Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχω κανει το εξης σκεπτικο μιας και ειπα να αναβαθμισω τον εξοπλισμο μου σε προσοφθλμια, το μοιραζομαι μιας και βλεπω οτι οι συζητησεις για προσοφθαλμια εχουν παρει φωτια.. :D

Σκεφτομαι τις εξης αγορες:

1)zoom WO 7.5-22mm

2)vixen LVW 22mm

3)Genuine Οrtho 6 mm

4)barlow televue 2x (η powermate 2.5X)

Σκοπος μου ειναι να εχω το δυνατον περισσοτερες ''αξιοπρεπεις'' μεγεθυνσεις (zoom) για ευκολια και να μην περιοριστω σε λιγες μεγεθυνσεις, και για περισσοτερο ΄΄ποιοτικες΄΄ εικονες, να εχω δυο καλες μεγεθυνσεις για deep sky (LVW + barlow) και για πλανητικη (ortho + Barlow).

Να πω οτι τα τηλεσκοπια που θα χρησιμοποιησω ειναι κυριως το 8'' f/6 και στο μελλον αν τα καταφερω το OO spx 8'' f/4.5..

Και οι μεγεθυνσεις θα είναι αντιστοιχα χωρις barlow:

1) zoom = 160X – 54X (για τo f/6) και 120Χ - 40Χ (για το μελλοντικο f/4.5)

2) LVX = 54X (για τo f/6) και 40Χ (για το μελλοντικο f/4.5)

3) Genuine Οrtho = 200 X (για τo f/6) και 150Χ (για το μελλοντικο f/4.5)

Εχει κανεις να κανει καποιο σχολιο για το σκεπτικο μου? Καλα παω η να το παρω αλλιως??

:-k :-k

Ελπιζω να μην εγραψα παρα πολλα….

Δημοσιεύτηκε

Σταμάτη πολύ καλά έκανες και άνοιξες το θέμα γιατί με ενδιαφέρουν πολύ και εμένα οι συμβουλές των άλλων στο συγκεκριμένο σκεπτικό...

Για να δούμε... :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Οσα θές να πάρεις είναι απλά διαμάντια.Αν σε βγάζουν τα χρήματα τότε να πάρεις τον powermate.Στη θέση σου θ άλλαζα τον ζουμ για ένα 12-13mm nagler αλλά μπαίνει το υποκειμενικό μέσα οπότε....
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

@themis_kart θα περιμενω γνωμες..αν και ειμαι σιγουρος οτι προκυται για πολυ καλες επιλογες.

@filiatra αυτο ακριβως ειναι που δεν ξερω , το να διαλεξω δηλαδη αυτον τον nagler αντι για τον zoom,ή αλλιως να διαλεξω τις μεγεθυνσεις που δεινει ο zoom ή εναν ακομα ποιοτικο προσοφθαλμιο φακο. Ποια απο τα δυο αξιζει? και απο την αλλη σκεφτομαουν οτι κοντα στα 12 -13 mm θα ερθει o 22αρης με τον barlow ή powermate.

Δημοσιεύτηκε

1)zoom WO 7.5-22mm

2)vixen LVW 22mm

3)Genuine Οrtho 6 mm

4)barlow televue 2x (η powermate 2.5X)

Πολυ καλες επιλογες και με λογικες τιμες.

Αν και εχω μια συμπαθεια προς τον Baader Zoom 8-24mm γιατι ειναι και καλος και φτηνοπτερος.

Κατα τα αλλα ολα καλα ειναι!

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

@filiatra αυτο ακριβως ειναι που δεν ξερω , το να διαλεξω δηλαδη αυτον τον nagler αντι για τον zoom,ή αλλιως να διαλεξω τις μεγεθυνσεις που δεινει ο zoom ή εναν ακομα ποιοτικο προσοφθαλμιο φακο.

Οπως σου είπα είναι υποκειμενικό πράγμα.Σ αυτό θα δώσεις εσύ απάντηση.Αλλά μιας κ μ αρέσει να βάζω παντού το χεράκι μου θα σου πω πως οι 100Χ περίπου μεγεθύνσεις είναι μια χαρά για ένα 8".Είναι η περιοχή που θα κάνεις τις περισσότερες παρατηρήσεις σου.Οπότε θεωρώ πως κάθε dobσονας έναν nagler εκεί πρέπει να τον έχει.Θα υπάρξουν βραδιές χαλαρές που θα βάλεις επάνω τον nagler θα εστιάσεις κ δεν θα βάλεις άλλο προσοφθάλμιο.

και απο την αλλη σκεφτομαουν οτι κοντα στα 12 -13 mm θα ερθει o 22αρης με τον barlow ή powermate.

Σωστά αλλά μην ξεχνάς πως ο power mate που σου λέω είναι 2,5Χ κ θα σου κάνει τον 22άρη 9mm (8,8) στα 136Χ.Μια χαρά για πλήθος παρατηρήσεων.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης