Nadagir Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Κατι που με στεναχωρει στους συμμαθητες μου αλλα και στους ανθρωπους γυρω μου ειναι οτι εχουν παρει την αστρονομια με κακο ματι....τι θελω να πω?καθε φορα που ξεστομιζω στους φιλους μου την λεξη αστρονομια και οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο....σουφρωνουν τα φρυδια σαν να λενε τι ''λεει αυτη!''νομιζω υποτιμουν τοσο πολυ αυτη την επιστημη σε σημειο που με κανουν να πιστευω οτι δεν θα επρεπε να ασχολουμαι...και οτι με αυτα ασχολουνται μονο οι μεγααααααλοι επιστημονεςωστοσο το ξεχναω γρηγορα γιατι υπαρχουν πααρα πολλα παιδια τις ηλικιας μου ασχολουνται.... γιατι ομως υπαρχει αυτη η αρνητικη σταση απο πολλους απεναντι σε αυτη την επιστημη?πχ...τις προαλλες μου ελεγαν για τις 27 αυγουστου και το θεματακι αρης-αφροδιτη αλλα δεν μπηκα καν στον κοπο να τους εξηγησω γιατι δεν θα συμβει αυτο που λενε...καθως ηξερα την αντιδραση τους και την απαξιωση που θα εδειχναν
terring Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Αυτές οι συμπεριφορές είναι τόσο ελεεινές, που μόνο με βρισιές σε αυτούς μπορώ να απαντήσω . Αλλά επειδή σέβομαι τον σώρο, δεν θα τους κάνω το χατήρι να ασχολούμαι με κρεατένια σακιά.Σε μια συζήτηση με έναν φίλο μου, έδωσε την εξής απάντηση: Ο εγκεφαλος μας Ηλια ειναι ετοιμος εδω και παρα πολλα χρονια να φιλοξενησει αλλα και να κατανοησει ολοκληρη τη γνωση του Συμπαντος. Γιατι δεν γινεται κατι τετοιο?Πολυ απλα ο εγκεφαλος μας "κλειδωνεται" απο τα πρωτα μας χρονια πανω στη γη. Τα αλλεπαλληλα "ΜΗ" των γονιων μας την ωρα που αρχιζουμε μπουσουλωντας να κατανοουμε το συμπαν, η πενιχρη ληψη ερεθισματων απο το απογοητευμενο και εφησυχασμενο περιβαλλον μας σε συνδυασμο με την διδαχη οτι δεν πρεπει ποτε να υπερβαινουμε τα οποιαδηποτε ορια, αφ ενος μεν ματαιωνουν τις νευρικες συναψεις και τη δημιουργια πλουσιου νευρωνικου δικτυου στον εγκεφαλο μας το οποιο δημιουργειται ΜΟΝΟ μεχρι τα 4 πρωτα μας χρονια και αφ ετερου δεν συμβιβαζομαστε στη ιδεα πως η ζωη ειναι μονο το εγω μας και ο φοβος.Ετσι λοιπον βλεπεις την πλειονοτητα των ανθρωπων σε ολη του τη ζωη να ασχολειται με το π***ι του, με το ποσα θα κονομησει, με το τι θα φαει, πως θα βολευτει, νομιζοντας πως ειναι αθανατος. Και η δική μου απάντηση Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, το βλέπω και εγώ άλλωστε στην καθημερινή μου ζωή. Για αυτό πιστεύουμε τους αστρολόγους, τα μέντιουμ, τους παπάδες, τους τσαρλατάνους και γενικά τον κάθε Λιακόπουλο. Για αυτό κοροϊδεύουμε και χλευάζουμε όσους θέλουν να μαθαίνουν και όχι όσουν βάζουν λόγο ύπαρξης να παίξουν με το π***ί τους. Σκληρό αλλά σωστό. Για αυτό συνέχησε την αγάπη σου για το θαυμαστό Σύμπαν και γράψε όλους τους άλλους στα παλιά σου τα παπούτσια Μη τα βάζεις ποτέ με βλάκες, γιατί θα σε ρίξουν στο επίπεδο τους και θα σε νηκίσουν λόγο πείρας (και αυτό από έναν άλλον φίλο μου ) "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.Θα ηθελα να πω στην Nadagir οτι δεν θα πρεπει να σκεφτεται με αρνητικο τροπο.Ο ανθρωπος απο την αρχαια εποχη εστρεφε τα ματια του στον ουρανο και προσπαθουσε να καταλαβει τι γινεται εκει επανω.Οσο ο πολιτισμος προοδευε η προσπαθεια αυτη γινοταν ολο και πιο εντονη και επαιρνε επιστημονικο χαρακτηρα.Ταυτοχρονα ομως υπηρξε και η αστρολογια που στηριζοταν στην αναγκη του ανθρωπου να μαθει κατι για το αυριο.Σκεψου οτι τοτε δεν υπηρχαν ουτε δορυφοροι ουτε μετεωρολογια ουτε κατι που να μιλαει για το αυριο που φανταζε σκοτεινο και επικινδυνο για τον ανθρωπο εκεινης της εποχης.Ετσι αναδυθηκαν οι Θρησκειες τα μαγια,τα χαρτια,οι καφετζουδες και ολα οσα προβλεπουν το αυριο σου.Οχι μονο το αυριο του κοσμου(Θρησκειες)αλλα το δικο σου αυριο ξεχωριστα εφοσον απευθυνοσουν σ,αυτους.Τωρα ομως πιστευω οτι η πλειοψηφια τουλαχιστον των νεων κοιταζει το αυριο και το συμπαν με επιστημονικο τροπο.Αυτο το αποδεικνυει περιτρανα η επιτυχια του Astrovox με 3900 μελη και χιλιαδες επισκεπτες.Επισης με την υπαρξη 19 Συλλογων Αστρονομιας στην Ελλαδα.Ετσι λοιπον μην σε φοβιζει η αρνητικη θεση μιας μεριδας ανθρωπων.Αντιθετα κλεισε τ,αυτια σου και μπες στο μεγαλο ρευμα των εκατομμυριων ανθρωπων που ασχολουνται με το Συμπαν.Σκεψου μονο οτι τωρα ολα τα κρατη εχουν Διαστημικες Υπηρεσιες ,Αστρονομικες Ενωσεις,ολα τα Πανεπιστημια εχουν εδρα Αστροφυσικης και μιλαμε πια για τον Διεθνη Διαστημικο Σταθμο ,ποτε θα ξαναπαμε στην Σεληνη και μετα στον Αρη κ.λ.π. Και οπως ειπε ο Γκαγκαριν οταν ηταν ετοιμος να ανοιξει τον δρομο των ανθρωπων για το Συμπαν=ΠΑΜΕ= Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
milia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Nadagir, ίσως να πρέπει να σκεφτείς αν ο κοινωνικός σου περίγυροςείναι αυτός που σου αξίζει. Ως γνωστόν εμείς διαλέγουμε τις παρέες κ' τους φίλους μας, κ' οπότεαν μας αντιμετωπίζουν με μισό μάτι όποτε μιλούμε για κάτι που αγαπάμεδεν είναι καλό δείγμα. Τώρα για το ερώτημά σου γιατι ομως υπαρχει αυτη η αρνητικη σταση απο πολλους απεναντι σε αυτη την επιστημη? μπορούμε να βρούμε πολλές απαντήσεις. -Ίσως επειδή θέλουν να νιώθουν πως γνωρίζουν τα πάντα, ακόμη και όταναυτό δεν ισχύει.-Ίσως να μην αντέχουν το βάρος της αμφιβολίας κ' αβεβαιότητας,το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος.-Ίσως να φοβούνται τις προβλέψεις της Αστρολογίας και επειδή ως γνωστόν Αστρο-λογία μοιάζει με Αστρο-νομία (ποιος νοιάζεται για το 2οσυνθετικό). Το καλύτερο πάντως είναι να μην υποθέτεις το γιατί, αλλά να τουςρωτήσεις ευθέως την ερώτηση που μας έκανες. Έπειτα, όσοι θελήσουννα απαντήσουν και δεν αλλάξουν έντρομοι την συζήτηση θα απαντήσουν... δS>=0 (c.s.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα