THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 καλημερα σας.κλεινω γυρω στους 6 μηνες παρατηρησης με το 8ρακι.το εχω μονιμα στο εξωχικο μου και παω σαββατοκυριακα,τον ιουλιο θα κατσω και 3 βδομαδες.καθε φορα ανακαλυπτω και κατι διαφορετικο στη λειτουργεια του.στην αρχη σνομπαρα την μικρη μεγενθυση αλλα ειναι τοσα πολλα αυτα που μπορεις να δεις και κυριως γαλαξιες αλλα και καποιοα αντικειμενα σα φωτακια που μπορει να δεις και 10 μεσα σε 1 ωρα που φανταζομαι οτι ειναι δορυφοροι αλλα και τον κρονο που μπορει να τον βλεπεις μικροτερο αλλα ειναι πιο φωτινος και το συστημα των δορυφορων του ειναι σα θεμα σε πινακα.επιπλεον μπορεις να δεις τον μ81 και μ82 μαζι που ειναι πραγματικα εντυπωσιακο και συναρπαστικο αλλα το πιο γοητευτικο απ ολα που δε περιμενα σ αυτο το χομπι ειναι η ικανοποιηση που αισθανεσαι οταν μετα απο ωρα και κοπο βρισκεις αυτο που θελεις και πραγματικα τη ψωνιζεις αισθανεσαι ενας μικρος αστρονομακος.(και ασε τους αλλους να τη ψωνιζουν μ ενα μικροφωνο στο καθρεφτη του μπανιου τους...)και τοτε αρχιζεις και σκεφτεσαι απιστευτα πραγματα ενω ταυτοχρονα διαβαζεις και τις πληροφοριες .εντομεταξυ σε μερικους που δειχνω δεν εντυπωσιαζονται καθολου ,τα ακουω και απο πανω, οταν εδειξα σε μια φιλη τυς μ81 και μ82,μου λεει τι ειναι αυτα λες και επεσε χλωρινη σε μαυρο ρουχο...και να της εξηγω αυτη τη στιγμη βλεπεις το μακρινοτερο αντικειμενο που εχεις δει ποτε στη ζωη και αλλα τετοια.τιποτα αυτη το μονο που τη συγκινει ειναι να βλεπει το ....'μακρυτερο' καθε φορα πραγμα στη ζωη της.βεβαια ο καθενας εχει τα ενδιαφεροντα του και στο φιναλε δε με απασχολει να μυησω κανεναν.υπαρχουν και ατομα που ειχαν αποριες να μαθουν καποια πραγματακια σα περιεργια και γνωση γιατι ειναι ετσι απο τη φυση τους δε θελουν να χανουν ευκαιριες που τους δινονται.γενικα παντως ειμαι ευχαριστημενος να ανακαλυπτω μονος μου πραγματα και μετα να τα επαληθευω και να παιρνω πληροφοριες γιατι?γιατι ετσι μου αρεσει.
m 51 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Kαλημέρα φίλε μου, μη σε αποθαρρύνει το γεγονός των ''παροπιδόφθαλμων" τύπων, που δε τους ενδιαφέρει τι υπάρχει πραγματικά εκεί έξω. Μη σου καίγεται καρφί! Συνέχισε ακάθεκτος τις παρατηρήσεις σου, να αποκτήσεις μία πρώτη εμπειρία με τα εύκολα ατικείμενα για αρχή, και αργότερα, αν είναι, αγοράζεις και μια ισημερινή στήριξη, της φοράς επάνω το οχταράκι σου, και είσαι άρχοντας.... Πολύ θετικό, είναι το γεγονός ότι έκανες εσύ την κίνηση να δείξεις σε άλλον αυτά τα θαύματα του ουρανού. Ξέρεις, η απογοήτευση του άλλου, μπορεί να οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι περιμένει να δει έγχρωμη εικόνα από το τηλεσκόπιο, ή να δει σπείρες στο γαλαξία, και λοιπά. Συνήθως όμως, ο άλλος, δε θέλει καν να ασχοληθεί με την Επιστήμη των Επιστημών - την Αστρονομία μας.Στο θέμα μας τώρα: Με μικρές μεγεθύνσεις, μπορείς να δεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αντικείμενα. Θα σου συνιστούσα, όταν παρατηρείς γαλαξίες, για παράδειγμα, να χρησιμοποιείς από 80μεγεθύνσεις, μέχρι και 150, το πολύ.Πάντα να χρησιμοποιείς πλάγα διόπτευση. Στα πλανητικά νεφελώματα, ρίξε πολλές μεγεθύνσεις. 150χ, μέχρι και 300χ, σε περίπτωση που έχεις ιδανικές συνθήκες (διαύγεια, όχι σελήνη, όχι αέρα, ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ). Συνιστώ ανεπιφύλακτα και την αγορά ενός φίλτρου ΟΙΙΙ. Για αυτό τον τομέα της deep sky παρατήρησης,είναι MUST!!! Δουλεύει είσης ΑΡΙΣΤΑ και σε πολλά διάχυτα νεφελώματα. (Τώρα που βγαίνει σχετικά νωρίς κι ο Τοξότης, θα καταλάβεις τι εννοώ, αν δεις με ΟΙΙΙ τα νεφελώματά του).Επίσης, 200χ είναι εξαιρετική μεγέθυνση, για να αναλύσεις πυρήνες σφαιρωτών σμηνών.Ελπίζω να σε βοήθησα ΦιλικάΓιάννης Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 29, 2008 ευχαριστω θερμα αν δεν ειχα και εσας εδω μεσα ................
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα