Adam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2004 Γεια χαρά στην παρέα. Μετά σχεδόν 2 χρόνια χρήση ενός ΕΤΧ 125 αισθάνομαι την ανάγκη να ψάξω μόνος μου τον ουρανό. Καλό το goto αλλά πέρα από τον αρχικό ενθουσιασμό γίνεται ρουτίνα ( ας αφήσουμε και τον ενοχλητικό του θόρυβο μέσα στην ησυχία της νύχτας που έκανε τον Γιώργο στον Πάρνωνα να μου υπενθυμίζει το άστοχο της αγοράς μου σε σχέση με τ'αγαπημένα του dobsonians). Θέλω να χρησιμοποιήσω μια ισημερινή βάση, να τοποθετώ μόνος μου τις συντεταγμένες. Kαι να είναι τέτοιος ο συνδυασμός βάσης - τρίποδα που να μου επιτρέψει κάποια στιγμή να προχωρήσω και σε αξιοπρεπή αστροφωτογράφηση. Για SCT δεν βλέπω ρόδινα τα οικονομικά. Προτιμώ να διαθέσω σε καλή ισημερινή βάση και τρίποδα επιλέγοντας ένα καλό κατοπτρικό τηλεσκόπιο 8". Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μου δίνατε τη γνώμη σας για μια λύση στα παραπάνω. Υ.Γ Για τα Schmidt Newtonians λέμε ναι ; Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
skywalker Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2004 Καλο μηνα!!Ερχονται και τα Χριστουγεννα σιγα σιγα και ποσο θα ηθελα να εβλεπα τον Αγιο Βασιλη να βαζει κατω απο το δεντρο μου το Starhopper των 10''...Anyway,θα σου συστηνα να εριχνες μια ματια στο www.aktistar.gr οπου εκει θα βρεις πολλες επιλογες που θα ικανοποιησουν τα κριτηρια σου πιστευω.. Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,εκει θα βρεις τη λυση...www.orionas.gr
nebula Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2004 Γεια σου φίλε,Μια καλή στήριξη με τα κριτήρια που αναφέρεις είναι η GP-DX της Vixen που είναιαρκετά στιβαρή για το 8¨ κατοπτρικό και είναι ιδανική για αστροφωτογραφιση και επιπλέον παίρνει και GO-TO αργότερα με το Skysensor 2000 PC.Πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα www.aktistar.com Τηλ: 2310-694342
JOXARY Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Παίδες καλησπέρα Συγνώμη που παρεμβαίνω στο συγκεκριμένο topic για να ρωτήσω κάτι άλλο αλλά εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία που αναφέρατε την AKTIS.....Μήπως ξέρει κάποιος από που πηγάζουν οι διαφορές τιμής που υπάρχουν ανάμεσα στην AKTIS και στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ σε ίδια ακριβώς προϊόντα(μιλάω για CELESTRON & SKYWATCHER)?? Πόσο μάλιστα που το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ είναι και η επίσημη αντιπροσωπεία. Θα εκτιμούσα την όποια απάντηση σας μίας και είμαι σε διαδικασία αγοράς τηλεσκόπιου μέσα στον Δεκέμβριο.... Ευχαριστώ πολύ ... και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κοιτάμε πάντα ψηλά... εκεί ψηλά... Αξίζει! Γιάννης-----------------SKYWATCHER 150 EQ3-2
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Φίλε Adam, Πράγματι, δεν μπορώ κι εγώ να σκεφτώ κάτι καταλληλότερο για τη χρήση που θέλεις από τις ισημερινές στηρίξεις της Vixen και ιδίως την GP-DX. Άν σου φαίνεται ακριβή επιλογή, πιό οικονομικές (αλλά αρκετά καλές) είναι οι κινέζικες EQ-6 και HEQ-5. Όσο γιά τρίποδο, αγόρασε το πιό ισχυρό που μπορείς να βρείς, έχει τεράστια σημασία.Αν θέλεις να βρείς ένα νευτώνιο οπτικό σωλήνα πολύ υψηλής ποιότητας, ρίξε μια ματιά στην Αγγλική εταιρία http://www.orionoptics.co.uk Προσωπικά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το 10ιντσο νευτώνιο της Orion Optics που χρησιμοποιώ εδώ και τέσσερα χρόνια. Φίλε JOXARY, Παρότι είναι επικίνδυνα εύκολο να παρεξηγηθεί κανείς όταν μιλά δημοσίως για θέματα τιμών και αντιπροσωπειών, και να κατηγορηθεί (πολύ συνηθισμένο) ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης εταιρίας, θα εκφράσω μερικές σκέψεις, μόνο και μόνο επειδή εμείς οι πελάτες των καταστημάτων εξειδικευμένου (=συνήθως ακριβού ) εξοπλισμού, όντας εκ φύσεως απαιτητικοί αλλά και «καχύποπτοι», ταλαιπωρούμαστε πολύ μέχρι να βεβαιωθούμε ότι θα κάνουμε την καλύτερη αγορά στην καλύτερη τιμή. (Με τα χρήματα που συνειδητά έχω ξοδέψει τα τελευταία χρόνια για πλήρη και έγκυρη ενημέρωση θα μπορούσα να αγοράσω άλλο ένα καλό τηλεσκόπιο.) Όταν ως φοιτητής προσπαθούσα να αποκτήσω αστρονομικό εξοπλισμό, οργιζόμουν πολύ με τις εξωπραγματικές τιμές που επικρατούσαν στη χώρα μας: οποιοδήποτε Celestron το 1990 στο μοναδικό κατάστημα της Αθήνας είχε 3πλάσια ως 4πλάσια τιμή απ' ό,τι στην Αμερική!!! Από τότε έχουν αλλάξει πολλά: ανταγωνισμός, φορολογία εισαγωγών, νόμισμα, νομισματικές ισοτιμίες κλπ. και πλέον αναμένουμε τιμές όχι πάνω από 1,5 φορά (χονδρικά) επί των τιμών της Αμερικής (για τα αμερικανικά τηλ/πια φυσικά). Επιπλέον, το δολλάριο πέφτει συνεχώς έναντι του ευρώ, και αν οι τιμές στην Αμερική μείνουν σταθερές, εδώ πρέπει να μειωθούν. Οι διαφορές που διαπιστώνεις στις τιμές μεταξύ εταιριών (αναφέρομαι γενικά και όχι υποχρεωτικά στις δύο εταιρίες), οφείλονται συνήθως στους νόμους του ελεύθερου εμπορίου αλλά και στη σκληρή πολιτική των μεγάλων κατασκευαστών. Κανένας έμπορος δεν είναι ευχαριστημένος με τις τιμές που έχει. Όλοι θα ήθελαν να μπορούσαν να είχαν χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές τους για να συγκεντρώσουν την πελατεία και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Και φυσικά κανένας έμπορος δεν είναι τόσο κοντόφθαλμος (τουλάχιστον όχι για πολύ) ώστε να διατηρεί με τη θέλησή του τιμές πολύ υψηλότερες από τον ανταγωνισμό, εκτός άν νομίζει ότι στην εποχή της πληροφορίας και του Internet μεγάλο μέρος της πελατείας δεν θα αντιληφθεί τις χαμηλότερες τιμές. Δυστυχώς όμως, όταν ένας εισαγωγέας μιας μικρής χώρας θέλει να παραγγείλει μια μικρή ποσότητα προϊόντων από ένα μεγάλο κατασκευαστή, υποχρεώνεται ή να πληρώσει ακριβά (και άρα να πουλήσει ακριβά) ή να παραγγείλει μεγάλη ποσότητα (την οποία δεν μπορεί να διαθέσει). Αντίθετα, ο εισαγωγέας μιας μεγάλης χώρας, κάνοντας μια μεγάλη παραγγελία πετυχαίνει πολύ μειωμένες τιμές και μπορεί αν θέλει (ενωμένη Ευρώπη), να διαθέσει τα προϊόντα και σε μικρότερους εισαγωγείς άλλων χωρών. Έτσι, για τους Έλληνες εμπόρους είναι πολλές φορές φθηνότερο να αγοράζουν από ένα μεγάλο εισαγωγικό οίκο της Ευρώπης παρά κατευθείαν από τον κατασκευαστή αφού άλλωστε η ποιότητα δεν αλλάζει. Από που θα αγοράσει τελικά ο πελάτης; Φυσικά από εκεί όπου θα βρεί την καλύτερη τιμή για το ίδιο προϊόν και εξυπηρέτιση. Αν κάποιο κατάστημα πουλάει ακριβότερα στον ίδιο τόπο όπου υπάρχουν φθηνότερα καταστήματα, ή θα πρέπει να αναπτύξει πολύ υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών ή να βρεί τον τρόπο να πουλά το ίδιο φθηνά. Ένα είναι σίγουρο: η πλειοψηφία των πελατών είναι ενημερωμένη και οι μεγάλες διαφορές τιμών δεν μπορούν να αντέξουν μακροχρόνια. Οι έμποροι το γνωρίζουν αυτό καλά και συνήθως προσαρμόζονται γρήγορα. Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται, λειτουργεί ευτυχώς πάντοτε υπέρ μας.Καλές αγορές,Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Adam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2004 Φίλοι μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας στο αρχικό ερώτημά μου. Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
MARINOS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2004 Adam,η Celestron AS-GT είναι επίσης πολύ καλή και στιβαρή βάση με ενσωματωμένο GOTO (λέγεται ότι είναι αντίγραφο της Vixen GP). Εγώ την χρησιμοποιώ με ένα 5" Maksutov αλλά την έχω δει να λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και με 8" νευτώνια. Το κόστος πρέπει να είναι γύρω στα 1000 Ευρώ αν θυμάμαι καλά. Χρήστος Μαρινός
Adam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2004 Και πάλι ευχαριστώ παιδιά.Ψάχνοντας για τις βάσεις που μου προτείνατε διάβασα πολλά καλά (και λίγα κακά) γι'αυτές κυρίως από το http://www.cloudynights.com/mounts.htm και το http://www.cloudynights.com/premium2/Mounts.htmΠριν φθάσω όμως στο σημείο να συζητώ για τις λεπτομέρειες διαπιστώνω ότι αγνοώ κάποια ίσως βασικά πάνω στις ισημερινές , γερμανικού τύπου, στηρίξεις ( GEM ). Τα παραθέτω :-Πωλούνται όλες αυτές με ένα τουλάχιστον μοτέρ ( ορθής αναφοράς );-Το ένα ή δύο μοτέρ που παρέχονται με κάποια βάση είναι αρκετά για αστροφωτογράφηση ή χρειάζεται να ξαναμπλέξω σε συστήματα τύπου autostar ή skysensor ;-Σε κάποια στήριξη διάβασα ότι παραδίδεται με τα 2 μοτέρ αλλά αν αγοράσεις το goto σύστημα αλλάζεις τα μοτέρ με τα άλλα του goto για σωστή αστροφωτογράφηση κλπ. Τελικά επαρκούν το ή τα αρχικά μοτέρ;-Για 8" κατοπτρικό μία βάση όπως η Synta EQ6 είναι σωστή ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια πιο ελαφριά όπως η GP DX (ή τύπου GP) ;Αρκετές οι απορίες για σήμερα. Αν μου λύσετε κάποιες απ'αυτές θα είναι η επιλογή μου νομίζω ακόμα πιο σωστή.Ευχαριστώ, Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
Flashy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 rikse mia matia ston katalalogo tis skywatcher file... Exei poli kala optika klp... Min ksexnas oti ta neutonia tis ta dinei se celestron kai orion. www.astronomy.gr - celestron stin ellada apokleistika PS. Se themata celestron min koitas se aktis... kati vromaei ekei... den einai authorized dealer tis celestron PS2. Synta = skywatcher Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2004 Αγαπητέ Flashy, το να μην είναι κάποιος authorised dealer δεν είναι ούτε παράνομο ούτε ύποπτο αλλά νόμιμη, συνηθισμένη και επιθυμητή πραγματικότητα για χιλιάδες είδη υψηλής και μή τεχνολογίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιθυμείς τόσο πολύ την ύπαρξη μονοπωλίου για τη Celestron στην Ελλάδα. Κάθε άλλη χώρα έχει δεκάδες ή και εκατοντάδες καταστήματα όπου πωλούνται τα προϊόντα της και οι ερασιτέχνες έχουν την ευκαιρία επιλογής. Εμείς γιατί να μην έχουμε; Είναι εντελώς ακατανόητη η ευκολία με την οποία συκοφαντείς μια εταιρία η οποία στέκεται αξιοπρεπέστατα στο χώρο της από την αρχή της λειτουργίας της. Δεν καταλαβαίνω πώς τόσα χρόνια που ψωνίζω από την Aktis (και όχι μόνο) δεν δυσαρεστήθηκα ποτέ (απεναντίας το service είναι ασυνήθιστα υψηλό για τα ελληνικά εμπορικά δεδομένα) ενώ εσύ διατηρείς τόσο περίεργη στάση. Άν υπάρχει κάποιος λόγος πέρα από το ότι πουλά φθηνότερa τα Celestron, γνώρισέ τον και σε μας ώστε να προσέχουμε. Τρεις εταιρίες έχουμε όλες κι όλες στην Ελλάδα, και είναι όλες αξιόλογες. Είναι πολλές; Πρέπει να τις μειώσουμε; Όταν συκοφαντείς επιλεκτικά (και επανειλημμένα) την Aktis προτείνοντας ταυτόχρονα το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης τί άλλο καταφέρνεις από το να προσβάλλεις το Πλανητάριο και να το φορτώνεις (ξανά) με τη ρετσινιά της συκοφαντίας μέσω τρίτων; Προσωπικά εκτιμώ και τις τρείς εταιρίες του χώρου (η τρίτη είναι του κ. Νομικού στον Πειραιά) και θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός τους ωφελεί και εμάς και τις ίδιες μακροπρόθεσμα. Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Adam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2004 Αγαπητοί φίλοι στενοχωριέμαι όταν ένα ερώτημά μου προκαλεί "αναταράξεις" ξένες προς αυτό.Πιστεύω ότι όταν ένας "ψιλοσχετικός" σαν κι'εμένα ρωτάει κάτι, περιμένει απαντήσεις που έχουν σχέση με την πείρα των άλλων πάνω σ'αυτό το θέμα.Αν π.χ κάποιος έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη βάση,αν τα μοτέρ της βάσης αυτής είναι αξιόπιστα,τι προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στη χρήση της κλπ. Χωρίς να είμαι αγνώμων , απαντήσεις που με προτρέπουν να συμβουλευτώ μία από τις 3 σχετικές μας επιχειρήσεις, αν δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητα,είναι μάλλον άχρηστες διότι το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σήμερα ,όταν θέλει να προχωρήσει σε μια αγορά αστρονομικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, είναι να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες τους. Δεν έχουμε πια και καμιά πλειάδα! Τρείς έχουμε όλες κι' όλες και γυρνάμε τόσα χρόνια γύρω-γύρω απ'αυτές.Ναι. Πριν 2 χρόνια ,εντελώς άπειρος, είχα ίσως την ανάγκη να μάθω για το πού θα βρώ τί. Ομως όταν σε ρωτάει κάποιος σήμερα για τις λεπτομέρειες μιας ισημερινής βάσης γερμανικού τύπου σημαίνει ότι περιμένει κάτι παραπάνω από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της πειραιώτικης και των θεσσαλονικιώτικων επιχειρήσεων.Συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι,ειδικά αυτή η θεματική ενότητα του Astrovox,προορίζεται για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικών με την αγορά εξοπλισμού πλην όμως παρατηρώ συχνά ότι τα θέματα "ξεστρατίζουν" σε άλλη κατηγορία όπως οι "λοιπές συζητήσεις".Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους φίλους που με βοήθησαν και να παρακαλέσω, τουλάχιστον όσον αφορά στις απορίες μου, να κρατήσουμε την θεματική ενότητα στα πλαίσιά της.Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
premier Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2004 Καλησπέρα στην αστροπαρέα Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς ξεκινάει ένα θέμα στην αρχή και στη συνέχεια τι εξέλιξη έχει. Δε θα ήθελα να ταράξω περισσότερο τα νερά , αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τον , Flashy, γιατί είναι τόσο καχύπτοτος ( για να μην χρησιμοποιήσω άλλο επίθετο ) απέναντι στην εταιρεία AKTIS. Τι είναι αυτό πού ΄΄βρωμάει ΄΄. Δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει και να κατηγορεί τη μια εταιρεία και να προτείνει μια άλλη. φίλε, adams Είμαι κάτοχος ενός 9,25 S.C.και 8'' κατοπτρικού AS-GT της Celestron . Η στήριξη είναι πραγματικά αντιγραφή της GP της VIXEN . Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το όλο σύνολο . Το go- to είναι ακριβέστατο ακόμα και όταν χρησιμοποιώ προσοφθάλμιους υψηλής μεγέθυνσης.Το επιτρεπόμενο φορτίο της στήριξης είναι ( σύμφωνα με τους κατασκευαστές 13 κιλά ). Σε διαβεβαιώνω ότι το έχω φορτώσει με τόσα παρελκόμενα αξεσουάρ ,περνώντας τα 17 κιλά χωρίς να χάσει την ακρίβεια του. Είναι αλήθεια ότι το περιοδικό σφάλμα της AS-GT είναι πιο μεγάλο της αντίστοιχης Vixen αλλά αυτό δεν με εμποδίζει στην αστροφωτογράφηση αφού κάνω χειροκίνητη οδήγηση με ένα οδηγητικό διοπτρικό της πλάκας ( OPTUS από το LIDL).Nαι, είναι αλήθεια πως θα ήθελα μια καλύτερη στήριξη ( New Adlux) , να δέχεται πάνω από 25 κιλά φορτίο , να έχει μικρό περιοδικό σφάλμα κτλπ. , αλλά και τα χρήματα που θα διέθετα σίγουρα θα ήταν περισσότερα από τα 900 περίπου ευρώ. Πληροφοριακά το όλο σύστημα το χρησιμοποιώ με όλους τις μεθόδους φωτογράφησης με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Φιλικά , Άρης
aktistar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Νίκο,1. Μόνο η ΗΕQ5 και η ΕQ6 συμπεριλαμβάνουν στην τιμή τους μοτέρ σε δύο άξονες. Στις άλλες στηρίξεις (τύπου GP) προσαρμόζεται διπλό μοτέρ της Celestron ή διπλό μοτέρ της Vixen. 2. To μοτέρ μόνο στην ορθή αναφορά είναι θεωρητικά επαρκές για εστιακή φωτογράφηση, στη πράξη όμως η ταλαιπωρία είναι αρκετά μεγάλη. Είναι δύσκολο να διορθώνει κανείς με το χέρι στην απόκλιση χωρίς να κουνηθεί το τηλεσκόπιο όπως επίσης είναι δύσκολο να πετύχεις μια τέλεια πολική ευθυγράμμιση για να μη χρειάζεται καθόλου διόθρωση στην απόκλιση. Το go-to δεν είναι απαραίτητο για τη φωτογράφηση. Όμως βοηθάει να εντοπίζει κανείς το αντικείμενο αμέσως και να μειώνεται το περιοδικό σφάλμα της στήριξης αν έχει λειτουργία PEC. Για να περάσεις από το διπλό μοτέρ στο Skysensor πρέπει να αλλάξεις και τα μοτέρ (τα νέα μοτέρ συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του Skysensor2000PC. ) 3. Τα 8ιντσα νευτώνεια (μέχρι f/6) δεν ξεπερνούν τα 8-10 kg. Οι στηρίξεις τύπου GP είναι λοιπόν επαρκείς όταν συνοδεύονται από αρκετά στιβαρό τρίποδο. 4. Η ΕQ 6 είναι κυρίως κατάλληλη για οφθαλμοσκοπική χρήση. Είναι στιβαρότερη από τις GP η κατασκευαστική της ποιότητα δεν την προορίζει όμως για φωτογραφική χρήση. Πληροφορίες για την καταλληλότητα των ισημερινών κεφαλών για φωτογράφηση - μετρήσεις περιοδικού σφάλματος κλπ. - μπορεί να βρεί κανείς στο site του Christophe Demeautis. http://astrosurf.com/demeautis/ Γιάννης
Adam Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2004 Ε! Να μην έχω παράπονο.Φίλοι : Nebula,Στέφανε,Marinos,Flashy,Premier και Γιάννη ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ηδη το τοπίο δεν είναι "ομιχλώδες" για μένα και ,πάντα με βάση τη ρευστότητα, πιστεύω να καταλήξω σε μία βάση από τις παραπάνω.Είναι σίγουρο σχεδόν ότι όσο μπαίνω σε έννοιες όπως "περιοδικό σφάλμα","Διορθώσεις" κλπ θα χρειαστώ και πάλι τα φώτα σας.Να είστε καλά.Φιλικά Νίκος ΛαμπρίδηςEppur, si muoveGalileo Galilei (1564-1642)
Flashy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 off-topic alla. dn eimai ego pou dialeksa to monopolio tis celestron stin ellada. i celestron to dialekse. den eimai ego pou dialeksa to monopolio tis meade stin ellada. i meade to dialekse. opote min petate xazes spontes sto pou kai giati kano promotion. dn exo na kerdiso tpt. To mono pou thelo kai kano einai na sas parakino na min parete gourouni sto saki. kai apo to gegonos oti i idia i celestron kinithike kai pire to celestron.gr apo tin aktis kati mou leei emena os skeftomeno xristi. Stin ellada eimaste, oti diafimisoume eimaste kai opos eipa kai mia alli fora apo aurio tha ferno ki ego takahashi etsi gia na goustaroume oloi mazi...***coming soon www.takahashi.gr*** eleos pleon.... Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
aktistar Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η εταιρία μας δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με την γνησιότητα των προϊόντων που εμπορευόμαστε. Αν επαναληφθεί μια τέτοια κατηγορία η νομική υπηρεσία της εταιρίας μας θα κινηθεί άμεσα εναντίον των υπευθύνων. Αλέξανδρος ΗλιόπουλοςΕμπορικός ΔιευθυντήςΑΚΤΙS
Flashy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 eleftheria logou kai apopseon legete kirie tade mou. kai oi apeiles sas dn me apasxoloun kathoti dn kano disfimisi. aplos parotrinsi sto pou einai kalitera na agoraseis celestron. exete xilia alla kala na poulisete, pantos me tin nootropia sas dn tha imoun pote pelati sas. mporei na min sas endiaferei alla to kalitero marketing einai mouth-to-mouth. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Για το θέμα Celestron, αντιπροσώπων, αποκλειστικοτήτων κτλ έχουμε ξανασυζητήσει στο forum με... καταταστροφικές συνέπειες. Για να μη χαλάει το κλίμα του forum, παρακαλώ πολύ να το αποφεύγουμε στο μέλλον. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Heal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2004 Αγαπητοί κύριοι, Το θέμα κλειδώνεται. Το astrovox είναι χώρος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την αστρονομία. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία εναντίον κάποιας εταιρείας αυτή να γίνει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και όχι εδω. Είναι εύκολο να πετάμε λόγια του αέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αποδεκτό. Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή και ούτε πρόκειται να είναι ανεκτή στο μέλλον. Κώστας Γουργουλιάτος
Προτεινόμενες αναρτήσεις