Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά βρε τίποτα πιο σοβαρό δεν έχετε να ασχοληθείτε?

Ότι είναι να έρθει θα έρθει, ερασιτέχνες αστρονόμοι είμαστε, και να μας κρύψουν το Νιμπίρου αστροχάρτες έχουμε, όλο και κάποιος θα τον δει και θα μαθευτεί σε χρόνο μηδέν!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απο τι πιστεύει ο καθένας θα ακούσεις πολλά..

αλλα στην τεκμηρίωση που ζητάς φίλε μου.. ετοιμασου να γελάσεις!

 

(συνεχιζω να τρωω ποπ κορν τωρα... :lol: )

 

Φερε και σε μενα λιγο ποπ κορν, το δικο μου τελειωσε. :lol:

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μπα δεν θα πάρω.

Θα παραμείνω στο POP CORN.

Και ας γίνω 200Kgr

:D :D :D :D :D

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα πρότεινα σε όποιον επιμένει να έχει αμφιβολίες σχετικά με την ύπαρξη του περιβόητου πλανήτη ΝΙΜΠΙΡΟΥ, να ρίξει μια ματιά εδώ… :-note

 

 

Υ.Γ. Πωλείτε pop-corn σε σχήμα Milky Way!!!

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαμάχη όλο αυτό τον καιρό για αυτό το θέμα, τώρα θα σας κάνω μια ερώτηση απλή. Για πείτε μου υπήρχε περίπτωση να έχει δει η NASA κάνα ουράνιο σόμα το οποίο να υπάρχει περίπτωση να συγκρουστεί με την Γη και να μας το έλεγαν? Φαντασθείτε πανικός χαμός πλήρης αναρχία,. Τώρα μην κολλάμε στην ονομασία νιμπουρου και ζιλουλου και δεν ξέρω εγώ τι, ο πλανήτης μας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και αυτό το ξέρουμε πιστεύω όλοι. Και για να τελειώνουμε εγώ δεν θεωρό καθόλου απίθανο κάτι να έρχεται, :cheesy: τώρα τι και πως λέγετε αυτό μόνο ο θεός το ξέρει. Κανένας καφέ νάνος????????????
Φιλικα Χρηστοs.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

οροι χρησης

 

2. Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις που προωθούν την επιστημονική παραφιλολογία (συνομωσιολογίες, αστρολογία, UFO-λογία, κλπ.) ωστόσο η αναφορά σε τέτοια θέματα επιτρέπεται προκειμένου να καταδειχθεί (εμπεριστατωμένα) το ψεύδος κάποιας πληροφορίας ή είδησης, ή να συζητηθεί η έκταση μιας πλάνης. Αναγνωρίζοντας ότι τα όρια της επιστήμης με την παραφιλολογία μπορεί κάποτε να γίνουν δυσδιάκριτα για τον απλό χρήστη, καλούνται τα μέλη να χρησιμοποιήσουν την κρίση και τις γνώσεις τους πριν κάνουν μια σχετική δημοσίευση

 

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η απόδειξη μιας ΠΛΑΝΗΣ - με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα φυσικά - είναι δυστυχώς απόδειξη μόνο για εκείνους που μπορούν να την παρακολουθήσουν, να την κατανοήσουν. Οι υπόλοιποι συχνά την αρνούνται, γιατί το ΨΕΜΑ κατασκευάζεται πιό γοητευτικό και εντυπωσιακό από την αλήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει και να διαδοθεί, χαρίζοντας (πρόσκαιρη) δημοσιότητα στον εμπνευστή του και συνήθως πολλά λεφτά επίσης. Το astrovox δεν φιλοξενεί επιστημονικά αναπόδεικτες καταστροφολογικές απόψεις, ούτε θεωρίες συνομωσίας, και προειδοποιεί αυστηρά εκείνους που τις υποστηρίζουν μέσα από την ιστοσελίδα του ότι θα λάβει τα μέτρα που προβλέπονται από τους κανόνες λειτουργίας του. Ανάλογα προειδοποιεί και όσους προκαλούν ή εμπλέκονται σε ανάρμοστες για το χώρο έριδες.

 

Σημ. Για τον πλανήτη ...Nibiru δεν υπάρχει καμιά επιστημονική διαμάχη γιατί ούτε έρχεται ούτε υπάρχει. Ας μην μπερδεύουμε τη δημοσιότητα μιας ψευδοθεωρίας με επιστημονική διαμάχη.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Παιδιά, σχετικά με τον Nibiru (που σημαίνει "ο Περιπλανώμενος") δεν θα αναφερθώ ούτε προσωπικά αλλά ούτε παραφυσικά. Απλά αναφέρω για όσους είπαν ότι θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει την εμφάνιση του από το 2003, η NASA ήδη έχει φωτογραφίσει ένα παράξενο ερυθρωπό ουράνιο σώμα στο υπέρυθρο μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος με το διαστημικό της παρατηρητήριο IRAS. Επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν αυτήν την εποχή αυτό το «ουράνιο σώμα» μπορεί να φωτογραφηθεί μονάχα από τον Νότιο Πόλο (Ανταρκτική) και εκεί βρίσκετε ήδη το «μυστικό» τηλεσκόπιο υπερύθρων της NASA που το έχει φωτογραφήσει και μάλιστα έχουν διαρρεύσει πολλαπλές φωτογραφίες ενός σώματος με ερυθρωπή απόχρωση.

Το ουράνιο αυτό σώμα (αν είναι πραγματικά μεγάλο) δεν είναι ακόμα ορατό στο οπτικό μέρος του φάσματος και γι΄αυτό κανένα τηλεσκόπιο δεν μπορεί να το καταγράψει αλλά ούτε να το εντοπίσει. Επίσης διάφορες πηγές λένε ότι στο οπτικό μέρος του φάσματος θα αρχίζει να φαίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2009. Άρα κάντε υπομονή. Αν είναι κάτι εκεί έξω θα το δούμε σύντομα (εύχομαι όχι).

Τέλος για όσους δεν το γνωρίζουν, ήδη έχει αρχίσει η μετάπτωση (μετακίνηση) των πόλων της Γης. Επιστημονική ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει μετακινηθεί ο βόρειος μαγνητικό πόλος της Γης για κάποια χιλιόμετρα. Για αυτό το γεγονός θα πρέπει να ανησυχούμε και όχι τόσο πολύ για τον Nibiru. Αν αναστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης αυτό θα προκαλέσει τεράστιες καταστροφές (μεγατσουνάμια, μεγασεισμούς, μεγαηφαίστεια, μεγακυκλώνες κλπ). Πάντως οτιδήποτε είναι να γίνει θα γίνει και εμείς οι απλοί άνθρωποι θα είμαστε οι τελευταίοι που θα το μάθουμε. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι πάντα!

 

http://en.wikipedia.org/wiki/South_Pole_Telescope

 

To περιβόητο "μυστικό" τηλεσκόπιο του Νοτίου Πόλου δεν είναι καθόλου μυστικό.

 

Είναι ένα 10μετρο τηλεσκόπιο ευαίσθητο στο φάσμα των μικροκυμμάτων (όχι στο υπέρυθρο) και με απώτερο στόχο όχι τον Νιμπιρού αλλά να βρει σμήνη τρομερά μακρινών γαλαξιών και να δώσει εξηγήσεις στο κοσμολογικό μυστήριο της σκοτεινής ενέργειας, μέσω παρατηρήσεων ακριβείας στην κοσμική ακτινοβολία μικροκυμμάτων υποβάθρου.

Είναι στημένο στο νότιο πόλο λόγω υψομέτρου (2.8 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας) αλλά και κυρίως λόγω του δρυμήτατου κρύου που ευνοεί την λειτουργία σε αυτό το φάσμα τηλεπισκόπησης.

 

Επιπλέον, επειδή σύμφωνα με τη γνωστή αστροφυσική δεν υπάρχει πλανήτης ύλης που να είναι ορατός στο υπέρυθρο φάσμα και όχι στο ορατό και επειδή το τηλεσκόπιο του νοτίου πόλου δεν εξετάζει στο υπέρυθρο φάσμα αλλά στο ανώτερο του από άποψης μήκους κύμματος "φάσμα μικροκυμμάτων", τα όσα ειπώθηκαν πιο πάνω κρίνονται ως αναληθή και αποκύηματα φαντασίας και παραπληροφόρησης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί αστρόφιλοι, δεν συνεχίζω να μιλάω. Απλά σας δίνω το link για την Υπέρυθρη Camera στο South Pole Telescope:

 

http://www.phys.unsw.edu.au/~mcba/pubs/burton98a.pdf

 

http://www.universetoday.com/2007/02/27/south-pole-telescope-sees-first-light/?1377

 

"Unlike Hubble, or the major visible light observatories here on Earth, the South Pole Telescope images at the submillimetre spectrum. This is a region in between radio waves and infrared radiation."

 

1. Δεν υπάρχει τηλεσκόπιο "μικροκυμάτων" ή τηλεσκόπιο "υπερύθρων". Το τηλεσκόπιο παραμένει τηλεσκόπιο αλλά η Camera που εγκαταστείται πάνω σε αυτό κάνει την έρευνα και καταγράφει τα κύματα. Και εγώ όταν έγραψα "τηλεσκόπιο υπερύθρων" ενοούσα την Camera.

 

2. To υπέρυθρο είναι πιο πάνω από τα μικροκύματα και όχι το αντίθετο. Μικροκύματα - Υπέρυθρο - Οπτικό. Είναι δηλαδή πολύ κοντά.

 

3. Να ήξερες πόσα λάθη επιστημονικά έχουν βρεθεί στο Wikipedia. Δεν λέω ότι είναι άσχημο, αλλά όταν ψάχνεις για κάτι, σαν συμβουλή να ψάχνεις σε πιο επιστημονικές ιστοσελίδες.

 

Δεν υπάρχει "Nibiru", τελεία και παύλα. Από τον Οκτώβριο όμως το Hellenic Online Observatory θα ψάξει σε συγκεκριμένες συντεταγμένες που λένε ότι θα αρχίζει να γίνετε ορατό κάτι "ερυθρωπό". Όποιος θέλει ας έρθει στα LIVE μας να το ερευνήσουμε μαζί.

 

"Μην πιστεύεις αλλά ερεύνα" - Άγνωστος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοι φιλοι, διαβαζοντας ολα τα παραπανω, αυτο που εχω να επισημανω ειναι το εξης:οι Μαγιας, (των οποιων το ημερολογιο σταματα στο ετος 2012) καθε 50 περιπου χρονια ''προεβλεπαν'' την καταστροφη του κοσμου.. το θεμα ομως ειναι οτι ο ''σοφος'' αυτος λαος δεν καταφερε να προβλεψει το τελος του δικου του πολιτισμου και (γιατ οχι?) να το αποτρεψει ωστε να διαιωνιστει το ειδος ως τις μερες μας..

Η αποψη μου ειναι οτι ολες αυτες οι καταστροφολογιες ειναι τουλαχιστον αστειες.. ουτε Nibiru ερχεται, ουτε το τελος του κοσμου!κι οπως λεει σε ενα του τραγουδι ο πολυαγαπημενος μας Β.Παπακωνσταντινου "ο Ηλιος θα'ναι παντα απο πανω, κι η Γη μας θα γυρναει κανονικα".

Παρτε λοιπον τα τηλεσκοπια σας και βγειτε εξω να απολαυσετε τον υπεροχο εναστρο ουρανο, και μη φοβαστε.. δεν προκειται να σας εθει ο Nibiru στο κεφαλι! :)

Φιλικα παντα, Δημητρης.

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

.............................

 

1. Δεν υπάρχει τηλεσκόπιο "μικροκυμάτων" ή τηλεσκόπιο "υπερύθρων". Το τηλεσκόπιο παραμένει τηλεσκόπιο αλλά η Camera που εγκαταστείται πάνω σε αυτό κάνει την έρευνα και καταγράφει τα κύματα. Και εγώ όταν έγραψα "τηλεσκόπιο υπερύθρων" ενοούσα την Camera.

Σωστός, το θέμα είναι ακριβώς τι περιοχής συχνοτήτων δέκτη προσαρμόζουμε για να πάρουμε τα δεδομένα που θέλουμε.

2. To υπέρυθρο είναι πιο πάνω από τα μικροκύματα και όχι το αντίθετο. Μικροκύματα - Υπέρυθρο - Οπτικό. Είναι δηλαδή πολύ κοντά.

Και οι δύο σωστά τα γράφεται γιατί ο ένας μιλάει για μήκος κύματος & ο άλλος για συχνότητα. όταν αυξάνει το μήκος κύματος μικραίνει η συχνότητα & το αντίστροφο.

3. Να ήξερες πόσα λάθη επιστημονικά έχουν βρεθεί στο Wikipedia. Δεν λέω ότι είναι άσχημο, αλλά όταν ψάχνεις για κάτι, σαν συμβουλή να ψάχνεις σε πιο επιστημονικές ιστοσελίδες.

+1

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί Νότιο πόλο.

Και η απορία μου είναι η εξής, αφού το χιόνι προκαλεί μεγάλη απόσβεση στις μικροκυματικές συχνότητες & εκεί πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο μέσο όρο χιονόπτωσης ποιος είναι άραγε ο σκοπός της εκεί εγκατάστασης του τηλεσκοπίου.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητοί αστρόφιλοι, δεν συνεχίζω να μιλάω. Απλά σας δίνω το link για την Υπέρυθρη Camera στο South Pole Telescope:

 

http://www.phys.unsw.edu.au/~mcba/pubs/burton98a.pdf

 

http://www.universetoday.com/2007/02/27/south-pole-telescope-sees-first-light/?1377

 

"Unlike Hubble, or the major visible light observatories here on Earth, the South Pole Telescope images at the submillimetre spectrum. This is a region in between radio waves and infrared radiation."

 

1. Δεν υπάρχει τηλεσκόπιο "μικροκυμάτων" ή τηλεσκόπιο "υπερύθρων". Το τηλεσκόπιο παραμένει τηλεσκόπιο αλλά η Camera που εγκαταστείται πάνω σε αυτό κάνει την έρευνα και καταγράφει τα κύματα. Και εγώ όταν έγραψα "τηλεσκόπιο υπερύθρων" ενοούσα την Camera.

Υπάρχει και τηλεσκόπιο υπερύθρων και τηλεσκόπιο μικροκυμμάτων και ραδιοτηλεσκόπιο και οπτικό τηλεσκόπιο, ονομασίες αντίστοιχα με τα φάσματα τα οποία ανιχνεύουν και το καθένα έχει διαφορετική ειδική σχεδίαση και υλικά κατασκευής. Ενδεικτικά παραδείγματα: Το spitzer είναι τηλεσκόπιο υπερύθρων (διαστημικό). Το SPT (Τηλεσκόπιο Νότιου Πόλου) είναι μικροκυμμάτων. Το τηλεσκόπιο στο Αρεσίμπο είναι ραδιοτηλεσκόπιο και το τηλεσκόπιο στο όρος Μάουνα Κέα είναι οπτικό τηλεσκόπιο ορατού φωτός.

 

2. To υπέρυθρο είναι πιο πάνω από τα μικροκύματα και όχι το αντίθετο. Μικροκύματα - Υπέρυθρο - Οπτικό. Είναι δηλαδή πολύ κοντά.

Ήδη σε διόρθωσε ο φίλος πιο πάνω. Μίλησα για μήκος κύμματος. Προφανώς δεν κατάλαβες.

 

3. Να ήξερες πόσα λάθη επιστημονικά έχουν βρεθεί στο Wikipedia. Δεν λέω ότι είναι άσχημο, αλλά όταν ψάχνεις για κάτι, σαν συμβουλή να ψάχνεις σε πιο επιστημονικές ιστοσελίδες.

Οι ιστοσελίδες που αναφέρουν για τον Νιμπιρού ή για το "μυστικό" τηλεσκόπιο του Νότιου Πόλου κάθε άλλο παρά επιστημονικές και ακριβόλογες είναι.

Και μιας που το ρίξαμε στις συμβουλές και από μένα μια συμβουλή. Όταν ψάχνεις για κάτι να μάθεις να μεταφράζεις.

Αυτό που παράθεσες.

"Unlike Hubble, or the major visible light observatories here on Earth, the South Pole Telescope images at the submillimetre spectrum. This is a region in between radio waves and infrared radiation

Σημαίνει:

Αντίθετα με το Χαμπλ, η τα μεγάλα ορατού φωτός αστεροσκοπεία εδώ στη Γη, το τηλεσκόπιο του Νότιου Πόλου καταγράφει εικόνες στο υποχιλιοστομετρικό φάσμα. Αυτό είναι μια περιοχή μεταξύ ραδιοκυμμάτων και της υπέρυθρης ακτινοβολίας.

 

Τελείως άλλο πράγμα το υπέρυθρο φάσμα και άλλο το φάσμα υποχιλιοστομετρικής ή μικροκυματικής ακτινοβολίας. Για διαφορετικές έρευνες χρησιμοποιείται το ένα και για διαφορετικές έρευνες το άλλο. Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι ανάμεσα σε τηλεσκόπιο υπερύθρου και ραδιοτηλεσκόπιο. Τα μικροκύμματα ανιχνεύονται στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου. Προφανώς δεν ψάχνουν κοντινό πλανήτη που μπορεί να ανιχνευτεί και στο ορατό φάσμα, αλλά ιδιαίτερα μακρινούς γαλαξίες (σμήνη) που προκαλούν διακυμάνσεις σε αυτή την ακτινοβολία. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχτηκε ο Νότιος Πόλος εξηγήθηκε και πριν. Το υψόμετρο και το σφοδρό κρύο ευνοεί το συγκεκριμένο όργανο. Η χιονόπτωση και η νέφωση δεν το επηρεάζουν ιδιαίτερα όπως παρομοίως δεν επηρεάζουν και το ραδιοτηλεσκόπιο του αρεσιμπο.. Δεν έχουμε να κάνουμε με οπτικο τηλεσκόπιο.

 

Ο Νότιος Πόλoς είναι το ιδανικότερο μέρος στον κόσμο για χιλιοστομετρικού μήκου κύμματος παρατηρήσεις. Το υψόμετρο του πόλου (2,8 χλμ πάνω από την θάλασσα) σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα είναι αραιή, και το ακραίο κρύο κρατά το ποσό της υγρασίας στον αέρα χαμηλό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για παρατηρήσεις στα χιλιοστομετρικά μήκη κύματος, επειδή τα εισερχόμενα σήματα μπορεί να απορροφηθούν από την υγρασία, και επειδή η υγρασία εκπέμπει ακτινοβολία που μπορεί να μπερδευτεί με αστρονομικά σήματα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της τοποθεσίας του νότιου πόλου είναι ότι ο ήλιος δύει στα μέσα του Μάρτη και ακολουθούν 6 μήνες απόλυτης σκοτεινιάς, κατά την διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος οι ατμοσφαιρικές συνθήκες γίνονται ιδιαίτερα σταθερές δίχως να παρουσιάζουν τις διακυμάνσεις που προκαλούνται από τον καθημερινά ανατέλοντα και δύοντα ήλιο.

 

Δεν υπάρχει "Nibiru", τελεία και παύλα.

Συμφωνούμε. Δεν υπάρχει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η χιονόπτωση και η νέφωση δεν το επηρεάζουν ιδιαίτερα όπως παρομοίως δεν επηρεάζουν και το ραδιοτηλεσκόπιο του αρεσιμπο.. Δεν έχουμε να κάνουμε με οπτικο τηλεσκόπιο.

Η χιονόπτωση στα μικροκύματα επιρεάζει τρομερά, η νέφωση όχι & φυσικά το κρύο βοηθά στο χαμηλότερο θόρυβο.

Θυμάμαι την πρώτη κεραία του δορυφορικού Θερμοπυλών που ο προενισχυτής της (στη κεραία) δούλευε μέσα σε υγρό Ήλιο περίπου στους -270 C.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εγω πιστευω πως τον ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ δεν μπορεις να τον παρεις και σοβαρα.

 

Ενα παιδι στην ταξη μου του αρεσει και αυτου νου η Αστρονομια.

Μαι μερα μου λεει πηρα κατι αστρονομικα βιβλια ελα δες τα.

παω τα ξεφιλιζω,διαβαζω και λιγο και βλεπω οτι λεει εντελως αναποδα πραγματα απο αυτα που λενε καποιοι επιστημονες. :!: :!: :!:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και εδώ είναι η ιστοσελίδα από μια άτυπη συνέντευξη ενός νεαρού (τότε) αστροφυσικού, του Κουρτ Μιλερ που ταξίδεψε στην Ανταρκτική (1996) και συμμετείχε στο πρόγραμμα για το κάπως παλιοτερο τηλεσκόπιο μικροκυμάτων ονοματι VIPER που είναι τοποθετημένο επίσης στο νότιο πόλο.

 

Βλέπουμε ότι ο επιστήμονας πάλι εξηγεί οτι η προτίμηση στο νότιο πόλο για αυτά τα ειδικά τηλεσκόπια μικροκυμμάτων-ανίχνευσης κοσμικής ακτινοβολίας, είναι κυρίως εξαιτίας του μεγάλου υψόμετρου, η αραιη και δίχως υγρασία ατμοσφαιρα και το σφοδρό κρύο.

 

They choose Antarctica as the sight for the telescopes for three reasons. First it is easier to go down to the low temperatures you need to detect the differences between the microwaves because it is already so cold. Second, since water soaks up CMBR it is best to detect these differences in Antarctica because the coldness takes all of the moisture out of the atmosphere. Thirdly the south pole is two miles above sea level and avoids having the CMBR going through two miles of the densest atmosphere.

 

Επίσης πάλι η έρευνα του VIPER προσανατολίζετε όχι φυσικά για κάποιον κοντινό πλανήτη αλλά για την κοσμική ακτινοβολία μικροκυματων υποβαθρου και απάντηση σε βασανιστικά κοσμολογικά ερωτήματα, για πληθωριστικά μοντέλα, πρωτοσυμπαν, θεωρίες μεγάλης σύνθλιψης, ανισοτροπίες στην ακτινοβολία υποβαθρου.. κλπ..

 

http://www.phys.cmu.edu/welcome/news/Interactions/1996/Miller_Biography.html

 

και

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Viper_telescope

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης