Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά μόλις τώρα ετοιμαζόμουν για την μπαλκονο-παρατηρησή μου...τσέκαρα λίγο τον ουρανό με τα κυαλιά...και περίπου 10 μοίρες πάνω από τον Δία...βλέπω κάτι να κινείται :shock: ...λαμπερό σαν αστέρι περίπου μεγέθους 3 mag να κινείται προς βορρά...έπαθα πλάκα επειδή διάττοντας δεν μπορεί να ήταν αφού δεν υπήρχε καθόλου μα καθόλου ουρά :shock: ...ασπροκίτρινο ήταν...δεν ξέρω...μου κέντρισε το ενδιαφέρον πάντως...δυστυχώς δεν πρόλαβα να το δω με το τηλέ :? ...καμιά εξήγηση κάποιος :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε
Ε δεν το πιστεύω δηλαδή...είναι τρελη αυτή η νύχτα...δεν έλειπε αυτό..κ άλλο παράξενο π αυτό μάλλον ήταν γεωστατικός δορυυφόρος...όπως είχε ξαναφέρει κάποιος που παρατήρησε...ήταν κοντά στη σελήνη κ φαινόταν λες κ κάποιος έπαιρνε φώτος από εκεί...κ οι κινήσεις ήταν κάπως περίεργες...και με 12άρι το είδα...λαμπερό φως και σαν να τραβούσε φωτογραφίες...πάω να συνεχίσω την παρατήρηση... :shock:
Δημοσιεύτηκε
Πρέπει να το είδα και εγώ το δεύτερο. Το πρώτο, τί ταχύτητα είχε? Γιατί οι διάτοντες συνήθως σε 1-2 δευτερόλεπτα έχουν διανύσει τον ουρανό.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ να βρώ ένα παλιότερο σχετικό θέμα με τους

3 δορυφόρους σε σχηματισμό αλλά δείτε ο Ιρλανδός φίλος μας

(που δεν έκαψε τη φωτο σαν τον stefanou)

NOSS Spy Satellites

Δημοσιεύτηκε
To δεύτερο πρέπει να ήταν δορυφόρος...το πρώτο πάντως δεν ξέρω...κινούταν προς μια ευθεία κοντά στο ζενίθ προς το βορρά με μικρή ταχύτητα και διήρκησε πάνω από 10 δευτερόλεπτα...χωρίς το παραμικρί ίχνος ουράς :shock: :shock: :shock: ...αχ και να είχα μια κάμερα :cry: :cry:
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά μόλις τώρα ετοιμαζόμουν για την μπαλκονο-παρατηρησή μου...τσέκαρα λίγο τον ουρανό με τα κυαλιά...και περίπου 10 μοίρες πάνω από τον Δία...βλέπω κάτι να κινείται :shock: ...λαμπερό σαν αστέρι περίπου μεγέθους 3 mag να κινείται προς βορρά...έπαθα πλάκα επειδή διάττοντας δεν μπορεί να ήταν αφού δεν υπήρχε καθόλου μα καθόλου ουρά :shock: ...ασπροκίτρινο ήταν...δεν ξέρω...μου κέντρισε το ενδιαφέρον πάντως...δυστυχώς δεν πρόλαβα να το δω με το τηλέ :? ...καμιά εξήγηση κάποιος :mrgreen:

Clicking on the time of the flare will load another page with more details,

including a map showing the track of the flare along the ground, and the

location of the nearest point of maximum intensity.

Search Period Start: 11:45, Tuesday, 08 July, 2008

Search Period End: 12:45, Thursday, 10 July, 2008

Observer's Location: Katerini ( 40.2670°N, 22.5000°E)

Local Time: East European Daylight Time (GMT + 3:00)

Date Local

Time Intensity

( Mag) Alt. Azimuth Distance to

flare centre Intensity at

flare centre

(Mag.) Satellite

08 Jul 23:40:01 -2 23° 249° (WSW) 53.3 km (W) -7 Iridium 7

09 Jul 04:28:24 -4 51° 273° (W ) 14.7 km (E) -8 Iridium 75

09 Jul 23:34:03 -7 24° 251° (WSW) 6.2 km (E) -7 Iridium 37

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Δεν μπορώ να βρώ ένα παλιότερο σχετικό θέμα με τους

3 δορυφόρους σε σχηματισμό αλλά δείτε ο Ιρλανδός φίλος μας

(που δεν έκαψε τη φωτο σαν τον stefanou)

NOSS Spy Satellites

Γιάννη, δε μιλάει για αντικείμενα που κινούνταν μαζί, είναι διαφορετικές παρατηρήσεις.

ASTRONOMOS1, και τα δύο δορυφόροι ήταν, οι οποίοι κινούνται ακριβώς όπως περιγράφεις: ένα αστεράκι που κινείται με σταθερή ταχύτητα στον ουρανό. Γεωστατικοί δεν ήταν σίγουρα, γιατί όπως λέει η λέξη, αυτοί είναι στατικοί! :) Και είναι σε μεγαλύτερα ύψη οπότε και πιο αμυδροί. Αν δεν ήταν θα έπρεπε να κουνάμε τα πιάτα της ΝΟΒΑ όλη την ώρα!!

Αν παρατηρείς συχνά θα βλέπεις κάθε βράδυ δεκάδες τέτοιους δορυφόρους, μέχρι να πάψει να σου κάνει τόση εντύπωση, θα τους αντιμετωπίζεις σχεδόν όπως και τα αεροπλάνα!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
...

ASTRONOMOS1, και τα δύο δορυφόροι ήταν ... Γεωστατικοί δεν ήταν σίγουρα, γιατί όπως λέει η λέξη, αυτοί είναι στατικοί! :) Και είναι σε μεγαλύτερα ύψη οπότε και πιο αμυδροί. Αν δεν ήταν θα έπρεπε να κουνάμε τα πιάτα της ΝΟΒΑ όλη την ώρα!!...

Οι γεωστατικοί δημιουργούν ένα περίεργο συναίσθημα στον παρατηρητή μέσα από dob, αν το τελευταίο αφεθεί χωρίς να μετακινείται με το χέρι. Πέσαμε τυχαία πάνω σε έναν από αυτούς στον Πάρνωνα. Ήταν αρκετά ψηλά, μια απλή κουκίδα φωτός, που όμως παρέμενε σταθερή στο κέντρο του προσοφθαλμίου, ενώ όλο το υπόλοιπο πεδίο από άστρα έφευγε! :)

Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ χτες το βράδυ είδα ενα κίτρινοπό αντικείμενο στις 24.00 ακριβώς με κατεύθυνση από Β προς Δ με σταθερή λαμπρότητα που έχανε "ύψος", το ακολούθησα με μεγένθυση γύρω στα 50χ κι εξαφανίστικε πίσω από τα βουνά στη δύση.Η φαινομενική ταχύτητα του ήταν λίγο πιο αργή από των αεροπλάνων.

Είμαι 90% σίγουρος ότι ήταν κάποιος δορυφόρος ή ένα μακρινό μεγάλο αεροπλάνο.Πάντος τίποτα δεν σιγκρίνεται με τον ISS :mrgreen:

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Πάντος τίποτα δεν σιγκρίνεται με τον ISS

O iss και με το ματι πλεον δεν φαινεται μια απλη κουκιδα.

Ξεχωριζουν και με το ματι τα ηλιακα πανελ του... Πιανει επιφανεια, δεν ειναι κουκιδα!

Τα καταφερα να τον βαλω στο πεδιο του 38αρι μου φακου, 53χ, αλλα δεν μπορεσα να δω μεγαλυτερη λεπτομερεια απο την εικονα με τα κυαλια.

Για περασματα δορυφορων εδω:

http://www.heavens-above.com

Παντως προσφατα διαβασα στο skyandtel οτι το 96% των δορυφορων γυρω απο την γη ειναι διαστημικα σκουπιδια, κομματια πυραυλων κτλ...

Θα ελεγα οτι σκουπιδια ειναι χαρακτηριστικα οι δορυφοροι που οταν τους κοιτας με τα κυαλια, χαρακτηριστικα αυξομοιωνουν την φωτεινοτητα τους.

Φαινεται οτι περιστρεφονται συνεχως, εξω απο ελενχο...

Δημοσιεύτηκε

Μολις προχτές ειδα και εγω μια απο τις πιο ομορφες και περίεργες διελεύσεις αντικειμένου στον ουρανο ( flare πρέπει να ηταν )

Στην αρχη απλα 'αναψε' με σχεδον την φωτεινότητα του Δια , ενώ μεσα σε λιγα δευτερόλεπτα ( 10 περιπου ) απλα εσβησε και εξαφανίστηκε..

Η τοποθεσία που το ειδα ηταν στον αστερισμό του κυκνου με κατευθύνση απο ton sabr προς τον deneb....

Το παρατήρησα με γυμνό οφθαλμό , κρίμα που δεν ειχα τα κιάλια μαζι μου.. :(

Δημοσιεύτηκε

Ξεχωριζουν και με το ματι τα ηλιακα πανελ του...

Ουάου κι εγω που τα έβλεπα με γυμνό μάτι νόμιζα ότι με γελούσαν τα μάτια μου... :shock:

Πάντος μου φαίνεται παράξενο από τόσα χλμ μακριά να φαίνονται τα ηλ.πάνελ(έχει 100μ μήκος θα μου πεις...)

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Ξεχωριζουν και με το ματι τα ηλιακα πανελ του...

Ουάου κι εγω που τα έβλεπα με γυμνό μάτι νόμιζα ότι με γελούσαν τα μάτια μου... :shock:

Πάντος μου φαίνεται παράξενο από τόσα χλμ μακριά να φαίνονται τα ηλ.πάνελ(έχει 100μ μήκος θα μου πεις...)

Θέλω κ εγώώώ :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Θέλω κ εγώώώ :mrgreen:

Σου έστειλα π.μ.

Μη βιάζεσαι... :)

S.P. Langley

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης