Draco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα φθηνό διοπτρικό που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ''επίγειες παρατηρήσεις'' και θαδοθεί ως δώρο στην ανηψιά μου. Τι λέτε για αυτό? http://www.telescopeshop.gr/index.asp?categoryId=1&companyId=2&productSeriesId=62Το έχει δοκιμάσει κανείς για ημερήσια παρατήρηση? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Προτίμησε ένα με βάση σαν την AZ3. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα ένα διοπτρικό για παρατήρηση της φύσης για πολλούς λόγους (δυσχρηστία, αντεστραμένο είδωλο, μεγάλες μεγεθύνσεις κλπ.) Υπάρχουν εξειδικευμένα όργανα, τα γνωστά spotting scopes ή αλλιώς διόπτρες υπαίθρου. Τα χρησιμοποιούν απλοί ή παθιασμένοι παρατηρητές της φύσης, πάνω σε ένα φωτογραφικό τρίποδο. Συνήθως έχουν ένα φακό zoom επάνω τους, αλλά δέχονται και σταθερούς διαφόρων μεγεθύνσεων. Ένα πολύ φθηνό είναι αυτό:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1313H αγορά είναι γεμάτη από τέτοια σε πολύ μεγάλη ποικιλία τιμών και μεγεθών. Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα το χαρεί καλύτερα. Φιλικά, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Draco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δεν θέλω να ξεφύγω πολύ απο τα 100 με 150€. Η βάση του συγκεκριμένου θα ''κουνάει'' υπερβολικά? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Draco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα ένα διοπτρικό για παρατήρηση της φύσης για πολλούς λόγους (δυσχρηστία, αντεστραμένο είδωλο, μεγάλες μεγεθύνσεις κλπ.) Υπάρχουν εξειδικευμένα όργανα, τα γνωστά spotting scopes ή αλλιώς διόπτρες υπαίθρου. Τα χρησιμοποιούν απλοί ή παθιασμένοι παρατηρητές της φύσης, πάνω σε ένα φωτογραφικό τρίποδο. Συνήθως έχουν ένα φακό zoom επάνω τους, αλλά δέχονται και σταθερούς διαφόρων μεγεθύνσεων. Ένα πολύ φθηνό είναι αυτό:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1313H αγορά είναι γεμάτη από τέτοια σε πολύ μεγάλη ποικιλία τιμών και μεγεθών. Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα το χαρεί καλύτερα. Φιλικά, Στέφανος Σε ευχαριστώ πολύ Στέφανε. Προσπαθώ να δω ποιό μου λες αλλά δεν μου φορτώνει η σελίδα για την ώρα.. Γνωρίζω για τα spotting scopes αλλά νομίζω ότι παραείναι ακριβά, τουλάχιστον κάποια που να αξίζουν τον κόπο..Η ανηψια θέλει μεγάλες μεγεθύνσεις αλλά εφόσον παίρνουν και προσοφθάλμιους το πρόβλημα λύνεται. ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Ψάξε στο google για "ΔΙΟΠΤΡΕΣ". Η συγκεκριμένη (Vixen) είναι στην ιστοσελίδα του "Πλανητάριου Θεσσαλονίκης" με 64 ευρώ. Είναι αλήθεια ότι οι πραγματικά καλές διόπτρες έχουν πάνω από 200 ευρώ και φτάνουν τα 700~2000 ευρώ. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα διοπτρικά!Οι μεγάλες μεγεθύνσεις (πάνω από 70Χ) σε επίγειους στόχους θα την απογοητεύσουν πολύ! Η εικόνα γίνεται πολύ σκοτεινή χωρίς καθόλου κοντράστ. Στη ουράνια παρατήρηση αυτά δεν είναι πρόβλημα αφού τα άστρα παραμένουν φωτεινά και σημειακά (δεν χάνουν το κοντράστ τους με τον ουρανό - αντιθέτως μάλιστα αφού ο ουρανός σκοτεινιάζει εντελώς). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα