Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Γειά σας Παιδιά...Είμαι νέος στο Φόρουμ, αλλα οχι στην Αστρονομία.Σκέφτομαι να αλλάξω το τηλεσκόπιό μου, να "σκιρτήσω" και να πάρω το παραπάνω ρομποτικό. Ακούω γνώμες... Αυτό Θέλω!!!! The Truth Is Out There...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Φίλε Κώστα κατ αρχήν καλωσόρισες,Το τηλεσκόπιο το έχω δεί σε δράση και θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπέστατο εργαλείο, ακόμα και σε σύγκριση με το μεγαλύτερο αδερφάκι του το 9,25 SC. Είναι SC, είναι XLT, μία χαρά. Υπάρχουν βέβαια κάποιες σκέψεις που ίσως να πρέπει να κάνεις:1) Πας από τις 6 ίντσες στις 8. Ίσως η διαφορά να μην σου φανεί μεγάλη σε πρώτη φάση οπτικά. Θα δεις όμως διαφορά στην ποιότητα του ειδώλου καθώς και στις μεγεθύνσεις που θα πάρεις (τα SC είναι ασυναγώνιστα).2) Η Alt-Az στήριξη, ή οποία διαφέρει σε λογική από την EQ που έχεις τώρα. Πιό εύκολη στο στήσιμο και την ευθυγράμμιση, αλλά για φωτογραφία βράστα.Και επειδή κάνει και ένα σκασμό λεφτά.......Φιλικά Δημήτρης Δημήτρης
Draco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Καλώς ήρθες. Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό. Skywatcher 200/1000 HEQ5 SkyScan PROΚαι λιγότερα χρήματα 1330€ και καλύτερη κατά την γνώμη μου υλοποίηση απο αυτό που θέλεις να αγοράσεις.Εαν θέλεις να δώσεις περισσότερα στην θέση της HEQ5 πάρε μια EQ6.Ότι πάντως και αν αγοράσεις καλορίζικο. ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Μπορεις να μας πεις για ποιο λογο το θες ; Για παρατηρηση, φωτογραφηση ή και τα 2 και ποιοι θα ειναι οι στοχοι σου σε καθε περιπτωση ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Κατ' αρχήν είμαι ενθουσιασμένος με το φόρουμ! Εξαιρετική Προσπάθεια! Θέλω αυτό το όργανο κυρίως για παρατήρηση, αλλα και για φωτογράφηση σε πρώτη φάση του ηλιακού συστήματος, αλλα αργότερα του βαθέως ουρανού!Θέλω να είναι ελαφρύτερο και φορητότερο απο αυτό που έχω τώρα γι να το βάζω εύκολα στο αυτοκίνητο και να βγαίνω έξω...Η ΑΛΤ-ΑΖ στήριξη δεν είναι κατάληλη για φωτογράφηση?Απ΄ ότι ξέρω έχει τη δηνατότητα οδήγησης.Επιπλ'εον ένα 8ιντσο έχει καλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα για τον βαθύ ουρανό, αλλα έχει και ένα ικανοποιητικό 480Χ οφέλιμη μεγέθυνση για το Ηλιακό σύστημα...Συμβουλέψτε με... Ευχαριστώ! The Truth Is Out There...
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Κατ' αρχήν είμαι ενθουσιασμένος με το φόρουμ! Εξαιρετική Προσπάθεια! Θέλω αυτό το όργανο κυρίως για παρατήρηση, αλλα και για φωτογράφηση σε πρώτη φάση του ηλιακού συστήματος, αλλα αργότερα του βαθέως ουρανού!Θέλω να είναι ελαφρύτερο και φορητότερο απο αυτό που έχω τώρα γι να το βάζω εύκολα στο αυτοκίνητο και να βγαίνω έξω...Η ΑΛΤ-ΑΖ στήριξη δεν είναι κατάληλη για φωτογράφηση?Απ΄ ότι ξέρω έχει τη δηνατότητα οδήγησης.Επιπλ'εον ένα 8ιντσο έχει καλύτερη φωτοσυλλεκτική ικανότητα για τον βαθύ ουρανό, αλλα έχει και ένα ικανοποιητικό 480Χ οφέλιμη μεγέθυνση για το Ηλιακό σύστημα...Συμβουλέψτε με... Ευχαριστώ! The Truth Is Out There...
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Αν ενδιαφεροσουν μονο για παρατηρηση θα σου προτεινα Νευτωνιο . Η ατμοσφαιρα επιτρεπει το πολυ 200-300Χ μεγεθυνση , συνηθως .Το 480 νονο για φωτογραφηση , οπου μπορεις να εχεις και μεγαλυτερη . Η αλταζιμουθιακη δεν ειανι τοσο ανετη στηη φωτογραφιση .Δε παρακολουθει ενετελως ομαλα τον στοχο σε μεγαλες εκθεσεις .Θα σου προτεινα μια Γερμανικη στηριξη .Πρεπει να σκευτεις τη πιθανη αγορα μεγαλυτερου τηλεκσοπιου αργοτερα , ωτσε να το αντεχει ανετα η στηριξη που ισως να παρεις τωρα .Αν θες να εχει gotο εξαρταται απο εσενα . Για φωτογραφηση Ηλιακου συτστηματος η χρηση webcam ειναι ισως και η καλυτερη λυση για τις ατμοσφαιρικες συνθηκες της Ελλαδας . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Έχω Webcam την NexImage της Celestron.Αυτό που σκευτόμουν εγώ, είναι να πουλήσω το Νευτόνιο περίπου 350 ευρώ, και να πάρω το Celestron. Δέν έχω τη δυνατότητα να πάρω τώρα ακριβή στήριξη πχ ΗEQ5 και αργότερα μεγαλύτερο σωλήνα με συνολικό κόστος γύρω στα 1300ευρώ.Έτσι υπολογίζω να φέρω απο Aμερική το Celestron με κόστος 1400$ +μεταφορικά κ πιθανές φορολογήσεις (περίπου 1000 ευρώ) και να το κρατήσω για όσο με ωγάλει. Επίσης μπορώ να προσαρτήσω DSLR( μελοντικά βέβαια) στο Celestron? The Truth Is Out There...
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Λοιπόν, καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα: 1) Ξέχνα οποιαδήποτε σοβαρή deep sky φωτογράφηση με το τηλεσκόπιο που θέλεις. Πρέπει να έχεις ισημερινή στήριξη αλλιώς έχεις περιστροφή πεδίου. Πλανητική μπορείς να κάνεις.2) Ξέχνα επίσης τις 480 μεγεθύνσεις. Και το νευτώνειο και το καταδιοπτρικό στις 8 ίντσες την ίδια μεγέθυνση κάνουν, πρακτικά πάνω από 300x δεν θα πας σχεδόν ποτέ.3) Το σετάκι Heq5-6 με νευτώνειο είναι πολύ βαρύ. Οι στηρίξεις αυτές είναι πολύ στιβαρές αλλά και βαριές, το καλό τους όμως είναι ότι μπορούν να κάνουν φωτογράφηση αλλά και ότι μπορείς να ανεβάσεις και άλλο σωλήνα πάνω.4) Το τηλεσκόπιο που θέλεις το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ φορητό και ελαφρύ σε σχέση με heq5-6 και νευτώνειο. Οπότε ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ναι μπορει να προσαρτησεις DSLR .Γιατι δε κοιτας και καποιο maksutov απο τη σειρα Pro της Skywatcher ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Με ενδιαφέρει ΠΑΡΑ πολύ η φορητότητα, γιατί στο μπαλκόνι μου έχει απαγορευτικά πολύ φώς.Ακόμη και να πάρω βαριά στήρηξη, (η HEQ5 ζυγίζει γύρω στα 25 κιλά με αντίβαρα και χωρίς σωλήνα αν θυμάμαι καλά) 1)δε θα χρησιμοποιηθεί στο έπακρο στο μπαλκόνι2)δε θα μπορέσω να τη βγάλω εύκολα έξω οπότε θα πάει τσαμπα... Τι σημαίνει περιστροφή πεδίου?Δλδ με ΑΛΤ-ΑΖ μπορεί να γίνει παρατήρηση, αλλα όχι φωτογράφιση βαθέως ουρανού? The Truth Is Out There...
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Με Alt-az σημαδεύεις τον στόχο, τον φωτογραφίζεις αλλά το πεδίο θα γυρνάει γύρω από τον ουράνιο πόλο ενώ εσύ τον ακολουθείς αλταζιμουθιακά. Το πεδίο δηλαδή στην αρχή της φωτογραφίας και στο τέλος θα είναι ελαφρώς διαφορετικό. Όλα τα αστέρια θα περιστρέφονται γύρω από το κέντρο της φωτογραφίας. Σκέψου λιγάκι αυτό που σου λέω και θα καταλάβεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτό είναι να προσθέσεις μια ισημερινή σφήνα, ψάξε λιγάκι για τιμές κτλ, δεν έχω ασχοληθεί. Πάντως αν θες μόνο παρατήρηση, επιμένω πως η dob βάση είναι ό, τι καλύτερο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ναι Planetman τώρα κατάλαβα τί εννοείς. Έχεις απόλυτο δίκιο!Η λύση μπορεί να είναι όντως ισημερινή σφήνα και νομίζω το Celestron δέχεται.Επομένως αυτό λύθηκε και δεδομένης της φορητότητας η Dob στήρηξη δεν είναι καλή λύση.Οπτικά το τηλεσκόπιο που θέλω ενδείκνυται? και σε ποιούς τομείς? The Truth Is Out There...
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Οπτικά αυτό που θα σου πω είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσεις τα μεγάλα πεδία. Εκτός κι αν βάλεις κανέναν focal reducer. f/10 δεν είναι; Δηλαδή 2 μέτρα εστιακή. Από ποιότητα οπτικών είναι στα ίδια επίπεδα με skywatcher, orion, GSO κτλ. Μια χαρά είναι απλά μην έχεις την εντύπωση πως είναι ανώτερη από αυτές τις κινέζικες. Και να έχεις υπ' όψιν σου ότι τα καταδιοπτρικά σε σχέση με τα νευτώνεια θέλουν περισσότερα μπιχλιμπίδια τα οποία αποδεικνύονται μερικές φορές αδειατσοπεβόρα (διαγώνιος, focal reducer κτλ.) ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ναί f/10 έχει εστιακό λόγο,οπώτε όντως δε θα έχει μεγάλο οπτικό πεδίο. Δεν είναι γρήγορο.Focal Reducer έχω, οπώτε και απο αυτό είμαι καλυμένος. The Truth Is Out There...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Το μονόμπρατσο πηρούνι σε συνδυασμό με την ισημερινή στήριξη που θα πρέπει να έχεις για φωτογράφηση είναι ασταθής συνδυασμός. Προσανατολίσου σε κάποιο μοντέλο με κανονικό πηρούνι ή αν θές ντε και καλά μονόμπρατσο τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς τις 6" δείχνει να έχει την ίδια βάση με το 8" και ως ελαφρύτερο θα είναι και σταθερότερο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Σωστό κ Αυτό...Και ανάμεσα σε 6 κ 8 ιντσες???Μεγάλη διαφορά 1. Σε φωτεινότητα deep sky2. σε ηλιακό σύστημα (μεγέθυνση ) The Truth Is Out There...
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Θα το ξαναπω, δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα φορητοτητας για 25-30 κιλα.... σιγα το πραγμα.... ειδικα αν ειμαστε και 20 χρονων. Εγω εχω φτασει σε ενα συνολο 50+ κιλα περιπου (και θα το αυξησω σε λιγο καιρο) και μπορω να πηγαινω στο βουνο καθε μερα για παρατηρηση αν προλαβω απο θεμα χρονου. Η δικια μου προταση eq6 για βαση αν εχεις βλεψεις στην φωτογραφηση. Για σωληνα αν θες να παρεις κατι και να ξεμπερδεψεις πρεπει πρωτα να σκεφτεις για τι χρηση ακριβως τον θες. -Λιγο απ'ολα ?? -Παρατηρηση?? -Φωτογραφηση?? (wide field ή οχι??)
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Επιμένω στη φορητότητα, επειδή απαγορεύεται να σηκώνω πολλά κιλά λόγω δισκοκοίλης ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση... Το θέλω για απαιτιτική παρατήρηση και όσο καλύτερη δυνατότητα αστροφωτογραφίας μπορώ να έχω... The Truth Is Out There...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η αστροφωτογραφία καλύτερα η σταθερότητα της βάσης παρά οι δύο ίντσες παραπάνω. Ο Michael Covington στο Astrophotography for the amateur πρώτη έκδοση γράφει πως προτίμησε το Celestron 5 από το 8 λόγω σταθερότητας. Τότε και τα δύο είχαν κανονικό πηρούνι. Μετά πήρε Meade 8". Προτιμότερο 8" με κανονικό πηρούνι. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το βάρος αλλά και το λύσιμο δέσιμο της γερμανικής ισημερινής. Εγώ σε SC έχω δηλώσει πως προτιμώ 100 φορές το πηρούνι αν είναι το τηλεσκόπιο να μεταφέρεται. Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η οπτική παρατήρηση και περιορισμένη αστροφωτογράφηση το 8" με μονόμπρατσο πηρούνι είναι καλή επιλογή (είναι και πορτοκαλί κατ' εμέ σοβαρό κριτήριο )Ένα καλό του μονόμπρατσου πηρουνιού είναι πως ο σωλήνας αφαιρείται και βάζεις και άλλα μικρά τηλεσκόπια επάνω ή και με σφήνα βάζεις μόνο μηχανές με φακούς για φωτογράφηση ευρέως πεδίου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Αντε να πω και γω δυο - τρια πραγματακια... Ειχα το Dobsonian της Skywatcher και ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος. Ηταν αυτο με τις 8 ιντσες. Ακομα και τωρα που αγορασα το Meade LX200 8" αναγνωριζω ποσο ομορφο και ευκρινες ηταν το πεδιο του Dobsonian. Αν δεν ειχα πραγματικο προβλημα χωρου, δεν θα το εδινα. Ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του. Και σε μια ησημερινη στηριξη κανει τα παντα. Πραγματικα τα παντα! Αν τωρα εχεις προβλημα χωρου, και γενικα βαρους, ενα τηλεσκοπιο τετοιο σε φουρκετα (fork type mount) ειναι σιγουρα πιο μικρο σε μεγεθος (σωληνα) και πιθανως και το βαρος του. Το δικο μου πλεον παρολο που ειναι πολυ compact ο σωληνας, η βαση να ξερεις ζυγιζει. Δεν ξερω για το NEXSTAR αλλα το lx200 8" ζυγιζει αρκετα. Το πολυ καλο με τα fork type οπως ειπε καποιος ειναι πανευκολο στο στησιμο. Πραγματικο παιχνιδακι. Ανοιγεις τον τριποδα, βαζεις επανω το τηλεσκοπιο ευθυγραμμιζεις σε δευτερολεπτα, και αυτο ηταν! Εισαι ετοιμος για μια νυχτα γεματη παρακολουθηση. Για πολλους που δεν εχουν πολυ χρονο (υποχρεωσεις κτλ) ειναι πολυ καλο αυτο. Αν θελεις τωρα να κανεις την κλασσικη παρατηρηση με χαρτες μπορεις να το κανεις και αυτο. Εγω το ειχα εξω και η γυναικα μου μου λεει για δειξε μου τι ειναι αυτο εκει στο βαθος (επιγεια). Σε δευτερολεπτα ημουν εκει, χωρις μοτερ, χωρις τιποτα. Το εστρεψα εκει και απλα γλυκα εσφιξα το declination. Και ημουν εκει με εναν απιστευτα απλο και ευχαριστω τροπο. Για φωτογραφηση οπως ειπαν και οι αλλοι, για πλανητικη , μια Webcam(Philips) με κοστος ~100-140 ευρω, εχει απιστευτα αποτελεσματα. Για βαθυ ουρανο τα τηλεσκοπια κανουν αρκετα καλη δουλεια στην φωτογραφηση αλλα με καλη CCD, και καλη προετοιμασια (¨η DSLR). Για μικρης εκθεσης αντικειμενα DSO θα τα παει πολυ καλα μιας και η περιστροφη δεν γινεται αντιληπτη. Αν τωρα χρειαστει μεγαλυτερη εκθεση (πχ 1 ωρα) τοττε ισως να θελεις μια wedge. Αυτη μετατρεπει την αλταζιμουθιακη σε ισημερινη στηριξη και μαλιστα πολυ καλα. Μετα βαζεις οτι θελεις. Πολυ μεγαλο ρολο παιζει στην αστροφωτογραφια (χωρις να ειμαι ειδικος ετσι) η προετοιμασια, τα καλά εργαλεια, η επεξεργασια παρα πολυ. Εγω πιστευω οτι ο καθενας μπορει να εχει το δικο του standard στο θεμα της ποιοτητας. Αλλος μπορει να ικανοποιειται με λιγοτερα και αλλος οχι. Ειναι δηλ. πιστευω τελειως υποκειμενικο το ζητημα. Παντως για να ολοκληρωσω, τα fork type mounted τηλεσκοπια εχουν πολλα πολλα καθημερινα οφελη και μονο. Τα αρνητικα νομιζω ειναι ελαχιστα. Ελπιζω μονο να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα περισσοτερο! ΥΓ: Σε παραπεμπω σε ενα λινκ καποιου που φωτογραφιζει χωρις wedge παρακαλω! - και εχει απιστευτα ομορφες φωτογραφιες. Για του λογου το αληθες διαβασε και τον εξοπλισμο του. Εχω μιλησει μαζι με εμαιλ πολλες φορες οταν εψαχνα πριν για το τηλεσκοπιο. http://www.astrotx.com/Deep%20Space%20Images.htm Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Με αυτά που διαβάζω εδώ, αλλα και στο τοπικ για αγορές απο εξωτερικό, μάλλον πάει για το 6SE της Celestron και βλέψεις για φωτογράφηση του ηλιακού συστήματος και εκπτώσεις στα DSO τόσο σε παρατήρηση όσο και σε φωτογράφηση Thans για όλα πάντως...Άν έχει κανείς καμία επιπλέον συμβουλή μή διστάσει... The Truth Is Out There...
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Με αυτά που διαβάζω εδώ, αλλα και στο τοπικ για αγορές απο εξωτερικό, μάλλον πάει για το 6SE της Celestron και βλέψεις για φωτογράφηση του ηλιακού συστήματος και εκπτώσεις στα DSO τόσο σε παρατήρηση όσο και σε φωτογράφηση Mπαααα.... Αν το γυρνας τελικα και εχεις βλεψεις μονο για φωτο πλανητων και αφου υπαρχει φιλος να σου στειλει τηλεσκοπιο απο αμερικη, τοτε το 8se ειναι ιδανικο. Ειχα 5ιντσο τηλε και η διαφορα που δινουν οι 8 ιντσες ειναι δραματικη. Και απο 6 σε 8 ιντσες θα ειναι εξισου μεγαλη η διαφορα. 5x5=25, 6x6=36, 8x8=64. Δυο φορες μεγαλυτερο το οχταρι απο το εξαρι. Οποτε το 8se ειναι εξαιρετικη επιλογη και σουπερ φορητο και δεν παιδευεσαι με ισημερινη και 8αρι και μια χαρα τα κομπιουτερ της celestron και να στο στειλει φιλος απο αμερικη, πιστευω οτι ειναι φοβερος συνδιασμος. Ριξε μια ματια εδω, που εφερα μεταχειρισμενο 8i απο αμερικη:http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6345&postdays=0&postorder=asc&start=0 Επισης αν θες ντε και καλα το 8αρι σε ισημερινη απο optcorp εχουν ενα open box που μπορουν να στο στειλουν Ελλαδα:http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=354-919-817-11745 Παντως εγω ψηφιζω 8se δαγκωτο, εφοσον το αγορασεις απο αμερικη.
Blaze Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Εγώ σκεύτομαι τα παράπλευρα έξοδα. Εσύ με τί έξοδα το εκτελώνισες. Πόσο βγήκε τελική τιμή?Τηλεσκόπιο Μεταφορικά ΦόροιΡιξε μια ματια εδω, που εφερα μεταχειρισμενο 8i απο αμερικη: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6345&postdays=0&postorder=asc&start=0 The Truth Is Out There...
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Απλα celestron καινουργια δεν θα σου στειλει κανενα καταστημα απο Αμερικη. Οποτε πρεπει να το αγορασει πρωτα και να στο στειλει φιλος.Οταν στελνεις κατι απο αμερικη, δηλωνεις την αξια του και το ασφαλιζεις.Οποτε εφοσον ειναι φιλος, μπορει να το δηλωσει σαν μεταχειρισμενο και να το ασφαλισει ας πουμε για 500$ τον σωληνα και 200$ το τριποδο, ή και λιγοτερο.Ετσι στο τελωνειο θα πληρωσεις λιγοτερα.Να σου πω, τα εξοδα του εκτελωνισμου ειναι πολυ λιγοτερα απο τα εξοδα της αποστολης.Επισης στο τελωνειο φορολογουν την δηλωμενη-ασφαλισμενη αξια και τα μεταφορικα μαζι (κουφο). Αλλα και παλι τα λεφτα που γλυτωνεις σε σχεση με αγορα απο Ελλαδα ειναι πολλα.Εχει και: Celestron NexStar 8SE between June 1st and July 31st, 2008 and qualify for a $200 mail-in rebate! Εκπτωσεις στην αμερικη αυτον τον καιρο!!!Ισχυουν οσα γραφονται στο topic για αγορες απο εξωτερικο και με ενα προχειρο υπολογισμο: 1200+300 μεταφορικα=1500$=975ευρωx1.20=1170 χονδρικα συνολικη τιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα