matrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Κατ' αρχην τηλεσκοπιο δεν εχω (θελω να παρω καποιο αλλα δεν γνωριζω πολλα πραγματα). Τελευταια όμως εχω κατεβασει το Stellarium, και ειμαι συνεχεια στο μπαλκονι κυταζοντας μια το PC και μια τον ουρανο. Μου φαινεται οτι μολις τωρα αναγνώρισα τον Vega και τον Altair με γυμνο ματι, και τωρα παω να ψαξω και αλλα αστερακια. Ειμαι καλα γιατρε μου? ___________________________________________________________
m 51 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Φίλε, μια χαρά είσαι. Διάγνωση: Πάσχεις από ένα πορωτικό αστροσύνδρομο, άρα, χαίρεις άκρας υγείας.... Άντε, σιγά σιγά, να αναγνωρίσεις κι άλλους αστέρες, και με ένα τηλεσκόπιο, να πέσεις και εσύ στα βαθειά Φιλικά Γιάννης Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Μια χαρά είσαι..απλά κόλλησες το μικρόβιο Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου μόλις είχα αναγνωρίσει τον πρώτο μου Αστερισμό!Ούτε όταν μέσα από τηλεσκόπιο βρήκα τον 1ο μου γαλαξία.Πόσο μάλλον όταν είδα πρώτη φορά τον Κρόνο και τον Δία...μαγικές στιγμές Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
matrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Μια και ειπες Δια, νομίζω οτι κατι ειδα και απο αυτον, δλδ μαλλον το λαμπρο συγκροτημα 3-4 αστεριών, που συμπιπτει με τον Δια. Για να συναρμολογησω αυριο ενα παλιο κινεζικο τηλεσκοπιο που εχω στο παταρι, αν και δεν νομιζω να δουλεψει....... ___________________________________________________________
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2008 Μια και ειπες Δια, νομίζω οτι κατι ειδα και απο αυτον, δλδ μαλλον το λαμπρο συγκροτημα 3-4 αστεριών, που συμπιπτει με τον Δια. 'Οπως τον περιγράφεις τον βλέπω & εγώ χωρίς γυαλιά, αλλά έχω αστιγματισμό & τον ανακάλυψα μετά τα 45 μου. Για να συναρμολογησω αυριο ενα παλιο κινεζικο τηλεσκοπιο που εχω στο παταρι, αν και δεν νομιζω να δουλεψει....... Παράξενο μου ακούγετε το παλοιό Κινέζικο, μήπως είναι Ρώσικο κυκλοφόρισαν ακόμα & σε λαικές πριν αρκετά χρόνια, κάποια TAL. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
matrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Κινεζικο απο την chinatown της θεσσαλονίκης ειναι. Yili 76700. Παλιο γιατι το πηρα για τον γιο μου πριν 3-4 χρονια 70€ και σχεδον ουτε το δοκιμασα.Αυτο της φωτογραφίας ειναι αλλα μαλλον δεν το βλεπω να κανει δουλεια . Εχει και 4 προσοφθαλμιους φακους. Θα το κανω ενα check σημερα anyway. http://www.annunci-usato.it/img/annunci/11042.jpg ___________________________________________________________
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Θα κάνει,θα κάνει κοίτα σελήνη, και Δία, καί μετά.....πές μας χέ,χέ,χέ. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
matrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Ειναι θεοσκοτεινο, λογω κακης ποιοτητας των κατοπτρων, και προσοφθαλμιων. Απομιμηση, πως το λενε, μαιμου, παιχνιδακι για παιδια. Αντε να κανει Χ50-Χ60 μεγεθυνση και αυτη σκοτεινη και θαμπη, και μαλιστα στο φως της μερας. Μολις σκοτεινιασει δεν θα φαινεται τιποτα.Δεν αξιζει το κοπο, απογοητευτηκα και το ξαναβαλα στο κουτι του. Edit: Θα επιχειρησω ομως παρατηρηση, με εν σειρα προσοφθαλμιο Η12,5mm + barlowX2 + ρωσικο μονοκυαλι 8Χ. ___________________________________________________________
ΣΤΕΛΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 μια χαρα εισαι φιλε μου...κατσε να δεις με τον καιρο τι εχεις να παθεις !!! Σου ευχομαι καλα ταξιδια... ΥΓ. Απο οτι καταλαβα εισαι απο Σαλονικα.Η Δραμα ειναι πλεον μια ωρα δρομος.Οποτε θελησεις να δεις απο κοντα μια κομπλε συνεδρια αστροφωτογραφησης και γενικα ενα κομπλε setup, εισαι ευπροσδεκτος στο σπιτι μου φιλε.Αν και γνωριζω οτι εχουμε δυνατα τσακαλια στην Θεσσαλονικη εγω προτεινομαι παντως. Να σαι καλα. "ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"Ορφικα κειμενα.[/b]
Deykalion Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Κατ' αρχην τηλεσκοπιο δεν εχω (θελω να παρω καποιο αλλα δεν γνωριζω πολλα πραγματα). Τελευταια όμως εχω κατεβασει το Stellarium, και ειμαι συνεχεια στο μπαλκονι κυταζοντας μια το PC και μια τον ουρανο. Μου φαινεται οτι μολις τωρα αναγνώρισα τον Vega και τον Altair με γυμνο ματι, και τωρα παω να ψαξω και αλλα αστερακια. Ειμαι καλα γιατρε μου?Αγαπητέ matrix μου δίνεις την αφορμή να γραψω το πρωτο μου post εδω στο υπεροχο αυτό forum. Αρκετό καιρό είμαι εδω ως αναγνώστης και ομολογώ οτι έμαθα πάρα πολλα πραγματα διαβάζοντας τις γνώμες και απόψεις των ανθρώπων εδώ που γνωρίζουν παρα πολυ καλα το αντικείμενο. Θα θελα να τους ευχαριστήσω για τις σημαντικές γνώσεις που μεταφέρουν στούς αρχάριους σαν και μας. Τωρα για το θέμα αν είσαι καλα ή οχι.... ενα θα πω, θυμάμαι τον χειμωνα που μας πέρασε οταν κατάφερα να εντοπίσω και να δω τον Κρόνο με το "δικό μου" τηλεσκόπιο. ήμουν αλλού για αλλού. Απιστευτη χαρα και ικανοποίηση. Δεν περιφράφεται πιστεύω με λόγια αυτό που νιώθεις εκείνη την στιγμή. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας και τον matrix για την φιλοξενια του πρωτου μου post.
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Τι να πω κι εγώ που χτες είδα για πρώτη φορά από το 10ιντσο καμια 15αριά νεφελώματα (στον αστερισμό του Τοξώτη κυρίως) από σκοτεινό ουρανό (Μ28,Μ22,Μ54,Μ69,Μ25...) κι τον Δία σε 120x πιο καθαρό και από επαγγελματικές φωτογραφίες Πάντος πράγματι από εδώ μαθαίνεις πολλά πράγματα για την αστρονομία =D> Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα