Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να σπουδάσω στο εξωτερικό αστροφυσική. Ακόμα είναι νωρίς αφού είμαι 13 αλλά θα ήθελα μερικές πληροφορίες. Ποια πανεπιστήμια μου προτείνετε στην Ευρώπη και ποια στην Αμερική; Ποιο είναι γενικά το καλύτερο; Μπορείται να μου μερικές πλροφορίες;

:?: :?: :?: :-s :-s :-s :-k :-k :-k

Δημοσιεύτηκε

Αντε παλι τα ίδια...

Εκτός του ότι υπάρχουν τόσα παλιά θέματα με σχεδόν το ίδιο θέμα, έχεις ακόμα τόσα χρόνια μέχρι να σπουδάσεις... =;

-συγνώμη αν ήμουν απότομος-

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Η αστρονομία είναι πλέον κλάδος της αστροφυσικής, η οποία είναι με την

σειρά της κλάδος της Φυσικής.

Οπότε, όταν αποκτήσεις στέρεες βάσεις σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο στην

Φυσική, με κατεύθυνση προς την Αστρονομία αφού -για την ώρα- αυτό έχεις

κατά νου, συνεχίζεις σε μεταπτυχιακά...

Οπότε το αρχικό σου ερώτημα μας παραπέμπει στο ερώτημα "Πού μπορώ να

σπουδάσω Φυσική, με σκοπό να γίνω αστροφυσικός ;".

Για το οποίο καλό θα ήταν να απαντήσουν όσοι εργάζονται στον τομέα.

Για Ευρώπη, γνώμη μου είναι Αγγλία, Γερμανία, αλλά για παραπάνω

λεπτομέρειες ας μιλήσουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα.

Βέβαια, με την πάροδο των χρόνων ίσως αλλάξεις γνώμη, αλλά δεν είναι

καθόλου κακό να αρχίσεις να ψάχνεις μέσα σου τι αγαπάς, γιατί αν το

ανακαλύψεις, η δουλειά θα γίνει παιχνίδι :).

Επίσης, έχε κατά νου και τα Μαθηματικά, κλάδος στενά συνδεδεμένος με την

Φυσική. Οπότε, αν σκοπεύεις για μελέτη του δευτέρου αντικειμένου, θα

χρειαστεί να συμπαθήσεις αν όχι αγαπήσεις και το πρώτο.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Σχετικα με μεταπτυχιακα πανω στην θεωρητικη φυσικη, προσωπικα, δεν αποκλειω και τις επιλογες που παρεχουν και τα ελληνικα πανεπιστημια, αν και μπορει η επιλογη ενος πανεπιστημιου του εξωτερικου στην ευρωπη η στην αμερικη να βοηθησει αρκετα εως πολυ, σε θεματα παροχων και μεσων, τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι μια λυση που τουλαχιστον αξιζει να την εχεις υπ'οψιν.

Στα ελληνικα πανεπιστημια, ολα σχετιζονται με το τι εισαι διατεθιμενος να δωσεις για να παρεις αυτο που τελικα θες.

Σε θεωρητικους τομεις της φυσικης παντως κυριως στον κλαδο της μηχανικης το πανεπιστημιο αθηνων εχει μια πολυ δυνατη ομαδα, (ισως μαλιστα υπερβολικα δυνατη, για καποιους, με αποτελεσμα αυτοι οι καποιοι να καταφευγουν σε αλλες οδους..).

Υ.Γ. Ισως λιγο ασχετος με το ολο θεμα απλα το αναφερω μονο και μονο για να μην αποκλειουμε και τις εγχωριες επιλογες..

Δημοσιεύτηκε
Αυτο το προβλημα το εχω και εγω.Ως γνωστον η αστρονομια δεν προσφερει επαγγελματικη αποκατασταση εκτος απο καθηγητης σε σχολειο η πανεπηστιμιο.Χρειαζομαι βοηθεια.Εχετε καμια προταση?

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Χμ,βασικα η αστροφυσικη δεν ειναι κλαδος της αστρονομιας?

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Αν και δεν έχει σημασία το μεταπτυχιακό που γίνεται στην Ελλάδα λέγεται αστρονομία,αστροφυσική και μηχανική άρα δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να κατατάσουμε το ένα στο άλλο...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Σχετικα με μεταπτυχιακα πανω στην θεωρητικη φυσικη, προσωπικα, δεν αποκλειω και τις επιλογες που παρεχουν και τα ελληνικα πανεπιστημια, αν και μπορει η επιλογη ενος πανεπιστημιου του εξωτερικου στην ευρωπη η στην αμερικη να βοηθησει αρκετα εως πολυ, σε θεματα παροχων και μεσων, τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι μια λυση που τουλαχιστον αξιζει να την εχεις υπ'οψιν.

Στα ελληνικα πανεπιστημια, ολα σχετιζονται με το τι εισαι διατεθιμενος να δωσεις για να παρεις αυτο που τελικα θες.

Σε θεωρητικους τομεις της φυσικης παντως κυριως στον κλαδο της μηχανικης το πανεπιστημιο αθηνων εχει μια πολυ δυνατη ομαδα, (ισως μαλιστα υπερβολικα δυνατη, για καποιους, με αποτελεσμα αυτοι οι καποιοι να καταφευγουν σε αλλες οδους..).

Υ.Γ. Ισως λιγο ασχετος με το ολο θεμα απλα το αναφερω μονο και μονο για να μην αποκλειουμε και τις εγχωριες επιλογες..

Δεν υπάρχουν Ελληνικά Πανεπιστήμια, κατά τη γνώμη μου.

Είναι Ελληνικά μεν, μα όχι Πανεπιστήμια δε.

Κ' προσωπικά δεν αναφέρθηκα στις εγχώριες επιλογές μιας και η κοπελιά

δεν ενδιαφέρθηκε για το Ελληνικό ανέκδοτο.

Χμ,βασικα η αστροφυσικη δεν ειναι κλαδος της αστρονομιας?

Εφόσον στην αστροφυσική μελετά κανείς εκτός από την κίνηση και την σύσταση των ουρανίων σωμάτων, ενώ η αστρονομία παραδοσιακά

σχετίζεται με την κίνηση, κάπως έτσι τα έχω κατατάξει στο μυαλό μου.

Τώρα αν είναι λάθος, okay..

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
Αυτο το προβλημα το εχω και εγω.Ως γνωστον η αστρονομια δεν προσφερει επαγγελματικη αποκατασταση εκτος απο καθηγητης σε σχολειο η πανεπηστιμιο.Χρειαζομαι βοηθεια.Εχετε καμια προταση?

Καταρχάς αρχικά θα πρέπει να πας για πτυχίο στα Μαθηματικά ή τη Φυσική κ.α..Για πτυχίο συνιστώ ανεπιφύλακτα Ελλάδα(γιατί το έχω ψάξει πολύ και ήταν κάπως διφορούμενα τα πράγματα...)..Οι γνώσεις που θα πάρεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα σε βοηθήσουν για μετέπειτα και πάρα πολύ μάλιστα..τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και με εξαιρετικούς καθηγητές για αυτό ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα,παρόλο τα ''μειονεκτήματα τους''...Πάντως για μεταπτυχιακό οπωσδήποτε στο εξωτερικό αν θες περαιτέρω εξέλιξη στον τομέα της Αστρονομίας και όχι απλά καθηγήτρια....Αλλά σκέψου το πάρα πολύ καλά πριν κάνεις κάποια βιαστική κίνηση ή πάρεις κάποια απόφαση που μετανιώσεις(αυτό είναι φιλική συμβουλή... :cheesy: !!!!)..Αν το θές πάρα πολύ προχώρα!!!! :mrgreen:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΛΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΝΟΜΙΑ.ΕΣΥ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ :?:

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΛΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΝΟΜΙΑ

:shock: :shock: Πραγματικά εκπλήσομαι που είσαι τόσο σίγουρη =D>

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο κορίτσι μου!!!! :cheesy: :cheesy: Να έχεις σιγουριά και πάθος!!! Και πάλι μπράβο!!!! :cheesy:

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΛΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΝΟΜΙΑ

:shock: :shock: Πραγματικά εκπλήσομαι που είσαι τόσο σίγουρη =D>

MHN EKΠΛΗΣΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ :!: :!:

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Εγώ προσωπικά είμαι γραμμένος στο Swinburne Astronomy Online που δίνει πτυχίο με μαθήματα μέσω Ιντερνετ.

Προαπαιτούνται πτυχίο από Πανεπιστήμιο θετικών σπουδών και γνώση αγγλικών!

Δεν είναι καθόλου εύκολο όπως αρχικά ίσως ακούγεται. Θέλει να διαθέσεις πάρα πολύ χρόνο και διάβασμα. Το επίπεδο είναι ψιλό και οι εργασίες επιβλέπονται από σοβαρούς επιστήμονες!( Έχει τύχει να έχω supervisor σε μια εργασία και έναν σχετικά γνωστό έλληνα!)

Μέχρι στιγμής (μετά από 1,5 χρόνο) είμαι ευχαριστημένος από τις γνώσεις που απέκτησα!

Το πρόγραμμα προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές!

Δημοσιεύτηκε
Εγώ προσωπικά είμαι γραμμένος στο Swinburne Astronomy Online που δίνει πτυχίο με μαθήματα μέσω Ιντερνετ.

Προαπαιτούνται πτυχίο από Πανεπιστήμιο θετικών σπουδών και γνώση αγγλικών!

Δεν είναι καθόλου εύκολο όπως αρχικά ίσως ακούγεται. Θέλει να διαθέσεις πάρα πολύ χρόνο και διάβασμα. Το επίπεδο είναι ψιλό και οι εργασίες επιβλέπονται από σοβαρούς επιστήμονες!( Έχει τύχει να έχω supervisor σε μια εργασία και έναν σχετικά γνωστό έλληνα!)

Μέχρι στιγμής (μετά από 1,5 χρόνο) είμαι ευχαριστημένος από τις γνώσεις που απέκτησα!

Το πρόγραμμα προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές!

Σε ποιο απο τα τρια προγραμματα εισαι, μηπως στο MSc?

Αναγνωριζεται ισοτιμο με τα on campus?

Μπορεις δηλαδη να συνεχισεις ερευνητικα (PhD/mphil/MSc by research) μετα την αποκτηση του εν λογω MSc?

φιλικα Βαγγελης
Δημοσιεύτηκε

Σε ποιο απο τα τρια προγραμματα εισαι, μηπως στο MSc?

Αναγνωριζεται ισοτιμο με τα on campus?

Μπορεις δηλαδη να συνεχισεις ερευνητικα (PhD/mphil/MSc by research) μετα την αποκτηση του εν λογω MSc?

Είμαι στο Graduate Diploma of Science (Astronomy), στο απλό πτυχίο δηλαδή. Έχω ολοκληρώσει τα 3 από τα 8 units που απαιτούνται.

Για την αναγνώριση κατά δήλωση τους: "All SAO degrees are awarded and fully accredited by Swinburne University of Technology, which is a recognised university by the Australian Federal Government." άρα ισότιμο, δες και εδώ: http://astronomy.swin.edu.au/sao/prospective/prospective/accreditation.xml

Δημοσιεύτηκε
MHN EKΠΛΗΣΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ :!: :!:

Κοίτα η αστρονομία είναι πάθος πολλών....πολλοί το ξεκινούν αλλά λίγοι το συνέχισαν,πολλοί λίγοι..δεν το λέω για να απογοητευτείς...Απαιτεί πολύ διάβασμα και ένα πάθος δεν αρκεί..!!

Πάντως μπράβο που σ αρέσει τόσο!!! =D>

:cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Θα ήθελα να σπουδάσω στο εξωτερικό αστροφυσική. Ακόμα είναι νωρίς αφού είμαι 13 αλλά θα ήθελα μερικές πληροφορίες. Ποια πανεπιστήμια μου προτείνετε στην Ευρώπη και ποια στην Αμερική; Ποιο είναι γενικά το καλύτερο; Μπορείται να μου μερικές πλροφορίες;

:?: :?: :?: :-s :-s :-s :-k :-k :-k

Για Αμερική είναι:

Univ. Cal. Santa Barbara

University of Chicago

Harvard University

Caltech

Yale University

Rutgers University

Univ. of Pennsylvania

Stanford University

SUNY Stony Brook

Michigan State University

Για Ευρώπη είναι:

Univ Cambridge UK

Univ Oxford UK

Imperial Coll London UK

Univ Coll London UK

Swiss Fed Inst Tech - Zurich Switzerland

Univ Utrecht Netherlands

Univ Paris 06 France

Τech Univ Munich Germany

Karolinska Inst Stockholm Sweden

Univ Edinburgh UK

Univ Paris 11 France

Univ Munich Germany

Univ Zurich Switzerland

Univ Copenhagen Denmark

Univ Bristol UK

Univ Leiden Netherlands

Univ Heidelberg Germany

Moscow State Univ Russia

Univ Oslo Norway

Univ Sheffield UK

Univ Helsinki Finland

Uppsala Univ Sweden

King's Coll London UK

Univ Manchester UK

Oμως το τοπ πανεπιστήμιο για μένα είναι στην Αμερική και είναι το Caltech..

Aκόμη όμως είσαι 13 χρονών και έχεις χρόνο....να σκεφτείς που θές..!!!

Δημοσιεύτηκε

Ποπο πόσα έχει στην Αγγλία! Κι έχω κι ξαδέρφια εκεί...

Nansy ευχαριστούμε !!! =D> =D> =D>

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

Βασικα καθηγητης του πανεπιστημιου της Θεσσαλονικης (δεν θυμαμαι το ονομα του) με ειχε συμβουλεψει να μεινω εντος Ελλαδας μεχρι το 2ο ετος τουλαχιστον και τοτε εχοντας εναν καλο βαθμο ( 8 συγκεκριμενα) να δοκιμασω να παρω υποτροφια για το εξωτερικο...

Αυτο σκοπευω να κανω μιας και οι σπουδες στο εξωτερικο ειναι εkτοw των αλλων και πολυ ακριβες...

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Βασικά οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πολύ ακριβές κυρίως οι προπτυχιακές σπουδές..αλλά οι μεταπτυχιακές μπορούν να γίνουν και με υποτροφία..υπάρχουν δύο ειδών υποτροφιών(αυτό ισχύει κυρίως για Αγγλία) όπου δεν πληρώνεις δίδακτρα..αλλά εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι ένα πτυχίο από την Ελλάδα αξίζει..

Δημοσιεύτηκε
Εσυ εδωσες πανελληνιες φετος;;;

Ναι έδωσα πανελήνιες όπως και τόσοι άλλοι μαθητές..!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Και τι σκοπευεις να κανεις απο εδω και περα;

No confundas mi postura, soy ateo y no creo en ningun dios,

no diferencio a las personas por su raza, su cultura o su mierda de religion!

16/5/09

Δημοσιεύτηκε
Και τι σκοπευεις να κανεις απο εδω και περα;

Να σπουδάσω στην Ελλάδα για πτυχίο και αν όλα πάνε καλά θα κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό,αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να λέμε..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης