Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μιά δοκιμή ακόμα,μέ άλλο φίλμ

2-2.jpg.d18d0e2e8da3ef96955e4a614728edcd.jpg

ΚΙΘΑΙΡΏΝΑΣ 29/8/2008

ΚΑΜΕΡΑ OLYMBUS OM-1

ΦΑΚΟΣ ZUIKO 200m.m. F-4

FILM FUJI SUPERIA X-TRA 800 ASA

ΧΡΟΝΟΣ 5 λεπτά Χ 4 ΣΥΝΟΛΟ 20 ΛΕΠΤΑ

ΕΕΞΕΡΓΑΣΙΑ DeepSkyStaker - photoshop CS3

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Καί μία μέ φωτορύπανση,από τήν ταράτσα,Ελευσίνα.

1433059369_CartesduCiel.jpg.3f363088da52e445f62e259de208ea82.jpg

Τμήμα τής Κασσιόπης

TELIKH_JPG.thumb.jpg.b88cac244fcad412249230ac114a50a4.jpg

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 29-9-2008

ΚΑΜΕΡΑ OLYMBUS OM-1

ΦΑΚΟΣ ZUIKO 200m.m. F-4

FILM FUJI SUPERIA X-TRA 800 ASA

ΧΡΟΝΟΣ 2 λεπτά Χ 33 ΣΥΝΟΛΟ 66 ΛΕΠΤΑ

ΕΕΞΕΡΓΑΣΙΑ DeepSkyStaker - photoshop CS3

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε
Πολυ ωραια !

Εχει γινει και crop ?

Όχι Αλέξανδρε, τό πεδίο τού φακού είναι 11Χ6 μοίρες περίπου

Δημήτρης Γκιώνης.

• 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Αν παω για εμφανιση ασπρομαυρο φιλμ για C 41 , το Τ-MaX 400 ,

και το δωσω για εμφανιση οπως και τα εγχρωμα θα χασω παρα πολυ απο τις αποχρωσεις του ?

Παντα σχετικα με αστροφωτογραφηση ρωτας , οπου δ ενομιζω να εχει μεγαλη σημασια . Ηδη εχω παρει το φιλμ αλλα περιμενω ασεληνο ουρανο .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Και εγω εχω παρει το ιδιο φιλμ, και θελω να το δοκιμασω.

Να ζητησης να στο περασουν σε CD h zip σε πληρη αναλυση,

και να το ανοιξης στον υπολογιστη σου με το φωτομαγαζο,

να τις δεις γιατι αν στο τυπωσουνε ](*,)

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε

Με 1000 \:D/

εχω την PROFESIONAL, ειναι λιγο βαρια βεβαια, (αν και η d100 μαζι με εναν απο τους φακους που εχω,

παει 3 κιλα κοντα)αν βρεις και κανα τηλεφακο \:D/

Για υπολογισε 56χ56χιλ.την αναλυση της :shock: :shock: :shock:

Δες και εδω Αλεξανδρε

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=4468

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=4600

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε

Κυριε Δημητρη και παλι σας ευχαριστω :D

Οι φωτογραφιες ειναι πανεμορφες .

Μαλλον ειχατε καποιο slide film .

Θα χρειαστω και καποιο μικροσκοπιο χειρος για να εστιαζω με ακομη μεγαλυτερη ακριβεια ?

Δημοσιεύτηκε

Ναι slide

Στον Παρνωνα ειχα το 400 provia fuji

Στον Κιθαρωνα διαβασε τι γραφω χε,χε,χε.

Για μικροσκοποιο, οχι βεβαια, εχει η καμερα αναδιπλομενο μεγενθητικο

φακο για αυτη την δουλεια.

Αυτη η καμερα ειναι ολοκληρο συστημα :cheesy:

Ψαξε στο Coogle.

Δημήτρης Γκιώνης.

Δημοσιεύτηκε

Εχω ενα dob 8. Ξέρω οτι αυτες οι βάσεις δεν ειναι καταλληλες για φωτογραφηση.

Δεν μπορω όμως να φωτογραφησω σεληνη και ηλιακό συστημα?

Πώς μπορώ να κάνω φωτοφραφηση με φιλμ?

Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another.

Plato

http://http://nightskyastro.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ελι κοιτα αυτη την σελιδα εδω στην figure 4.

http://www.aoas.org/article.php?story=2007062522295274

Εαν θελεις να το ψαξης στο Google χρησιμοποιησε την αγγλικη λεξη.

Universal Camera Adapter

Επισης πιστευω να υπαρχει και στα Ελληνικα καταστηματα για τηλεσκοπια.

Αν εχεις τηλεχειριστηριο στη μηχανη σου ακομα καλυτερα για να αποφυγεις

κραδασμους,Αν δεν εχεις τοτε βαλε το τιμερ στο αυτοματο.

Δεν υπαρχει καποιος λογος που απαγορευει με το DOB να κανεις τις

φωτογραφισεις που ανεφερες.Για φωτογραφηση με Φιλματη μηχανη

θα πρεπει να αγορασεις ενα Ντεκλανσε για να αποφυγεις τους κραδασμους

η παλι παρομοια χρησιμοποιωντας το τιμερ της μηχανης για να κλεισεις

το κλειστρο.

Δημοσιεύτηκε

Φωτογραφίζω μόνο με φίλμ, και τελευταία αντιμετωπίζω έλλειψη στα φίλμ.

Δεν φέρνουν στα καταστήματα αρκετά φίλμ, και ετσι δεν έχω αρκετα φίλμ στην διάθεσή μου,για να φωτογραφήζω με άνεση. και αναγκάζωμαι τα λιγοστά φίλμ που θα βρώ να κάνω οικονομία στις στάσεις και όσο γίνεται λιγότερα λάθη στους χρόνους κτλ.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το kodak superia 400αρι αλλα δεν το βρίσκω πλέον ούτε θεσσαλονίκη.

Στα φωτογραφεία που ρώτησα δεν τους φέρνουν πολλά φίλμ.όσο (παν και εξαφανίζονται)

Αν το βρείτε πουθενά σφυρίστε εδω.6993542140

Χρησιμοποιώ φίλμ που είναι ευαίσθητα στο κόκκινο.Το μ42 αποτυπώνεται κόκκινο όλο,και το προτιμώ σε αυτό το χρώμα, παρά όπως φένεται σε διάφορες φωτογραφίες που το δείχνουν παρδαλό κατσίκι σε διάφορες αποχρώσεις και τελικά μένεις με την αποροία τι χρώμα είναι τελικά το νέφος του Ωρίωνα.

Η και ακόμη καλύτερα προτιμώ να είναι ασπρόμαυρο.διότι αν δεν υπήρχε η ένχρωμη φωτογραφία θα τα αποτυπώναμε όλα όπως τα παρατηρούμε μέσα απο το τηλεσκόπιο-ασπρόμαυρα.Αλλα και η ένχρωμη φώτο έχει και αυτή την χάρη της.Δίνει όλη την ομορφιά!

Αν ξέρετε άλλα φίλμ που υπάρχουν στο εμπόριο και είναι ευαίσθητα στο κάκκινο πείτε το.

Ο καθένας μπορεί να πει την γνώμη του.

Δημοσιεύτηκε

Χρήστο γιατί δεν παραγγέλνεις από Αθήνα και να τα βάζεις στο ψυγείο σου; Στην κατάψυξη δεν χαλάνε ποτέ πρακτικώς, απλά να θυμάσαι να τα βγάζεις από το προηγούμενο βράδυ να ξεπαγώσουν αλλιώς θα μαζεύουν υγρασία όταν ανοίγεις το κουτάκι.

Πάρε Kodak E200 ή ακόμα και Elite 100 ή 200. Μπορείς να ζητήσεις "πουσάρισμα" 1, 2 ή ακόμα και 3 "στοπ" κατά την εμφάνιση.

Αυτά είναι σλάιντ, για αρνητικά έγχρωμα το Fuji 1600 είναι ταχύτατο και με φακό f/2 "γράφει" νεφελώματα όπως το Καλιφόρνια και το Βόρειος Αμερική σε 2-3 λεπτά.

Από ασπρόμαυρα φίλμ το Ilford Delta καθώς και HP5 έχουν καλή σχετικά ευαισθησία στο κόκκινο και "πουσάρονται" και επίσης εμφανίζονται εύκολα στο σπίτι. Δοκίμασε εμφανιστή Microphen της Ilford για υψηλή ταχύτητα του φιλμ. Μετά δώσε να σου σκανάρουν τα αρνητικά να μην μπλέχεις με σκοτεινό θάλαμο ( ή ακόμα καλύτερα μπλέξε! ) :cheesy:

Για να δεις αν έχουν καλή ευαισθησία στο κόκκινο κοίταξε στα τεχνικά χαρακτηρηστικά που δίνουν οι εταιρείες για τα επαγγελματικά τους φίλμ. Οι καμπύλες φασματικής ευαισθησίας θα σου ξεδιαλύνουν τις απορίες. Σε ενδιαφέρει η ευαισθησία στα 656nm.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
  • 3 μήνες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Για piggyback είναι και δεν είναι... Οι φακοί τους είναι για κλάματα. Κλείσε τους στο 2.8 ή ακόμα και στο 4 για να μην βινιετάρουν και έχουν άστρα σαν κομήτες στα άκρα. Το καλό είναι πως δεν χρειάζονται μπαταρίες για να δουλέψουν και έχουν και Τ που αφήνεις όση ώρα θέλεις ανοιχτό το κλείστρο χωρίς ντεκλανσέρ που κλειδώνει. Από την άλλη όπως είπε ο βολιώτης έχουν μικρή γκάμα ταχυτήτων και δεν μπορείς να βγάλεις π.χ. φωτογραφίες της σελήνης σε 1/15 ή σε 1/8 ταχύτητα. Πάντως σε αυτές τις ταχύτητες με τηλεσκόπιο κάθε SLR θα κουνήσει λόγω του τραντάγματος του καθρέφτη και χρειάζεται η δυνατότητα να κλειδώνει ο καθρέφτης επάνω ή εναλλακτικά να σηκώνεται αρκετή ώρα πριν πέσει το κλείστρο σε αυτοφωτογράφηση. Το θαμπόγυαλο επίσης της Zenit είναι πολύ σκοτεινό και είναι αδύνατο να εστιάσεις όταν κάνεις προσοφθάλμια προβολή σε πλανήτες. Δοκίμασα σε παλιά Zenit να βάλω βαζελίνη (!) στο θαμπόγυαλο για να έχω μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά δεν είδα κανένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Το θετικό είναι πως παίρνουν ποιοτικούς φακούς Pentax βιδωτούς που μπορείς να βρεις φτηνούς μεταχειρισμένους στο ebay.

Θα το πω πάντως για όλους τους πιθανούς επίδοξους αγοραστές Zenit.

ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ! Αν τύχει να την έχετε από παλιά ή να σας τη χαρίσουν τότε ΟΚ αλλιώς ΟΧΙ!

Στο ebay βρίσκετε Pentax K1000 μια άριστη στιβαρή φωτογραφική μηχανή πλήρως μηχανική με 20 και 30 δολλάρια!

Ακόμα και Pentax Spotmatic σε λίγο ψηλότερες τιμές. Για ακόμα πιο οικονομικές λύσεις πάρτε ανατολικογερμανικές Praktica, από τις πρώτες πλήρως μηχανικές με βιδωτή μοντούρα φακών M42 όπως οι Zenit και με πλήρη γκάμα ταχυτήτων. Όχι τις τελευταίες ηλεκτρονικές.

ΥΓ Την Κυριακή βολτάροντας στο Μοναστηράκι είδα μια τηλεμετρική Kiev-4 σε άριστη κατάσταση. Ύστερα από παζάρι με τον υπαίθριο πωλητή από 40 ευρώ που ζήταγε αρχικά την αγόρασα 30. Φτηνότερη από όσο την βρίσκω στο ebay μαζί με τα ταχυδρομικά της. Απείρως καλύτερη από τις Ζενίτ, πανάλαφρη και με φακούς διαμάντια! Δεν είναι SLR όμως και ως εκ τούτου κατάλληλη μόνο για afocal και piggyback αστροφωτογράφηση. Για καθημερινή φωτογραφία υπεράριστη! Αμέσως έβαλα φίλμ και άρχισα να φωτογραφίζω ξεχνώντας την DSLR Olympus που είχα στην τσάντα μαζί μου :cheesy:

Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω (από το μηδέν) και να πειραματιστώ (με piggyback αρχικά). Βρήκα όντως στο Αγγλικό και Γερμανικό e-bay αρκετά καλές τιμές στις Praktica. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις-χαρακτηριστικά που πρέπει να ψάξω (ταχύτητες, f, φακός κλπ) ή κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο;

Φιλικά

Γιώργος

Γιώργος Αλεξίου
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας !

Δε ξερω για καποιο συγκεκριμενο μοντελο Praktica .

Η εστιακη αποσταση του φακου καθοριζει και το οπτικο πεδιο .

Εχω θα προτεινα καποιον 135αρη . Κι ενα ντεκλασερ που κελιδωνει απο πανω ειναι απαραιτητο .

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης