Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μέτα από ένα χρόνο ενασχόλησης μου με την αστρονομία και έχοντας ένα Bresser skylux το γνωστό του Lidl ,αποφάσισα να προχωρήσω σε μια νέα αγορά. Πρώτη προτεραιότητα η φορητότητα , όσο αφορά το τηλεσκόπιο και τη στήριξη. Αποφάσισα να πάρω λοιπόν το Celestron C 6 sgt πάνω σε μια EQ5.

http://www.galileo.cc/english/descriptif_article.php?ref=CL-11079-XLT

Μέτα από προσεκτικό ψάξιμο σε ξένα forums και reviews διάβασα μόνο καλά σχόλια για το σωλήνα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα αξεσουάρ από τα μεγαλύτερα celestron ( focal reducers , 2" eyepieces) κ.α

Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο είναι λιγάκι άγνωστο για την ελληνική αγορά

και με τα χρήματα που κοστίζει ( περίπου 1000 ευρώ ) θα μπορούσα να επιλέξω σίγουρα κάτι μεγαλύτερο σε διάμετρο. Εντούτοις στο εξωτερικό χρησιμοποιείτε από αρκετούς και ΄για αστροφωτογραφία.

Αν γνωρίζεται κάτι για το συγκεκριμένο τηλέ ή έχετε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό ,θα ήθελα τη γνώμη σας.

11078-XLT.thumb.gif.75767628a080db762f207bcdb33ae386.gif

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε
Δεν το στέλνουν Ελλάδα, είναι Celestron και δε στέλνουν σε χώρες όπου ήδη υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία.

Το στελνουν...

Ειναι open box...

Δημοσιεύτηκε
Το link από το galileo το παρέθεσα για να δείτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το link η τιμή του διαμορφώνεται κάτω απ' τα 1000 ευρώ.

Προσοχη!

Δεν ειναι η goto βαση!

Ουτε ηλεκτροκινητηρα δεν εχει πανω!

Δημοσιεύτηκε

Για αρχή δε με ενδιαφέρει η goto βάση , εξαλλου η eq5 έχει πολλά αξεσουαρ για αναβάθμιση.

Το παρακάτω σύνολο βγαίνει περιπου στα ίδια λεφτά με το celestron. Ποιο να προτιμήσω;

508.jpg.74a345ebc5efad07ef0d5ba7491d5e54.jpg

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα αγόραζα το Celestron 6 SE στη θέση σου. Δείχνει να έχει την ίδια βάση με το 8 SE πράγμα που σημαίνει πως θα είναι πολύ πιο σταθερό ως λιγότερο βαρύ, έχει μοτέρ και goto και με μια ισημερινή σφήνα το κάνεις και ισημερινό. Ούτε αντίβαρα ούτε τίποτα, πολύ πιο γρήγορο και εύκολο στο στήσιμο και ξεστήσιμο και πολύ πιο φορητό.

Η γνώμη μου είναι αυτή Celestron 6 SE και ισημερινή σφήνα.

ΥΓ Ξέχασα να πω to μεγάλο συν πως είναι και πορτοκαλί όπως όλα τα παλιά καλά Celestron schmidt cassegrains :cheesy:

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης