Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μάγκες, δεν θα με ξαναδείτε στο LPOD. Είμαι και επίσημα το μαύρο πρόβατο του Lunar Photo of the Day. Για να καταλάβετε διαβάστε τα παρακάτω που έγραψα στον Chuck Wood. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν εκτιμούν την ειλικρίνεια...

Chuck, it’s not very polite not to answer at any of my emails. I understand that you don’t have much time but a typical ‘thanks Chris for the photo’ wouldn’t cost much of your time. If you disliked me for expressing honestly my opinion when you asked for it then tell me so and I will stop bothering you with my emails and photos.

Chris Kotsiopoulos.

(Mail sent at June 10 2008):

Hi Chuck.

I would like to share with you some thoughts that came to my mind after reading the today's lpod comments (http://the-moon.wikispaces.com/LPOD+June+10%2C+2008). I'm sure that you had a very good reason for moving LPOD from its original domain (www.lpod.org) to it's current place. I think that changing the very recognizable LPOD name and layout had a negative impact to many lpod readers and image submitters. Personally I really don't care about the name, layout, host etc. It seems though that many people interpret those changes as a degrade…

Is it possible to bring LPOD back to its previous state?

Also, I don't think that it is a good idea to leave people submit LPOD for themselves as it reduces the feeling of competitiveness.

Sorry for being so direct, but this is the only way I know!

Many thanks.

Chris.

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση σου..αλλά προτείνω να το σκεφτείς καλά..έχεις δίκιο πάντως που απογοητεύεσαι αφού δεν αναγνωρίζουν τα ε-μαιλ που τους στέλνεις..αλλά ξανασκέψου το..

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Ο Chuck Wood γενικά δεν απαντάει στα emails γιατί λαμβάνει εκατοντάδες. Εμένα μου απάντησε την πρώτη φορά που του έστειλα mail photo και με καλοσώρισε και άλλη μία που δεν του πήγε η photo σαν attachment. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι είσαι το μαύρο πρόβατο. Απλώς ο άνθρωπος απο τη στιγμή που θα λαμβάνει πολλά mails μπορεί να μην προλαβαίνει να τα δεί και όλα και να απαντήσει.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Απλά μου φαίνεται περίεργο να μην λάβω ούτε μια απάντηση για τις παρακάτω 5 φωτογραφίες, τις οποίες έστειλα όλες μετά το επίμαχο email. Είμαι λίγο παρανοϊκός ή όντως είναι περίεργη η σύμπτωση?

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6290

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6333

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6365

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6811

http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=6809

Sorry αν σας πρήζω αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στην Σιβηρία, μου λείπουν αφάνταστα η γυναίκα και ο γιος μου και μου την έχει δώσει λίγο...

](*,)

Δημοσιεύτηκε
Μάλλον όπως είπαν παραπάνω δεν θα μπορεί ο άνθρωπος να απαντήσει αυτή τη στιγμή και θα είναι κάποια σύμπτωση όπως λες..αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές!!!!!!!Μπράβο!!!!! =D> =D>

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Χρήστο τι ν σου πω...οι φωτογραφίες είναι φανταστικές κ πάνε σίγουρα lpod για μένα...θυμάμαι όταν δημοσίευσες εκείνη με το αεροπλάνο που φαίνεται ότι πέφτει κ πάθαμε πλάκα...κ αυτές από την έκλειψη είναι υπέροχες..όπως κ η σύνθεση...μήπως δεν τις έλαβε?...ή μήπως δεν έλαβε το mail..δεν ξέρω...πάντως δικαιολογημένα τα έχεις πάρει :twisted: :lol: :lol:
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά ευχαριστώ...

Δεν τα έχω πάρει επειδή δεν μου δημοσίευσε τις photos. Τα έχω πάρει επειδή ούτε καν μου απαντάει! Έστω, ένα τυπικό 'thanks Chris'.

Δημοσιεύτηκε
Θα δείς ότι θα σου απαντήσει,μπορεί και πιο μετά...μην απογοητεύεσαι!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Χρηστο σιγουρα θα σου απαντησει...οι φωτογραφιες σου ειναι απιστευτες!!!!! Μην σε παιρνει απο κατω....δεν αξιζει, εισαι αυτος που εισαι και τον χερι σου στην φωτογραφικη κανει θαυματα οποτε ασ'τους αλλους να "στεναχωριουνται".

Εξαλου ο κ. Chuck Wood μπορει να ειχε παει και αυτος Σιβιρια [-(

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Δεν απογοητεύομαι και δεν με παίρνει από κάτω με τίποτα. Και 100 χρονών όταν πάω θα βγάζω φωτογραφίες! (την αυλή του γηροκομείου…) :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε
Μπορει ειναι busy ο ανθρωπος αν και περασε αρκετος καιρος,αλλα ελπιζω να ειναι απλα μια συμπτωση..

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Εμένα πάντως δεν μου απαντάει όταν στέλνω φωτογραφίες. Δεν νομίζω να απαντάει σε κανέναν. Παλιότερα, εκτός απο την 1η που έστειλες, σου απαντούσε στις επόμενες?
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Χρήστο, έχω πολλούς μήνες να στείλω φωτό στο LPOD (τις τρείς πρώτες φορές δημοσιεύτηκαν και οι τρείς, οι επόμενες δύο όχι) ωστόσο δεν θυμάμαι κάποια ιδιαίτερη απάντηση του Chuck Wood πέρα από τα σχόλιά του κάτω από τις φωτό. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι λαμβάνει τόσες φωτογραφίες και σχόλια που δεν υπάρχει τρόπος (χρόνος) να απαντά. Μόνη πιθανή απάντηση είναι η δημοσίευση νομίζω.

Κάτι άλλο: δεν έχω καταλάβει καθόλου τι εννοείς με τη φράση

"Also, I don't think that it is a good idea to leave people submit LPOD for themselves as it reduces the feeling of competitiveness." Ο καθένας μόνος του δεν υποβάλλει τη συμμετοχή του; :?:

Επιπλέον το πιθανότερο είναι να μην έβγαλε νόημα και ο Chuck γιατί το "leave" στα αγγλικά έχει την έννοια του "φεύγω, εγκαταλείπω". Αν εννούσες το ελληνικό "αφήνω, επιτρέπω" αυτό αποδίδεται με τα ρήματα "let, allow". Το "leave" δεν περιέχει ή υπονοεί τέτοια έννοια.

Με την ευκαιρία να αναφέρω την άποψή μου για ένα γενικότερο θέμα που δεν συνδέεται με τη δική σου δυσαρέσκεια αλλά δεν είναι άσχετο με το θέμα: Νομίζω πως κανένας δεν πρέπει να «χαλιέται» αν κάποιες φωτογραφίες του δεν δημοσιεύονται στα διάφορα *POD. Η υποδοχή τους από την ντόπια αστρονομική κοινότητα είναι πιό σοβαρό κριτήριο για την αξία τους (όπως και η κρίση του ίδιου του φωτογράφου) από την κρίση ενός μακρινού ατόμου που πρέπει αναγκαστικά να επιλέξει ανάμεσα από εκατοντάδες εξαιρετικές φωτογραφίες. Άλλωστε στα *POD εκτός από πολλές υπέροχες φωτογραφίες βλέπουμε κάποτε και κάποιες που μας κάνουν να ξύνουμε το κεφάλι μας και να αναρωτιώμαστε... :-k Επιπλέον πιστεύω ότι η αστροφωτογραφία (= οι αστροφωτογράφοι) έχει ανάγκη μάλλον από από μείωση του ανταγωνισμού (competitiveness), κι όχι αύξηση. Και στο τέλος-τέλος ότι κάνουμε το κάνουμε επειδή μας αρέσει κι όχι για να αρέσουμε στους άλλους. Αλλιώς γίνεται εξάρτηση που έχω δει στο παρελθόν να γίνεται κακό «τριπάκι» για κάποιους και επιλέον τρομερά κακός σύμβουλος και αιτία θλιβερής συμπεριφοράς...

Βλέπω εκ των υστέρων ότι ο Chuck απάντησε. Ελπίζω να μη σε στεναχωρεί τίποτα πιά!

Φιλικά Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Για σου Στέφανε!

Κάτι άλλο: δεν έχω καταλάβει καθόλου τι εννοείς με τη φράση

"Also, I don't think that it is a good idea to leave people submit LPOD for themselves as it reduces the feeling of competitiveness." Ο καθένας μόνος του δεν υποβάλλει τη συμμετοχή του; :?:

Μερικές φορές όταν ο Chuck λείπει (σε συνέδρια κλπ) μπορεί να ανεβάσει όποιος θέλει φωτογραφία σαν LPOD. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι λάθος. Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα *PODs έχουν και το στοιχείο του υγιούς (για εμένα τουλάχιστον) συναγωνισμού. Αν δηλαδή για παράδειγμα το National Geographic άφηνε που και που, οποιονδήποτε να επιλέγει το εξώφυλλο πιστεύεις ότι δεν θα έχανε σε κύρος?

Επιπλέον το πιθανότερο είναι να μην έβγαλε νόημα και ο Chuck γιατί το "leave" στα αγγλικά έχει την έννοια του "φεύγω, εγκαταλείπω". Αν εννούσες το ελληνικό "αφήνω, επιτρέπω" αυτό αποδίδεται με τα ρήματα "let, allow". Το "leave" δεν περιέχει ή υπονοεί τέτοια έννοια.

Πιστεύω ότι ο Chuck είναι αρκετά νοήμων για να καταλάβει από τα συμφραζόμενα τι θέλω να πω και να μην σκοντάψει στην λάθος λέξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα μου είχε ζητήσει διευκρινήσεις.

Με την ευκαιρία να αναφέρω την άποψή μου για ένα γενικότερο θέμα που δεν συνδέεται με τη δική σου δυσαρέσκεια αλλά δεν είναι άσχετο με το θέμα: Νομίζω πως κανένας δεν πρέπει να «χαλιέται» αν κάποιες φωτογραφίες του δεν δημοσιεύονται στα διάφορα *POD

Μα τι σχέση έχει αυτό? Δεν με χαλάει το ότι δεν δημοσιεύθηκαν! Με εκνευρίζει όμως το γεγονός ότι έχω στείλει απανωτά 5 φωτογραφίες, από τις καλύτερες που έχω βγάλει ποτέ και δεν έλαβα ούτε ένα 'thanks' σαν απάντηση. Τον είχα μάλιστα ρωτήσει και με επιπλέον email αν παρεξηγήθηκε με αυτό που του είπα και πάλι δεν πήρα απάντηση. Ε συγνώμη ρε Στέφανε αλλά εσύ αν απευθύνεσαι επανηλημένα σε κάποιον και αυτός αντί να σου απαντάει, ξύνει τα πα*** του ή κοιτάει τον ουρανό, δεν θα παρεξηγηθείς?

Επιπλέον πιστεύω ότι η αστροφωτογραφία (= οι αστροφωτογράφοι) έχει ανάγκη μάλλον από από μείωση του ανταγωνισμού (competitiveness), κι όχι αύξηση. Και στο τέλος-τέλος ότι κάνουμε το κάνουμε επειδή μας αρέσει κι όχι για να αρέσουμε στους άλλους. Αλλιώς γίνεται εξάρτηση που έχω δει στο παρελθόν να γίνεται κακό «τριπάκι» για κάποιους και επιλέον τρομερά κακός σύμβουλος και αιτία θλιβερής συμπεριφοράς...

Όντως, απόλυτο δίκιο έχεις εδώ! Είναι αρρώστια να βλέπεις μια φωτογραφία να διακρίνεται και αντί να χαίρεσαι με την επιτυχία του άλλου και να επικροτείς την προσπάθεια, να στεναχωριέσαι επειδή δεν πήρες εσύ την διάκριση. Υπάρχει όμως ένας σαφής διαχωρισμός εδώ. Τα *PODs δεν είναι η ερασιτεχνική αστρονομία. Στην ουσία διαγωνισμοί φωτογραφίας είναι που τυγχάνει να έχουν σαν θέμα και την αστρονομία. Όταν στα νιάτα μου ήμουν αθλητής, για να κερδίσω αγωνιζόμουν και όχι για να χάσω. Όταν έχανα όμως έδινα πάντα το χέρι στο νικητή και το έκανα από την καρδιά μου. Έτσι νιώθω και τώρα.

Βλέπω εκ των υστέρων ότι ο Chuck απάντησε. Ελπίζω να μη σε στεναχωρεί τίποτα πιά!

Ε ναι ΟΚ απάντησε και ταχύτατα μάλιστα (όταν το έκανα βούκινο...)

Τελικά το πιο σημαντικό μέρος αυτής της συζήτησης δεν είναι ότι ο Chuck δεν μου απάντησε και εγώ τσαντίστικα αλλά το θέμα του συναγωνισμού - ανταγωνισμού στον χώρο μας. Υπάρχει τεράστια διαφορά στους δυο παρακάτω τρόπους σκέψης:

1) 'Αμάν... φοβερή φωτογραφία έβγαλε ο τύπος... Μπράβο του.. Που θα μου πάει θα βγάλω καλύτερες!

2) 'Ρε τον κερατά! που να του βγεί το μάτι... Βγάζει καλύτερες από τις δικές μου.'

Στην πρώτη περίπτωση βοηθάμε να πάνε τα πράγματα πιο μπροστά. Στη δεύτερη απλά δηλητηριάζουμε την ψυχή μας. Θέλω να πιστέυω ότι είμαι και με τα δύο πόδια στην πρώτη κατηγορία. Τώρα αν και εγώ σαν άνθρωπος έχω καμιά φορά παρασηρθεί και έχω λιγάαααακι πατήσει στη δεύτερη τότε λάθος μου... Ε δεν μπορώ ρε γαμώτο όμως να μην εκνευριστώ όταν βλέπω τη σκιά της μυγοσκοτώστρας στο APOD:

http://apod.nasa.gov/apod/ap080802.html

Δημοσιεύτηκε
Ε δεν μπορώ ρε γαμώτο όμως να μην εκνευριστώ όταν βλέπω τη σκιά της μυγοσκοτώστρας στο APOD:

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα που δείχνει τον δίσκο του ηλίου κατά την έκλειψη, χωρίς καν να χρησιμοποιεί τρελό εξοπλισμό (όπως επιχειρούν πολύ απλά για να εντυπωσιάσουν), απλά αναδεικνύοντας α) το φυσικό φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης β) το φαινόμενο του φακού "pinhole". Δεν είναι πάντα καλύτερη φωτογραφία η πιο "δύσκολη" φωτογραφία... Ούτε θα ήταν πιο δίκαιο να δημοσίευε απλά ένα από τα 100άδες ηλιακά στέμματα που θα του έστελναν την επόμενη της έκλειψης... :-s

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε
Ε δεν μπορώ ρε γαμώτο όμως να μην εκνευριστώ όταν βλέπω τη σκιά της μυγοσκοτώστρας στο APOD:

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα που δείχνει τον δίσκο του ηλίου κατά την έκλειψη, χωρίς καν να χρησιμοποιεί τρελό εξοπλισμό (όπως επιχειρούν πολύ απλά για να εντυπωσιάσουν), απλά αναδεικνύοντας α) το φυσικό φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης β) το φαινόμενο του φακού "pinhole". Δεν είναι πάντα καλύτερη φωτογραφία η πιο "δύσκολη" φωτογραφία... Ούτε θα ήταν πιο δίκαιο να δημοσίευε απλά ένα από τα 100άδες ηλιακά στέμματα που θα του έστελναν την επόμενη της έκλειψης... :-s

Είναι όντως πρωτότυπο αλλά αισθητικά δεν μου άρεσε καθόλου...

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ammonite θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με κάποια από τα γραφόμενά σου. Αν και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την αστροφωτογραφία επισκέπτομαι αρκετές φορές το μήνα το site του APOD για να ρίξω μια ματιά. Ποτέ μου δεν θεώρησα το APOD ως διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι δημιουργοί του είναι επαγγελματίες αστρονόμοι και όχι φωτογράφοι. Το site του APOD πατάει πάνω σε μηχανήματα της NASA και επιδοτείται από το τμήμα Αστροφυσικής. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των δημιουργών αυτού του χώρου είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να δουν τον κόσμο που μας περιβάλλει με άλλο μάτι και όχι να βραβεύσουν την καλύτερη φωτογραφία:

"Discover the cosmos! Each day a different image or photograph of our fascinating universe is featured, along with a brief explanation written by a professional astronomer."

Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται είναι μέσο για αυτό το σκοπό και όχι τελικό αίτιο. Αν ήταν διαγωνισμός φωτογραφίας σίγουρα η "μυγοσκοτώστρα" δεν θα προβάλλονταν. Ούτε βέβαια θα είχαν θέση στο APOD εικόνες από το hubble - το οποίο είναι εκτός συναγωνισμού :)

Τώρα, αν δημιουργείται ένα υγιές αίσθημα ανταγωνισμού - όπως αυτό που περιγράφεις - στους συμμετέχοντες για το πόσες φορές κάποιος θα δημοσιεύσει φωτογραφία του στο APOD, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, σε κάθε περίπτωση σεβαστό, αλλά εν κατακλείδι άσχετο με τη φιλοσοφία που δημιουργήθηκε τo APOD.

Κατανοώ και συμμερίζομαι την αγάπη του ερασιτέχνη γι αυτό που κάνει - αίσθημα που προφανώς σε διακατέχει - αλλά πιστεύω ότι κάποτε πρέπει να σταματήσει να προβάλλεται η ιδέα του "ανταγωνισμού" - έστω και υγιούς - στο χώρο της αστροφωτογραφίας και περισσότερο η ιδέα της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι "επαν-ανακάλυψης" του κόσμου.

Γράφω τα παραπάνω με αφορμή και όχι ως απάντηση στα γραφόμενα του φίλου Ammonite του οποίου τις φωτογραφίες όλοι κατά καιρούς χαιρόμαστε στο forum.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Ηλία εγώ δεν διαφωνώ με τίποτα από αυτά που γράφεις. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχουν διαφωνίες. Μόνο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το APOD είναι σίγουρα αστρονομικό site αλλά σίγουρα υπάρχει και το καλλιτεχνικό στοιχείο στην συντριπτική πλειονότητα των φωτογραφιών. Για παράδειγμα η σημερινή photo της έκλειψης με εντονότατα λαογραφικά - καλλιτεχνικά στοιχεία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το εξώφυλλο του National Geographic:

http://apod.nasa.gov/apod/ap080805.html

Οπότε ανάλογα με την οπτική του καθενός, το APOD μπορεί να είναι οτιδήποτε από τα παρακάτω:

1) Ένα μέσο για να μάθουμε τον κόσμο μας. (Από την οπτική του δημιουργού του site και του dedicated ερασιτέχνη αστρονόμου.)

2) Ένα μέσο για βγάλουν κάποιοι χρήματα. (Πάλι από την οπτική του δημιουργού του site ή ενδεχομένως του επαγγελματία φωτογράφου που σίγουρα θα διαφημιστεί πολύ μέσα από μια δημοσίευση)

3) Κάτι ευχάριστο για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα. (Από την σκοπιά του μέσου αναγνώστη που δεν πολυασχολείται με την αστρονομία)

4) Ένας τρόπος για προσωπική προβολή και διάκριση σε συνδυασμό με την αγάπη για το αντικείμενο (Εδώ είμαι εγώ.)

Ως αναφορά την αστροφωτογραφία, ο συναγωνισμός (και όχι ανταγωνισμός!) είναι απαραίτητος. Αλλιώς τα πράγματα μένουν στάσιμα και δεν υπάρχει εξέλιξη. Η πραγματική μαγκιά ξέρεις πια είναι? Να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να γίνω καλύτερος από εσένα και παράλληλα να σου παρέχω κάθε βοήθεια/συνεργασία/πληροφορία.

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι πως για αυτόν τον "υγιή" συναγωνισμό (ο Θεός να τον κάνει υγιή) έχουν δημιουργηθεί οι μεγαλύτερες κόντρες και έχουν αποχωρήσει κάποια από τα πιο αξιόλογα μέλη του φόρουμ... Διότι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το αίσθημα της άμιλλας μετατρέπεται σε ζήλια και κακία με τα χειρότερα αποτελέσματα...

Οπότε ας μην εξαίρουμε άλλο την "ανταγωνιστικότητα"...

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης