Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Η λειτουργία "mirror lock-up" είναι οπωσδήποτε απαραίτητη σε μία μηχανή;

Οχι.Ειδικά σε αστροφωτογράφιση καθόλου.Μπορείς λίγο πριν πατήσεις το κλείστρο να βάλεις μπροστά απ τον φακό ένα μαύρο χαρτόνι ή ότι άλλο έχεις για να σταματήσει να γράφει το φιλμ κ κλικ.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • 5 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Τηλέμαχε, την επόμενη φορά βγάλε εσύ και το φιλμάκι :cheesy: Για να εμφανίσεις το φιλμ δεν χρειάζεσαι καν σκοτεινό θάλαμο παρά μόνο ένα τανκ εμφάνισης με καμμια 15αριά ευρώ αγοράζεις ένα. Μετά τα σκανάρεις τα αρνητικά και τα ανεβάζεις εδώ.

Υπάρχει τρόπος για να σκανάρουμε έγχρωμο φιλμ;

Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Ναι στο φωτογραφιο που εμφανιζεις το φιλμ, αντι να σου κανη εκτυπωση πες τους να σου τις περασει σε σι-ντι, Στα 300dpi η' και εκτυπωση να εχεις και φωτο.

Πολυ απλο και καλητερη ποιοτητα γιατι δεν παρεμβαινει ο παραγοντας "ασχετος" στην αποδοση χρωματων, εκτυπωση. . :)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πολικος Αστέρας

Η Πρώτη λήψη του Νυχτερινού Ουρανού που έκανα.

Μετα πήρα DSLR και πήρε Σύνταξη η Νικον F8008N

Μου θυμήσατε την Αστροφωτογράφηση με φίλμ που σταμάτησα να κάνω λόγο έλλειψης που έχουν

Αν κάποιος Γνωρίζει πως υπάρχουν κάπου σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα πχ φιλμ που είναι Εαιυέσθητα στο κοκκινο όπως αυτό που χροισιμοποίησα για το μ42 ας μου πει να πάρω αρκετα.Που δύσκολα.

Πρέπει να λέγεται kodak superia 400 asa κατι τέτοιο.

Χαρηκα που μιράστηκα την παλια τέχνη της Φωτογραφίας του φιλμ αν και την πρόλαβα στα τελευταία λίγο πριν εξαφανιστουν απο το εμπόριο

Έχω ένα τελευταίο φιλμ 36αρι φωρτομένο και τραβάω το μ42 και περιμένω να το εμφανίσω να δω την άλλη αίσθηση της φωτογραφίας του φιλμ

1.thumb.jpg.77b1a7dbe5f81c4d72597e476e25ae1d.jpg

Και είναι όμορφα τραβηγμένη

400ASA KODAK FILM

4.thumb.JPG.15b43c79abe10e80148b71db01d3ee48.JPG

Kodak 200ari με πολαπλες εκθέσεις στην Ίδια στάση του φίλμ(Δυνατότητα στην Μηχανή) Αλλαζα την θέση της σελήνης στην φωτογραφία σε κάθε έκθεση ώστε να καλύψω το κενό πεδίο του 80ed και να βγει κάτι Διαφορετικό

Ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου του 2007

1921097255_1halholmes.thumb.JPG.0798fe5dc832bccb6e463ed627caf19b.JPG

Με Ασπρόμαυρο φιλμ 1600 asa και χρόνος έκθεσης 3-4 λεπτα προσαρμοσμένη πάνω στο Sky-Watcher 8 Ιντσων IQ5 Στήριξη χωρις Πολικη Ευθυγράμιση

Είναι ο κομήτης που πέρασε απο τον Περσέα προπέρυσι με Όνομα Hal Homes.

8.JPG.e94a340ee01275ad86c4cc70b61467d5.JPG

400 ASA KODAK SUPERIA 10 Λεπτά Eκθεση

Με το διοπτρικο Sky-Watcher 80ed χρυσαφί.

• 7 μήνες αργότερα...
  • 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Αναβιώνω το νήμα!

Ο Κρόνος με το 6" περίπου f/100 με προσοφθάλμια προβολή. Φιλμ Kodak 400. Έκθεση δεν καταγράφηκε.

Ούτε θυμάμαι πόσο καιρό είχα ξεχάσει το φιλμ στην Praktica VLC3 :cheesy:

saturn1.jpg.8bad10568d651977cececc83b4dbb407.jpg

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Με βαλατε σε σκεψεις να λειτουργησω τη Νικον τη φιλματη που εχω στο Παρνωνα το σαββατοκυριακο...

Βασικα εχω τη D70 me sigma 18-200mm αλλα εχω και την φιλματη τη Νικον ( εχω ξεχασει πιο μοντελο ειναι συγχωρεστε με! ) με το 18-55 που φοραγε η D70 οποτε ειναι ιδανικος για αστροτροχιες και κανα μετεωρο!

Η φιλματη εχει αλλη υφη απλα ειναι θεμα χρονου πλεον και χρηματος...

Με εκτιμηση,

Νικος

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

• 7 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Το νεφέλωμα της λιμνοθάλασσας.

Τηλεσκόπιο, SW 8΄ f5

Τρεις λήψεις 13 λεπτά της ώρας.

Φιλμ Fuji superia 400 ISO

Οδήγηση στο χέρι.

Μ17

Τηλεσκόπιο SW 8΄ f5

Δυο λήψεις 22 λεπτά

Film Fuji superia 400 ISO

οδήγηση στο χέρι

3.thumb.JPG.ecb9c2360b12de96eab83e58225d6023.JPG

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο Γιάννη για τις εξαιρετικές ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αστροφωτογραφίες σου! =D>

Πρόσεχε λίγο τα αεροπλάνα :cheesy:

ΥΓ Ανδρέα δεν το καρφιτσώνεις το θέμα της φιλμάτης αστροφωτογραφίας να το συγκεντρώνονται εδώ όλα τα θέματα του φιλμ;

Δημοσιεύτηκε

Τι φταίω ρε Γιώργο; Εδώ στην περιοχή του Σουνίου που μένω εκτός από την φωτορύπανση

έχουμε και τα αεροπλάνα.Είναι ασύλληπτο το πόσα πολλά περνάνε.

Ειδικά αν πας να βγάλεις χωρίς τηλεσκόπιο και με τους φακούς της μηχανής που έχουν

μεγάλο οπτικό πεδίο τότε να δεις τι τραβάς.

Δημοσιεύτηκε

Καταπληκτικές! Οδήγηση στο χέρι και τέτοιο αποτέλεσμα!!?? Μπράβο!

Τις έχεις επεξεργαστεί καθόλου?

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Το ξέρω το πρόβλημα των αεροπλάνων Γιάννη οντως είναι σοβαρό. Είναι πλεονέκτημα της αυτόματης οδήγησης με χωριστό οδηγητικό τηλεσκόπιο το ότι μπορείς να βλέπεις τον ουρανό και να καλύπτεις το τηλεσκόπιο αν περνάει αεροπλάνο ώστε να μην αποτυπωθεί. Στο φιλμ με τις μακρόχρονες εκθέσεις δεν μπορούμε να πετάξουμε απλά ένα καρέ. Η οδήγηση με το χέρι σε μεγάλη μεγέθυνση είναι η καλύτερη και ακριβέστερη αν την αντέχει κανείς φυσικά...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο εγώ την οδήγηση την κάνω στο χέρι. Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να βλέπω τον

ουρανό γιατί βλέπω μέσα από το προσοφθάλμιο με το σταυρόνημα.

Πάντως αν είχα μαζί μου το σκέπαστρο ( το ταψί από κατα'ι΄φι) έχεις δίκιο θα την έσωζα την

συγκεκριμένη, διότι το άτιμο πέρασε την τελευταία στιγμή και ενώ προσπαθούσα να παύσω την

έκθεση.

Φίλε HOMO για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια άλλα και πάλι

σου απαντώ ότι η οδήγηση στο χέρι είναι καθαρά θέμα εξάσκησης και εμπειρίας.

Κάποια στιγμή και έστω για λόγους γραφικότητας θα γράψω πως ακριβώς την κάνω.

Όσο αφορά την επεξεργασία στις μακριές εκθέσεις χρειάζεται επεξεργασία κυρίως στο

χρώμα του ουρανού. Το συγκεκριμένο φιλμ βγάζει τον ουρανό πράσινο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Οι δυο "γείτονες" και στον ουρανό και προς εμάς. Οι γαλαξίες της Ανδρομέδας (Μ31) και του Τριγώνου (Μ33). Φωτογραφημένοι με την σοβιετική τηλεμετρική Kiev4A, φακός 50mm f/2 τελείως ανοιχτός, φιλμ Konica 1600. Έκθεση (περίπου 3 λεπτά;) και ακριβής ημερομηνία λήψης δεν καταγράφηκαν. Σάρωση φωτογραφίας 10x15. Άκοβος Αρκαδίας, Αύγουστος 2005. Λίγη επεξεργασία με Irfan View. Την έχω ανεβάσει στις αστροφωτογραφίες αλλά την βάζω και εδώ να υπάρχει και σε αυτό το νήμα.

m31-33.thumb.jpg.d8e2ddb3071df9e1c319e78bc12827f4.jpg

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον πιστεύω να μας περιεγραφες οχι μόνο την διαδικασία της λήψης αλλά και την επεξεργασία που κάνεις στην εικόνα. Ο Μ17 είναι εκπληκτικός.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Σελήνη προσοφθάλμια προβολή με το Vixen 80mm διοπτρικό μου τηλεσκόπιο 1999. Mηχανή Nikon FM2, φιλμ Kodak Plus-X εμφανισμένο σε M&B Promicrol έναν εξαιρετικό εμφανιστή που δεν παράγεται πια (ο "Promicrol" που κυκλοφορεί σαν συμπυκνωμένο υγρό δεν έχει καμμία σχέση με τον παλιό πραγματικό Promicrol σε σκόνη). Προσοφθάλμιος, εστιακός λόγος και έκθεση δεν καταγράφηκαν. Τα αρνητικά τα θεωρούσα για χρόνια χαμένα και σήμερα με μεγάλη μου χαρά τυχαίως τα ανακάλυψα και τα σκάναρα! Η φωτογραφία είναι και στις αστροφωτογραφίες αλλά ήθελα να υπάρχει και εδώ για να είναι μαζεμένες οι φιλμάτες αστροφωτό!

moon_1999_1.jpg.92dafd547f36948d71748f0c04fcd7c8.jpg

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Άλλες δυο φιλμάτες φωτό. Τις ανέβασα και στις αστροφωτογραφίες.

Kiron 200mm στο f/5.6, Fuji Sensia 400 slide (ληγμένο!). 15 λεπτά έκθεση, χειροκίνητη οδήγηση στην EQ6, παράλληλη φωτογράφιση πάνω στο 6" f/8 νευτώνιο. Καμμία επεξεργασία πέρα από το σκανάρισμα. Πλήρες καρέ χωρίς κρόπ.

rosette_a.thumb.jpg.48c307a49aa3b96db9f09aaca5d8c4fa.jpg

M42_a.thumb.jpg.c7bfc4c56ff3434fdbe48615fd988c1a.jpg

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο καταπληκτική Σελήνη. Πραγματι είσαι τυχερός που τις βρήκες.

Εγώ περιμένω πως και πως να επιστρέψει ο εξοπλισμός μου από την Σίφνο και να πάω στο Σούνιο για να ξαναφωτογραφίσω τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά νεφελώματα. Πρέπει να κατέβω και στην Αθηνά

να βρω και κανένα φρέσκο φιλμ. Το μόνο που με πτοεί είναι το θέμα της εστίασης στο τηλεσκόπιο.

Πια κάθε χρόνο και χειρότερα τα πάω με τα μάτια μου. Πέρση από ένα ολόκληρο φιλμ μόνο τρεις

μου βγήκαν εστιασμένες σωστά.

Δημοσιεύτηκε
Με το aerial της VLC3 εστιάζεις μια χαρά! Αν έχεις μηχανή που παίρνει εναλλακτικές οθόνες εστίασης πάρε μια aerial που είναι κατάλληλη για μακροφωτογράφιση και αστροφωτογράφιση. Θα βλέπεις και τους στόχους μια χαρά μέσα από τη μηχανή!
  • 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Nikon F-801, Nikkor 50mm f/1.8 at 2.8, 10 min exosure piggyback, Fuji C200. Υπήρχε έντονο πράσινο υπόβαθρο ειδικά προς το κάτω μέρος της φωτό. Φωτορύπανση; Ίσως και το πράσινο φώς φωτισμού του σκόπευτρου της F-801. Θα δοκιμάσω με πλήρως μηχανική μηχανή το ίδιο πεδίο. Το πάμφηνο Fuji C200 γράφει εξαιρετικά καλά το κόκκινο πάντως! Την επεξεργάστηκα λίγο με το gimp και γι αυτό είναι κάπως διαφορετική από αυτήν που ανέβασα στις αστροφωτογραφίες. Το φιλμ αυτό δείχνει να έχει ενδιαφέρον για αστροφωτογράφιση και βρίσκεται παντού!

perseus-california-pleiades_C200_web.thumb.jpg.e6cd8abdaca20b07ee0450400e4176e5.jpg

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο, όχι απλώς να τα βάλεις όλα στό μάνουαλ αλλά να βγάλεις και τις μπαταρίες. Στο Β δουλεύουν και χωρίς μπαταρία. Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη με μινόλτα 50mm f 1.4 κλεισμένος στο f 2.4 fuji 400 superia 4λεπτά έκθεση πάνω στην ισημερινή μου στήριξη. Την αγαπώ αυτήν την φωτογραφία γιατί είναι από τις πρώτες. Δεν είχα βγάλει όμως από την μηχανή τις μπαταρίες. Ανήκει και αυτή η φωτογραφία στις μία από τα τρία φιλμ που στην μία άκρη τους είχαν αυτό το κόκκινο

φως. Δεν μπορούσα να καταλάβω από που προερχόταν. Απελπισμένος και μην ξέροντας τι να κάνω

κλείστηκα στο δωμάτιο με σβηστό το φως και κλειστά τα παντζούρια και αφού προσαρμόστηκαν τα μάτια μου

στό σκοτάδι ἀνοιξα το καπάκι της μηχανής και έβαλα μέσα το πρόσωπο μου. είχα βάλει την ταχύτητα στο

Β και είχα σκεπάσει τον φακό με το καπάκι του. Μόλις λοιπόν πάταγα το κλείστρο και άνοιγε ο

φωτοφράκτης έβλεπα φως !!! Άφηνα το κλείστρο έσβηνε το φως!!! Εντελώς τυχαία έπεσε το μάτι μου

στο σκόπευτρο και τότε είδα ότι όταν είναι πατημένο το κλείστρο και σηκωμένος ο καθρέφτης και ανοιχτός ο φωτοφράκτης εξακολουθεί να μένει αναμμένο το κόκκινο λεντάκι του φωτόμετρου.

Έβγαλα τις μπαταρίες και το πρόβλημα λύθηκε.

294836574_.thumb.jpg.942ff0189d2cde160441842039cf71ea.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης