Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το ονειρό μου πάντα ήταν να αποκτήσω ενα χώρο για την αγαπημένη μου αστρονομία.Υστερα απο πολύ σκέψη,δουλειά και διαμάχες με την οικογένεια(!) κατάφερα να στήσω και να μετατρέψω ενα μεταλλικό σπιτάκι κήπου σε παρατηρητήριο στην ταράτσα.Το κόστος ενός τέτοιου σπιτιού είναι 350 Ε και απαιτεί 2 μέρες για να το στήσεις.Ολο το καλοκαίρι προπερσι εκανα εργασίες στο σπιτάκι για να το φτιάξω.Απο μόνο του δεν στηρίζεται πουθενά και η λαμαρίνα είναι σαν χαρτί.'Ετσι έκανα μια τεράστια σιδηροκατασκευή για να είναι απορθητο στις καιρικές συνθήκες.Ολο το καλοκαίρι προπερσι εκανα εργασίες στο σπιτάκι μετρήματα, κοψίματα,βαψίματα και τουλάχιστον αλλα τοσα χρηματα μου εφυγαν για τα υλικά. Επίσης στο σπιτάκι εφτιαξα μια βάση απο ξυλινο πάνελ για να στηρίζεται και να μένουν οι ύγρασίες έξω.Αφου στήθήκε όλο αυτό έπρεπε να φτίξω ενα μικρό γραφειάκι για να κάθομαι και ένα τρόπο να ανοίγει η οροφή. Τελικά εκανα μια πατέντα να ανοίγει η μισή οροφή.Το αποτέλεσμα φαινεται στην φωτογραφία.Υστερα απο παρα πολύ αγώνα,χρήματα,κούραση και τσακωμούς απέκτησα ενα παρατηρητήριο που πάντα ήθελα! Με βοήθησε παρα πολυ στις παρατηρήσεις γιατι σε πέντα λεπτά ήμουν έτοιμος για παρατήρηση.Ανοιγα την οροφή και ξεκίναγα.Αν κάτι στράβωνε εκλεινα και εφευγα.Και δεκάδες αλλα πλεονεκτήματα που εχει ενας σταθερός και προφυλαγμένος χώρος παρατήρησης.Αυτό όμως που δεν υπολογισα ήταν ο κακός γείτονας.Μου έκανε καταγγελία στη πολεοδομία και αναγκάστηκα να το γκρεμίσω γιατι δεν αντεχα αλλό κύνηγητο εκεινη την εποχή και όλη η κατασταση καταντησε γελοία.Το σπιτάκι είναι 2.40x1.60 και το εχω αποσυνθέσει σε 6-7 μεγάλα κομμάτια για γρήγορη επανασυναρμολόγηση.Λογω του χειμώνα όμως εχει καποιες μικροζημιές.Αν κάποιος ενδιαφέραται εγω μπορω να βοηθησω σε παιρατέρω αποσυναρμολόγηση. Το δυσκολο κομμάτι είναι η μεταφορά που πρέπει να συνυπολογιστεί.Το δίνω 350Ε.

Μάνος

Dimitra_observatory.jpg.82d0189b8b61f0f55440cf9d5a27bfc3.jpg

Παρατηρητήριο

Μάνος Καρδάσης

http://kardasis.weebly.com/

• 5 μήνες αργότερα...
  • 5 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μάνο ,,δεν μπορεις να το στήλεις έδεσσα?

Νομίζω ότι δεν Αξίζει λόγο Απόστασης.

Θα πληρώσουμε αλλα τόσα για την Μεταφορά,

Δυστηχως κοστίζει, και δεν αξίζει να το στήλεις Μακρια.

Καλύτερα να το πάρει Κάποιος Απο την Αθήνα.

• 5 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης