HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Μέτα από ένα χρόνο ενασχόλησης μου με την αστρονομία και έχοντας ένα Bresser skylux το γνωστό του Lidl ,αποφάσισα να προχωρήσω σε μια νέα αγορά. Πρώτη προτεραιότητα η φορητότητα , όσο αφορά το τηλεσκόπιο και τη στήριξη. Αποφάσισα να πάρω λοιπόν το Celestron C 6 sgt πάνω σε μια EQ5. http://www.galileo.cc/english/descriptif_article.php?ref=CL-11079-XLT Μέτα από προσεκτικό ψάξιμο σε ξένα forums και reviews διάβασα μόνο καλά σχόλια για το σωλήνα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα αξεσουάρ από τα μεγαλύτερα celestron ( focal reducers , 2" eyepieces) κ.α Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι λιγάκι άγνωστο για την ελληνική αγορά και με τα χρήματα που κοστίζει ( περίπου 1000 ευρώ ) θα μπορούσα να επιλέξω σίγουρα κάτι μεγαλύτερο σε διάμετρο. Εντούτοις στο εξωτερικό χρησιμοποιείτε από αρκετούς και ΄για αστροφωτογραφία.Αν γνωρίζεται κάτι για το συγκεκριμένο τηλέ ή έχετε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό ,θα ήθελα τη γνώμη σας. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Εγω παραγγειλα παντος το OMC 140 muksutov με βαση GP2 (orion optics) 1260€ Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Στην αρχη και εγω το celestron κοιτουσα Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=354-919-817-11745To στελνουν κατευθειαν Ελλαδα και ειναι το οχταρι!
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δεν το στέλνουν Ελλάδα, είναι Celestron και δε στέλνουν σε χώρες όπου ήδη υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία.
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Χαχα, το είδατε αυτό; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δεν το στέλνουν Ελλάδα, είναι Celestron και δε στέλνουν σε χώρες όπου ήδη υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία. Το στελνουν...Ειναι open box...
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Όντως, το στέλνουν (νόμιζα πως ήταν καινούριο). Και πάλι, θέλει προσοχή μη σε ρημάξουν τα ελληνικά τελωνεία.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Το link από το galileo το παρέθεσα για να δείτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το link η τιμή του διαμορφώνεται κάτω απ' τα 1000 ευρώ. http://www.apm-telescopes.com/info.php?id=43603 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Μηπως να κοιταγες για την HEQ5 αντι γαι την EQ5 ? Εχεις βρει τετοιο πακετο ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Το link από το galileo το παρέθεσα για να δείτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το link η τιμή του διαμορφώνεται κάτω απ' τα 1000 ευρώ. Προσοχη!Δεν ειναι η goto βαση!Ουτε ηλεκτροκινητηρα δεν εχει πανω!
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Για αρχή δε με ενδιαφέρει η goto βάση , εξαλλου η eq5 έχει πολλά αξεσουαρ για αναβάθμιση.Το παρακάτω σύνολο βγαίνει περιπου στα ίδια λεφτά με το celestron. Ποιο να προτιμήσω; Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Το maksutov . Αλλα θα εχεις λιγα παραπανω εξοδα για να μπορεις να χρησιμοποιεις SCT αξεσουαρ σε αυτο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Εγώ θα αγόραζα το Celestron 6 SE στη θέση σου. Δείχνει να έχει την ίδια βάση με το 8 SE πράγμα που σημαίνει πως θα είναι πολύ πιο σταθερό ως λιγότερο βαρύ, έχει μοτέρ και goto και με μια ισημερινή σφήνα το κάνεις και ισημερινό. Ούτε αντίβαρα ούτε τίποτα, πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στο στήσιμο και ξεστήσιμο και πολύ πιο φορητό.Η γνώμη μου είναι αυτή Celestron 6 SE και ισημερινή σφήνα. ΥΓ Ξέχασα να πω to μεγάλο συν πως είναι και πορτοκαλί όπως όλα τα παλιά καλά Celestron schmidt cassegrains Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα