Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γράφω αυτό το θέμα εδώ επειδή στην κατηγορία συζητήσεων για το astrovox ποστάρουν μόνο οι διαχειριστές.

Το θέμα έχει να κάνει με το forum. Το πόστ μου σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να προκαλέσει μέλη, ή να δημιουργήσει πρόβλημα στους διαχειριστές, αλλά είναι για την πρόοδο του astrovox.

Είμαι σχετικά καινούργιο μέλος, εδώ και έναν χρόνο και πρέπει να πώ ότι το astrovox είναι το μεγαλύτερο forum ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα. Παραταύτα σαν γνήσιοι Έλληνες καταφέρνουμε να έχουμε διαμάχες ακόμη και σε ένα forum αστρονομικου περιεχομένου. Μιλάω βεβαίως για πράγματα που γίνανε στο παρελθόν και την πρόσφατη αποχώρηση του κ. Ταρσούδη και του κ. Αγιομαμίτη.

Βλέπωντας αντίστοιχα διεθνή forums του εξωτερικού και την αγνή θέληση για συμμετοχή θέλω να βλέπω και το astrovox έτσι. Υπάρχουν πολλά μέλη που έχουν αυτη την αγνή και όχι ανταγωνιστική διάθεση να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην αστρονομία και να μάθουν. Και φυσικά και μέλη με πολλές γνώσεις και εμπειρία. Παρατηρώ όμως ότι δεν γράφουν πολύ και κάποιοι καθόλου. Στις περιπτώσεις που αυτό γίνεται λόγω υποχρεώσεων και χρόνου οκ, αλλά είναι κρίμα να γίνεται λόγω κάποιων ανταγωνισμών που ίσως υπάρχουν και για όλους αυτούς τους λόγους που εμείς οι Έλληνες πάντα χωριζόμαστε σε στρατόπεδα και τέτοια.

Εγώ απο την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ ώστε το astrovox να είναι ένα καλό και φιλικό forum πρός όλους και παροτρύνω και όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Πάντα με αγνή πρόθεση να μοιραστούμε όλοι τις εμπειρίες μας και τις επιτυχίες μας χωρίς ανταγωνιστική πρόθεση. Το forum έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να προσφέρει.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε λίγο να μη δημιουργήσουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει, γιατί μετά στ'αλήθεια θα μαλλιοτραβηχθούμε.

Εγώ τα δύο και κάτι χρόνια που είμαι μέλος δεν είδα κανέναν ανταγωνισμό (αν και έχουμε ρίξει κάτι μάχες τρελές για θέματα κοσμολογίας, ιστορίας της αστρονομίας και λοιπα, οι διαφωνίες δεν είναι ανταγωνισμός). Τα δύο μέλη που αναφέρεις είπαν ότι αποχωρούν για κάποιους λόγους που εγώ, και είμαι σίγουρος πολλοί άλλοι στο φόρουμ, δεν κατανοήσαμε ποτέ. Δεν ξέρω τι παίχθηκε εκτός φόρουμ, παρουσιάζω τη δική μου σκοπιά, όπως το είδα εγώ, που δε γνωρίζω κανέναν από τους δύο προσωπικά: ξαφνικά ο κ. Αγιομαμίτης ανακοίνωσε πικραμένος ότι αποχωρεί. Αμέσως ακολούθησε ο κ. Ταρσούδης. Ούτε που καταλάβαμε το γιατί. Από τότε τα μέλη του Astrovox έχουν νιώσει αισθητά την απουσία και των δύο. Αν τα μέλη του Astrovox έφταιξαν σε κάτι, τουλάχιστον ας τους λεγόταν ποιό ήταν το σφάλμα. Μέχρι τότε, και αφού εμείς οι υπόλοιποι δεν μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιός βγάζει καλύτερες αστροφωτογραφίες (έχει καμιά σημασία; ) δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτοκριτική.

Καλή διάθεση υπάρχει (κατά τη γνώμη μου) στο Astrovox εξ' ίσου όσο και στα ξένα φόρουμ. Πότε είχε κάποιος απορία και δεν έπεσαν όλοι πάνω του να του λύσουν το πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές όταν ρωτάς κάτι καταλήγεις με περισσότερες λύσεις από όσες φανταζόσουν. Σε κάποιον, ζήτησε να του χαρίσουν κυάλια και εισακούστηκε!

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε λίγο να μη δημιουργήσουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει, γιατί μετά στ'αλήθεια θα μαλλιοτραβηχθούμε.

Σωστά τα λες Νίκο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό θέμα ή πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Περιστασιακά, άσχημα συμβάντα συμβαίνουν παντού και νομίζω ότι με διαφορά στο φόρουμ επκρατεί η καλή διάθεση και η όρεξη για βοήθεια. Οπως έχω πει και παλιά, θα επιμείνω ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε για μη-παρόντες και να κάνουμε υποθέσεις για πράγματα που δεν ξέρουμε. Επειδή όμως όπως βλέπω υπάρχει μια απορία....

Ούτε που καταλάβαμε το γιατί. Από τότε τα μέλη του Astrovox έχουν νιώσει αισθητά την απουσία και των δύο. Αν τα μέλη του Astrovox έφταιξαν σε κάτι, τουλάχιστον ας τους λεγόταν ποιό ήταν το σφάλμα.

...θα πω (για άλλη μια φορά) ότι τα περιστατικά δεν σχετίζονται με το astrovox. Επίσης, όποιος έχει την απορία για το τι συνέβη, ας νιώθει ήσυχος, δεν είχε να κάνει μαζί του. Αν κάποιος σχετίζεται, προφανώς θα το γνωρίζει.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Όχι, δεν δημιουργούμε θέμα απο κει που δεν υπάρχει. Υπάρχει θέμα. Το να το αρνούμαστε είναι λάθος. Αρκετά μέλη το έχουν καταλάβει. Συζητώντας με κάποιον πρόσφατα μου είπε ότι ο καθένας άμα δεν θέλει δέν ασχολείται. Και αυτό είναι σωστό και θεμιτό. Αλλά το θέμα είναι οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος παλιότερα posts και θα δεί ότι κάτι σάν να λέιπει τον τελευταίο καιρό. Δίνεται μία εντύπωση, πώς να το πώ, οκνηρίας. Δεν είναι μόνο εστιασμένο σε 2 συγκεκριμένα άτομα που αποχωρήσανε. Δεν θα φτάσουμε στο σημείο να μυθοποιούμε ανθρώπους, αλλά όπως και να το κάνουμε η συνεισφορά τους ήταν μεγάλη και ο χαρακτήρας τους ακριβώς αυτό που ένα τέτοιο forum χρειάζεται.

Και φυσικά υπάρχουν μέλη που συνεισφέρουν. Και φυσικά το astrovox είναι ένα εξαιρετικό forum ερασιτεχνικής αστρονομίας και οι moderators έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλά θέλω να το δώ και καλύτερο. Το πόστ μου έχει το νόημα να δραστηριοποιήσει τα μέλη και να αναδειχθεί το πώς ένα forum-κοινότητα πρέπει να είναι. Ακριβώς με αγνές προθέσεις και παρείστικη διάθεση.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Οκ, καλύτερα να μέινει το θέμα εδώ γιατί δεν θέλω να ξεφύγει απο το αρχικό point. Που είναι η δραστηριοποίηση όλων μας στο μέτρο που ο καθένας μπορεί, για μία ωραία κοινότητα ερασιτεχνικής αστρονομίας.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Αρκεί να διαβάσει κάποιος παλιότερα posts και θα δεί ότι κάτι σάν να λέιπει τον τελευταίο καιρό. Δίνεται μία εντύπωση, πώς να το πώ, οκνηρίας.

Σε μένα καλά μοιάζουν τα πράγματα αλλά όλα σχετικά είναι. :)

Το πόστ μου έχει το νόημα να δραστηριοποιήσει τα μέλη και να αναδειχθεί το πώς ένα forum-κοινότητα πρέπει να είναι. Ακριβώς με αγνές προθέσεις και παρείστικη διάθεση.

ΟΚ λοιπόν, ας μείνουμε εκεί! Φυσικά το να είμαστε όλο και πιο δραστήριοι είναι πάντα επιθυμητό και αυτό εξαρτάται από τον καθέναν μας, σε προσωπικό επίπεδο! Οποιος θέλει ένα καλύτερο φόρουμ, ας αρχίσει δίνοντας τον καλό εαυτό του! Και όλα τα άλλα θα έρθουν.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους και όλες! :D

Το θέμα με τον κ. Αγιομαμίτη έχει λήξει και ανήκει στο παρελθόν. Αυτοί που αφορά το θέμα είναι ενημερωμένοι και κανένα άλλο μέλος του Astrovox δεν είναι αιτία και αφορμή, αν συνέβαινε κάτι θα το γνώριζε προσωπικά! :wink:

Το θέμα που βλέπω εγώ είναι μια ηρεμία τον τελευταίο καιρό που μας έλειπε. Τελειώσανε κάποιες "διαμάχες" και ξαναμπήκαμε στο ρυθμό μας.

Αυτό όμως που με χαλάει είναι η υπερβολική ηρεμία. Πολλοί παλιοί φίλοι που "αποτελούσαν τον κορμό" (εντός πολλών εισαγωγικών μιας και είμαστε αρκετοί εδώ μέσα που βοηθάμε όσο μπορούμε) της γνώσης στο site έχουν απομακρυνθεί διακριτικά ή μη! :-k :-k

Για τους δεύτερους το καταλαβαίνω, για τους πρώτους όχι.. Εντάξει, κάποιοι είναι πλέον φοιτητές, κάποιοι χαίρονται τα αγγελούδια που μπήκαν στη ζωή τους πρόσφατα και κάποιοι δουλεύουν σε νέους χώρους αλλά αυτό δε νομίζω να είναι η πραγματική αιτία..

Ίσως καλύτερα θα ήταν κάποιοι να δουν αυτό το θέμα ως "έκκληση" να επιστρέψουν λίγο πιο ζωηρά και να μοιράσουν τις γνώσεις τους όπως παλιά... [-o< [-o< [-o<

Για να λέμε όμως και τα καλά, βλέπω περισσότερη κινητικότητα στις εξορμήσεις με αρκετά νέα μέλη και πολλή όρεξη!

Από την άλλη κάποιοι παλιοί εξαφανίστηκαν από τις παρατηρήσεις αυτές και κάνουν ατομικά ή με κλειστή παρέα εξορμήσεις.... :-k :-k :-k

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Εγω το μονο που θα πω ειναι οτι το κλιμα τελευταια ειναι εξαιρετικο και δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα τελικα, εδω μεσα αντιθετα μπορουμε να βοηθηθουμε αρκετα απο πολλους αξιολογους ανθρωπους που τρεφουν αγαπη για το χομπι μας.

Αυτο το καταλαβα βεβαια αφου πρωτα μεσα στην "οργη μου" γιατι 2 ατομα τοσο αξιολογα σταματησαν να γραφουν στο φορουμ ημουνα εριστικος με ανθρωπους που εγω προσωπικα δεν εχω τιποτα μαζι τους. Αλλα βλεποντας το τωρα πιο ψυχραιμα ξερω οτι εκανα λαθος.

Καλα θα ηταν το θεμα να κλειδωσει γιατι δεν εχει λογο υπαρξης, αλλωστε το αστροβοξ δεν εχει αποκλεισει κανεναν και πιστευω οτι καποια στιγμη οι παλιοι μας φιλοι θα ξαναγυρισουν.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Θα πω μόνο ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ερασιτεχνική αστρονομία περίπου από τον περασμένο Δεκέμβρη και κατά 90% το χρωστάω σε αυτό το φόρουμ.

Με το που άνοιξα το πρώτο thread εδώ μέσα με βοήθησαν αμέσως πολλά παιδιά να βρω τον δρόμο μου και επιπλέον δεν νομίζω να έχει διατυπώσει οιοσδήποτε κάποια απορία και να έμεινε αναπάντητη.

Οπότε από εμένα ένα μεγάλο και ειλικρινές "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" =D> =D> =D>

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα κι από μένα!

Οι moderators αναγκαστικά παρατηρούν πράγματα που ένα απλό μέλος μπορεί να μην παρατηρεί. Ένα απ΄αυτά είναι ότι η δραστηριότητα των περισσοτέρων μελών στο forum κάνει ένα κύκλο λίγων ετών με αποτέλεσμα τα ενεργά μέλη να ανανεώνονται. Κανενός η ζωή δεν είναι κουρδισμένο ρολόι και κατά κανόνα οι διαφορετικές φάσεις ζωής οδηγούν σε διαφορετικές συνήθειες και ανάγκες. Είναι λυπηρό κάποιοι φίλοι να χάνονται σιγά σιγά, αλλά έτσι γίνεται καθώς η ζωές μας αλλάζουν. Ακόμα πιό λυπηρό είναι όταν χάνονται απότομα αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίζει τι είναι καλύτερο γι αυτόν. Μπορεί να διαφωνώ με τις θορυβώδεις αποχωρήσεις, ιδίως όταν οι αιτίες δεν σχετίζονται με το forum, αλλά για τον καθένα το astrovox μπορεί να σημαίνει ή να εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό, και τέτοιες αποφάσεις είναι εντελώς προσωπικές.

Όσο για την ««υπερβολική»» ηρεμία του forum, είναι στην πράξη το έδαφος για να μεταφέρει ο καθένας τον ενθουσιασμό και την εμπειρία του στο βαθμό που επιθυμεί, χωρίς εμπόδια και προβλήματα. Η δραστηριότητα κι ο ενθουσιασμός του forum προκύπτει σαν άθροισμα των δραστηριοτήτων και του ενθουσιασμού του καθενός μας και της διάθεσης (αλλά και του χρόνου μας) να τα μοιραστούμε εδώ. Ας μην ξεχνάμε πως στην ουσία τώρα αρχίζει για τους περισσότερους η περίοδος που ο καιρός επιτρέπει συχνές παρατηρήσεις και εξορμήσεις και που μας προτρέπει να αφήσουμε λίγο τα θεωρητικά θέματα και την παρατηρησιακή αδράνεια και να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ο σκοπός αυτού του forum δεν είναι το ίδιο το forum αλλά το πως θα μπορέσει ο καθένας να χαρεί περισσότερο αυτό που αγαπάει πολύ: τον νυχτερινό ουρανό. Φυσικά πρέπει να περνάμε καλά κι εδώ - αλλιώς ποιός ο λόγος να είμαστε μέλη, αλλά αν παρατηρούμε συχνά, αν παιδεύουμε (και μας παιδεύουν) τα τηλεσκόπιά μας συχνά, τότε θα είμαστε κι εδώ ακόμη πιό συχνά. Το μήνυμα είναι: νυστάξτε παρέα με το τηλεσκόπιο κι όχι με τον υπολογιστή! Και τότε δεν νομίζω πως θα υπάρχει καμία ανησυχία για το forum. Εξάλλου ...όλο και κάτι μαγειρεύεται... :-# :-note :roll:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ειναι φυσικο να υπαρχει παντα μια παρακμη μετα απο μια μεγαλη ανοδο.Στο φορουμ μας δεν φαινεται ιδιαιτερα,γιατι τα καινουργια παιδια καλυπτουν τον κορεσμο των παλαιοτερων.Μετα απο καποιο σημειο δεν εχεις να γραψεις και πολλα πραγματα.Αυτο ομως δεν σημαινει ελλειψη ενδιαφεροντος.

Ισως καποιες καινοτομιες να δωσουν νεα ωθηση(να υπαρχει το θεμα του μηνα,συστηματικες εκλαικευτικες βραδυες οργανωμενες απο το αστροβοξ κ.α.).

Το σημαντικοτερο ειναι οτι καποιος ψαχνοντας στο ιντερνετ για αστρονομια στην Ελλαδα βρισκει το φορουμ μας και αν το επιθυμει δεν ειναι ποτε πια μονος σε αυτη την ενασχοληση.Πλεον στο αστροβοξ βρισκεις τα παντα(αν ψαξεις και τις παλαιοτερες δημοσιευσεις). :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Εγω τα χρωσταω ολα στο Astrovox και στο Cloudy Nights και φυσικα σε ολους οσους καθονται και γραφουν εκει.

Thank you!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης