Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πω πω ψυχολογικός πόλεμος που γίνεται!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KOSTAKIS, γιατί λες πως τo WO θέλει έξτρα δαχτυλίδια και μπάρα; Από κάτω δεν έχει κάτι που περισσεύει που μοιάζει με μικρό dovetail, εκεί δεν στηρίζεται πάνω στην ισημερινή; Κάνω λάθος;

Για το Orion eon 80ed τι λέτε; Είναι μία από τις εταιρίες που δεν στέλνουν εξωτερικό; Σε σύγκριση με το αντίστοιχο William optics;

Δημοσιεύτηκε

Μάνο είναι ίδιο με το SkyWatcher Onyx, σχεδόν ίδιο με το ED80 Pro. Έχει μικρότερο f άρα θεωρητικά πιο γρήγορο δεν ξέρω όμως τι γίνεται από ποιότητα ειδώλου.

Επειδή έχω βρεθεί στη θέση για μήνες και κουβέντες τεράστιες σε όγκο τόσο εντός forum όσο και εκτός (ρώτα τον Ηλία, τον είχα πρήξει) κατέληξα ότι η καλύτερη αγορά (οικονομική, ποιοτική, αποτελεσματική και με καλή μεταπώληση, η οποία δεν θα γίνει ποτέ) είναι το SW ED80 Pro.

Πάρτο να μην κουράζεσαι τσάμπα.... (pm me για λεπτομέρειες)

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

:roll: Δεν ξερω αν ειμαι off topic αλλα με τοσα που εχετε πει για το ED80 με εχετε ψησει να το παρω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Παντα ηθελα ενα μικρο τηλεσκοπιο για... μεγαλα πεδια και αστροφωτογραφιση + οτι δεν θα μου πεφτει και η μεση 8-[

ΥΣ

Ορε Μανωλιο!!!! Η γυναικα μου θα με σκοτωσει!!! Κανονισε να παρω την κουμπουρα μου και να'ρθω κατω στην Κρητη!!! :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
KOSTAKIS, γιατί λες πως τo WO θέλει έξτρα δαχτυλίδια και μπάρα; Από κάτω δεν έχει κάτι που περισσεύει που μοιάζει με μικρό dovetail, εκεί δεν στηρίζεται πάνω στην ισημερινή; Κάνω λάθος;
Μιλάς για το L bracket. Αν είναι σαν το δικό μου ΔΕΝ είναι μικρό dovetail αλλά είναι πλατύ και προορίζεται για κεφαλή φωτογραφικού τρίποδα. Μπορείς να το βιδώσεις (με μια βίδα) σε dovetail, ή μπορείς να το αφαιρέσεις και να βάλεις δακτυλίδια και dovetail (δεν έρχονται μαζί με την ΟΤΑ αλλά μπορείς να αγοράσεις φτηνα από άλλη μάρκα - τα WO δακτυλίδια, παρά ότι είναι πανέμορφα, δεν είναι και από τα ποιο φτηνά). Αν και είχα ακούσει ότι τα πρόσφατα L bracket της WO είναι τροποποιημένα σε σχήμα dovetail και μπαίνουν κατευθείαν σε Vixen-like κεφαλές (μπορεί να επιβεβαιώσει ο Γιώργος αν διαβάζει το thread ; )

Πάντως Μανο, είμουν στην ίδια θέση πριν από λίγο καιρό. Τι από την μία το ED80 που είναι πολύ δελεαστικό, τι τα 66ρια που είναι κουκλιά, δες όμως τον εξοπλισμό μου για το που κατέληξα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης