Jump to content

Discovery Telescopes (Truss Design)

B.D. Foxmoor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όσους δεν τα ξέρουν τσεκάρετε εδώ: http://www.discoverytelescope.com/discovery/td.html

Είναι πολύ προσεγμένα χειροποίητα τηλεσκόπια με πολύ καλά οπτικά και truss tube που σημαίνει φορητότητα.

Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες για εμάς αλλά πολλοί θεωρούν ότι σε απόδοση πλησιάζουν τα premium Dobsonian (Obsession,Starmaster...) κυρίως λόγω των οπτικών τους.

Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα δεν τα φέρνει (δυστυχώς) αλλά μπορείς να τα παραγγείλεις από Αμερική πληρώνοντας +25% σε φόρους και τα όποια ταχυδρομικά.

Επικοινωνώντας με την Optcorp για τα ταχυδρομικά για Ελλάδα μου είπαν τα εξής:

"These telescopes exceed the maximum allowable size for UPS, so they will need to be shipped with a freight service. Below are the shipping costs to the Athens Airport via AllStates Freight:

For the 12.5": $581.15

For the 15": $768.17

Both of these telescopes are made to order and have a 3-4 month lead-times. You can complete your order online at www.optcorp.com and we'll take a 20% special order deposit. Please note there may be a restocking fee should you choose to cancel. If you need anything else, please feel free to let me know."

Συνολικό κόστος για το 12,5" f/5 βγαίνει: 3750$ = 2545 ευρώ.

Για το 15" f/5 βγαίνει: 4700$ = 3190 ευρώ.

Για το 17,5'' υπάρχει εδώ ένα review: http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=1705

Στο κόστος υπολόγισα 25% για φόρους και τα ταχυδρομικά.Θα έπρεπε να υπολογίσω και τίποτα άλλο?

Δεν λέω ότι είναι φθηνά τηλεσκόπια αλλά νομίζω ότι αξίζουν τα λεφτά τους και πρέπει να είναι ανώτερα απ'τα Lightbridge της Meade.

Μακάρι να τα έφερνε Ελλάδα κάποιος αντιπρόσωπος, αλλά και πάλι το κόστος για τα ταχυδρομικά το περίμενα μεγαλύτερο.

Πάντως για όσους δεν θα αγγίξουν ποτέ Obsession, νομίζω ότι αξίζει η σκέψη για ένα τέτοιο τηλεσκόπιο.

Επειδή στο μέλλον σκέφτομαι για κάποιο μεγάλο Dob, τα συγκεκριμένα τηλεσκόπια μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον.

Αυτό που με απασχολεί όμως, είναι σε τι κατάσταση θα έφτανε ένα τηλεσκόπιο στην Ελλάδα από Αμερική.

Υ.Γ. Αν θελήσει κάποιος μετάφραση στο mail της optcorp, ας το πει.

933-L.JPG.91dece2325cd02de0f2eea24411263df.JPG

15'' f/5 -- Όμορφο δεν είναι?

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Aπλα το GSO ειναι μαζικης παραγωγης οπως το lightbridge ενω αυτα εχουν σιγουρα λιγο καλυτερα οπτικα πιστευω![/img]

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ούτε τα Discovery είναι premium τηλεσκόπια και δεν δικαιολογείται τέτοια διαφορά τιμής. Εγώ δεν θα τα έδινα.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ούτε εγώ ξέρω αν θα τα έδινα τα λεφτά, αλλά στις μεγάλες διαμέτρους παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα του κατόπτρου και θεωρώ ότι φαίνονται περισσότερο οι διαφορές στη ποιότητα.

Πάντως όπως και να έχει είναι κάτι ενδιάμεσο από Premium και μαζικής παραγωγής.

Για το 12,5'' πιστεύω ότι δεν αξίζει η διαφορά χρημάτων αλλά για το 15'' είναι περίπου 600 ευρώ πάνω απ'το 16'' Lightbridge.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Σύνδεσμος για σχόλιο

Lightbridge! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Lightbridge!Lightbridge!

Αυτό θα είναι το επόμενο !

<< Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >>

Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας )

<< Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>

Σύνδεσμος για σχόλιο

Τα οπτικα του Lightbridge ειναι μετρια για ενα 16αρι τηλεσκοπιο. Πολυ ωραια εικονα αλλα οταν ειδα απο ενα 10αρι dob με κατοπτρο λ/15 ηταν σαν να εβλεπα μεσα απο 14αρι τηλεσκοπιο. Μαλλον λεω να αγορασω κανενα καλυτερο καθρεφτη στο μελλον η παω για ενα 20αρι Orion Optics οταν με το καλο βγαλει φωτογραφιες και δω κανενα review. :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Οποιος θελει καλα οπτικα,αγοραζει ενα σετ απο την orion optics UK

http://www.orionoptics.co.uk/OPTICS/opticsprofession.html

και κανει το δικο του τηλεσκοπιο

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης