Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ε, δεν είπε και τίποτα... Αυτό που λένε όλοι, ότι δεν αποκλείεται σε κάαααποιο γαλαξία σε κάααααποιο άστρο σε κάααααποιο πλανήτη να υπάρχει νοήμων πολιτισμός...

Πάντως δεν ήξερα ότι ο Πάπας έχει τον προσωπικό του αστρονόμο!! :)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Μιλάμε για παραδοχή της πιθανότητας ύπαρξης εξωγηίνων απο το Βατικανό. Αυτό ξεπερνάει τις προσπάθειες που έκαναν να βρούν κοινά σημεία με την επιστήμη και ουσιαστικά να αποστασιοποιηθούν πλήρως με τις παλαιές αντιλήψεις και την περίοδο της ιεράς εξέτασης. Τα μέχρι τώρα σημεία που το Βατικανό επισήμως αποδεχόταν ήταν θεωρίες σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος και άλλα πράγματα που έχουν δειχθεί απο επιστήμονες. Με αυτή την δήλωση ουσιαστικά αποδέχεται κάτι που οι επιστήμονες δεν έχουν δείξει και για το οποίο υπάρχει μεγάλη διχογνωμία και παραπληροφόρηση. Η γραμμή που θα περίμενε κανείς δηλαδή θα ήταν αφού η επιστήμη έβρισκε αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγηίνων, τότε το Βατικανό να συμβάδιζε. Τώρα προχωράει και κάνει μία τέτοια παραδοχή τη στιγμή που επισήμως δεν χρειαζόταν.

Αυτό είναι βέβαια καλό, διότι δείχνει ανοιχτά μυαλά εκεί πέρα, αλλά μήπως δείχνει και κάτι άλλο? Μήπως δεν είναι απλά μία δήλωση ενός φιλοσοφημένου ιερέα, αλλά μία προετοιμασία για κάτι? Μην ξεχνάμε ότι ένα απο τα θέματα που προκύπτουν σε περίπτωση ανακοίνωσης ύπαρξης εξωγηίνων είναι το αντίκτυπο που θα έχει αυτό και στον τομέα της θρησκείας. Και το Βατικανό είναι ακριβώς το κέντρο του πολυπληθούς δυτικού Καθολικισμού.

Όπως και να έχει πάντως, η δήλωση αυτή εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Η Δημιουργία είναι μεγάλη και θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλο το σύμπαν γεμάτο με ζωή.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

vag_stephanou

Πάντως δεν ήξερα ότι ο Πάπας έχει τον προσωπικό του αστρονόμο!!

Και εγω νομιζα οτι εχει κανεναν Μπραβο αλλα αστρονομο!!!Αυτα ειναι :-note :-note :-note :-note

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω και εγώ με τη σειρά μου, ότι δε μπορεί, κάπου στο Σύμπαν, είναι πιθανόν να υπάρχουν άλλες μορφές ζωής. Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο.

Εξέλαβα πολύ θετικά το γεγονός ότι ο αστρονομος του Πάπα δε φοράει παροπίδες και βλέπει πιο μακριά. Επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι θέλει κατά κάποιο τρόπο να περάσει το μήνυμα ότι "Θρησκεία και επιστήμη πρέπει να συμβαδίζουνε", πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο στον Α Π Ο Λ Υ Τ Ο βαθμό, μιας και προσωπικά, πιστεύω στο Θεό.

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε
Σίγουρα η δήλωση αυτή δεν γίνεται σε τυχαία χρονική στιγμή(βλέπε Phoenix??) και σίγουρα δεν είναι μια απλή δήλωση που έγινε ''έτσι απλά'' για να σκοτώσει το χρόνο του ο αστρονόμος του Βατικανού η για να αποκτήσει 15 λεπτά διασημότητας.Μιλάμε για ένα κράτος εν κράτη που ελέγχει(ασκεί επιρροή,όπως θέλετε το λέτε) ίσως το 50% και παραπάνω του πλανήτη αυτήν τη στιγμή.Δεν νομίζω ότι θα ήτανε τόσο αφελές ώστε να κάνει μια τέτοια δήλωση όταν πριν από μερικά χρόνια το ίδιο το Βατικανό δεν αποδεχόταν,ούτε καν συζητούσε την ύπαρξη άλλης(νοήμων η μη) ζωής πλην τις δικής μας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει αν είχε κάποιο σκοπό η απλά ήταν τυχαία η συγκεκριμένη δήλωση.Είδωμεν!!!
Δημοσιεύτηκε
Προφανώς και ο Πάπας θα ήταν ενήμερος. Λογικά μπορεί να το είχανε συζητήσει κιόλας. Δεν θα έγραφε έτσι κάποιος απο το Βατικανό κάποια άποψη αυθαίρετα.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Φανταστικός διάλογος ενός φανταστικού ιεράεχη μιάς φανταστικής θρησκείας με έναν φανταστικό αστρονόμο σε έναν φανταστικό τόπο αλλά σε πραγματικό χρόνο

ΙΕΡΑΡΧΗΣ. Ότι υπάρχει, είναι δικό μας ήδη.

Λες όμως να βρούνε και τίποτα άλλο;

Και αν βρούνε σε ποιόν θα ανήκει; Θα το έχει φτιάξει ο δικός μας, ή θα μας προλάβουν οι άλλοι;

Κάτσε να το καπαρώσουμε από τώρα και βλέπουμε.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ. Καλώς, βγάζω ανακοίνωση.

ΚΑΠΑΡΟ δεν γλυτώνουμε με τίποτα :( :( :( :( :(

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Kατά την προσωπική μου άποψη,η γνώμη του αστρονόμου του Πάπα θα έλεγα ότι είναι ''προοδευτική'' με τα δεδομένα της Εκκλησίας.Αυτό δείχνει πως η Εκκλησία δεν μένει αποστασιοποιημένη σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις όπως έκαναν κάποτε και είχαν ως αποτέλεσμα χρησιμοποίηση ακραίων μεθόδων για την αποσιωποίηση τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηλιοκεντρικό μοντέλο του Κοπέρνικου,αλλά αρχίζει να βαδίζει προς το μέρος της επιστήμης συμμετέχοντας και στις ερεύνες της,πράγμα πολύ σημαντικό.

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύεται πως η Εκκλησία (μιλάω για την ορθόδοξη) αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων.Το αντίθετο.Δεν αναφέρεται πουθενά στην αγία γραφή αυτό το θέμα.Το μόνο που λέει είναι πως υπάρχουν 7 επίπεδα δημιουργίας(ακριβώς δεν τα θυμάμαι καλά γι αυτό δεν το συνεχίζω).Κατά συνέπεια δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι εκεί έξω.Μπορεί ναι μπορεί όχι.Που είναι το παράξενο?Ισως να μιλάτε μόνο για τη Καθολική.Οπότε δικαίως κ η απορία.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ωστόσο Παναγιώτη πολλά δεν αναφέρονται ΠΟΥΘΕΝΑ στις γραφές αλλά έχουν επιβληθεί αυθαίρετα και δογματικά επειδή έτσι αποφάσισαν σε διάφορα χρονικά σημεία οι «««κατέχοντες την αλήθεια»»». Νομίζω πως η εκκλησία (εκκλησίες) στέκονταν πάντα αμήχανες και πίσω (χρονικά) από την αλήθεια της επιστήμης, τόσο πολύ που τελικά στην εποχή μας κατάλαβαν το λάθος αυτής της τακτικής και βλέπουν πια ότι η μόνη ωφέλιμη μακροπρόθεσμα στάση είναι να συμβαδίσουν με την ειλικρίνεια της επιστήμης. Άλωστε η αληθινή και αυστηρή επιστήμη ποτέ δεν είπε (και δεν θα πει) ότι δεν υπάρχει Δημιουργός, ούτε το αντίθετο. Απλά θα το «ερευνά» για πάντα με τον δικό της τρόπο...

Δεν ξέρω αν η κίνηση του Βατικανού είναι πονηρή, πάντως ιστορικά είναι έξυπνη.

[Off topic αλλά...]

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Στέφανε έχω δει στο φόρουμ από πολλούς χρήστες να τα ρίχνουν στην καθολική εκκλησία(δικαίως) με συνέπεια να παίρνει η μπάλα κ την ορθόδοξη.

πχ το "ερευνά" που έγραψες.Μου θυμίζει το "πίστευε κ μή ερεύνα".Το είπε ο Αρειος κ είχε βάλει ένα κώμα μετά το μη."Πίστευε κ μη, ερεύνα".Δηλαδή πιστεύεις δεν πιστεύεις να το ερευνήσεις.Αποτέλεσμα είναι να το χρεωθεί η εκκλησία μας χωρίς το κώμα.Κ αυτό είναι για μένα πολύ άδικο απ την στιγμή που λέει "ερευνάτε τας γραφάς".

Την ερώτηση για το αν υπάρχουν εξωγήινοι την είχα κάνει στο γυμνάσιο σ ένα Παπά.Κ μου είπε αυτά που έγραψα πριν.Σκέψου λίγο.Το ρώτησα πριν 20 χρόνια κ πήρα αυτήν την απάντηση.Κ να ξέρεις πως όχι πριν αλλά ούτε κ τώρα ο Πατριάρχης έχει προσωπικό αστρονόμο για να τον συμβουλέψει.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Παντοτε οπως προαναφερθηκε η εκκλησια ηταν πισω σε σχεση με την επιστημονικη προοδο της εποχης.Πιστευω οτι οι μεγαλες επιστημονικες ανακαλυψεις αναζκαζουν τακτικα την εκκλησια να "ενδιδει" και να παραδεχεται θεματα για τα οποια στο παρελθον ουτε που θα ηθελε να ακουσει.Δεν εγινε ξαφνικα ο παπας προοδευτικος,απλως αναγκαστηκε προλαβει ορισμενες εξελιξεις.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

ρε παιδια για μισο λεπτο...για νεο βγηκε ο παπας να μας πει οτι δηθεν μπορει να υπαρχει ζωη καπου αλλου και αυτο το παοδεχεται η εκκλησια???δηλαδη και αμα δν το αποδεχονταν τι θα γινονταν θα αλλαζε κατι???(ή μηπως θα αφοριζαν τους επιστημονες???)

συγγνωμη αλλα οταν η θρησκεια γινεται τροχοπεδη στην αναπτυξη μιας κοινωνιας τοτε παυει να λεγεται θρησκεια και μετατρεπεται σε συντηριτισμο....

κατα την αποψη μου δν εχει λογο η εκκλησια να φερει αποψη(βαρυτητας) για την αστρονομια(τουλαχιστον)δηλαδη αμα ανακαλυφθει καπου αλλου ζωη θα παρουν οι επιστημονες τηλεφωνο τον παπα να του δωσουν αναφορα???η εκκλησια το μονο που θα μπορουσε να κανει αυτην την στιγμη ειναι να εστιασει στον ανθρωπο...αυτο αλλωστε που πρεπει να κανει ειναι να τον βοηθησει και για να το πετυχει αυτο πρεπει να προσαρμοστει στα δεδομενα της εποχης και να επιτελεσει το λειτουργημα της μεσα σε αυτα τα πλαισια...

αυτο που οι παπαδες εχουν αποψη για ολα με εκνευριζει,το λεω ως αρκετα θα ελεγα θρησκευομενος με πολλη πιστη στον θεο αλλα θα πρεπει επιτελους να παψει η εκκλησια να ανακατευεται με θεματα ασχετα με το εργο της...

....jpg.1ce12a880ac67ae10dc988812068d464.jpg

Σύμφωνα με το Βατικανό, δεν αποκλείεται η ύπαρξη νοημόνων όντων εκτός Γης(ευτυχως που μου το πες,αλλιως δν θα το πιστευα!)

Δημοσιεύτηκε
Παντως ξεχασα να πω πως το συγκεκριμενο αρθρο αφηνει να εννοηθει οτι η εκκλησια τα κανει αυτα σε μια προσπαθεια συμφιλιωσης της με την επιστημη.Δεν ξερω αν ισχυει αυτο,αν εχει αυτες τις προθεσεις καλοδεχουμενες.Ισως με 400 χρονια καθυστερηση να καταλαβε η καθολικη εκκλησια ποσο λαθος εκανε που εκαιγε αστρονομους,ισως παλι οχι...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης