Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Καλημερα σε ολους , θελω οποιος μπορει να μου πει την γνωμη του για μια αγορα που σκεφτομαι να κανω.Για το νευτωνιο Celestron OMNI 150 XLT πιστευω οτι ειναι πολυ καλό για τα λεφτα του φυσικα μιλάω μονο για τον οπτικο σωληνα και οχι για την στηριξει. Εξάλου σκεφτομαι να παρω τηλ το astronomy να ρωτησω μηπως και πουλαει μονο το σωληνα. Πως σας φαινεται ενα εξαρι νευτώνιο και με επιστρώσεις XLTεπισης πιστεύω οτι η καλύτερες επιστρώσεις ειναι της celestron και οχι τηςMEADE. εξάλλου το είχα δει σε ενα πίνακα συγκρισεων ανακλαστικότητας, και η celestron ξεπερναγε αν θυμαμαι καλα κατα 8-10% πιο πολυ.ΑΥΤΑ Για πείτε μου γνώμες....... Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Αφού θέλεις καλά οπτικά γιατί δεν κοιτάζεις κ τα Orion optics? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Αφού θέλεις καλά οπτικά γιατί δεν κοιτάζεις κ τα Orion optics? Σωστος ο Παναγιωτης Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Πολυ καλη η γνώμη σου αλλα πια εταιρια ειναι καλυτερη σε ποιοτητα,ανακλαστικοτητα κτλ ? orion optics η celestron ? εξαλου δεν βρηκα κανενα οριον 6 με καποια επιστρωση και να το λεει...Ξερεις κανενα εσυ ?Εξαλου εχω μια αισθηση οτι το ομνι θα ειναι κορυφαιο σε ποιοτητα.. Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Καταρχας ειναι celestron, οποτε δεν θα στο στειλουν απο αμερικη-ευρωπη.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Φίλε μου, skywatcher, celestron, orion και meade είναι στο ίδιο επίπεδο. Η orion-optics είναι πιο πάνω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Πολυ καλη η γνώμη σου αλλα πια εταιρια ειναι καλυτερη σε ποιοτητα,ανακλαστικοτητα κτλ ? orion optics η celestron ?Η orion optics εξαλου δεν βρηκα κανενα οριον 6 με καποια επιστρωση και να το λεει...Ξερεις κανενα εσυ ?Μήπως μπερδεύεις την "orion optics UK" με την "Orion USA"?http://www.orionoptics.co.uk/Επικοινώνησε με την Aktis για περισσότερα. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Το τηλεσκόπιο είναι πολύ καλό όπως και το ολόιδιο skywatcher! Από ότι διάβασα σε συγκριτικό τέστ μαζί με τα πανάκριβα Astropysics 155 και stoneway: The Omni XLT 150 costs less than 10% of what I paid for the large A-P refractor in 1994, yet it offers about 70% of the visual performance, in a package that weighs less than half as much. I can transport and use this scope without giving much thought to preserving my investment. Today you could pay more for counterweights and tube rings for a 6-inch apochromat than the total cost of the Omni. It is a surprisingly serious stargazing tool for very little money. No observer need be embarrassed to use such a telescope. A diligent observer could occupy himself for years with this scope. It would be fine for a Messier Marathon, and quite feasible for logging the Herschel 400 from a dark site. It was a lot more pleasant to use on the stable, driven SVP mount than on the supplied CG-4, but it’s still useable in its native form. Πηγή: http://homepage.mac.com/joebergeron/omni150.htm Με μια καλύτερη βάση καλό είναι να σκεφτείς κατά τη γνώμη μου και ένα κατοπτρικό νευτώνειο 6" f/8. Εγώ συνειδητά πήρα το 6" f/8 και όχι το f/5. Μικρότερη κεντρική παρεμπόδιση, δείχνει τέλεια ακόμα και με φτηνούς προσοφθάλμιους, πολύ πιο εύκολη η ευθυγράμμισή του. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Μάλλον θα αγορασω το OMNI , ο λόγος ειναι οτι μπορει η οριον οπτικς να εχει καλυτερη ποιοτητα γενικως, αλλα η celestron εχει XLT το οποιο το θεωρω πολυ πιο σημαντικο να εχω 8-10% παραπάνω CONTRAST απο το κανονικο, ειδικα σε ενα 6 τηλεσκοπιο.. Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Φίλε καλώς ήλθες στο forum. Να πάρεις ότι θέλεις, απλά να ξέρεις τι παίρνεις. Στην αγορά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί υπάρχουν κάποιες "κατηγορίες" τηλεσκοπίων: αν αφήσουμε έξω τα τηλεσκόπια της "πεντάρας" που λέει ο Dickinson (με την ευκαιρία, αν δεν έχεις διαβάσει το nightwatch, καλό θα ήταν να του ρίξεις μια ματιά πριν προχωρήσεις σε αγορά) ένα μεγάλο μέρος καταλαμβάνουν τα τηλεσκόπια μαζικής παραγωγής και μαζικής κατανάλωσης. Στη συνέχεια μπορούμε να διακρίνουμε μια μερίδα που περιλαμβάνει όργανα μαζικής παραγωγής αλλά με ποιοτικές προδιαγραφές και τέλος, τα "high end" τηλεσκόπια που το ανθρώπινο μάτι/χέρι, ο ποιοτικός έλεγχος και διόρθωση έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο συνολικό χρόνο του κύκλου παραγωγής.Το τηλεσκόπιο που θέλεις να πάρεις είναι ένα όργανο φτιαγμένο στην Κίνα (χωρίς αυτό να είναι απαξιωτικό) και ανήκει στο εισαγωγικό επίπεδο των τηλεσκοπίων μαζικής παραγωγής. Σε ένα τέτοιο όργανο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η ύπαρξη ή όχι "ανώτερων" επιστρώσεων. 'Εχε υπόψη σου ότι ένα 10% διαφορά στο κοντράστ από UHTC σε XLT δεν φαίνεται με το μάτι ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες παρατήρησης.Το Orion Optics που σου σύστησαν τα παιδιά παραπάνω είναι ένα τηλεσκόπιο κατασκευασμένο στη Μ.Βρετανία από γραμμή παραγωγής, αλλά με όργανα ακριβείας και με πιστοποιητικά οπτικής ποιότητας. Πρόκειται δηλαδή για ένα τηλεσκόπιο σε τελείως διαφορετική κλάση από αυτή του OMNI της Celestron, της Skywatcher κλπ. και βέβαια με πολύ διαφορετική τιμή ...Επίσης οι δήθεν διαφορές της Meade και της Celestron στις οποίες αναφέρθηκες παραπάνω, που δίνουν προβάδισμα στην τελευταία, ανήκουν στο παρελθόν, ήταν και είναι φήμες χωρίς ιδιαίτερη βάση και αφορούσαν *μόνο* τους made in USA σωλήνες SCT , όχι τα κινέζικα νευτώνεια και διοπτρικά. Σήμερα μονάχα οι μεγάλοι σωλήνες της Celestron κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, ενώ τα SCT 6" και 8" κατασκευάζονται στην Κίνα. Η Meade έχει μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής των SCT στο Μεξικό εδώ και χρόνια. Γενικότερα, δεν υπάρχει τηλεσκόπιο χωρίς κάποιες επιστρώσεις στα οπτικά του. Το είδος των επιστρώσεων και οι διαφορές μεταξύ τους απασχολούν περισσότερο το προσωπικό του τμήματος πωλήσεων και διαφήμισης της κάθε εταιρίας. Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς εσύ με αυτό το θέμα και σίγουρα αυτό δεν πρέπει να είναι βασικό κριτήριο επιλογής. Με αυτό ως δεδομένο, η ουσιαστική ερώτηση που θα έπρεπε να κάνεις στον εαυτό σου σε αυτή τη φάση, είναι πόσο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο μπορώ όχι να αγοράσω, αλλά να χρησιμοποιήσω και μάλιστα άνετα. Αν σκοπεύεις να το στήσεις μόνο στην αυλή ή την ταράτσα σου και είσαι ευλογημένος με σκοτεινό ουρανό, δεν υπάρχει λόγος να μην προτιμήσεις κάποιο όργανο μεγαλύτερης διαμέτρου σε σχέση με το 6ιντσο.Έχε επίσης υπόψη σου ότι οι 6" θεωρούνται η μίνιμουμ διάμετρος για βαθύ ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι πολλά αντικείμενα είναι μέσα στις δυνατότητες του τηλεσκοπίου, αλλά σχεδόν όλα - σημαντική εξαίρεση: τα ανοικτά σμήνη - απλά φαίνονται, ασαφή και χωρίς δομή. Ακόμα και στον λαμπρό Μ13, θα μπορείς να ξεχωρίσεις αστέρια μονάχα στην περιφέρεια του σμήνους. Αν οικονομικά μπορείς και αν ο όγκος του δεν είναι πρόβλημα, προσανατολίσου καλύτερα σε ένα σωλήνα 8 ιντσών. Θα σε κρατήσει απασχολημένο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Αν με τις 6" τα αντικείμενα στο βαθύ ουρανό αρχίζουν να φαίνονται, στις 8" αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν.Φιλικά,Ηλίας.
Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Φιλε μου εχω την αισθηση οτι τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες. Σε βρισκω πλήρως ενημερωμενο επι του θεματος και θα την ψαξω μαλλον για w.oρtics αλλα σε 6 για να μπορω να το παιρνω μαζι μου, γιατι δυστυχώς δεν εχω μπαλκονι μονο ενα εξοχικάκι κατω στην βαρκιζα. οποτε θεμα φορητοτητας οπως καταλαβαινεις ειναι σημαντικοτατο!! τωρα απο το θεμα του Nightwatch ειναι απο τα πρωτα βιβλιαρακια που μπηκαν στην συλλογη μου εδω και 1/2 χρονια. Πολυ καλο και το συστηνω ειναι το Sky Monthly Guide σου λεει καθε μηνα τι μπορεις να δεις εως το 2011 το πηρα απο το νομικο προσφατα. το εχει και το αστρονομη. Εν το μεταξι κοιταγα και το 6 διοπτρικο της Skywatcher ΟΤΑ 150/750μονο ο σωληνας εχει 500 ευρω. Και πιστευω οτι αξιζει καλύτερα. Με της ιδιες ιντσες ενος νευτωνιου και κατι παραπανω (λογο οτι καλυπτει φως το δευτερευον στο προτευων,) ενω στο διοπτρικο δεν εχει κατι τετοιο, χωρια οτι για φωτογραφιες θα ειναι αστερι!! ε;;;;;; Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Είναι αστέρι το συγκεκριμένο διοπτρικό, αλλά μετά θες και ισημερινή στήριξη. Πάντως και ένα 8ιντσο dobsonian είναι πλήρως μεταφερόμενο. Έτσι κι αλλιώς θες αμάξι ό, τι και να πάρεις. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Όχι να πάρεις κατοπτρικό το 6" f/5 έχει τόσο χρωματικό σφάλμα που είναι άχρηστο για πλανήτες και στη φωτογράφηση όλα τα άστρα θα έχουν μπλε άλω γύρω. Δεν συζητάμε να κοιτάζεις το Βέγα για παράδειγμα θα είναι όλο το πεδίο μπλέ. Μόνο για χαμηλές μεγεθύνσεις αξίζει σαν τηλεσκόπιο ευρέως πεδίου. Πάρε το κατοπτρικό αβλεπί! Διοπτρικό 6" για να έχει αποδεκτό χρωματικό σφάλμα πρέπει να είναι f/15 δηλαδή 2 και 25 μήκος... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Laskos Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Και σε τι στηρηξη σκεφτεσαι να βαλεις τον σωληνα?Δεν μας ειπες...
Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 μαλλον θα τσιμπησω το ΟΤΑ 150/750 διοπτρικο, και καμια heq5 Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Φίλε Semegalef, το διοπτρικό που σκέφτεσαι να πάρεις είναι πολύ ωραίο όργανο για συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά όχι για πρώτο τηλεσκόπιο. Είναι *εξαιρετικό* για μεγάλα πεδία σε χαμηλές μεγεθύνσεις και για βαθύ ουρανό. Από εκεί και πέρα όμως, δεν κάνει για πλανητική παρατήρηση, παρατήρηση διπλών, μεταβλητών, πλανητικών. Το "δεν κάνει" δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρεις να δεις τον Κρόνο ή τη Σελήνη ή ότι δεν θα μπορέσεις να σπάσεις κάποιους διπλούς, αλλά ότι χρωματικό σφάλμα και κάποιοι άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με τα οπτικά του συγκεκριμένου σωλήνα, υπονομεύουν την απόδοση σε μέτριες-υψηλές μεγεθύνσεις. Με άλλα λόγια, οποιοδήποτε 6ιντσο νευτώνειο - δεν συζητάμε για 8ιντσο - θα έχει καλύτερη απόδοση σε αυτούς τους στόχους. Είμαι κι εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου σωλήνα, κι έχω προτρέψει φίλους να τον πάρουν, οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν, αλλά ως rich field scope και σίγουρα όχι για πρώτο τηλεσκόπιο. Ελπίζω να βοήθησα.Φιλικά,Ηλίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 μαλλον θα τσιμπησω το ΟΤΑ 150/750 διοπτρικο, και καμια heq5 Φιλαράκο, η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί λιγάκι. Ξεκινάς απο ένα τηλεσκόπιο 500 ευρώ και καταλήγεις σε ένα τηλεσκόπιο 1300 ευρώ. Για να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα, πρέπει να έχουμε μία τάξη μεγέθους, ειδάλλως μιλάμε επί ανυπάρκτου μεταλλείου. Εμείς μπορεί να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας αλλα όλα θα καθοριστούν απο το που μπορείς να φτάσεις οικονομικά. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Για δες εδω http://www.orionoptics.co.uk/OMC/omc140gpe.html και αμα σε ενδιαφερει παρε τηλεφωνο στην ΑΚΤΙΣ που ειναι εισαγωγεας. Η τιμη διαμορφωνεται ως εξης: τιμη Orion optics uk + 5% για την ΑΚΤΙΣ. Εγω το περιμενω αυτον τον μηνα Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Semegalef Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2008 Oσο το δυνατον φτηνοτερο, της ταξης μεχρι 500 εως 1500 εβγαλα τα εξης συμπερασματα1 καλο το διοπτρικο 150/750 αλλα σε σχεση με νευτωνιο πολυ πιο ακριβο2 καλα τα οριον οπτικς αλλα σε συγκρισει τιμης με ομνι καμια σχεση3 Τελικα θα παρω το ομνι με μια heq5 και αργοτερα την κανω και go to και ειμαι κομπλε. Ευχαριστω σε ολους παιδια Το σήμα της ΝΑΣΑ το εχω βάλει για να μου θυμιζει τον Θειο μουο οποιος δουλεύει στης Πυρηνικες Κεφαλες της ΝΑΣΑκαι δεν μπορει να γυρισει πλεον στην Ελλαδα διοτι του εχουν κανει καποιο συμβολαιο στο να ειναι μονιμα στην Αμερικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα