Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεία σας

Είμαι νέο μέλος και θέλω να συγχαρώ αυτούς που είχαν την ιδέα να

δημιουργήσουν αυτό το πολύ ενδιαφέρον site.

Η γνώσεις μου σε θέματα αστρονομίας είναι πάρα πολύ λίγες.

Ότι γνωρίζω είναι αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς απο περιοδικά,και

είναι πολύ λυπηρό που δεν υπάρχει κάποιο περιοδικό που να αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα αστρονομίας.

Θέλω να ασχοληθώ όσο μπορώ (λόγω πολύωρης εργασίας) με τον ουρανό.

Πολλές φορές σηκώνω το κεφάλι και αναρωτιέμαι πως είναι εκεί.

Η φλυαρεία όμως κουράζει,γι'αυτό θα ήθελα να μου προτείνετε ποιό τηλεσκόπειο να αγοράσω με ανώτερη τιμή 1500 euro?

Με εκτίμηση

Χαρίτος

Καλή χρονιά σε όλους

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Η αγορά ενός τηλεσκοπίου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Επειδή όμως αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί πολλές φορές ψάξε διεξοδικά εδώ στην αγορά εξοπλισμού.http://www.astrovox.gr/forum/index.php?c=2

Τα είδη των τηλεσκοπίων θα τα βρείς στην αριστερή πλευρά της κεντρικής σελίδας του astrovox .http://www.astrovox.gr/scopetypes.html

Η πάλι αν τα βολεύεις με τα αγγλικά ρίξε μια γρήγορη ματιά στο http://msnbc.msn.com/id/6590620/.

Με τα χρήματα που διαθέτεις

1. Schmidt-Cassegrain η Maksutov-Cassegrain ( GOTO ) Μέχρι 5''

2. Νευτώνιο με μοτέρ και τρίποδα 6" η 8" εξαρτάται απο την μάρκα και την εταιρεία που θα αποτανθείς.

3. DOB απο 8" έως 12"

Συμβουλή μου ;

A. Ενα καλο ζευγάρι κιάλια

Β. Χάρτες και βιβλία για να καταλάβεις τι ψάχνεις και τι θα δείς

Γ.Μετά έρχεται το Τηλεσκόπιο

Οι γνώμες όλων μας σίγουρα θα διαφέρουν για το είδος του τηλεσκοπίου,πρέπει όμως μόνος σου να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με αυτο και πώς η πού θα το χρησιμοποιείς .

Φιλικά

Αντώνης

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χαρίτο καλημέρα, Χρόνια πολλά για τις ημέρες και φυσικά καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!! :D

Η προσπάθεια που πας να κάνεις (η επιλογή Τηλεσκόπιου) είναι σοβαρή και πρέπει να γίνει από εσένα!! :wink:

Γιατί???? :roll:

Γιατί το ποιο τηλεσκόπιο θέλεις και πρέπει να αγοράσεις εξαρτάτε από εσένα και μόνο. :wink:

Η αγορά ενός τηλεσκόπιου δεν εξαρτάτε απαραίτητα ούτε από το ποσά χρήματα έχεις να διαθέσεις αλλά και ούτε τι θεωρώ εγώ η κάποιος άλλος καλό τηλεσκόπιο.

Ο βασικός παράγοντας είναι να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με το τηλεσκόπιο για να διαλέξεις το κατάλληλο.

Από ότι κατάλαβες δεν είναι το θέμα η μάρκα αλλά η κατηγορία τηλεσκόπιου που πρέπει πρώτα να διαλέξεις.

Εγώ επειδή όπως λες δεν έχεις και αρκετές γνώσεις αστρονομίας θα σου πρότεινα πρώτα να πάρεις το NIGHTWATCH - Ένας Πρακτικός Οδηγός για να Δείτε το Σύμπαν

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Terence Dickinson ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης ένα καταπληκτικό βιβλίο για κάθε αρχάριο από έναν πολυτάλαντο συγγραφέα (θα ήταν και ένα καλό δώρο στον εαυτό σου τώρα στις γιορτές) και ένα ζευγάρι κιάλια στην συνέχεια όπως λέει και ο Αντώνης πιο πάνω και όπως θα σου πουν και πάρα πολλοί εδώ από την παρέα. :)

Αλλά καλό θα ήταν να αγοράσεις πρώτα το βιβλίο και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά από το βιβλίο αυτό θα πάρεις ότι ακριβώς χρειάζεται να ξέρεις (σαν αρχάριος και όχι μόνο) πριν κοιτάξεις εκεί ψηλά.

Ο τρόπος που γράφονται τα πράγματα εκεί μέσα είναι καταπληκτικός που ακόμα και κάποιον που θα μισούσε τον Ουρανό θα τον έκανε να τον λατρέψει...... :D

Τέλος εκεί μέσα θα βρεις κεφάλαια που αφορούν την αγορά εξοπλισμού :wink: (τηλεσκόπιου ,κιάλια,...) που θα σε βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο να επιλέξεις το τηλεσκόπιο σου που δεν θα σε εντυπωσιάσει μόνο την πρώτη νύχτα αλλά θα σε συντροφεύει στα έναστρα οπτικά ταξίδια σου για πολλά χρόνια....

... και μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κοιτάμε πάντα ψηλά... εκεί ψηλά... Αξίζει! \:D/

Γιάννης

-----------------

SKYWATCHER 150 EQ3-2

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χαριτο,

Μια μικρη προσθηκη απο τη δικη μου πλευρα οσον αφορα τα γραπτα της παρεας ... κοιτα να κανεις και μια εξορμηση στον Κιθαιρωνα οπου τα παιδια της παρεας θα σου προσφερουν την ικανοτοιητα να δεις απο κοντα πολλα ηδη τηλεσκοπιων σε διαφορες κλιμακες τιμων.

Μια ματια ειναι ισοτιμη με 1000 λεξεις (καπου το εχω ακουσει αυτο :lol: ) ...

Φιλικά,

Αντώνης Αγιομαμίτης

http://www.perseus.gr

Δημοσιεύτηκε
Εγώ ένα πράγμα θα σου πω: ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ, πριν "πετάξεις" τόσα χρήματα, γιατί πλήθος προσηλυτισμένων παραστρατούν από το πρώτο δεκαήμερο και χαίρονται το τηλεσκόπιο οι σκόνες και οι αράχνες :!: ( ενώ αυτοί κλαίνε τα λεφτά τους)...
C8-NGT
Δημοσιεύτηκε

Φίλε Χαρίτο (ή Χαρίτε; ),

είδα ότι γράφεις πως είναι λυπηρό που δεν υπάρχουν περιοδικά αποκλειστικά για την αστρονομία. Στα αγγλικά τουλάχιστον κυκλοφορούν αρκετά περιοδικά για την ερασιτεχνική αστρονομία και τα τηλεσκόπια και μπορείς σίγουρα να τα βρείς στη Θεσσαλονίκη στα μεγάλα καταστήματα ξένου τύπου. Τέτοια περιοδικά είναι τα: Astronomy, Sky & Telescope (μακράν το καλύτερο), Night Sky, Astronomy Now, κ.α. Μερικά τεύχη θα σε διαφωτίσουν για το τι προσφέρει η αγορά για τον ερασιτέχνη και συχνά θα βρείς σ' αυτά οδηγούς αγοράς για διάφορες κατηγορίες τηλεσκοπίων.

Όπως σωστά σου έγραψαν και οι άλλοι φίλοι μας, είναι σημαντικό να ενημερωθείς πρώτα για τα είδη των τηλεσκοπίων και τι μπορεί να κάνει το καθένα (και τι δεν μπορεί), και ΜΕΤΑ να κάνεις την επιλογή σου. Να ξέρεις ότι θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο ώστε να μάθεις να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά ένα τηλεσκόπιο και να χαίρεσαι την παρατήρηση.

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με κάτι σχετικά μικρό ή μεσαίο σε μέγεθος (ας πούμε με άνοιγμα 4"-6") αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ. Ακόμη καλύτερο είναι να πάρεις πρώτα ένα καλό ζευγάρι κυάλια (και οπωσδήποτε χάρτη του ουρανού) ώστε να μάθεις πιό εύκολα τον ουρανό και το τι υπάρχει σ' αυτόν για παρατήρηση.) Ότι και να αγοράσεις, δώσε περισσότερη σημασία στην ποιότητα των οπτικών και της στήριξης και λιγότερη στο μεγάλο άνοιγμα και τις μεγάλες μεγεθύνσεις. Και διάβαζε όσο μπορείς (αστρονομικά περιοδικά και βιβλία, internet).

• Καλή αρχή, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης