Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τελικά παιδιά μετά από την αστροπαρατήρηση στον Κιθαιρώνα και κατόπιν συζήτησης και ωρίμου σκέψεως και αφού τελικά έχω κοψομεσιαστεί με τις στηρίξεις dobson σκέφτομαι να αγοράσω λιαν συντόμως μια ισημερινή

go to στήριξη. Σκέφτομαι να πάρω αυτή

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=948

Τη θέλω για να βάλω επάνω το 8'' Skywatcher μου, και να κάνω τα πρώτα δειλά μου βήματα στην αστροφωτογράφιση.

Θα ακούσω με σεβασμό και προσοχή τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας.

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

ισως καποια στιγμη δεν σε καλυψει ως προς το φορτιο τι λες για την EQ6,

στην αστροφωτογραφια ολο και πιο πολυ θα τις βαζης αξεσσουαρ που η EQ5 δεν θα σηκωνη.

Σ.Ε.Α.Α (συλλογος ερασιτεχνικης αστρονομιας αργολιδας)

http://astropanorama-panorama.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
Διαφορα οπως καποιο οδηγιτικο τηλεσκοπιο , μηχανη πανω απο το σωληνα, μηχανη στα αντιβαρα , μηχανη πανω και απο το οδηγητικο :mrgreen: , ακομη και πιθανη αναβαθμιση σωληνα .
Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Το ξέρω παιδιά ότι η EQ6 είναι πολύ καλλύτερη αλλά αυτή τη στιγμή τα οικονομικά μου μάλλον με οδηγούν στην HEQ5. Κι εγώ φοβάμαι μήπως η HEQ5 δεν σηκώνει πολλά πολλά γι' αυτό και ρωτάω μήπως κάνω καμμιά πατάτα και μετά το μετανοιώσω που δεν έδωσα κάτι παραπάνω για την αγορά μιας EQ6. Πάντως ο κατασκευαστής λέει ότι σηκώνει μέχρι 14 κιλά οπότε θεωρητικά πάντα με το σωλήνα που έχω και με μια φωτογραφική δεν θα ξεπεράσω το όριο. Τώρα τι να πω..εσείς γνωρίζετε καλλύτερα. #-o #-o
EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Αλήθεια ρε παιδιά σε τι τιμή αναμένεται να παίξει η EQ6 με Go to ??

Λέτε να πέσει? Αν θυμάμαι καλά είχε γύρω στα 1600 Ε..

Αν είναι μικρή η διαφορά να το παλέψω... :-k

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Draco να σου θυμίσω ότι με την ισημερινή θα εντοπίζεις πιο εύκολα τις κεραίες στον Κιθαιρώνα! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Άγγελος

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Draco να σου θυμίσω ότι με την ισημερινή θα εντοπίζεις πιο εύκολα τις κεραίες στον Κιθαιρώνα! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Άγγελος

Το ξέρω Άγγελε. Γιατί νομίζεις ότι την θέλω? :cheesy:

Έχει κάτι κεραίες στον Υμητό σκέτη τρέλλα... :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα βάρους κατά τη μεταφορά, θα πρότεινα και εγώ EQ6 ώστε να είσαι ήσυχος για το μέλλον :wink: . Η τρέχουσα τιμή από το Πλανητάριο είναι 1100 ευρώ χωρίς GoTo, οπότε μαζί με το Handset controller γύρω στα 1300 (αν ισχύει η αναλογία της HEQ5 748 --> 964). Πάντως μη βιαστείς, να τα πούμε και από κοντά.

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Ηλία τουλάχιστον εσύ περίμενα να μου πεις να πάρω την HEQ5 μιας κι εσύ αυτήν έχεις. Τώρα που μου λες για την EQ6 με βάζεις σε σκέψεις.

:-k Πάντως θέλω κι εγω να τα πούμε απο κοντά για περισσότερες λεπτομέρειες. ΟΚ δεν θα βιαστώ να αποφασίσω.

Θέλω Ισημερινή με Go to ΤΩΡΑ!! :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
.......Θέλω Ισημερινή με Go to ΤΩΡΑ!! :cheesy: :cheesy:

'Ελα ΤΖΟ...ηρέμησε :cheesy: ( από τά λούκι-λούκ)

Κώστα υπομονή :-note, καί οι 2 στηρίξεις είναι καλές, πρώτα θα "ψαχτείς" καλά καί όταν αποφασίσης τί βάρος θά βάλεις, αγοράζης τήν κατάληλη.Πάντως συμβουλές από έμπειρους "μάστορες" που έίχα εγώ είναι, φωρτόνουμε τήν όποια βάση στά 3/4 του βάρους πού λέει ο κατασκευαστής.

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε

Στα είπα και στον Κιθαιρώνα: κατευθείαν EQ6 SkyScan με Go To !!

Γιατί να βιαστείς και μετά από 6-10 μήνες να το μετανοιώσεις? Δεν ξέρεις ακόμα τι εξοπλισμό θα βάλεις αργότερα επάνω για αστροφωτογράφιση! Αν η κάμερα είναι βαριά? Αν χώσεις αντάπτορα που να δείχνει και σε προσοφθάλμιο μαζί με την κάμερα και διαλέξεις για προσοφθάλμιο ένα 2ιντσο που θα είναι βαρύ θα τα σηκώνει άνετα?? Αν τελικά χρειαστείς και οδηγητικό τηλεσκόπιο μαζί με τα προηγούμενα??

Περίμενε 2-3 μήνες, μάζεψε τη διαφορά και σπρώξε το χρήμα μια και καλή σε αυτό που θα έχεις για πολλά χρόνια!!! =;

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Κώστα, εγώ με τη σειρά μου, θα σου πρότεινα την EQ6 Pro, μιας και είναι στβαρότερη, και σηκώνει μέχρι και 25 κιλα - πραγματικό τέρας σε δυνατότητες για το μέγεθός της, ακόμα και 14'' Σέλεστρον βάζεις επάνω, και για την τιμή της φυσικά, 1450 € -. στο πλανητάριο Θεσσαλονίκης. Να σου πω ότι την έχω βάλει στο μάτι για τα καλά και εγώ, καθώς θέλω να της φορέσω επάνω το 12'' Οrion optics dob - το f/4 (το βραχύσωμο) - το οποίο επίσης "λιγουρεύομαι" και σαν setup, θα είναι σίγουρα τουλάχιστον εξαιρετικό.

Αν την αγοράσεις από ΑΚΤΙΣ, μπορείς να ζητήσεις από τον Ηλιόπουλο να σου τεστάρει και το περιοδικό σφάλμα.

Τιμές: Πλανητάριο Θεσσαλονίκης -1450€.

ΑΚΤΙΣ -1500€.

Πάντως, ψάξε και στο Internet να βρείς γενικώς κριτικές και για τις δύο στηρίξεις, πριν ψηθείς στο 100% για κάτι από τα δύο. Δες τι σε βολεύει, και αποφάσισε.

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ την EQ6 pro θα προτείνω. Αυτή έχω και είμαι ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι η διαφορά στην τιμή, σε σχέση με την EQ5 είναι μικρή για την σταθερότητα που προσφέρει, ειδικά αν θέλεις να της βάλεις πάνω κάτι μεγάλο...

Βέβαια, για αστροφωτογράφηση, προσωπικά δεν θα έβαζα ακόμα και στην EQ6 πάνω από 15-17 κιλά.

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις σας. Μάλλον τελικά θα καταλήξω στην EQ6 με Go to όταν μαζέψω το απαιτούμενο ποσό..

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω και κάτι ακόμα :

To Skywatcher το 8'' που ήδη έχω θα είναι εντάξει για αστροφωτογράφηση ή θα χρειαστώ άλλο σωλήνα?

Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

Φιλικά

Κώστας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης