάμε.Τα καλά σημεία του συνεδρίου ήταν (για να είμαι και αντικειμενικός) το συμπόσιο "Space Law" στο οποίο ακούσαμε ενδιαφέροντα νομικά θέματα σχετικά με το διάστημα, η παρουσία πολύ ξεχωριστών προσωπικοτήτων όπως ο Prof. Jeffrey Hoffman. Επίσης, καλό το γεγονός ότι ήταν ευκαιρία συνάντησης με γνωστούς και για νέες γνωριμίες με άνθρώπους με τους οποίου έχεις κοινά ενδιαφέροντα, κάτι που ισχύει για κάθε συνέδριο. Όσο για το ποιοι ήταν τελικά οι οργανωτές, που τελικά μάθαμε, δε θα σχολιάσω αλλά όσον με αφορά, δε θα μείνω άπραγος απέναντι σε αυτό που κάνουν (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..). Υ.Γ. Τελικά στην Ελλάδα όσο πιο πολλά υπουργεία βλέπεις ότι στηρίζουν μια επιστημονική εκδήλωση, τόσο πιο πιθανό είναι η εκδήλωση να είναι κοσμική και επιστημονικά ρηχή...δυστυχώς.. Νικόλας Ρ. Καβαλιέρο
ourania Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 τα διαλείμματα ήταν "water breaks", αφου μόνο νερό μας προσφέρθηκε ( μου άρεσε όμως που το πίναμε σε ποτήρια κρασιού!!!)Εμένα μάρεσε που κάθε λίγο και λιγάκι πηγαίναμε και κατεβάζαμε 2 ποτήρια νερό, έτσι επειδή ήταν πληρωμένα Επίσης το ότι αυτές οι μεταλλικές ? κανάτες ήταν του καφέ (caution hot) Παίδες όσον αφορά τη διοργάνωση να στέλναμε κανα mail εκ μέρους όλων? Μερικοί έγραψαν ότι θα κάνουν κάτι μόνοι τους. Για ρίχτε καμιά ιδέα.
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνουν παράπονα για το συνέδριο.Ήταν αποτυχία και τι να γίνει..πολλά συνέδρια μπορεί να καταλήξουν σε αποτυχία για τον α ή β λόγο...Σημασία έχει να περάσατε καλά... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Bell Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 για το συνεδριο δεν θα πω κατι αλλα θα συμφωνησω με οτι αναφερθηκε πιο πανω....τι να πω κριμα θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερα...παρολαυτα η παρεα ηταν τελεια!ωστοσο δεν θα συμφωνησω με nansy,γιατι απλα το συνεδριο ηταν μια απατη αλλα περιμεναμε κ αλλα εγιναν.... "Αν οι άνθρωποι σταματήσουν να ονειρεύονται, η ιστορία της φυλής μας θα έχει φτάσει στο τέλος της"Arthur Clarke.
Bell Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνουν παράπονα για το συνέδριο.Ήταν αποτυχία και τι να γίνει..πολλά συνέδρια μπορεί να καταλήξουν σε αποτυχία για τον α ή β λόγο...Σημασία έχει να περάσατε καλά...το γεγονος οτι ηταν καθαρα μια απατη απο την αποψη οτι αλλα ειπαν οτι θα δουμε κ θα ακουσουμε κ αλλα εγιναν πιστευω οτι δεν πρεπει να περασει ετσι...για αυτο δεν θα συμφωνησω με nansy... "Αν οι άνθρωποι σταματήσουν να ονειρεύονται, η ιστορία της φυλής μας θα έχει φτάσει στο τέλος της"Arthur Clarke.
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνουν παράπονα για το συνέδριο.Ήταν αποτυχία και τι να γίνει..πολλά συνέδρια μπορεί να καταλήξουν σε αποτυχία για τον α ή β λόγο...Σημασία έχει να περάσατε καλά...το γεγονος οτι ηταν καθαρα μια απατη απο την αποψη οτι αλλα ειπαν οτι θα δουμε κ θα ακουσουμε κ αλλα εγιναν πιστευω οτι δεν πρεπει να περασει ετσι...για αυτο δεν θα συμφωνησω με nansy... Το ότι ήταν απάτη θα ήταν υπερβολή να το αναφέρουμε αλλά δεν ήταν αυτό που περιμένατε..όπως είπα έχουν γίνει πολλά τέτοια συνέδρια..και όχι μόνο για την Αστρονομία.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
roz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Σωστη η bell "το συνεδριο ηταν μια απατη". Οπως ελεγα εκει "πληρωσαμε 30€ για να πιουμε natural mineral water και να γραφουμε καφριλες την ωρα των ομιλιων. Αλλα τουλαχιστον ηταν ωραιο το roof garden!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Το ότι κάναμε μια τεράστια παρέα των 20+ ατόμων ήταν το θετικότερο σημείο του συνεδρίου.Ας προσπεράσουμε λοιπόν τη διοργάνωση του συνεδρίου αυτού που μας απογοήτευσε..Να φροντίσουμε όλοι να είμαστε του χρόνου Αλεξανδρούπολη!!
milia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να γίνουν παράπονα για το συνέδριο.Ήταν αποτυχία και τι να γίνει..πολλά συνέδρια μπορεί να καταλήξουν σε αποτυχία για τον α ή β λόγο...Σημασία έχει να περάσατε καλά...το γεγονος οτι ηταν καθαρα μια απατη απο την αποψη οτι αλλα ειπαν οτι θα δουμε κ θα ακουσουμε κ αλλα εγιναν πιστευω οτι δεν πρεπει να περασει ετσι...για αυτο δεν θα συμφωνησω με nansy... Το ότι ήταν απάτη θα ήταν υπερβολή να το αναφέρουμε αλλά δεν ήταν αυτό που περιμένατε..όπως είπα έχουν γίνει πολλά τέτοια συνέδρια..και όχι μόνο για την Αστρονομία.. Το θέμα δεν ήταν τι περίμενε όποιος πήγε και τι όχι.Αλλά πως από όσα διάβασα πιο πάνω δεν υπήρξε συνέπεια στο πρόγραμμα. Το να λέμε πως ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ήταν απάτη, ίσως είναι από μόνο του υπερβολή κ' επίσης να επιτρέψει σε πολλούς να διοργανώσουν ξανά τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν νομίζω πως είναι κακό να απαιτεί κανείς αυτά που του έχουν υποσχεθείκαι για τα οποία πλήρωσε. Βάσει του τελευταίου συμφωνώ με την Bell. δS>=0 (c.s.)
xstyl Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 για την αλεξανδρουπολη τι ξερρετε???? εν κατεω πραμα e-math.forummotion.com
nansy Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Το ότι κάναμε μια τεράστια παρέα των 20+ ατόμων ήταν το θετικότερο σημείο του συνεδρίου.Ας προσπεράσουμε λοιπόν τη διοργάνωση του συνεδρίου αυτού που μας απογοήτευσε..Να φροντίσουμε όλοι να είμαστε του χρόνου Αλεξανδρούπολη!! Γιώργο θα συμφωνήσω μαζί σου!!Δεν πρέπει να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα..τα καλύτερα έρχονται!!!!!!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Πάντως δεν θα ήταν κακό να τους τρίξουμε λίγο τα δόντια..
roz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Ο Τηλεμαχος, ο αντρας ο πολλα βαρυς! Τι τον ειπιαμε τον ελληνικο στο Θησειο?
roz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Καλα ειμαι τραγικη.... πως το εγραψα ετσι? Sorry "ηπιαμε" ηθελα να πω. Αχχχχ!
mikbak747 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Βαρύ γλυκό... Το θυμάμαι καλά... Σωστά Τηλέμαχε;Καλά μόδα τον κάναμε τον Ελληνικό; Εσύ πάντως χτες στο Βόλο τον ζήτησες μέτριο αν δεν κάνω λάθος, εεε; Χε χε Πάντως, όσον αφορά το τρίξιμο, ο Θανάσης πιο πάνω μια χαρά τα είπε... Δηλαδή τα έγραψε. Άντε τώρα που θα μας εκπροσωπούν οι του πολυτεχνίου εμάς των θετικών επιστημών... Πάντως ακόμα και οι φοιτητές των άλλων σχολών του ΕΜΠ, τους φοιτητές του ΣΕΜΦΕ δεν τους έχουν και σε πολύ εκτίμηση από ότι μαθαίνω. Φιλικά, Μιχάλης Μπακώσης
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Κανονικά τον πίνω με τρεις φουσκάλες αλλα το συμπάθησα το γκαρσόν και δεν ήθελα να τον παιδέυω...να κάθεται να σκάει μία μία.. πλάκα κάνετε?Ελληνικός και βαρύς φυσικά...όλα τα άλλα είναι νεροζούμια..
roz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2008 Ναι εγω τον θελω μετριο. Με τον Τηλεμαχο κραταμε την παραδοση (και εκτροχιαζουμε την συζητηση απ'ο,τι φαινεται!)
messier88 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Γεια σας και από εμένα τρελοπαρέα.Δεν γράφω συχνά και δεν με ξερετε...Ο Σταμάτης είμαι.Δεν θέλω να πω και εγώ με την σειρά μου πως το συνέδριο ήταν μια αποτυχία κλπ...αφού για μένα ήταν η 1η μου εμπειρία στον τομέα αυτόν και αυτό είναι το σηματικό. Παιδία η παρέα σας ήταν υπέροχη και ανυπομονώ να τα πούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα(ελπίζω στον Βόλο).Καλά να περνάτε και να προσέχετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα