Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολους.

Προσπαθησα χθες να τραβηξω βιντεακι τον Κρονο απο το nexstar 4 με την web cam που ειχα αγορασει τον Οκτωβριο,αφου πρωτα εβγαλα τον φακο της και την προσαρμοσα με adapter της baader στο τηλεσκοπιο,αρχικα χωρις προσοφθαλμιο και μετα με ενα των 20mm.Στον υπολογιστη ομως δε φαινοταν τιποτα οταν σημαδευα τον κρονο,παρολο που χρησιμοποιησα ολο το ευρος της εστιασης.Μπορουσα να δω εικονα μονο οταν σημαδευα σε σταθερους ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ στοχους,πχ σε λαμπες της ΔΕΗ.Οταν προσπαθουσα να δω το Επταπυργιο που απεχει απ το μπαλκονι μου γυρω στα 2 χιλιομετρα σε ευθεια,αν και φωτιζεται αρκετα,δεν εβλεπα τιποτα.Δοκιμασε κανεις αστροφωτο με τη συγκεκριμενη web cam και με τι αποτελεσματα?Εγω παντως νομιζω οτι ο cmos αισθητηρας της δεν ειναι καθολου ευαισθητος σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.Οποτε τζαμπα τα φραγκα που ειχα δωσει. ](*,)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

...ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΘΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΙLL ΑΠΟ ΩΡΑ...
Δημοσιεύτηκε

Με τον ορο "ανταπτορας της baader" υποθέτω οτι ενοείς κάποιον universal ανταπτορα για digital μηχανές, σωστά; Πρώτα από όλλα δεν ειναι φιαγμένοι για web cameras και μου φένεται σχετικά δυσκολο να καταφερεις να ευθυγραμμίσεις τον αισθητηρα με τη δεσμη φωτος , σε διάταξη κυρίας εστίας , δηλαδή χωρις φακους ενδιάμεσα-ουτε της μηχανης, ουτε προσοφθαλμιο. Και στο απειρο υπαρχει περιπτωση να χρειαζεσαι διαδρομη προς τα μεσα-δοκιμασε με το χωρις ανταπτορα, να δεις που θα σου εστιασει, σκοπευοντας το φεγγαρι, οχι καποιο δυσκολο στοχο.

Σε διάταξη προσοφθάλμιας προβολής (afocal) - που για αυτο ειναι φιαγμενος ο ανταπτορας - θες και το προσοφθαλμιο ΚΑΙ τον φακο της web camera.

Δεν ξερω την συγκεκριμενη καμερα, αλλα το συνηθισμενο ειναι να ειναι CMOS, με αλλα λογια οχι ευαίσθητη σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού - δες τι χρησιμοποιεί ο υπολοιπος κοσμος, υπαρχουν λογοι (πχ Philips)

Δημοσιεύτηκε

Για την συγκεκριμένη κάμερα δεν εχω γνώμη, αλλα ενα "κόλπο" για να σιγουρευτείς οτι την έχεις ευθυγραμίσει σωστά, και δεν καταγράφει μαυριλες, αλλα την εικόνα που δίνει το τηλεσκόπιο, είναι να κρατάς ενα φακό μπροστά απο το τηλεκσκόπιο, όταν την τοποθετείς στον αντάπτορα.

οσο χάλια και να είναι η κάμερα, μια ασπρίλά θα την δείξει, για να καταλάβεις οτι η τοποθέτηση έγινε σωστά.

:wink:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης