Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι και εγω σε μια τετοια κατασταση (οπως του Stemi με το Celestron του) και σκεφτομαι να φερω ενα Meade LX90 ACF 8" απο την Αμερικη - οπως ειπα και καπου αλλου προηγουμενως - με εναν φιλο, φιλου που θα ερθει (αυτο ειναι το καλο) στην Ελλαδα τον Αυγουστο. Σκεφτομαι λοιπον να προετοιμαστω και εγω καταλληλα ψαχνοντας μαγαζια στην Αμερικη απο οπου θα μπορεσει να το παρει ο φιλος (μου?) !

Μπηκα λοιπον στους Dealers της Meade και ειδα καμια 5-6 μαγαζια. Μπαινω στο Google Earth, εδωσα τις διευθυνσεις και voila, νατα τα καταστηματα μπροστα στα ματακια μου!

Συγκεκριμενα ο φιλος διαμενει στην Washington δεν ξερω αν ειναι μεσα στο DC ή γενικοτερα στο State. Αυτο δεν ειναι προβλημα θα τον ρωτησω μεσω του Skype. Το Anacortes πχ εχει μεγαλο καταστημα και μακαρι να το παρει απο εκει.

Το καλο με εμενα ειναι οτι θα το φερει μαζι του σαν επισκεπτης αφου θα ερθει στην Ελλαδα και αυτος. Το θεμα ειναι δεν εχω ιδεα τι αλλο πρεπει ή μπορω να κανω - προετοιμασω για να μην χρεωθω παραπανησια εξοδα.

1). Καλυτερος τροπος πληρωμης. να το πληρωσω μεσω Paypal καπως στην εταιρεια (πχ. Anacortes) ή να στειλω τα χρηματα κατευθειαν στον φιλο. Θα πρεπει να παει φυσικα να το παραλαβει αυτος και να το κρατησει για λιγο στο σπιτι του.

2). Πως ειναι καλυτερα να το δηλωσει στο αεροδρομιο της Washington?

Να αναφερει απλα οτι ειναι δικο του δωρο, να πληρωσει φυσικα και τυχον excess bag charges και αυτο ειναι ολο? Τι αλλο να προσεξω.

3). Στην αφιξη (Αθηνα, Θεσσαλονικη) τι θα πρεπει να κανει - κανω. Αφου θα ερθουν οι αποσκευες θα περασουν απο τελωνειο (στον ιμαντα αποσκευων του εξωτερικου). Το θεμα ειναι αν δεν υπαρχει κατι να ειναι δηλωμενο απο την Αμερικη, οι δικοι μας τελωνειακοι δεν θα πρεπει να ελεγξουν κατι, σωστα?

Παλι καλα που δουλευα 5 χρονια πριν στο αεροδρομιο και ισως εχει μεινει και καποιος απο τους παλιους για να εχω καποιο "μεσο."

Αυτα παιδια, βοηθηστε οσο μπορειτε, οσοι ξερετε καλυτερα, για να γινει η μεταφορα τηλεσκοπιων απο Αμερικη καθημερινο φαινομενο!!!!

Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων! =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
1). Καλυτερος τροπος πληρωμης. να το πληρωσω μεσω Paypal καπως στην εταιρεια (πχ. Anacortes) ή να στειλω τα χρηματα κατευθειαν στον φιλο. Θα πρεπει να παει φυσικα να το παραλαβει αυτος και να το κρατησει για λιγο στο σπιτι του.

Να πληρώσεις εσύ και να ζητήσεις παράδοση στο σπίτι του. Δεν υπάρχει λόγος να τον ταλαιπωρήσεις, η παράδοση ground στις ΗΠΑ είναι πολύ φθηνή (και δωρεάν σε πολλά καταστήματα).

2). Πως ειναι καλυτερα να το δηλωσει στο αεροδρομιο της Washington?

Να αναφερει απλα οτι ειναι δικο του δωρο, να πληρωσει φυσικα και τυχον excess bag charges και αυτο ειναι ολο? Τι αλλο να προσεξω.

3). Στην αφιξη (Αθηνα, Θεσσαλονικη) τι θα πρεπει να κανει - κανω. Αφου θα ερθουν οι αποσκευες θα περασουν απο τελωνειο (στον ιμαντα αποσκευων του εξωτερικου). Το θεμα ειναι αν δεν υπαρχει κατι να ειναι δηλωμενο απο την Αμερικη, οι δικοι μας τελωνειακοι δεν θα πρεπει να ελεγξουν κατι, σωστα?

Οι τελωνιακοί ελέγχουν δειγματοληπτικά. Οταν εγώ ήρθα από Αμερική δεν είδα να ελέγξουν κανέναν στην πτήση μου. Ωστόσο, η συσκευασία του τηλεσκοπίου μπορεί να δώσει αφορμή να τον ελέγξουν.

Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα έβαζα τηλεσκόπιο στις αποσκευές που παραδίδω στο check-in. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων φόρτωσης και μεταφοράς αποσκευών είναι βάναυση! Υποθέτω κυρίως διότι οι περισσότεροι έχουν ρούχα στις αποσκευές, ωστόσο μόλις πριν μερικές ημέρες είδα στο Βενιζέλο να τις πετούν όλες τις βαλίτσες από απόσταση σχεδόν δύο μέτρων. Δεν ξέρω τι αντοχές έχει ένα καλά συσκευασμένο τηλεσκόπιο ούτε αν οι υπάλληλοι δείχνουν περισσότερη φροντίδα σε χαρτοκιβώτια με την ένδειξη "fragile" από ότι στις απλές βαλίτσες.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ ,Altinakis,οι τελωνιακοί πλέον λόγω των αρκετών εισαγωγών που έχουν γίνει σε αυτό το είδος είναι ήδη υποψιασμένοι σε αυτά τα θέματα και είναι αρκετά δύσκολο, έως πολύ δύσκολο, να γλιτώσεις το Φ.Π.Α 19%(άσε που μέχρι τότε μπορεί να έχει πάει στο 21%) συν.... τους δασμούς του τηλεσκοπίου.

Ένα τέτοιο τηλεσκόπιο δε μεταφέρεται σαν αποσκευή, παρά μόνο ως δέμα ...

οπότε περνά από τελωνείο...εκτός και αν ο φίλος σου είναι Αμερικανός υπήκοος και ίσως να μπορέσει να το δικαιολογήσει ότι είναι δικό του και...

Είμαι αρκετά <καμένος> από τέτοιου είδους καταστάσεις....

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ανδρεα, αν το παρω μονος μου θα χρεωθω τα παντα! (Φορους, μεταφορικες κτλ.) Δουλευα 5 χρονια σε αεροπορικη εταιρια (Aegean) και διναμε προσοχη σε ευθραυστα δεματα - οταν το γραφανε. Τωρα δεν ξερω.

Αν το φερει το παιδι δεν νομιζω να του χρεωσουν στο τελωνειο κατι αφου εχει το δικαιωμα ο καθενας να φερει και απο ενα πραγμα.

Εχω δικαιο ή οχι?

Despet, το παιδι ειναι ελληνας που φοιτει στην Αμερικη. Αλλα γιατι να μην μπορει να το φερει Ελλαδα σαν να ειναι δικο του? Πχ αν φερει μαζι του τα οικοκυρικα του (πχ τηλεοραση LCD, κτλ) θα πρεπει να πληρωσει και αυτα στο τελωνειο για φπα? Μπορει το τηλεσκοπιο να ειναι δικο του. Αυτο δεν καταλαβαινω. Μπορεις να μου στειλεις PM?

Σκεφτομαι παιδια να το τολμησω αλλα θελω να εξαλειψω καθε τι αβεβαιο.

Πειτε μου οτι αλλο μπορει να συμβει.

Ευχαριστω πολυ! [-o< [-o< [-o< [-o<

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο, νομίζω ότι το ασφαλέστερο σε αυτή τη φάση θα ήταν να επικοινωνήσεις με τους τελωνειακούς στο αεροδρόμιο και να τους ρωτήσεις "εκ μέρους του φίλου σου" ο οποίος θέλει να φέρει ένα τηλεσκόπιο στην Ελλάδα κατά πόσον θα πληρώσει δασμούς και τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Θα έχεις σίγουρη πληροφόρηση και από πρώτο χέρι.

Από εκεί και πέρα, το όλο εγχείρημα έχει το ρίσκο του στη μεταφορά, όσο προσεκτικοί και αν είναι οι υπάλληλοι που μεταφέρουν τα δέματα. Εναλλακτικά, έχεις σκεφτεί μήπως φέρεις κάποιο σωλήνα; Κάποιο 10ιντσο Meade ή κάποιο C9.25 ή C11; Σίγουρα είναι κάτι πολύ ελαφρύτερο και έχει γερή συσκευασία.

Το ανεβάζεις σε μία EQ6 και "ησυχάζεις" για αρκετό διάστημα ...

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο,

Ο φίλος που θα στο φέρει, ξέρει για τι όγκο συσκευασιών μιλάμε; Καλό θα ήταν να το δεις και αυτό πριν την κάνεις. Μην τα δει το παιδί μπροστά του και πάθει κανένα κακό!!!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες.

Θα ρωτησω παλιους μου συναδερφους για να μαθω τι γινεται στο τελωνειο των αφιξεων. Τωρα για καμια εβδομαδα κανω μια παυση και απο εβδομαδα θα μιλησω με τον φιλο μου.

Ευχαριστω και παλι. :P

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης