ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Παιδιά επειδή από το μπαλκόνι του σπιτιού μου με τέτοια φωτορύπανση που έχει η περιοχή παρατηρώ πιο πολύ ΣΕΛΗΝΗ (πλανήτες,αστερισμπύς,διπλούς κ ότι άλλο καταφέρω) μπορείτε να μου προτείνετε ένα φίλτρο που θα κάνει πιο εντυπωσιακή την παρατήρηση μου;
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Εγώ θα σου προτείνω το moon & skyglow είναι το αγαπημένο μου φίλτρο. Το χρησιμοποιείς σε φεγγάρι και πλανήτες, απλά απογειώνει την παρατήρησή τους!!! Θα με θυμηθείς...... Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Και το φίλτρο απ'το Πλανητάριο με τα 10 ευρώ αν θυμάμαι καλά, κάνει καλή δουλίτσα..τουλάχιστον εγώ είμαι ευχαριστημένος! Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1230Αυτό πρέπει να είναι.Σίγουρα βιδώνει στο τηλέ μου ε;
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Βιδώνει στο προσοφθάλμιο σου αν αυτό είναι διαμέτρου 1,25″.Αυτό το φίλτρο είναι περισσότερο για να "κόβει" φως απ'τη Σελήνη και έτσι να γίνεται πιο άνετη και καλύτερη παρατήρηση. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Αν θες κοίτα και αυτο που σου είπα και την γνώμη μου!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2008 Ναι όντως φαίνεται να είναι πάρα πολύ καλό φίλτρο ...από ότι είπες κ εσύ Θέμη.
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2008 Σήμερα μου ήρθε το moon filter από το πλανητάριο(αγόρασα κ γυαλιά με astrosolar για παρατηρησούλα ήλιου κ εκλείψεις--όποτε θα έχει-- )...Σήμερα θα το δοκιμάσω ...Σε 2 μήνες θα αγοράσω κ το moon & skyglow που πιστεύω κάνει εξαιρετική δουλειά...για αρχή ας αρκεστώ στο φιλτράκι μου...αχ το είχε και σε καλή τιμή ο altinakis αλλά δεν το προλαβα...δεν πειράζει...ας το χαρεί ο φίλος που το πήρε ...Οπότε σήμερα ακόμα μια Σεληνοπαρατήρηση θα προστεθεί στις παρατηρήσεις μου αλλά κ στο ημερολόγιο μου .(δέκατη πέμπτη παρατήρηση για την ακρίβεια...απο αυτές οι 5 είναι σεληνο-παρατηρήσεις...οι άλλες πλανητικές κ DSO )...
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Σήμερα μου ήρθε το moon filter από το πλανητάριο(αγόρασα κ γυαλιά με astrosolar για παρατηρησούλα ήλιου κ εκλείψεις--όποτε θα έχει-- )...Σήμερα θα το δοκιμάσω ...Σε 2 μήνες θα αγοράσω κ το moon & skyglow που πιστεύω κάνει εξαιρετική δουλειά...για αρχή ας αρκεστώ στο φιλτράκι μου...αχ το είχε και σε καλή τιμή ο altinakis αλλά δεν το προλαβα...δεν πειράζει...ας το χαρεί ο φίλος που το πήρε ...Οπότε σήμερα ακόμα μια Σεληνοπαρατήρηση θα προστεθεί στις παρατηρήσεις μου αλλά κ στο ημερολόγιο μου .(δέκατη πέμπτη παρατήρηση για την ακρίβεια...απο αυτές οι 5 είναι σεληνο-παρατηρήσεις...οι άλλες πλανητικές κ DSO )... Καλορίζικο κι καλές παρατηρήσεις Κι εγώ θα το πάρω αυτό το φίλτρο μάλλον μαζί με τον hyperion zoom ... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Δημήτρη, το τηλεσκόπιό σου είναι αρκετά μικρό και η Σελήνη δεν θαμπώνει το μάτι με υπερβολικό φως. Θα ανακαλύψεις λοιπόν ότι με το φίλτρο ίσως παρατηρείς λίγο πιό άνετα σε πολύ χαμηλές μεγεθύνσεις, αλλά σε μεγάλες μεγεθύνσεις η εικόνα θα είναι σκοτεινή με το φίλτρο. Όταν παρατηρούμε τη Σελήνη με μικρά τηλεσκόπια και μεγάλη μεγέθυνση, χρειαζόμαστε όλο το φως που συλλέγουν - οποιοδήποτε φίλτρο υποβαθμίζει την εικόνα. Το φίλτρο Σελήνης θα σου χρησιμέψει αργότερα με ένα αρκετά μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Σωστά...Ίσως να μην το χρειάζεσαι τόσο πολύ τώρα...Εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητο είναι σε 8"+ όπου η Σελήνη κυριολεκτικά σε τυφλώνει Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2008 Καλορίζικο κι καλές παρατηρήσεις Ευχαριστώ Αλέξανδρε...ναι το παρατήρησα ότι για μικρές μεγενθύσεις δεν κάνει...αλλά για τον 4άρι μου δουλεύει μια χαρά αφού απορροφάει πολύ φως κ αυξάνει κ το contrast...κάνει πολύ άνετη την παρατήρηση αφού πολλές φορες χωρίς το φιλτρο κουραζονταν τα μάτια μου κ ήταν ενοχλητικό...επίσης με βοήθησε κ στον afocal αφού με το κινητό ''έμπαινε'' πολύ φως στην εικόνα κ ήταν υπερκτεθειμένη(πιο πολυ΄στον 20άρι συνέβαινε αυτό )...με το φίλτρο βγήκε μια χαρά...μια χαρά το φίλτρο κ είμαι σίγουρος θα δω μεγαλύτερη διαφορά με ένα 8άρι DOB...όταν με το καλό
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Εγω με ενα 90 mm maksutov που ειχα δε χρησιμοποιουσα το φιλτρο σε μεγαλες μεγεθυνσεις γιατι η εικονα σκοτεινιαζει απο μονη της . Ωραιο κι απλο φιλτρο . Για να παρουμε μια μικρη ιδεα . Εδω ειναι το αρχικο φασμα δοκιμης , απειραχτο , http://www.postimage.org/image.php?v=aV2rQw80 κι εδω με τη παρεμβολη του Μοοn filter , που αγορασες . Δε κοβει καποιο μηκος κυματος αλλα μειωνει αρκετα την ενταση . http://www.postimage.org/image.php?v=aV2q4Mur[/img] Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Παντως παιδια το Moon & Skyglow δεν νομιζω να σκοτεινιαζει τοσο το πεδιο. Οταν π.χ. χρησιμοποιειται σε ενα αποχρωματικο που ειναι ενα μικρο τηλεσκοπιο, τα καταφερνει παλι πολυ καλα. Προσωπικη γνωμη βεβαια, ετσι; Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 Το φίλτρο "Moon & skyglow" έχει διαφορετική χρήση από ένα σκέτο "Moon filter". Το πρώτο δεν σκοτεινιάζει την εικόνα αισθητά, απλά κόβει κάποια μήκη κύματος φωτός που προέρχονται από την ατμόσφαιρα και μειώνουν συνεπώς το κοντράστ στη Σελήνη και όχι μόνο. Το δεύτερο αποσκοπεί στην αισθητή μείωση του φωτός ώστε το μάτι να μή θαμπώνεται όταν παρατηρούμε είτε με μεγάλα τηλεσκόπια είτε με μικρότερα και σε μικρή μεγέθυνση (σ' αυτές τις περιπτώσεις η "επιφανειακή λαμπρότητα" της Σελήνης είναι πολύ υψηλή). "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα