Jump to content

messier88

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με messier88

  • Γενέθλια 10/27/1988

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της messier88 Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Το Σάββατο 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μια διαδικτυακή ομιλία από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας με θέμα "Η δημιουργία του Ηλιακού Συστήματος". Ομιλητής ήταν ο Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Παρατηρησιακής Αστροφυσικής στο ΕΚΠΑ. Μπορείτε να τη δείτε βιντεοσκοπημένη εδώ: Σημείωση: δημοσιεύω επίτηδες την ομιλία μετά την ολοκλήρωσή της! Από λάθος μου, την πραγματοποιήσαμε σχεδόν ταυτόχρονα με τη χθεσινή ομιλία της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος - "Ηρακλής". Δεν είχα δει καθόλου το πρόγραμμα του "Ηρακλή", το οποίο είχε ανακοινωθεί πολύ καιρό πριν και απολογούμαι για αυτό.
  2. Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε πως η επόμενη ομιλία του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 και θα έχει θέμα: "Αναζητώντας τις ιδανικές συνθήκες για ύπαρξη ζωής στο Σύμπαν" Περιγραφή: Σε ένα ταξίδι από την πλανητική μας γειτονιά μέχρι τα μακρινά γαλαξιακά σμήνη, θα μελετήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τις συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής στο Σύμπαν. Ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης, Υπ. Διδάκτωρ Αστροφυσικής, Α.Π.Θ. / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Λίγα λόγια για τον ομιλητή: Με απώτερο στόχο να σπουδάσει Αστροφυσική ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκεί στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας μελέτησε, μέσω προσομοιώσεων, τους πίδακες του microquasar SS433. Στην συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Ινστιτούτο Niels Bohr του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης, με εξειδίκευση στην Αστροφυσική. Η μεταπτυχιακή του εργασία έγινε σε συνεργασία με το Cosmic Dawn Center στην Κοπεγχάγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και σχετιζόταν με φασματοσκοπία γαλαξιών στο υπέρυθρο, με δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer. Αυτή την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτωρ Αστροφυσικής στο Α.Π.Θ. και κάνει την έρευνα του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μελετά τα χαρακτηριστικά κοντινών και μακρινών γαλαξιών, προσπαθώντας να βοηθήσει στην κατανόηση της εξέλιξής τους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τα διάφορα δομικά τους στοιχεία. Αγαπά να μοιράζεται τον ενθουσιασμό του για την Αστροφυσική με τον κόσμο και πέρα από αρκετές εκλαϊκευτικές ομιλίες που έχει κάνει, έχει δημιουργήσει και την σελίδα need more space. Μπορείτε να βρείτε την σελίδα του στον παρακάτω σύνδεσμο: linktr.ee/needmorespacegr Η ομιλία μας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με χρήση του παρακάτω συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/89359840484 Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: info@viotia-astronomy.gr
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση! Οπότε είναι καλύτερα να περιμένουμε το επόμενο διάστημα και να τον παρατηρήσουμε μετά τη δύση; (Δεν είχα δει τη δεύτερη απάντηση. Ευχαριστώ και πάλι)
  4. Ποια προτείνετε οτι είναι η βέλτιστη στιγμή για να παρατηρήσουμε τον κομήτη;
  5. Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του φίλου ερασιτέχνη αστρονόμου και Προέδρου της ΕΕΑΕ Γιώργου Νικολιδάκη. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο για όλη την αστρονομική κοινότητα. Εκ μέρους του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα και τον γιο του αλλά και στην ΕΕΑΕ, τη δεύτερη οικογένειά του.
  6. Μα φυσικά...δεχόμαστε οποιονδήποτε αγαπά την Αστρονομία ή θέλει να μάθει για αυτήν! Το γεωγραφικό δεν είναι θέμα, εξάλλου η εγγραφή σε έναν Σύλλογο δεν είναι αποκλειστικότητα!
  7. Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκε η επίσημη σύστασή μας ως «Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας» με την αναγνώριση του Συλλόγου από το Πρωτοδικείο Θηβών. Το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΒ αποτελούν οι εξής: Πρόεδρος: Καλαμιώτης Σταμάτης Αντιπρόεδρος: Λέτης Σταύρος Γραμματέας: Μασγάλας Αθανάσιος Ταμίας: Χατζηκυριακίδης Παντελής Μέλος: Λιώρης Παναγιώτης Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μπαίνουμε επίσημα στην ομάδα των ελληνικών αστρονομικών Συλλόγων και ευχόμαστε να έχουμε καλή συνεργασία με όλους τους λάτρεις της Αστρονομίας και φυσικά καθαρούς ουρανούς. Αν υπάρχουν άτομα από την περιοχή της Βοιωτίας που ενδιαφέρονται για τον Σύλλογό, παρακαλούμε ας επικοινωνήσουν μαζί μας είτε εδώ στο forum είτε στα: 6983233996, viotiaastronomy@hotmail.com Με ιδιαίτερη εκτίμηση, εκ μέρους του ΣΕΑΒ Καλαμιώτης Σταμάτης
  8. Όχι, σίγουρα όχι...καμιά σχέση με τη λάμψη των δορυφόρων! Έφερνε πολύ στην καύση των διαττόντων αλλά ήταν σε 3 κομμάτια με πολύ μικρή σχετικά ταχύτητα
  9. Θα την κάνω την ερώτηση και ελπίζω να μην αρχίσουν οι περίεργες θεωρίες... Πριν από ένα μισάωρο παρατηρήσαμε με την παρέα στην περιοχή του Κορινθιακού, κάτι που έμοιαζε με πολύ φωτεινό διάττοντα με την εξής εξαίρεση: ήταν 3 συνεχόμενες "φωτίτσες" (η μία πίσω από την άλλη στην ίδια ευθεία) με την πρώτη πιο μεγάλη και την τελευταία να έχει ουρά. Δε ξέρω αν το πέτυχα από την αρχή γιατί γύρισα τυχαία προς τα εκεί αλλά κράτησε αρκετά ώστε να γυρίσει όλη η παρέα και να το δει. Σκέφτηκα μετέωρο αλλά με προβληματίζουν οι 3 συνεχόμενες "φωτίτσες" (έτσι έμοιαζε παρά με λάμψη) και το ότι είχε πολύ μικρή ταχύτητα για διάττοντα. Έπίσης σκεφτήκαμε φωτοβολίδες αλλά ήταν πάρα πολύ ψηλά και διέσχισε τον ουρανό κάτω από την Λύρα και προς το Δράκο. Κράτησε σχετικά σταθερή η λάμψη για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα και μετά έσβησε. Πείτε μου ότι το είδε κάποιος άλλος γιατί πραγματικά το έχω απορία!
  10. Αγαπητοί φίλοι, η (άτυπη) ομάδα "Φίλοι Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας" ξεκίνησε στα τέλη του 2012 να ενημερώνει το βοιωτικό κοινό για την επιστήμη της Αστρονομίας και να μεταδίδει την αγάπη για τον νυχτερινό, έναστρο ουρανό. Το διάστημα αυτό, εκτός της διαδικτυακής μας παρουσίας, πραγματοποιήσαμε ορισμένες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως νυχτερινές παρατηρήσεις, παρατηρήσεις ηλιακής έκλειψης και εισαγωγικά μαθήματα Αστρονομίας. Επίσης προσκληθήκαμε και συμμετείχαμε σε ειδικές εκδηλώσεις φορέων, συλλόγων και σχολικών μονάδων της περιοχής. Ύστερα από αυτές τις δράσεις και το πραγματικό ενδιαφέρον των Βοιωτών, θεωρούμε πως έφτασε η στιγμή να οργανωθούμε ακόμα καλύτερα και να επισημοποιήσουμε την παρουσία μας. Για τον λόγο αυτό προσκαλούμε όποιον ενδιαφέρεται, σε μια οργανωτική συνάντηση με σκοπό την έναρξη διαδικασιών για τη σύσταση επίσημου Συλλόγου. Για αρχή μπορείτε, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα (http://goo.gl/forms/CulDIIQJdq), να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας παραθέτοντας και ορισμένα στοιχεία προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για τον τόπο και την ημερομηνία-ώρα διεξαγωγής της συνάντησης. Με εκτίμηση, Καλαμιώτης Σταμάτης Φυσικός, υπεύθυνος ομάδας "Φίλοι Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας"
  11. Κάπως έτσι θα το κάνω! Ευχαριστώ για την πρόταση!
  12. messier88

    UHC-S Ή O-III

    Πιστεύετε πως αξίζει το συγκεκριμένο;;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης