Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και απο μενα! Ειμαι καινουργιος στην παρεα και σκοπευω να ασχοληθω (οσο το επιτρεπει ο λιγοστος χρονος μου λογω 2 πιτσιρικιων!) με αυτο το υπεροχο χομπυ.

Ειμαι 38 ετων και παντα εκστασιαζομουνα με τα μυστικα του ουρανου. Η πρωτη μου επαφη ηταν 19 ετων οταν φοιτητης στην Αγγλια αγορασα ενα τηλεσκοπιο (φθηνο!!) και επαθα πλακα.

Μετα βεβαια κατι οι σπουδες , δουλεια, γυναικες (μπαρ ξενυχτια) , οικογενεια , δεν μπορεσα να ασχοληθω πραγματικα με κατι που αγαπω.

Τωρα ομως ηρθε η ωρα να ξεκινησω ... επιτελους.

Θελω να αγορασω ενα τηλεσκοπιο (χωρις τιποτα τρελες απαιτησης ) αλλα δυστυχως δεν διαθετω και πολλα μαιδια ουτε και πολλες γνωσεις! ακομα!

Εχω βρει στο Ebay μερικα σε καλες τιμες οπως το SEBEN COMET , NIPPON, κλπ αλλα επειδη διαβασα κατι ασχημα σχολια τρομαξα.

Παντως θελω να ειναι σχετικα compact μεγεθος και αν ειναι δυνατον να συνδεεται με GPS.

ΟΥΦ μονο αυτα για τωρα....ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

Δημοσιεύτηκε
Καλώς ήρθες φίλε στον μαγικό αυτό κόσμο...να είσαι σίγουρος ότι ένα τηλεσκόπιο θα σου χαρίσει απίστευτες συγκινήσεις κ υπέροχες στιγμές...όταν μπεις για τα καλά στον κόσμο της αστροπαρατήρησης θα καταλάβεις...όσο για το τηλεσκόπιο θα σου που οι ειδικοί του forum :wink: ...και οι έμπειροι...καλώς ήρθες κ πάλι... :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

Καλώς σε βρήκαμε. Ελπίζω να περάσεις καλά εδώ μεσα. :D

Θα στο πω απλά και γρήγορα, ότι στα χρήματα που αναφέρεσαι το καλύτερο τηλεσκόπιο για παρατήρηση που μπορεί να αγοράσει κάποιος είναι ενα Dob 8'' ή ένα μεταχειρισμένο Dob 10''.

Καλή συνέχεια.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Παντως θελω να ειναι σχετικα compact μεγεθος και αν ειναι δυνατον να συνδεεται με GPS.

Καταρχήν Καλώς όρισες!

Μάλλον εννοείς ότι θέλεις τηλεσκόπιο ρομποτικό με δυνατότητα Go to.

Το Gps τι να το κάνεις στο τηλεσκόπιο? Στην ουσία άχρηστο είναι..

Εν πάσει περιπτώσει, για τα χρήματα που διαθέτεις, όπως σου είπε και ο filiatra, είναι λίγο δύσκολο να βρεις ρομποτικό, εκτός κι αν βρεις κάτι απο τις αγγελίες του forum.

Το ΕΤΧ90 ΑΤ πχ που αν δεν κάνω λάθος πουλιέται ακόμα και είναι μια καλή περίπτωση για τα χρήματα που διαθέτεις.

Δες εδώ : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7931

Κάτι φθηνότερο σε ρομποτικό δύσκολα μάλλον θα βρεις.. =;

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά τι να το κάνει ο άνρωπος το ρομποτικο? Αρχάριος είναι.

Πάρε ένα Dobsonian και καθάρισες μια ζωή από παρατήρηση.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά τι να το κάνει ο άνρωπος το ρομποτικο? Αρχάριος είναι.

Πάρε ένα Dobsonian και καθάρισες μια ζωή από παρατήρηση.

Μα μόνος του νομίζω το ζήτησε..αν δεν κάνω λάθος..

Όπως επίσης ζήτησε και κάτι compact..και όχι το dob το 8''

Φιλικά

Κώστας

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Με μπαταρίες...

Γνώμη μου : ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ

Εγώ όταν είχα το ΕΤΧ-70 δεν ήξερα πάνω από 2 αστερισμούς και τώρα με το Dobsonian κοντεύω να γίνω χάρτης του ουρανού \:D/

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Μαλλον δεν θα παρω ρομποτικο.Αλλο αντοιστιχο του DOB 8 αλλα πιο compact ποιο ειναι ?

Αν δε βρω μαλλον θα παω για το DOB 8.

Για το CELESTRON ASTROMASTER 114EQ η το 130 τι λετε?

Τελικα για SEBEN δεν απαντησε κανεις μαλλον μουφα πρεπει να ειναι η δουλεια.

Δημοσιεύτηκε
CELESTRON ASTROMASTER 114EQ

και αυτό μου αρέσει !! και ειναι φθηνό περίπου 120 λίρες με μεταφορικά.

μετάνιωσα αφάνταστα για το nexstar 114gt.μικρά τηλεσκόπια και τσάμπα το goto. Ποτέ δε το χρισημοποίησα και δεν είναι τόσο δύσκολο πια να χρησιμοποιείς χάρτες και τα σχετικά...άσε που μαθαίνεις και τον ουρανό καλύτερα. νομίζω το dod 8" είναι ότι καλύτερο.

Δημοσιεύτηκε

Κατ΄αρχήν καλως ήρθες στο forum...

Ανάμεσα στα δύο που ήσουνα, να ξέρεις οτι η επιλογή του ρομποτικού θα σου λύσει τα χέρια. Δηλαδή θα βγείς έξω, θα πατήσεις κανα δυό κουμπιά και μετά απλώς θα έχεις το μάτι στο προσοφθάλμιο.

Στην αστρονομία όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός.

Η μαγεία είναι στο να πεδευτείς να βρείς τον στόχο και μόνο όταν τον βρείς να είσαι ικανοποιημένος. Μόνο έτσι θα μάθεις πραγματικά τα μονοπάτια του ουρανού...

Άρα σε πρώτη φάση οχι ρομποτικό.

Το 8ιντσο dob που σκεύτεσαι, είναι κλασσική επιλογή, που λόγω διαμέτρου και κατασκευής θα σου αποκαλύπσει σχετικά εύκολα πολλά απο τα μυστικά του ουρανού.

Κάτι λιγότερο αποδοτικό, αλλα πιστεύω πιο΄φορητό είναι το 114 της Skywatcher το οποίο έχει και μοτέρ κατα RA και θα σε διυκολύνει στην παρατήρηση.

http://planitario.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1427

Αν θές να περιοσιστείς απο τα 114mm αλλα να έχεις φορητότητα και να εξικοιωθείς με τη λογική της ισημερινής στήριξης πάρε αυτό.

Αν θές κάτι να σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και όταν γίνεις πιο προχωρημένος αλλα να περιοριστείς εκεί, χωρίς αστροφωτογράφηση κλπ πάρε το 8ιντσο.

Sorry για τη μακρυγορία.

Ελπίζω να μην κούρασα και να βοήθησα...

Πιστεύω να βοήθησα...

The Truth Is Out There... 8-[ 8-[ 8-[
Δημοσιεύτηκε

=D> Βοηθησες και με το παραπανω.!ΚΑταρχας ολες αυτες τις ημερες ημουνα μεσα στο Forum και διαβαζα και διαβαζα....ετσι εχω παρει μια ιδεα σχετικα με τα τηλεσκοπια και αυτο που μου κανει για τωρα.

Απο τα τηλεσκοπια που αναφερεις θα παρω μαλλον το 114 της Skywatcher που φενεται να με καλυπτει για την ωρα.Ηθελα το DOB 8 αλλα λογω μεγεθους και μικρου σπιτιου ακυρο για τωρα!!.Αργοτερα και οταν κολησω για τα καλα - που ειναι σιγουρο!! - θα διαθεσω περιπου 1500 ευρω για αγορα τηλεσκοπιου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Επισης στο πρωτο post μου ειχα γραψει και για το Seben Comet 1200/90 ... ε λοιπον ειμαι απο σποντα κατοχος ενος ...οταν εψαχνα στο ebay για τηλεσκοπιο μαζι με την γυναικα μου ,πρωτου μπω στο forum αυτη το ειχε παραγγειλη κιολας κρυφα για εκπληξη!!! #-o .

Τι νατο κανω? :( για βαζο θα κανει?Μπορω να δω τιποτα μεσα απ αυτο η να μην ανοιξω καν το κουτι και να αγορασω το 114 της Skywatcher ?

Μπορω να κανω δουλεια με αυτο το seben η να προχωρησω αμεσα σε αγορα?

Τελικα τι 250 ευρω budjet??? με αυτο που εγινε (κοστισε 130) βλεπω να το ξεπερνω κατα τα διπλα!!! :roll:

Seben Comet – Maksutov-Cassegrain 1200x90 Telescope-Scope

Aperture: 90mm

Focal Length: 1200mm

Faintest discernable stars: 11.7M!

Dawes Limit: 1.3 arc-seconds

Focal Ratio: f/13

Eyepieces: 1.25” (31.7mm)

Magnification: PL 26mm/46-fold

Mount: Altazimuth

Weight: ca. 2.5kg

Extremely versatile telescope-scope for celestial and terrestrial observations!

Simultaneous observing and photographing using the two 1,25" accessory holes.

Δημοσιεύτηκε

Αφού το έχεις που το έχεις, γιατί δεν το δοκιμάζεις το 90ρι; Δεν θα δεις παρα πολλά (μικρη διάμετρος, μέτρια οπτικά), η βαση του θα είναι λίγο φτερό στον άνεμο, θα σε τσαντίσει, αλλά όσο να είναι μια γεύση θα παρεις. Λίγο Σελήνη, κανένα Δια, κανένα φωτεινό DSO, όλο και κάτι θα δεις. Και μην το σκοτωσεις αμέσως αν δεν αποκτήσεις εμπειρία (και δεν σου λείπουν και τα λεφτα), αργότερα μπορεί να του βρεις άλλες χρήσεις που τωρα δεν μπορείς να τις σκεφτεις (πχ οδηγητικό για φωτογράφιση). Και κατι άλλο, θα σου δωσει κάποια εμπειρία και ένα μέτρο σύγκρισης, για να αποφασίσεις για το επόμενο βήμα σου. Παιδεψέ το, απο το τίποτα ειναι πολύ καλυτερο.

Καλή συνέχεια

Δημοσιεύτηκε
Σωστό. Υπόψιν ότι είναι maksutov και θα έχεις μικρό πεδίο, και πιό μεγάλες μεγεθύνσεις, άρα καλύτερο για πλανητική παρατήρηση. Δές το και βλέπεις μετά τι θές. Κι εγώ από ένα 4ιντσο maksutov ξεκίνησα.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Σωστα εχετε δικιο,θα παρω πρωτα τις εμπειριες μου με αυτο και τα βιβλια (ακομα δεν ξερω να διαβαζω τον ουρανο!!) και μετα θα προχωρησω σε κατι καλο.

Σας ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

Αχααααα javascript:emoticon(':lol:') καλε μου φιλε αλλα λες σε μενα και αλλα στο forum?

Πλακα κανω καλη σας ημερα σε ολους,και καλος ηρθα και εγω στο ποιο φανταστικο forum javascript:emoticon('=D>')

=D> Βοηθησες και με το παραπανω.!ΚΑταρχας ολες αυτες τις ημερες ημουνα μεσα στο Forum και διαβαζα και διαβαζα....ετσι εχω παρει μια ιδεα σχετικα με τα τηλεσκοπια και αυτο που μου κανει για τωρα.

Απο τα τηλεσκοπια που αναφερεις θα παρω μαλλον το 114 της Skywatcher που φενεται να με καλυπτει για την ωρα.Ηθελα το DOB 8 αλλα λογω μεγεθους και μικρου σπιτιου ακυρο για τωρα!!.Αργοτερα και οταν κολησω για τα καλα - που ειναι σιγουρο!! - θα διαθεσω περιπου 1500 ευρω για αγορα τηλεσκοπιου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Επισης στο πρωτο post μου ειχα γραψει και για το Seben Comet 1200/90 ... ε λοιπον ειμαι απο σποντα κατοχος ενος ...οταν εψαχνα στο ebay για τηλεσκοπιο μαζι με την γυναικα μου ,πρωτου μπω στο forum αυτη το ειχε παραγγειλη κιολας κρυφα για εκπληξη!!! #-o .

Τι νατο κανω? :( για βαζο θα κανει?Μπορω να δω τιποτα μεσα απ αυτο η να μην ανοιξω καν το κουτι και να αγορασω το 114 της Skywatcher ?

Μπορω να κανω δουλεια με αυτο το seben η να προχωρησω αμεσα σε αγορα?

Τελικα τι 250 ευρω budjet??? με αυτο που εγινε (κοστισε 130) βλεπω να το ξεπερνω κατα τα διπλα!!! :roll:

Seben Comet – Maksutov-Cassegrain 1200x90 Telescope-Scope

Aperture: 90mm

Focal Length: 1200mm

Faintest discernable stars: 11.7M!

Dawes Limit: 1.3 arc-seconds

Focal Ratio: f/13

Eyepieces: 1.25” (31.7mm)

Magnification: PL 26mm/46-fold

Mount: Altazimuth

Weight: ca. 2.5kg

Extremely versatile telescope-scope for celestial and terrestrial observations!

Simultaneous observing and photographing using the two 1,25" accessory holes.

:lol: :lol: :lol: :lol: =D> =D>
PILAXENO
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Χτες εστεισα το τηλεσκοπιο και εκανα τις πρωτες μου παρατηρησεις.

Καλα λενε οι παλιοι μαθε πρωτα τον ουρανο!!! εψαχνα σαν το χαζο να βρω κατι :shock:.Ευτυχως εχω τωρα και το NIGHTWATCH το οποιο διαβαζω.

Παντως δεν ειναι και τοσο χαλια η ποιοτητα.Οτι εβλεπα :roll: φενονταν αρκετα καθαρα.

Δημοσιεύτηκε

Καλή αρχή Μπάμπη! Κι εγώ με ένα σχετικά κατώτερο ξεκίνησα και είχα εντυπωσιαστεί! Και τώρα με το Dobsonian 8" έχω πάθει την πλάκα μου! Άσε που πρέπει να μάθεις έστω τα βασικά του ουρανού, να προσανατολίζεσαι.

Καλές παρατηρήσεις σου εύχομαι και σύντομα με το 8" ! :cheesy:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης