Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 λοιπον αποφασισα να κατσκευασω την βαση που περιγραφει ο H.j.P ARNOLD στο γνωστο βιβλιο 'αστροφωτογραφια',μου φαινεται αρκετα ευκολη στην υλοποιηση της οποτε νομιζω οτι δν θα εχω προβλημα να την κατασκευασω,βεβαια θα αποτελεσει και μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να δοκιμασω και να πειραματιστω με την eos 400d... το ερωτημα ειναι...κανει δουλεια η βαση???ή πηγε τσαμπα σημερα το μετρημα και το κοψιμο των ξυλων??? stargazeshots.com
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2008 Οπως και να 'χει αξιζει να το δοκιμασεις ! Οσο πιο ευρυγωνιος ο φαξος τοσο πιο ευκολη η φωτογραφηση γιατι θα υπαρχει μεγαλυτερη ανοχη στο tracking . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Εσύ θα μας απαντήσεις φίλε Μιχάλη αφού την φτιάξεις και την δοκιμάσεις! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 μια ερωτησουλα...η γωνια υπο την οποια πρεπει να κοπει το ξυλο πανω στο οποιο θα τοποθετηθουν τα φυλλα κοντρα πλακε και που πρεπει να ειναι ιδια με το γεωγραφικο πλατος της περιοχης επιδεχεται καποιες μικρες αποκλισεις???εννοω ενα μικρο σφαλμα στο μετρημα και κοψιμο τησ γωνιας αυτης θα επιρεασει κατα πολυ τα αποτελεσματα των φωτογραφιων????μονο με το μοιρογνωμονιο μπορω να μετρησω την γωνια...με το οποιο εννοειται οτι θα εχω καποια μικρη (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΚΛΙΣΗ) stargazeshots.com
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4, 2008 Όσο πιο ακριβής είναι η μέτρηση της γωνίας (όπως και ο προσανατολισμός προς το βορρά) τόσο περισσότερα λεπτά θα έχεις στη διάθεση σου για φωτογράφηση χωρίς trails. Πάντως για ευρυγώνιους φακούς νομίζω έχεις άνετα ένα 10λεπτο χωρίς trails, αρκεί βέβαια να αντέχεις να την γυρίζεις 10 λεπτά! Επίσης να προσέξεις η βίδα σου να έχει το σωστό σπείρωμα, γιατί εκεί στηρίζεται όλη η λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα