andybarny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Καλησπέρα παιδια, κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο και χρειάζομαι την βοήθεια σας!Μπορεί να μου πεί κάποιος τι κάνω λάθος? Έχω βάλει στο stellarium το γ.πλάτος μου (37,54) και μήκος (23,45) - Αθήνα.Ώρα 23:30, 29-08-2008 και μου δείχνει τον ήλιο να έχει βγεί ! (δείτε συνημμένο stellarium.jpg). Επίσης,Βλέπω στο βιβλίο (The Monthly Sky Guide) οτι ο Δίας φαίνεται αυτόν το μήνα.κάνω search τον Jupiter και μου βγάζει οτι είναι κάτω απο τον ορίζοντα (-75).(δείτε το συν.Jupiter.jpg) μπορεί να καταλάβει κάποιος τι κάνω λάθος? Επίσης δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα, προσπάθησα να το ανοίξω μέσα στο θέμα Stellarium, και τώρα δεν ξέρω πώς να το σβήσω και να το βάλω μέσα στο stellarium.Αν ακούει κάποιος Διαχειριστής ας βοηθήσει... μαντάρα τα έκανα...ο νέος...!
Juptr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Φίλε μου κι εγώ το Stellarium έχω αλλά στα Ελληνικά και πιστεύω να έχουν το ίδιο μενού.Δοκίμασε να πας Ρυθμίσεις/τοποθεσία .Εκεί μου βγάζει ένα χάρτη πατάω Αθήνα και μου σημειώνει Γεωγραφικό μήκος 23,23,16Γεωγραφικό πλάτος 38,16,48 Γιώργος.
andybarny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Γιώργο αυτό κάνω και τα ίδια...εσύ αν πατήσεις το "ατμόσφαιρα" και βάλεις 23:30 σου δείχνει τον ήλιο??
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 κανε κλικ στο location και πηγαινε τον κερσορα πανω στον χαρτη στο σημειο της αθηνας(κανε ζουμ για να το βρεις πιο ευκολα με το τροχο του mouse)και πατας αποθηκευση και μετα γραφεις ενα ονομα της επιλογης σου (π.χ home).
pascal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Γιώργο αυτό κάνω και τα ίδια...εσύ αν πατήσεις το "ατμόσφαιρα" και βάλεις 23:30 σου δείχνει τον ήλιο??και γω το ιδιο προβλημα ειχα και απο τοτε μονο στερυ ναιτ. . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
Juptr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Αν δεν έχεις βρει λύση κάνε διαγραφή και εγκατάσταση ξανά μήμπως και διορθωθεί το πρόβλημα. Γιώργος.
Heal Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά την ώρα, αν δεις στην δεύτερη εικόνα έχεις pacific daylight time, δηλαδή ώρα που διαφέρει από το UTC 7 ώρες και από την θερινή ώρα Ελλάδος 10 ώρες, σα να λέμε κοιτάς το χάρτη όταν στην Ελλάδα το ρολόι σου θα γράφει 9.30 το πρωί όπου ασφαλώς και βλέπεις τον ήλιο. Δοκίμασε από την επιλογή ώρας να αλλάξεις το time zone σε αυτό που αντιστοιχεί σε εμάς που είναι UTC +2 (για το χειμώνα) και UTC+3 για τη θερινή ώρα Ελλάδος.
andybarny Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Χίλια ευχαριστώ! Το πρόβλημα ήταν όντως το TimeZone...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα