Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Προσπάθησα χθες να κάνω αναβάθμιση στο synscan από v3.12 σε v3.21.

Το handcontrol τo είχα αναβαθμίσει ο ίδιος πριν δέκα μήνες από v3.10 σε v3.12.

Ήθελα την αναβάθμιση σε v3.21 για να μπορώ να οδηγήσω την βάση κατευθείαν από τον υπολογιστή από RS232 με τους EQMOD χωρίς την παρεμβολή αντάπτορα.(κάνει και για την HEQ6)

Κάνοντας την αναβάθμιση σύμφωνα με τις οδηγίες με τον νέο loader v2.8 όλα καλά με το πρόγραμμα να βρίσκει πλέον το καινούργιο firmware.

Συνδέοντας όμως το handcontrol με τη βάση άναψε μόνο το φως της οθόνης και τίποτα άλλο.

Έγινε δεύτερη και τρίτη προσπάθεια αλλά τίποτα.

Μετά γύρισα σε v3.20 και εκεί τίποτα.

Στις v3.12 και 3.10 δεν ανάβει καν η οθόνη.

Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι κατά την διάρκεια της αναβάθμισης όταν ήταν στο 65% απότομα πήγαινε το 100% και εκεί ολοκληρωνόταν η διαδικασία με την επιλογή HC Version να βρίσκει στο handcontrol το νέο firmware.

Επίσης κρατώντας τα πλήκτρα 0-8 πατημένα για να ξεκινήσει η διαδικασία το ver update είναι v1.3.

Ψάχνοντας στο internet βρήκα αντίστοιχο πρόβλημα πριν πέντε μέρες σε ξένο forum και ακόμα το παιδί το ψάχνει.

Παιδιά ότι ιδέα υπάρχει είναι ευπρόσδεκτη γιατί έχω ξεμείνει και από βάση και από ιδέες.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο το...Πλανηταριο <αν την πηρες απο εκει> μηπως και σε βοηθησουν.... Γιατι απο οσο ξερω οταν κατι παει σταβα σε αναβαθμηση Firmware δυσκολα μπορεις να το διορθωσεις ](*,) ](*,)

Δοκιμασες να κανεις αναβαθμηση απο PC με θυρα συριακη (υποθετο οτι εχεις καποιον ανταπτορα USB->Serial)

Δοκιμασε να κανεις αναβαθμηση με την μικροτερη ταχύτητα στην Συριακη θυρα.

Ενημερωτικα και μονο να σου πω οτι εμενα ενα καινουργιο Control για την EQ6 μου ειχε παει 150 ευρω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Πριν κανα 1.5 μηνα που εκανα και εγω την αναβαθμηση σε 3.21 μου εβγαλε λιγο την πιστη τελικα κατεληξα σε Pc φιλου και την πετυχα με την μια. Εμενα φαντασου δεν το εβλεπε καν ενω ειχα ξανακανει στο Pc μου το update οσο για το 1.3 και μετα το ιδιο θα ειναι ειναι normal αυτο.

Κατα την γνωμη μου κανε δοκιμη σε αλλο παλιοτερο Pc αν μπορεις εκτος αν εχεις αλλαξει καποιο πρωτοκολλο στο bios για την σειριακη θυρα.Να εχει γινει corrupt δυσκολο αν γινει λαθος απλα βγαζεις το ρευμα και το ξανακανεις απο την αρχη.Υπαρχει αλλη μια περιπτωση να πρεπει να κατεβασεις την ταχυτητα απο 115kbps σε 9.6kbps για να το κανεις αυτο πατας το setup απλα θα κανει περισσοτερη ωρα τσεκαρε και αυτο και καντα ολα απο την αρχη και μετα τα λεμε παλι.

Δημοσιεύτηκε

Corrupt δεν έχει γίνει.Η rom σβήνει κανονικά και ξαναγράφεται. Βασίλη έχω δοκιμάσει και με κανονική σειριακή και με καλό ανταπτορα usb-serial.

Στο πλανητάριο τα παιδιά ήταν εξυπηρετικότατα, αλλά δεν το έχουν ξανασυναντήσει. Πάντως μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν.

Θα δοκιμάσω να παίξω λίγο με το bios για την σειριακή όπως λέει ο Άγγελος.

Άγγελε εσένα σου έκανε κανονικά την αναβάθμιση μέχρι 100% και μετά είχες προβλήματα ή δεν σου έβλεπε από την αρχή την θύρα?

Δημοσιεύτηκε

εμενα δεν εβλεπε καθολου το control ωσπου τελικα πηγα σε φιλο με πιο παλιο pc και το πηρε με την μια.Μην σπας το κεφαλι σου και μην φοβασαι απλα αυτες ειναι οι βλακεις με τα κωλο serials .Shit happens οπως ειπε και ο Predator την ωρα που επεφτε απο την πολυκατοικια. ;-)

ειπες δουλευει με παλιοτερο firmware ??

Δημοσιεύτηκε

Δεν αναγνωρίζει κανένα παλιότερο. Τώρα κάνω με χαμηλή ταχύτητα και τον παλιό loader και με έει πετάξει δύο φορές στο 5% και προχωράμε...

Shit happens οπως ειπε και ο Predator την ωρα που επεφτε απο την πολυκατοικια καλύτερα όμως να συμβαίνουν στους άλλους :evil:

Φτάσαμε αισιόδοξα στο 15% και προχωράμε...

Δημοσιεύτηκε
Έλα και πήγαμε 30% [-o< [-o< [-o<

Δημοσιεύτηκε
ααα ωραια αρα στο βλεπει κανονικα μαλισταα οκ οποτε αν φαει σκαλωμα παλι μπες στα windows με safe mode που δεν τρεχουν τοσες εφαρμογες για να βαραινει το Pc και καντο ετσι το update ειναι πιο σωστο.
Δημοσιεύτηκε
[-o< [-o< 65% 70%.... [-o<

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
[-o< [-o< 65% 70%.... [-o<

Νο 45%.. [-o< [-o<

Δημοσιεύτηκε

Άμα τελειώσει να ξέρετε ότι γίνεται και από αντάπτορα usb-σειριακό.

Έτσι για το μέλλον :wink:

Δημοσιεύτηκε

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Με default στο bios για την σειριακή, και υψηλή ταχύτητα όλα οκ.

Usb-σειριακός [-X [-X [-X [-X

Επόμενο βήμα EQMOD DIRECT.

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια και Άγγελε είπαμε, καλύτερα να συμβαίνουν στους άλλους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης